|
|
#1 |
|
przyczajona tygrysica
|
Biżuteria FKi
Witajcie
Podglądam Was od dawna, trochę tu popisuję, a teraz chciałam wreszcie pochwalić się swoimi dziełkami i poprosić oczywiście o konstruktywną krytykę - od zdjęć począwszy na niedomkniętych loopach skończywszy - każda uwaga będzie dla mnie cenną wskazówką, a może nawet drogowskazem .Większość wyrobów to 100% posrebrzaki, w kilku parach kolczyków są srebrne bigle. Jak już nauczę się w 99% panować nad drutem przerzucę się na samo srebro albo przynajmniej będzie go więcej w moich pracach .Zapraszam do komentowania |
|
|
|
|
#2 |
|
przyczajona tygrysica
|
Dot.: Biżuteria FKi
ciąg dalszy zdjęć...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie! Wszystko ładnie skomponowane, podobierane, bardzo estetycznie, przejrzyście, zdjęcia też w porządku
3 pierwsze bransy świetne, fajny pomysł na klucz wiolinowy w kolczykach, podobają mi się też pierwsze kolczyki z drugiego wrzutu- jeżynki Generalnie widać, że robiąc coś wiesz co robisz i co chcesz osiągnąć, nie ma tu przypadkowo nawleczonych koralików jak u niektórych początkujących osób |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Miło,że nam się pokazałaś
.Myślę,że tak źle nie jest-loopy wcale nie są najgorsze,więc pod tym względem jest ok.Podobają mi się bransoletki,takie masywne,muszą nieźle dzwonić-pierwsza jest zabójcza .W drugiej i trzeciej zapięcia wydają mi się ciut za delikatne^^.Fajny ten klucz wiolinowy przy tych z howlitem turkusowy-fajnie wygląda ta para .Tyle z pierwszego wrzutu:P.Wrzut drugi: Typuję ten komplecik na następcę tronu .I te kolczyki-wybitne skojarzenie z jeżynami .Na plus.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładne prace. No i ten klucz wiolinowy który też przyszedł mi do głowy ale jeszcze nie zdążyłam go wykorzystać
|
|
#6 |
|
przyczajona tygrysica
|
Dziękuję bardzo za pierwsze komentarze - to strasznie miłe usłyszeć (przeczytać), że się Komuś moje prace podobają
Wspomniane jeżynki to moje ulubione kolczyki - pierwsze podejście do plecenia z drobnych koralików i zarazem bardzo pracochłonne podejście .A bransoletki brzęczą bosko (mówiąc nieskromnie) . Zapięcia już przetestowane - nie zawodzą .
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio naprawde rzadko widac udane debiuty - Twoj jest calkiem sympatyczny
![]() Loopy - probuj robic je bardziej okragle - koleczko nie lezka. W rozowych gronkach jakos tak mi pusto na gorze W kluczyku dolny wywijas w jednym wyglada na niedomkniety Bardzo fajna kompozycja w naszyjniku z serduchem Popracuj nad fotkami i bedzie sie od razu przyjemniej ogladac ![]() Masz niezle pomysly, idzie calkiem niezle - czekam czym nas zaskoczysz
|
|
#8 |
|
przyczajona tygrysica
|
Serio to MUSI być kółeczko? Może to głupie pytanie, ale osobiście nie podobają mi się takie bardzo okrągłe loopy
...O właśnie! Czuję, że to jest moja pięta achillesowa... Ale ćwiczę, ćwiczę i ćwiczę. Dziękuję za uwagi
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
No wkońcu zdecydowałaś się na swój wąteczek
bransy śliczne i boskie jeżynki!!!Reszta też fajna
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Z pierwszego wrzutu podobają mi się kolczyki ze szkłem weneckim oraz te z kluczem wiolinowym, swietny pomysł.
Z drugiego - para ochrzczona "jeżynkami":: )
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
bardzo ladny poczatek
wszystko starannie zrobione, przemyslane pod wzgledem kompozycji i koloru zwykle ten poziom dziewczyny prezentuja dopiero przy pracach w srebrze ty szanujesz swoja prace niezaleznie od materialu i to mi sie bardzo podoba popracuj nad dokladnym zamykaniem loopow i zdjeciami a bedzie swietnie |
|
|
|
|
#12 |
|
przyczajona tygrysica
|
ula1409 - dzięki
![]() LadyArgerich - dziękuję za komentarz ![]() klejnotki - dziękuję, na razie nie mogę sobie jeszcze pozwolić na pracę w srebrze, więc staram się jak mogę szlifować "warsztat" w o niebo tańszych posrebrzakach ![]() Dodajecie sił Dzisiaj niepublikowany jak dotąd, ale już jakiś czas temu powstały komplet - specyficzny, bo do bransoletki powstały dwie pary kolczyków. Gronka - zabijcie mnie, ale one są identyczne (robiłam oczko po oczku taką samą ilość jednakowych koralików), tylko do zdjęcia koniecznie nie chciały się ładnie ułożyć... |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Śliczności, zwłaszcza te ze szkła w zielone paseczki. Genialne w swojej prostocie.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Piękne prace, zakochałam się w bransoletkach!
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Bransoletka i kolczyki gronkowe bardzo fajne,kolorystycznie mi się podobają
.Idealne na lato ...I początek jesieni też .
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio tez wpadłam w szał gronkowych bransolet
Trochę się trzeba przy nich nadłubać ale ten efekt
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona bransoleta z pierwszego i oba komplety ze szkła weneckiego z drugiego wrzutu przypadły mi do gustu
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo FKa!
Jakie piekne prace uwielbiam Twoje połaczenia kolorów te maja super tęczowe koraliki! http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1245957093te maja w sobie cos, skromnosc i elegancja zarazem cudowne zielenie! http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1245957093 w tych sie normalnie zakochałam! http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1245957234 piękne! tez lubie taka tonacje! http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1245957234 bardzo oryginalny melanż kolorów. serducho swietnie sie zgrało z seed beads ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1245957234 piekne! http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1245957299 fajny styl, moj ukochany orientalny akcent http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1246016533
|
|
|
#19 |
|
przyczajona tygrysica
|
Dziękuję za wszystkie uwagi i komentarze
Dzisiaj trzy zdjęcia jednej bransoletki. Starałam się, żeby wyszły jak najlepiej. Powiedzcie - może być? co zmienić? na co zwrócić większą uwagę? Osobiście bardziej podoba mi się fotka na zielonym tle. Próbowałam jeszcze zrobić zdjęcie z maliną, malinami - nawiązanie do nazwy, ale jakoś nie umiałam ich tu wkomponować... |
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze zdjęcie najlepsze,drugie mogłoby być ok,gdyby się pobawić krzywymi w PSie,trzecie nie.
A bransa ładna,kolorowa,ale nie każdy by założył .
|
|
|
|
|
#21 |
|
przyczajona tygrysica
|
Pokazuję moje dzisiejsze kombinacje
...I mam pytanie - Co robię nie tak w kwestii zdjęć? Czy chodzi o samą kompozycję, ułożenie, czy może ostrość albo edycję? Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Nie jestem fachowcem ale najbardziej przemawiają do mnie zdjęcia gdzie kolczyki leża lekko bokiem (tak pod kątem 45 st.)- Twoja 2 fotka, nie w poprzek (1 i 6 fotka) oraz nie do góry nagami ale jak mówię to moje zdanie. Lubię też jak widać je w całości czyli zdjęcie robione jest z góry lub lekko z boku ale nie tak , że tylko dół widać (Twoja 5 fotka). Wydaje mi się też, że kolczyki powinny być ułożone biglami zawsze w jedną stronę. Ułożenie jak na zdjęciu 4 jest dla mnie .... niefajne.
Jeśli chodzi o same zdjęcia to niektóre są trochę nieostre ale bardzo fajnie wyszło Ci białe tło. Ja zawsze miałam z tym kłopoty i przerzuciłam się na czarne
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej podobają mi się bransoletki... na bogato
![]() Sama dużo takich robię i uwielbiam je nosić
|
|
#24 | ||
|
przyczajona tygrysica
|
Cytat:
, w sensie dotykające tych aspektówCytat:
.
|
||
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze co mnie uderzyło to bardzo staranne kompozycje. Na dobrą sprawę nie wiem co jeszcze Ci powiedzieć, żeby nie powtarzać się po dziewczynach.
|
|
#26 | |
|
przyczajona tygrysica
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
A mój faworyt to zdecydowanie jeżynki
Bardzo ładnie skomponowane prace, gronkowe bransy super, klucz wiolinowy-ekstra pomysł. Czekam co jeszcze ciekawego pokażesz
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie śliczne wszystkie są
Wow! Chyba kiedyś coś zamówie
|
|
|
|
|
#29 | |
|
przyczajona tygrysica
|
Cytat:
Hehe, dziękuję A jak na razie tu cisza, bo w papierze siedzę... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, a my czekamy na nowości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

- każda uwaga będzie dla mnie cenną wskazówką, a może nawet drogowskazem
.
.

.
. Zapięcia już przetestowane - nie zawodzą

...
Jakie piekne prace
uwielbiam Twoje połaczenia kolorów