Royal Muska M. Micallef - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 09:07   #1
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Royal Muska M. Micallef

Witam wszystkie entuzjastki i entuzjastów tego zapachu. Ja odkryłam go niedawno, ale tak mnie zniewolił jak chyba żaden inny. Według mnie ma trochę wspólnego z Noa Cacharel. Też widzicie podobieństwo?
Z niecierpliwością czekam na moją pierwszą buteleczkę (zapach znam z próbki), kliknę ją już może nawet dziś. W internecie odkryłam dwie wersje buteleczek, taką:
http://www.perfumeria-arcadia.pl/m-m...ka-zestaw.html

i taką:

http://www.perfumeriaquality.pl/inde...edp-100ml-30ml

Waham się, którą wybrać i mam pewne wątpliwości czy to ten sam zapach. Może ktoś je rozwiać?
A Wam, która wersja się bardziej podoba? Którą Wy byście wybrały?

Tak ogólnie, to zapraszam do dyskusji na temat tego zapachu, bo według mnie jest tak wybitny, że zasługuje na własny wątek

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2015-01-08 o 10:52
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 10:04   #2
liselotta
lise-kotta

Dot.: Royal Muska M. Micallef

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Witam wszystkie entuzjastki i entuzjastów tego zapachu. Ja odkryłam go niedawno, ale tak mnie zniewolił jak chyba żaden inny. Według mnie ma trochę wspólnego z Noa Cacharel. Też widzicie podobieństwo?
Z niecierpliwością czekam na moją pierwszą buteleczkę (zapach znam z próbki), kliknę ją już może nawet dziś. W internecie odkryłam dwie wersje buteleczek, taką:

i taką:

Waham się, którą wybrać i mam pewne wątpliwości czy to ten sam zapach. Może ktoś je rozwiać?
A Wam, która wersja się bardziej podoba? Którą Wy byście wybrały?

Tak ogólnie, to zapraszam do dyskusji na temat tego zapachu, bo według mnie jest tak wybitny, że zasługuje na własny wątek
nasłuchałam się o RM, ale nie wiedziałam że porównuje się ją do Noa.
Noa to miłość mojego życia, niezmiennie od lat, więc jakbyś mogła przybliżyć bardziej te podobieństwa to byłabym wdzięczna
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 10:52   #3
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Moim zdaniem łączy je ta sama niewinnośc, kremowość, poczucie czystości i taka nienarzucająca się elegancja. Oba zapachy to, moim zdaniem, esencja kobiecości

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dodam jeszcze, że Noa też jest moją miłością od kiedy tylko weszła na rynek

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-01-08, 11:28   #4
vilka80
Wtajemniczenie

dla mnie Royal Muska też jest podobne do Noa, dokładnie oba zapachy są takie kremowo - cieliste i przytulne i niezwykle kobiece

golgie wydaje mi się, że jest tylko jeden rodzaj RM więc w sumie różnica jest tylko we flakonie, ale w porównaniu do Quality ta pierwsza oferta wychodzi znacznie korzystniej

vilka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 11:34   #5
liselotta
lise-kotta

To może jakaś rozbiórka?
Stary 2015-01-08, 11:43   #6
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez vilka80 Pokaż wiadomość
dla mnie Royal Muska też jest podobne do Noa, dokładnie oba zapachy są takie kremowo - cieliste i przytulne i niezwykle kobiece

golgie wydaje mi się, że jest tylko jeden rodzaj RM więc w sumie różnica jest tylko we flakonie, ale w porównaniu do Quality ta pierwsza oferta wychodzi znacznie korzystniej
Czyli nie tylko mnie się nasunęło podobieństwo-super
Ciekawa jestem jak z bliska wygląda ten flakon z tego tańszego zestawu...
Cena rzeczywiście bardziej atrakcyjna, no i oprócz perfum też są inne dodatki

Ja, akurat ,nie będę rozbierać flakonu, ale na wspólnych zakupach można zgłosić taką chęć

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-01-08, 15:34   #7
agulenas82
Zadomowienie

Czasem można dostać Royal Muska w przyjemnej cenie, koło 400 zł, ja miałam takie butelki i obie były w podobnej cenie.
Co do samego zapachu-dla mnie jest on bardzo intymny, osobisty, cielesny, takie mam odczucia jak go noszę. Chyba jeden z top 3 w mojej kolekcji.Jedyny w swoim rodzaju

