Zdrada, a miłość? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 15:44   #1
EweMajk
Przyczajenie

Zdrada, a miłość?

Witajcie Kochani. Nie radzę sobie z myślami, dlatego pomyślałam- "może tutaj ktoś mi pomoże"
Kilka lat temu mieszkałam ze swoim partnerem życiowym za granicą. Nasze życie było usłane różami. Akceptacja, Bezpieczeństwo,Szaleństwo w łóżku a przede wszystkim Miłość. Jednak od dwóch lat mieszkam znów w Polsce a ON został w Anglii. Spotykamy się co pół roku, wtedy spędzamy ze sobą około dwóch miesięcy. Niby wszystko pięknie, ale....
Patrząc na niego czuje miłość, rozmawiając z nim czuje spokój. Ale to mi nie wystarcza. Kiedy go nie ma nie wiem co mam robić. Mam mnóstwo nałożonych na siebie obowiązków. Nie bez powodu! W ten sposob próbuje swoje myśli schować.
Potrzebuję bliskości, mężczyzny obok siebie. Ale to jest nie możliwe. Nie wystarcza mi ON raz na pół roku. Potrzebuję go częściej.

Gdy gdzieś wychodzę, do pracy, do sklepu, na wieczór z przyjaciółkami mam w głowie "Muszę wyglądać NIE-SA-MO-WI-CIE! Może ktoś na mnie spojrzy? Może spodobam się komuś? A może ktoś będzie chciał wziąć ode mnie numer?" Tylko, że w głebi serca wiem, że tego nie chce bo GO kocham, bo jest moim pragnieniem życiowym, lecz te myśli są silniejsze.

Od pewnego czasu mam ciągły kontakt z moim i JEGO wspólnym przyjacielem, dzwonimy do siebie często, ale rozmowy przebiegają zabawnie, BEZ ŻADNYCH PODTEKSTÓW, ale co najgorsze ja na nie czekam! Kiedy myślę o naszym przyjacielu podniecam się i bardzo ekscytuje się. To jest złe ! Ja to wiem.... ale to jest silniejsze. Co z tego, że ja urwę z tym przyjacielem kontakt? Kiedy wychodząc na głupią lapkę wina z przyjaciółką obserwuję innych mężczyyzn.

Próbuję od siebie te myśli odstawić....ale czy to chodzi, że ja JEGO nie kocham, a wmawiam sobie że mój związek opiera sie na miłości, moze tak nie jest?

Napiszcie co sądzicie o tym. Dziękuję.
EweMajk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 16:12   #2
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Zdrada, a miłość?

Cytat:
Napisane przez EweMajk Pokaż wiadomość
Witajcie Kochani. Nie radzę sobie z myślami, dlatego pomyślałam- "może tutaj ktoś mi pomoże"
Kilka lat temu mieszkałam ze swoim partnerem życiowym za granicą. Nasze życie było usłane różami. Akceptacja, Bezpieczeństwo,Szaleństwo w łóżku a przede wszystkim Miłość. Jednak od dwóch lat mieszkam znów w Polsce a ON został w Anglii. Spotykamy się co pół roku, wtedy spędzamy ze sobą około dwóch miesięcy. Niby wszystko pięknie, ale....
Patrząc na niego czuje miłość, rozmawiając z nim czuje spokój. Ale to mi nie wystarcza. Kiedy go nie ma nie wiem co mam robić. Mam mnóstwo nałożonych na siebie obowiązków. Nie bez powodu! W ten sposob próbuje swoje myśli schować.
Potrzebuję bliskości, mężczyzny obok siebie. Ale to jest nie możliwe. Nie wystarcza mi ON raz na pół roku. Potrzebuję go częściej.

Gdy gdzieś wychodzę, do pracy, do sklepu, na wieczór z przyjaciółkami mam w głowie "Muszę wyglądać NIE-SA-MO-WI-CIE! Może ktoś na mnie spojrzy? Może spodobam się komuś? A może ktoś będzie chciał wziąć ode mnie numer?" Tylko, że w głebi serca wiem, że tego nie chce bo GO kocham, bo jest moim pragnieniem życiowym, lecz te myśli są silniejsze.

Od pewnego czasu mam ciągły kontakt z moim i JEGO wspólnym przyjacielem, dzwonimy do siebie często, ale rozmowy przebiegają zabawnie, BEZ ŻADNYCH PODTEKSTÓW, ale co najgorsze ja na nie czekam! Kiedy myślę o naszym przyjacielu podniecam się i bardzo ekscytuje się. To jest złe ! Ja to wiem.... ale to jest silniejsze. Co z tego, że ja urwę z tym przyjacielem kontakt? Kiedy wychodząc na głupią lapkę wina z przyjaciółką obserwuję innych mężczyyzn.

Próbuję od siebie te myśli odstawić....ale czy to chodzi, że ja JEGO nie kocham, a wmawiam sobie że mój związek opiera sie na miłości, moze tak nie jest?

Napiszcie co sądzicie o tym. Dziękuję.
Nie każdy jest stworzony do związku na odległość. Ty jak widać nie jesteś - jedyna rada - stań na głowie, żeby wyjechać do niego, lub pogódź się z tym, że uczucia stygną kiedy nie ma go blisko i możliwe, że związek się rozpadnie.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2015-02-11 o 16:33
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 16:26   #3
kalincia
BAN stały

Lub sprawdź w praktyce, jak się będziesz czuła, gdy ulegniesz tej stronie swojej natury.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 16:34   #4
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Lub sprawdź w praktyce, jak się będziesz czuła, gdy ulegniesz tej stronie swojej natury.
A jaki to ma sens? Jeśli już dojdzie do wniosku, że ma szał macicy i nie dotrzyma, to niech go zostawi i szuka kogoś na miejscu, zamiast faceta krzywdzić. Nie sądzę, żeby na to zasłużył.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 16:43   #5
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Ja na Twoim miejscu bym to skończyła, po prostu nie umiesz żyć w związku na odległość.
Stary 2015-02-11, 17:33   #6
karllii
Raczkowanie

Cytat:
Ale mi to wyjscie z sytuacji..
karllii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 17:36   #7
akswonillam
Raczkowanie

Cytat:
Po co? Jeżeli ulegnie, związek i tak już nie ma sensu, więc chyba lepiej zakończyć to wcześniej i skrzywdzić chłopaka najmniej jak to możliwe.

Jest: 64.3 kg

Będzie: 59 kg
akswonillam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-11, 17:38   #8
201605300922
Konto usunięte

Nie każdy jest stworzony do takiego związku na odległość, też bym nie była. Także jeśli nie ma opcji, żeby on wrócił/żebyś Ty wyjechała, to moim zdaniem nie ma to wielkiego sensu. Szczerze mówiąc, rozumiem Cię, przypuszczam, że na Twoim miejscu miałabym analogiczne odczucia.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 17:45   #9
zmieszany_facet
Rozeznanie

Cytat:
No cóż... Nie każdy tak postępuje, aby nie mógł spojrzeć w lustro potem

Naprawdę żal mi jest chłopaka autorki, nawet sobie biedak nie zdaje sprawy, że jego związek jest juz w stanie rozkładu. Skoro dziewczyna zaczyna patrzeć na innych facetów w taki sposób jak to robi to związek już nie ma sensu. Autorka nie jest stworzona do związku na odległość i w sumie z jednej strony nie dziwię się jej, bo widząc się raz na pół roku to tak jakby i tak bylo się singlem, ale nie powinno sie krzywdzić drugiej osoby. w momencie kiedy autorka widzi u siebie takie symptomy- widzi, że zaczyna szukać partnera to powinna od razu porozmawiac ze swoim obecnym i zakończyc relację.

Zastanawia mnie jeszcze co jest powodem tak rzadkiego widywania się? Anglia nie jest tak daleko- bilety lotnicze powodują, że w 2-3 godziny mozna być juz na wyspach, więc co stoi na przeszkodzie, żeby choćby na jakieś długie weekendy sie spotkać?
zmieszany_facet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 18:10   #10
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez akswonillam Pokaż wiadomość
Po co? Jeżeli ulegnie, związek i tak już nie ma sensu, więc chyba lepiej zakończyć to wcześniej i skrzywdzić chłopaka najmniej jak to możliwe.
Niektórzy tak nie uważają, minimum 20 procent zdradza, niektórzy wyliczyli, że więcej.Może autorka się w tej części odnajdzie i będzie zadowolona mając chłopa na odległość i kochanka/kochanków na miejscu.
Stary 2015-02-11, 18:23   #11
akswonillam
Raczkowanie

Cytat:
Niektórzy tak nie uważają, minimum 20 procent zdradza, niektórzy wyliczyli, że więcej.Może autorka się w tej części odnajdzie i będzie zadowolona mając chłopa na odległość i kochanka/kochanków na miejscu.
Jeżeli autorka zakłada wątek, bo czuje się niekomfortowo z samymi myślami, to nie sądzę, że będzie mogła prowadzić takie życie. I mam taką nadzieję, bo dla mnie to chore.

Jest: 64.3 kg

Będzie: 59 kg
akswonillam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-11, 19:51   #12
barbarossan
Rozeznanie

Ceny do UK nie są takie wcale tanie, albo są święta, albo jakieś ferie, albo wakacje i ceny lecą w górę, w połowie marca - koszt w dwie strony to 400 - 600 zł (bez bagażu i dojazdów na lotnisko ) też nie zaplanujesz lotu na 2 miesiące w przód ( bilety po 300 zł w obie strony) jak pracujesz, studiujesz, bo nigdy nic nie wiadomo.

zamykam kolekcję półmaratonów czas na ...

Edytowane przez barbarossan
Czas edycji: 2015-02-11 o 19:52
barbarossan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 20:33   #13
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Cytat:
Już rozumiem że radziłaś kiedyś jakiejś panience zataić zdradę ale nie rozumiem kompletnie namawiania do robienia świństw drugiej osobie.

Zerwij autorko bo prędzej czy później będzie płacz.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 21:51   #14
zmieszany_facet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barbarossan Pokaż wiadomość
Ceny do UK nie są takie wcale tanie, albo są święta, albo jakieś ferie, albo wakacje i ceny lecą w górę, w połowie marca - koszt w dwie strony to 400 - 600 zł (bez bagażu i dojazdów na lotnisko ) też nie zaplanujesz lotu na 2 miesiące w przód ( bilety po 300 zł w obie strony) jak pracujesz, studiujesz, bo nigdy nic nie wiadomo.
400-600zł? Ja tu na połowe marca widzę bilety za niecałe 200 zł w dwie strony, oczywiście wszystko kwestia tego skąd jest wylot i na którym lotnisku będzie lądowanie, ale Ryanair z Wrocławia do Stansted na połowe marca to koszt około 200 zł w dwie strony... oczywiście bez bagażu
Stary 2015-02-11, 22:14   #15
Paulinka181994
Raczkowanie

Też uważam, że widzenie się raz na pół roku to stanowczo za mało.
Hm mieszkaliście już razem a teraz Ty w Polsce a on tam. Był poważny powód, że musiałaś wrócić?
Twoje myśli są niebezpieczne...:P wiec trzeba coś z tym zrobić. Nie ma szans na Twój wyjazd lub powrót Tż? Bo ile można tak ciągnąć?
Bilety do Angli nie są takie drogie. W tym suchym okresie to po 20-30 funtów bez bagażu. Mam znajomego który praktycznie raz w miesiącu lata do PL np. w piątek lot i w niedziele powrót. Także jak się chce...
Sama latałam przez dwa lata do tż, tyle, że właśnie w ferie, wakacje i inne wolne. No ten tego biedak się wykosztował.
Paulinka181994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-12, 00:02   #16
zmieszany_facet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilkamy Pokaż wiadomość
Jak dla mnie w związku najlepsza jest właśnie bliskość, a spotykanie się raz na pół roku nie ma najmniejszego sensu. Ciężko też zbudować zaufanie. Zdrada zawsze może się zdarzyć. Ostatnio nawet czytałam ciekawą książkę "Zaplecze", która porusza ten temat.
Nie, zdrada nie ma prawa się przydarzyć, zdrada to jest wyraz braku szacunku do partnera, a także pokazanie, że nie jesteśmy lojalni i szczerzy. Zdrada nie może sie zdarzyć, bo jaki jest sens ciągnąć dalej taka znajomość? Nie ma wytłumaczenia dla zdrady, nawet gdyby widywali się raz na 5 lat. Jeśli taka sytuacja jej nie pasuje to niech zakończy związek, a jak jego dalej kocha to aż mnie dziwi jak może spoglądac na innych facetów pod kątem seksualnym.

Dla mnie też nie widywanie się przez pół rok to abstrakcja i nie chciałbym aby mój związek tak wyglądał. Tym bardziej, że taki stan rzeczy trwa u autorki 2 lata. Jeśli nie ma perspektyw na zmiany to autorka powinna zakończyć relację zanim jeszcze bardziej skrzywdzi swojego partnera. Już teraz go rani i robi mu świństwo chodząc do baru z myślą, żeby kogoś poznać
Stary 2015-02-12, 16:46   #17
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez af096d25f0cf772bc51ba27de bbec984bc7420f7 Pokaż wiadomość
Już rozumiem że radziłaś kiedyś jakiejś panience zataić zdradę ale nie rozumiem kompletnie namawiania do robienia świństw drugiej osobie.

Zerwij autorko bo prędzej czy później będzie płacz.
Niczego nie radzę. Obiektywnie stwierdzam, że to jedna z możliwości i nie zajmuję się moralną oceną zagadnienia. Dziewczyna przedstawiła problem. Rozwiązań jest kilka, to jedno z nich. Ono istnieje, chociaż jest moralnie złe.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości