![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
"Zostańmy kochankami"
Witam was moje drogie.
Zacznę od tego, że opowiem wam całą moją sytuacje - tak aby było dla was wszystko jasne. Poznałam chłopaka sporo starszego. Zaczęliśmy ze sobą pisać, spotykać się. Patrzy na mnie z maślanymi oczami - poszerzone źrenice i takie tam... Kiedyś mi powiedział coś takiego "nie można być wiecznie samym, ale też nic na siłę i powoli". Po 3 miesiącach takiej znajomości przespaliśmy się ze sobą, lecz nasze stosunki nie były jasne określone jako "związek". No i teraz przejdźmy do konkretów - walentynki... zaprosił mnie do siebie, zrobił kolacje... romantyczny wystrój, pełno świec... Pomyślałam, że trzeba porozmawiać. I co sie okazało... On nie chce związku - ponieważ ma w planach przeprowadzkę (na drugi koniec Polski do rodziny, gdyż został w tym mieście sam jak palec). Powiedział, że mnie bardzo lubi, podobam mu sie i wogóle, ale nie wie jak sie jego życie potoczy... Szczerze powiem, że widze po nim, iż nie jestem mu obojętna. Wiem, że on długo był sam i wydaje mi sie, że poprostu boi się związku - lecz zaproponował mi abyśmy zostali KOCHANKAMI.... I teraz pytanie do was - czy z takiego bycia kochankami jest szansa na rozwinięcie się uczuć i powstanie związku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: "Zostańmy kochankami"
Cytat:
Poza tym: chłop Ci mówi, żebyście zostali tymi kochankami, bo on się będzie wyprowadzał, a Ty kombinujesz, czy z tego wyjdzie związek. Zaklinasz rzeczywistość. On się wyprowadza, nie chce związku, chce seksu. Nie łudź się, że jak pójdziecie jeszcze parę razy do łóżka, to wyjdzie z tego miłość, on porzuci wszystkie plany i będzie z Tobą po wsze czasy. W ogóle w całej ten znajomości tylko jego zdanie i opinia się liczy z tego co widzę. On kieruje Waszą znajomością, Ty ślepo idziesz za tym co on proponuje. Krzywdę sobie robisz, bo ewidentnie liczysz na coś więcej. A jakby z tego coś miało być, to już dawno by było, i takiej propozycji byś nie otrzymała.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie sądzę. Skoro zaproponował Ci bycie 'kochankami" to nic innego proponowac ci nie chce i nie zamierza w przyszłośći.
Po za tym jasno dał do zrozumienia,że nie chce wchodzić w związki, a skoro nie chce to nic większego raczej z tego nie wyjdzie, bo do tanga trzeba dwojga, muszą chcieć dwie osoby. A on chce widocznie tylko osobe do towarzystwa, ktora pojdzie z nim od czasu do czasu do łożka, prześpi się z nim i sayonara- żadnych uczuć głebszych, żadnej miłości, tylko tak zwana "przyjażń z dodatkiem ". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Nie ma szansy BO ON NIE CHCE ZWIĄZKU. Gdyby chciał, to by do tego dążył. A jedyne, do czego dąży to zdobycie Twoich majtek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
sissy that walk
|
Tak w temacie - tyle się słyszy o świniach wykorzystujących naiwne kobiety, a tymczasem w wielu przypadkach te kobiety tak zgrabnie zatykają uszy nie chcąc słyszeć tego, co im się mówi wprost.
Faceci też są rozumnymi istotami i najczęściej jednak wiedzą, czego chcą i czego nie chcą. Dlaczego tak mało kobiet SŁUCHA?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie rozumiem tego jak na mnie patrzy zakochanymi oczyma i tego, że na początku naszej znajomości powiedział mi że nie można być wiecznie samym... czyli co? Kłamał, by tylko zdobyć moje majtki?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
ReklaMO(D)żerca.
|
To co powiedział nie oznacza, że chce być z Tobą. Wyraźnie dał Ci do zrozumienia, że on nie szuka nikogo na stałe i że nic z tego nie będzie, a Ty sobie wkręcasz coś i wyobrażasz nie wiadomo po co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie do końca to może jest tak, że mi strasznie zależy, bo po tym co usłyszałam to trochę się rozczarowałam i czar prysł. Teraz myślę nad przyjęciem jego propozycji, gdyż w łóżku jest bardzo dobry... ale jak zrobić tak abym to ja pociągała za sznurki w takim układzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Uwierzcie, że ja bardzo szybko umiem przewartościować swoje życie i swoje uczucia. Nigdzie nie napisałam, że bardzo mi na nim zależy czy coś...
Spalam z nim już i jakoś nie zamieniłam się w płaczącą fontanne z tego powodu, po prostu sie zastanawiałam czy jest możliwy jeszcze związek z tych relacji czy nie. A ja nie widze tutaj nic złego w tym abym miała kochanka, który robi mi dobrze skoro jestem sama - teraz bardziej chodzi mi o to jak postawić tutaj swoje warunki tak aby on sie nie zorientował, że został "omotany"... tzn, teraz to ja chce sie pobawić i powiedzieć papa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
lokalna gwiazda
|
Gdybyś nie była mu obojętna, to chłop raczej starałby się pozostać w twoim mieście, a nie wyprowadzać się. A tak to poużywa sobie, potem wyprowadzka, a ty zastaniesz jak głupia. Zaangażujesz się i będziesz cierpieć. Chyba że jesteś zimna i wyrachowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jeju no..
Albo będziecie kochankami i spełnisz jego "fantazję" seksu na kartonach do przeprowadzki albo jednak majtek nie ściągniesz i też dobrze będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Ty chcesz się mścić na nim. Omotywać go chcesz, bawić się nim chcesz, rzucać go chcesz. Zależy Ci, nie okłamuj samej siebie. Masz duży ładunek emocjonalny w tym, chociaż twierdzisz, że jest inaczej. A gdyby było inaczej, to byś nic o żadnym omotywaniu, pociąganiu za sznurki itp. nie myślała, bo to byłby czysty układ w Twoim rozumieniu, a nie próba sił. I nie piszę tego żeby Ci dosrać, tylko żebyś się przed samą sobą do tego przyznała, bo będziesz cierpieć potem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
O matko boska, skoro chcesz sie zemscić to po co gadasz czy z tego jakis zwiazek wyjdze ? No po ci ta ściema?
Napisz po prostu, że facet cię w ciula zrobił i chcesz mu dac nauczkę i tyle, a nie jakieś tam terefere... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Wielbiciel masła?
Patrzy, bo CHCE SEKSU. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli już po jednej jego propozycji przewartościowałaś swoje życie i uczucia? Chyba jakas mało stabilna jesteś, skoro tekst jakiegoś faceta wywiera na Ciebie taki wpływ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
O związek pytałam dlatego bo po prostu byłam ciekawa czy z takich relacji w ogóle jest możliwy związek... No wybaczcie, ale jak mi facet takie coś powiedział to traktować poważnie go nie można... chyba ze do zabawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I że się tylko bawiłaś. (wtedy będziesz mogła przed sobą powiedzieć że to Ty rzuciłaś może będzie Ci lepiej? ![]() Generalnie facet nie widzi Ciebie jako osoby, z którą chciałby coś więcej niż się pozabawiać - jak Tobie ok to czemu nie. Podoba mi się jego szczerość - dobrze, że Ci wprost powiedział, nie powinnaś mieć wtedy żadnych pretensji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
.
|
autorko, nie okłamuj się.
1. facet nie chce związku z tobą i jasno ci to powiedział. 2. nadinterpretujesz jego maślane oczy, a zwyczajnie możesz go kręcić fizycznie (tym bardziej jak jest wyposzczony). 3. nawet jeśli wejdziesz w układ FF to nie będziesz rozdawać w nim kart, bo już widać, że tobie zależy bardziej niż jemu. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- zależy jaką masz tutaj definicję słowa "poważnie". jak dla mnie facet ma plusa za szczerość. wie, czego chce i tego będzie się trzymał, więc można brać serio to, co powiedział.
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Poważnie - chodzi tutaj o budowanie wspólnej przyszłości, a co do zabawy to tak można go brać na poważnie, bo sam się zadeklarował
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie można mieć do niego pretensji..
Dupą go też nie zawrócisz i nie sprawisz, że się zakorzeni w Twojej miejscowości.. On jasno powiedział, związek NIE, ale bzykanie TAK. Przynajmniej był szczery, a Ty nadziei lepiej nie miej. Chcesz to się pobzykaj, nie chcesz to nie marudź i daj sobie i jemu spokój i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
W sumie jasne układ prosty, seks i tyle. Może jakaś przyjaźń skoro razem pracujemy i fajnie sie dogadujemy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Jeżeli zależy Ci na uczuciach nie widzę sensu w pakowanie się w coś, co z założenia ma być BEZ uczuć. Tzn. ja dla swojego dobra bym to zakończyła, za dużo rozmyślam, analizuję uczucia, przywiązuję się (także do przyjaciół) i układy jak ten, który proponuje kolega niestety ale mogłyby działać bardzo destrukcyjnie na psychikę. Jak nie ma zamiaru myśleć o Tobie w perspektywie innej niż tylko osiągnięcie swojego łóżkowego celu, to szkoda czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przemyśl dwa razy zanim się zdecydujesz, bo coś mi się wydaje, że będziesz się czuła skrzywdzona jak on się w końcu wyprowadzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.