Edit-Noa nie znam, za późno zaczęły mnie interesować perfumy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg royal 1.jpg (17,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rayal 2.jpg (11,1 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez agulenas82
Czas edycji: 2015-01-08 o 15:36
agulenas82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 17:36   #8
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Też bardzo lubię Royal Muska. Na mnie pachnie kremowo, delikatnym piżmem i taką "czystością". Uważam go za kobiecy, otulający, stwarzający aurę elegancji i jednocześnie zmysłowości.
Na temat flakonów się nie wypowiem, bo mam tylko odlewkę z niedawnej rozbiórki. Myślę o kupnie flakonu, ale w przyszłości.
Też mam lekkie skojarzenia z Noa Piżmo jest tym wspólnym mianownikiem w obu zapachach. Ale Noa przy Royal Muska jest bardziej swojski, codzienny (choć bardzo go lubię). Royal Muska bardziej wyrafinowany i elegancki.
marienmarien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 17:39   #9
liselotta
lise-kotta

po tych wszystkich opisach to teraz muszę to skądś zdobyć
Stary 2015-01-08, 20:31   #10
alina600
Przyczajenie

RoyalM jest jednak gorsze od Noa. Są bardzo podobne ale RM "brzmi" bardziej jak podróbka Noa. Taka moja opinia
Stary 2015-01-09, 07:15   #11
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez alina600 Pokaż wiadomość
RoyalM jest jednak gorsze od Noa. Są bardzo podobne ale RM "brzmi" bardziej jak podróbka Noa. Taka moja opinia
Kocham Noa miłością wielką i dozgonną, ale w życiu nie powiedziałabym, że RM jest gorsza, lu, że pachnie jak podróka Co nos, to opinia

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez marienmarien Pokaż wiadomość
Też bardzo lubię Royal Muska. Na mnie pachnie kremowo, delikatnym piżmem i taką "czystością". Uważam go za kobiecy, otulający, stwarzający aurę elegancji i jednocześnie zmysłowości.
Na temat flakonów się nie wypowiem, bo mam tylko odlewkę z niedawnej rozbiórki. Myślę o kupnie flakonu, ale w przyszłości.
Też mam lekkie skojarzenia z Noa Piżmo jest tym wspólnym mianownikiem w obu zapachach. Ale Noa przy Royal Muska jest bardziej swojski, codzienny (choć bardzo go lubię). Royal Muska bardziej wyrafinowany i elegancki.
Zgadzam się

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
po tych wszystkich opisach to teraz muszę to skądś zdobyć
Ja też miałam nadzieję, że mi się nie spodoba (ta cena), ale jak tylko powąchałam, już wiedziałam, że jestem zgubiona

Moja fragrantica

WYMIANA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 07:31   #12
elektrokot
Wtajemniczenie

Zapach jest czarujący.Też zakochałam się na własną zgubę po pierwszym teście marzę o flakonie.
Stary 2015-01-09, 07:56   #13
pozzzziomka
Zakorzenienie

Jak lubisz RM to Byredo Bal d'Afrique Ci sie spodoba Ja mialam RM, teraz mam Byredo - podobne sa, ale chyba wole Byredo, maja cos w sobie, co nie pozwala o nich zapomniec To 1 z nielicznych probek, ktora wykonczona, byla tak nieodzalowana, ze musialam kupic na 100% Milosc od 1szego psikniecia Z RM bylo roznie - bardzo lubie, ale zapach potrafi sie zupelnie inaczej ulozyc od pory roku, dnia I choc ost mialam i mi sie podobal, to jak decydowalam sie nad RM czy Ananda z zestawem miniatur, wzielam Anande, bo w RM wyczulam jakas meska nute Ta nuta czasami jest, czasami nie Na pewno ten Micallef jest kameleonem, nie mozna sie zrazac, trzeba mu dac zawsze kilka szans w przypadku poczatkowej porazki

Obie wersje, to ten sam zapach, tylko szata graficzna inna

Collezione Privata Africa pachnie na mnie jak RM czy Byredo doprawione vetiverem, ale po czasie jest na mnie identyczne do zludzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-09, 09:48   #14
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Kocham Noa miłością wielką i dozgonną, ale w życiu nie powiedziałabym, że RM jest gorsza, lu, że pachnie jak podróka Co nos, to opinia
1. Ty masz na drugie Noa przeciez
Też ją kocham miłością wielką, mam już prawie wszystkie jej wariacje -tylko wersji Gold mi brakuje...
Natomiast jakoś nie widzę podobieństwa do Royal Muski... Miałam swoją flaszkę jakiś czas temu, szybko zeszła, zostało wspomnienie... Muska jest dla mnie cieplejsza i może nieco animalistyczna, w Noa jest więcej kwiatów.

2. Prawda???

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 10:49   #15
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
1. Ty masz na drugie Noa przeciez
Też ją kocham miłością wielką, mam już prawie wszystkie jej wariacje -tylko wersji Gold mi brakuje...
Natomiast jakoś nie widzę podobieństwa do Royal Muski... Miałam swoją flaszkę jakiś czas temu, szybko zeszła, zostało wspomnienie... Muska jest dla mnie cieplejsza i może nieco animalistyczna, w Noa jest więcej kwiatów.

2. Prawda???
Oj, to prawda, powinnam mieć tak na drugie
Muska, faktycznie, ma dodatkowy pazur, którego jest brak w Noa
Na Noa Gold też poluję

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2015-01-09 o 10:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 16:16   #16
wgn
Zakorzenienie

Własciwie jak mam na sobie RM to nie muszę mieć już nić więcej - mam wrażenie, że przy tych perfumach wszelkie dodatki są zbędne (odzież również).
RM są piękne, spokojne i bardzo kobiece podczas gdy Noa odczuwam jako bardziej radosne i frywolne.
Noa to kokieteria, zakochanie podczas gdy RM to już miłość
Stary 2015-01-09, 16:20   #17
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
(...) Z RM bylo roznie - bardzo lubie, ale zapach potrafi sie zupelnie inaczej ulozyc od pory roku, dnia I choc ost mialam i mi sie podobal, to jak decydowalam sie nad RM czy Ananda z zestawem miniatur, wzielam Anande, bo w RM wyczulam jakas meska nute Ta nuta czasami jest, czasami nie Na pewno ten Micallef jest kameleonem, nie mozna sie zrazac, trzeba mu dac zawsze kilka szans w przypadku poczatkowej porazki

O(...)
Zgadzam się w 100%. RM jednego dnia ubóstwiam, następnego nienawidzę.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 18:33   #18
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

CHłe chłe-tego fikuśnego zestawu już nie mają, ale otrzymam ten standardowy, prawdopodobnie w cenie tego tańszego

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-01-10, 11:47   #19
Fenris
Czekam na Ragnarok

Na Allegro jest teraz 100ml w cenie 649zł. Ostatnio patrzyłam (w tamtym roku) i były po 400zł

Co do flaszek to mam obydwie. Agulenas82 je wkleiła. Stara flaszka to ta z czterema świecidełkami, prostokątna (trochę tandetna, bo te kryształki są na kawałku plastiku przytwierdzonym do szkła), natomiast nowa wersja jest bardziej kwadratowa i ma pasek kryształków po środku (dużo ładniejsza). Flaszka typowo Micaleffowa z linka z zestawem widocznie jest trzecia, ale jej wcześniej nie widziałam i nie miałam z nią styczności. Zapach jest jeden, ten sam

Dla mnie Royal Muska to chłodne, czyste, intymne piżmo. Bardzo trwałe i nie pasujące do wszystkiego. Nie używam często, ale uwielbiam.
Noa, z tego co pamiętam, nie podobała mi się. W RM nie ma żadnych kwiatków. Myślę, że ma jakąś nutę podobną do L'Instant Magic.

Weź koniecznie flachę z paskiem kryształków

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2015-01-10 o 11:50
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-10, 13:35   #20
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Na Allegro jest teraz 100ml w cenie 649zł. Ostatnio patrzyłam (w tamtym roku) i były po 400zł

Co do flaszek to mam obydwie. Agulenas82 je wkleiła. Stara flaszka to ta z czterema świecidełkami, prostokątna (trochę tandetna, bo te kryształki są na kawałku plastiku przytwierdzonym do szkła), natomiast nowa wersja jest bardziej kwadratowa i ma pasek kryształków po środku (dużo ładniejsza). Flaszka typowo Micaleffowa z linka z zestawem widocznie jest trzecia, ale jej wcześniej nie widziałam i nie miałam z nią styczności. Zapach jest jeden, ten sam

Dla mnie Royal Muska to chłodne, czyste, intymne piżmo. Bardzo trwałe i nie pasujące do wszystkiego. Nie używam często, ale uwielbiam.
Noa, z tego co pamiętam, nie podobała mi się. W RM nie ma żadnych kwiatków. Myślę, że ma jakąś nutę podobną do L'Instant Magic.

Weź koniecznie flachę z paskiem kryształków
Wiem, widziałam tę flaszkę na allegro, ale jednak bardziej opłacało mi się wziąć zestaw(100 + 30 ml) za atrakcyjną cenę (przez przypadek,w porównaniu z tą, za jaką ten zestaw zwykle ,,chodzi" I będę miała tą buteleczkę z paskiem kryształków-100ml i tę drugą- 30ml Jestem ciekawa jak wygląda na żywo.

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-01-10, 14:39   #21
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Wiem, widziałam tę flaszkę na allegro, ale jednak bardziej opłacało mi się wziąć zestaw(100 + 30 ml) za atrakcyjną cenę (przez przypadek,w porównaniu z tą, za jaką ten zestaw zwykle ,,chodzi" I będę miała tą buteleczkę z paskiem kryształków-100ml i tę drugą- 30ml Jestem ciekawa jak wygląda na żywo.
Na żywo flaszka z paskiem kryształków wygląda bardzo ładnie i porządnie.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 08:56   #22
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Jak lubisz RM to Byredo Bal d'Afrique Ci sie spodoba Ja mialam RM, teraz mam Byredo - podobne sa, ale chyba wole Byredo, maja cos w sobie, co nie pozwala o nich zapomniec To 1 z nielicznych probek, ktora wykonczona, byla tak nieodzalowana, ze musialam kupic na 100% Milosc od 1szego psikniecia Z RM bylo roznie - bardzo lubie, ale zapach potrafi sie zupelnie inaczej ulozyc od pory roku, dnia I choc ost mialam i mi sie podobal, to jak decydowalam sie nad RM czy Ananda z zestawem miniatur, wzielam Anande, bo w RM wyczulam jakas meska nute Ta nuta czasami jest, czasami nie Na pewno ten Micallef jest kameleonem, nie mozna sie zrazac, trzeba mu dac zawsze kilka szans w przypadku poczatkowej porazki

Obie wersje, to ten sam zapach, tylko szata graficzna inna

Collezione Privata Africa pachnie na mnie jak RM czy Byredo doprawione vetiverem, ale po czasie jest na mnie identyczne do zludzenia

Poziomko - zachęcona twoim komentarzem poszłam po próbkę Bal d'Afrique i jest piękny

Nie mieli RM do powąchania niestety i nie mogę porównać
Stary 2015-01-11, 10:27   #23
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Poziomko - zachęcona twoim komentarzem poszłam po próbkę Bal d'Afrique i jest piękny

Nie mieli RM do powąchania niestety i nie mogę porównać
Bal piekny

Stary 2015-01-11, 16:04   #24
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Już tak nie kuście tym Balem:P

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-01-11, 16:07   #25
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Już tak nie kuście tym Balem:P
:p Jak RM w drodze, to Bal zbedny, bo podobne potrafia byc

Stary 2015-01-11, 16:18   #26
liselotta
lise-kotta

Cytat:
:p Jak RM w drodze, to Bal zbedny, bo podobne potrafia byc

serio? bo ja mam dostęp do Bal a nie do RM, i tak się zastanwiam czy warto lecieć za RM czy poprzestać na Balu?
Stary 2015-01-11, 16:21   #27
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Ja swego czasu byłem ciekaw Royal Muski, byłem ciekaw tego piżma, bo kiedyś lubiłem ten składnik i się bardzo zawiodłem, bo na mnie mocno zwierzęce wychodzi. Inna sprawa, że jest za słodkie jak dla mnie, za słodkie, za ciepłe, czyli jak ja mówię ciepłe kluchy z pierwiastkiem animalnym.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 16:48   #28
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
serio? bo ja mam dostęp do Bal a nie do RM, i tak się zastanwiam czy warto lecieć za RM czy poprzestać na Balu?

Byredo lepsze wg mnie

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;49707753]Ja swego czasu byłem ciekaw Royal Muski, byłem ciekaw tego piżma, bo kiedyś lubiłem ten składnik i się bardzo zawiodłem, bo na mnie mocno zwierzęce wychodzi. Inna sprawa, że jest za słodkie jak dla mnie, za słodkie, za ciepłe, czyli jak ja mówię ciepłe kluchy z pierwiastkiem animalnym.[/QUOTE]

Bo ten zapach jest pizmowy, ale w bardziej kobiecym wydaniu I roznie pachnie na kazdym i roznie na nas samych

Stary 2015-01-11, 18:18   #29
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Pamiętam jak jakiś czas temu miałam odlewkę RM i po przetestowaniu stwierdziłam, że jest kompletnie nie dla mnie Coś mi w tym zapachu przeszkadzało tak, że nie byłam w stanie go nosić. Potem czytałam coraz więcej pozytywnych komentarzy na jego temat i postanowiłam jeszcze raz do niego podejść. I co?? Miłość Normalnie zakochałam się w nim i teraz bardzo często go używam Czasami warto zrobić drugie podejście do zapachu, który kiedyś nam nie pasował. A może po prostu musiałam do RM dojrzeć (jak to stwierdziła Daff )
Stary 2015-01-11, 18:29   #30
wgn
Zakorzenienie

Naprawdę Byredo podobny jest do RM? Czytając nuty nigdy bym na to nie wpadła ale tak kusicie, ze chyba rozejrzę się za jakąś próbką chociaż cenowo, jak widzę, różnica niewielka.
Co do RM to miłością do niej zaraziłam już kilka osób ale jak przychodzą do mnie i psikają się RM to włącza mi się tryb sknery
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości