Zdrada, a mi³o¶æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-02-11, 15:44   #1
EweMajk
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Zdrada, a mi³o¶æ?

Witajcie Kochani. Nie radzê sobie z my¶lami, dlatego pomy¶la³am- "mo¿e tutaj kto¶ mi pomo¿e"
Kilka lat temu mieszka³am ze swoim partnerem ¿yciowym za granic±. Nasze ¿ycie by³o us³ane ró¿ami. Akceptacja, Bezpieczeñstwo,Szaleñstwo w ³ó¿ku a przede wszystkim Mi³o¶æ. Jednak od dwóch lat mieszkam znów w Polsce a ON zosta³ w Anglii. Spotykamy siê co pó³ roku, wtedy spêdzamy ze sob± oko³o dwóch miesiêcy. Niby wszystko piêknie, ale....
Patrz±c na niego czuje mi³o¶æ, rozmawiaj±c z nim czuje spokój. Ale to mi nie wystarcza. Kiedy go nie ma nie wiem co mam robiæ. Mam mnóstwo na³o¿onych na siebie obowi±zków. Nie bez powodu! W ten sposob próbuje swoje my¶li schowaæ.
Potrzebujê blisko¶ci, mê¿czyzny obok siebie. Ale to jest nie mo¿liwe. Nie wystarcza mi ON raz na pó³ roku. Potrzebujê go czê¶ciej.

Gdy gdzie¶ wychodzê, do pracy, do sklepu, na wieczór z przyjació³kami mam w g³owie "Muszê wygl±daæ NIE-SA-MO-WI-CIE! Mo¿e kto¶ na mnie spojrzy? Mo¿e spodobam siê komu¶? A mo¿e kto¶ bêdzie chcia³ wzi±æ ode mnie numer?" Tylko, ¿e w g³ebi serca wiem, ¿e tego nie chce bo GO kocham, bo jest moim pragnieniem ¿yciowym, lecz te my¶li s± silniejsze.

Od pewnego czasu mam ci±g³y kontakt z moim i JEGO wspólnym przyjacielem, dzwonimy do siebie czêsto, ale rozmowy przebiegaj± zabawnie, BEZ ¯ADNYCH PODTEKSTÓW, ale co najgorsze ja na nie czekam! Kiedy my¶lê o naszym przyjacielu podniecam siê i bardzo ekscytuje siê. To jest z³e ! Ja to wiem.... ale to jest silniejsze. Co z tego, ¿e ja urwê z tym przyjacielem kontakt? Kiedy wychodz±c na g³upi± lapkê wina z przyjació³k± obserwujê innych mê¿czyyzn.

Próbujê od siebie te my¶li odstawiæ....ale czy to chodzi, ¿e ja JEGO nie kocham, a wmawiam sobie ¿e mój zwi±zek opiera sie na mi³o¶ci, moze tak nie jest?

Napiszcie co s±dzicie o tym. Dziêkujê.
EweMajk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 16:12   #2
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980
Dot.: Zdrada, a mi³o¶æ?

Cytat:
Napisane przez EweMajk Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie Kochani. Nie radzê sobie z my¶lami, dlatego pomy¶la³am- "mo¿e tutaj kto¶ mi pomo¿e"
Kilka lat temu mieszka³am ze swoim partnerem ¿yciowym za granic±. Nasze ¿ycie by³o us³ane ró¿ami. Akceptacja, Bezpieczeñstwo,Szaleñstwo w ³ó¿ku a przede wszystkim Mi³o¶æ. Jednak od dwóch lat mieszkam znów w Polsce a ON zosta³ w Anglii. Spotykamy siê co pó³ roku, wtedy spêdzamy ze sob± oko³o dwóch miesiêcy. Niby wszystko piêknie, ale....
Patrz±c na niego czuje mi³o¶æ, rozmawiaj±c z nim czuje spokój. Ale to mi nie wystarcza. Kiedy go nie ma nie wiem co mam robiæ. Mam mnóstwo na³o¿onych na siebie obowi±zków. Nie bez powodu! W ten sposob próbuje swoje my¶li schowaæ.
Potrzebujê blisko¶ci, mê¿czyzny obok siebie. Ale to jest nie mo¿liwe. Nie wystarcza mi ON raz na pó³ roku. Potrzebujê go czê¶ciej.

Gdy gdzie¶ wychodzê, do pracy, do sklepu, na wieczór z przyjació³kami mam w g³owie "Muszê wygl±daæ NIE-SA-MO-WI-CIE! Mo¿e kto¶ na mnie spojrzy? Mo¿e spodobam siê komu¶? A mo¿e kto¶ bêdzie chcia³ wzi±æ ode mnie numer?" Tylko, ¿e w g³ebi serca wiem, ¿e tego nie chce bo GO kocham, bo jest moim pragnieniem ¿yciowym, lecz te my¶li s± silniejsze.

Od pewnego czasu mam ci±g³y kontakt z moim i JEGO wspólnym przyjacielem, dzwonimy do siebie czêsto, ale rozmowy przebiegaj± zabawnie, BEZ ¯ADNYCH PODTEKSTÓW, ale co najgorsze ja na nie czekam! Kiedy my¶lê o naszym przyjacielu podniecam siê i bardzo ekscytuje siê. To jest z³e ! Ja to wiem.... ale to jest silniejsze. Co z tego, ¿e ja urwê z tym przyjacielem kontakt? Kiedy wychodz±c na g³upi± lapkê wina z przyjació³k± obserwujê innych mê¿czyyzn.

Próbujê od siebie te my¶li odstawiæ....ale czy to chodzi, ¿e ja JEGO nie kocham, a wmawiam sobie ¿e mój zwi±zek opiera sie na mi³o¶ci, moze tak nie jest?

Napiszcie co s±dzicie o tym. Dziêkujê.
Nie ka¿dy jest stworzony do zwi±zku na odleg³o¶æ. Ty jak widaæ nie jeste¶ - jedyna rada - stañ na g³owie, ¿eby wyjechaæ do niego, lub pogód¼ siê z tym, ¿e uczucia stygn± kiedy nie ma go blisko i mo¿liwe, ¿e zwi±zek siê rozpadnie.

Edytowane przez _ema_
Czas edycji: 2015-02-11 o 16:33
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 16:26   #3
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

Lub sprawd¼ w praktyce, jak siê bêdziesz czu³a, gdy ulegniesz tej stronie swojej natury.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 16:34   #4
_ema_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 980

Cytat:
Napisane przez kalincia Poka¿ wiadomo¶æ
Lub sprawd¼ w praktyce, jak siê bêdziesz czu³a, gdy ulegniesz tej stronie swojej natury.
A jaki to ma sens? Je¶li ju¿ dojdzie do wniosku, ¿e ma sza³ macicy i nie dotrzyma, to niech go zostawi i szuka kogo¶ na miejscu, zamiast faceta krzywdziæ. Nie s±dzê, ¿eby na to zas³u¿y³.
_ema_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 16:43   #5
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 220

Ja na Twoim miejscu bym to skoñczy³a, po prostu nie umiesz ¿yæ w zwi±zku na odleg³o¶æ.
Stary 2015-02-11, 17:33   #6
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

Cytat:
Ale mi to wyjscie z sytuacji..
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 17:36   #7
akswonillam
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Cytat:
Po co? Je¿eli ulegnie, zwi±zek i tak ju¿ nie ma sensu, wiêc chyba lepiej zakoñczyæ to wcze¶niej i skrzywdziæ ch³opaka najmniej jak to mo¿liwe.

Jest: 64.3 kg

Bêdzie: 59 kg
akswonillam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 17:38   #8
201605300922
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 282

Nie ka¿dy jest stworzony do takiego zwi±zku na odleg³o¶æ, te¿ bym nie by³a. Tak¿e je¶li nie ma opcji, ¿eby on wróci³/¿eby¶ Ty wyjecha³a, to moim zdaniem nie ma to wielkiego sensu. Szczerze mówi±c, rozumiem Ciê, przypuszczam, ¿e na Twoim miejscu mia³abym analogiczne odczucia.
201605300922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 17:45   #9
zmieszany_facet
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 588

Cytat:
No có¿... Nie ka¿dy tak postêpuje, aby nie móg³ spojrzeæ w lustro potem

Naprawdê ¿al mi jest ch³opaka autorki, nawet sobie biedak nie zdaje sprawy, ¿e jego zwi±zek jest juz w stanie rozk³adu. Skoro dziewczyna zaczyna patrzeæ na innych facetów w taki sposób jak to robi to zwi±zek ju¿ nie ma sensu. Autorka nie jest stworzona do zwi±zku na odleg³o¶æ i w sumie z jednej strony nie dziwiê siê jej, bo widz±c siê raz na pó³ roku to tak jakby i tak bylo siê singlem, ale nie powinno sie krzywdziæ drugiej osoby. w momencie kiedy autorka widzi u siebie takie symptomy- widzi, ¿e zaczyna szukaæ partnera to powinna od razu porozmawiac ze swoim obecnym i zakoñczyc relacjê.

Zastanawia mnie jeszcze co jest powodem tak rzadkiego widywania siê? Anglia nie jest tak daleko- bilety lotnicze powoduj±, ¿e w 2-3 godziny mozna byæ juz na wyspach, wiêc co stoi na przeszkodzie, ¿eby choæby na jakie¶ d³ugie weekendy sie spotkaæ?
zmieszany_facet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 18:10   #10
kalincia
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez akswonillam Poka¿ wiadomo¶æ
Po co? Je¿eli ulegnie, zwi±zek i tak ju¿ nie ma sensu, wiêc chyba lepiej zakoñczyæ to wcze¶niej i skrzywdziæ ch³opaka najmniej jak to mo¿liwe.
Niektórzy tak nie uwa¿aj±, minimum 20 procent zdradza, niektórzy wyliczyli, ¿e wiêcej.Mo¿e autorka siê w tej czê¶ci odnajdzie i bêdzie zadowolona maj±c ch³opa na odleg³o¶æ i kochanka/kochanków na miejscu.
Stary 2015-02-11, 18:23   #11
akswonillam
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Cytat:
Niektórzy tak nie uwa¿aj±, minimum 20 procent zdradza, niektórzy wyliczyli, ¿e wiêcej.Mo¿e autorka siê w tej czê¶ci odnajdzie i bêdzie zadowolona maj±c ch³opa na odleg³o¶æ i kochanka/kochanków na miejscu.
Je¿eli autorka zak³ada w±tek, bo czuje siê niekomfortowo z samymi my¶lami, to nie s±dzê, ¿e bêdzie mog³a prowadziæ takie ¿ycie. I mam tak± nadziejê, bo dla mnie to chore.

Jest: 64.3 kg

Bêdzie: 59 kg
akswonillam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 19:51   #12
barbarossan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 776

Ceny do UK nie s± takie wcale tanie, albo s± ¶wiêta, albo jakie¶ ferie, albo wakacje i ceny lec± w górê, w po³owie marca - koszt w dwie strony to 400 - 600 z³ (bez baga¿u i dojazdów na lotnisko ) te¿ nie zaplanujesz lotu na 2 miesi±ce w przód ( bilety po 300 z³ w obie strony) jak pracujesz, studiujesz, bo nigdy nic nie wiadomo.

zamykam kolekcjê pó³maratonów czas na ...

Edytowane przez barbarossan
Czas edycji: 2015-02-11 o 19:52
barbarossan jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 20:33   #13
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 561

Cytat:
Ju¿ rozumiem ¿e radzi³a¶ kiedy¶ jakiej¶ panience zataiæ zdradê ale nie rozumiem kompletnie namawiania do robienia ¶wiñstw drugiej osobie.

Zerwij autorko bo prêdzej czy pó¼niej bêdzie p³acz.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-11, 21:51   #14
zmieszany_facet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barbarossan Poka¿ wiadomo¶æ
Ceny do UK nie s± takie wcale tanie, albo s± ¶wiêta, albo jakie¶ ferie, albo wakacje i ceny lec± w górê, w po³owie marca - koszt w dwie strony to 400 - 600 z³ (bez baga¿u i dojazdów na lotnisko ) te¿ nie zaplanujesz lotu na 2 miesi±ce w przód ( bilety po 300 z³ w obie strony) jak pracujesz, studiujesz, bo nigdy nic nie wiadomo.
400-600z³? Ja tu na po³owe marca widzê bilety za nieca³e 200 z³ w dwie strony, oczywi¶cie wszystko kwestia tego sk±d jest wylot i na którym lotnisku bêdzie l±dowanie, ale Ryanair z Wroc³awia do Stansted na po³owe marca to koszt oko³o 200 z³ w dwie strony... oczywi¶cie bez baga¿u
Stary 2015-02-11, 22:14   #15
Paulinka181994
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 160

Te¿ uwa¿am, ¿e widzenie siê raz na pó³ roku to stanowczo za ma³o.
Hm mieszkali¶cie ju¿ razem a teraz Ty w Polsce a on tam. By³ powa¿ny powód, ¿e musia³a¶ wróciæ?
Twoje my¶li s± niebezpieczne...:P wiec trzeba co¶ z tym zrobiæ. Nie ma szans na Twój wyjazd lub powrót T¿? Bo ile mo¿na tak ci±gn±æ?
Bilety do Angli nie s± takie drogie. W tym suchym okresie to po 20-30 funtów bez baga¿u. Mam znajomego który praktycznie raz w miesi±cu lata do PL np. w pi±tek lot i w niedziele powrót. Tak¿e jak siê chce...
Sama lata³am przez dwa lata do t¿, tyle, ¿e w³a¶nie w ferie, wakacje i inne wolne. No ten tego biedak siê wykosztowa³.
Paulinka181994 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-02-12, 00:02   #16
zmieszany_facet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilkamy Poka¿ wiadomo¶æ
Jak dla mnie w zwi±zku najlepsza jest w³a¶nie blisko¶æ, a spotykanie siê raz na pó³ roku nie ma najmniejszego sensu. Ciê¿ko te¿ zbudowaæ zaufanie. Zdrada zawsze mo¿e siê zdarzyæ. Ostatnio nawet czyta³am ciekaw± ksi±¿kê "Zaplecze", która porusza ten temat.
Nie, zdrada nie ma prawa siê przydarzyæ, zdrada to jest wyraz braku szacunku do partnera, a tak¿e pokazanie, ¿e nie jeste¶my lojalni i szczerzy. Zdrada nie mo¿e sie zdarzyæ, bo jaki jest sens ci±gn±æ dalej taka znajomo¶æ? Nie ma wyt³umaczenia dla zdrady, nawet gdyby widywali siê raz na 5 lat. Je¶li taka sytuacja jej nie pasuje to niech zakoñczy zwi±zek, a jak jego dalej kocha to a¿ mnie dziwi jak mo¿e spogl±dac na innych facetów pod k±tem seksualnym.

Dla mnie te¿ nie widywanie siê przez pó³ rok to abstrakcja i nie chcia³bym aby mój zwi±zek tak wygl±da³. Tym bardziej, ¿e taki stan rzeczy trwa u autorki 2 lata. Je¶li nie ma perspektyw na zmiany to autorka powinna zakoñczyæ relacjê zanim jeszcze bardziej skrzywdzi swojego partnera. Ju¿ teraz go rani i robi mu ¶wiñstwo chodz±c do baru z my¶l±, ¿eby kogo¶ poznaæ
Stary 2015-02-12, 16:46   #17
kalincia
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez af096d25f0cf772bc51ba27de bbec984bc7420f7 Poka¿ wiadomo¶æ
Ju¿ rozumiem ¿e radzi³a¶ kiedy¶ jakiej¶ panience zataiæ zdradê ale nie rozumiem kompletnie namawiania do robienia ¶wiñstw drugiej osobie.

Zerwij autorko bo prêdzej czy pó¼niej bêdzie p³acz.
Niczego nie radzê. Obiektywnie stwierdzam, ¿e to jedna z mo¿liwo¶ci i nie zajmujê siê moraln± ocen± zagadnienia. Dziewczyna przedstawi³a problem. Rozwi±zañ jest kilka, to jedno z nich. Ono istnieje, chocia¿ jest moralnie z³e.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-02-12 17:46:25

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.