![]() |
#1 |
(ro)BOT
Wiadomo¶ci: 25 437
|
5 domowych p³ukanek do w³osów - sprawdzone przepisy
Dodaj± w³osom blasku, objêto¶ci, u³atwiaj± stylizacjê i rozczesywanie, przyciemniaj± lub roz¶wietlaj± kosmyki - p³ukanki do w³osów to idealne zakoñczenie codziennej pielêgnacji. Zobacz 5 sprawdzonych przepisów na domowe p³ukanki! czytaj wiêcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 51
|
Dot.: 5 domowych p³ukanek do w³osów - sprawdzone przepisy
mój kolor w³osów to ciemny blond. Uwielbiam stosowaæ p³ukanki po ka¿dym myciu. Moje w³osy s± z natury krêcone ale i s³abe, a po takich zio³owych p³ukankach maj± cie znacznie lepiej
![]() ![]() Jaki¶ czas temu kupi³am wodê brzozow± lecz nie sprawdzi³a siê u mnie jako wcierka. Szkoda mi by³o wylaæ tak du¿± ilo¶æ, wiêc pomy¶la³am, ¿e mo¿e jako p³ukanka lepiej siê sprawdzi. Tak te¿ siê sta³o ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 53
|
Swojego czasu stosowa³am p³ukankê z wyci¶niêtej cytryny - jedna cytryna na pó³ litra wody. Jestem szatynk± i dziêki temu zabiegowi dorobi³am siê uroczych, naturalnie wygl±daj±cych ja¶niejszych pasemek. Chyba wrócê do tego, jednak mo¿e nie do cytryny, ale do takiej z octu jab³kowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 985
|
O chêtnie skorzystam z tej p³ukanki z sza³wii
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 243
|
Bardzo ³atwy i tani sposób na dope³nienie pielêgnacji
![]() ![]() A co do p³ukanki chmielowej ja raczej radzi³abym sp³ukiwaæ-w³osy mog± byæ twarde i sztywne przez cukier zawarty w piwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 904
|
muszê spróbowaæ piwnej!
![]()
#7 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
![]()
Witam. Ja ju¿ od kilku myæ sp³ukuje w³osy rumiankem (oczywi¶cie chcê moje w³osy rozja¶niæ), jak na razie siê sprawdza tzn. s± troszkê milsze w dotyku, zmany koloru jeszcze nie zauwa¿y³am ale to dopiero kilka myæ, wiêc poczekam. Na szczê¶cie jestem bardzo cierpliwa.
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Stosowa³am swego czasu z piwa p³ukanki,w³osy mia³am g³adkie i l¶ni±ce a tak¿e miêkkie w dotyku.Muszê wróciæ do p³ukanek.
#9 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 813
|
Edytowane przez nie_ma_mnie Czas edycji: 2013-06-05 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
a gdzie p³ukanka z pokrzywy ? idealna przy wypadaj±cych w³osach by je wzmocniæ, wydobywa te¿ kolor w³osów
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 291
|
Nigdy jeszcze nie stosowa³am p³ukanek ale my¶lê ,¿e po tej dawce informacji na ich temat jak±¶ wypróbujê
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 403
|
rumianek i pokrzywa s± OK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 67
|
stosujê do ostatniego p³ukania ocet jab³kowy - i rzeczywi¶cie w³osy nabieraja ladnego po³ysku i g³adko¶ci - POLECAM!
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Ja uwielbiam zapach miêty, dlatego te¿, oraz ze wzglêdu na jej zbawienne w³a¶ciwo¶ci gotuj ga³±zkê miêty i p³uczê w³osy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
Stosowa³am p³ukanki z rumianku, ale mi nic one nie da³y. Zreszt± mam tak g³upie w³osy, ¿e mimo olejowania, maseczek domowych drogeryjnych, profesjonalnych s± takie chropowate- niestety dowiedzia³am siê, ¿e to mo¿e byæ genetyczne. Bra³am te¿ du¿e ilo¶æ witamin, dieta dla w³osów, sport- nadal to robiê, ale w³osy nie s± idealne. Jedynie mi to czas poch³one³o teraz kupuje od¿ywki drogeryjne i od wielkiego wyj¶cia spajalne zabiegi i efekt taki sam.
By³o: 65 kg Obecnie: 58 kg Cel: 55kg ![]() Zapuszczam w³osy ![]() D±¿ê do p³askiego brzucha ![]() Kobieta potrzebuje duuuuu¿o mi³o¶ci. Chcia³aby byæ dla swojego mê¿czyzny wa¿na i jedyna i kochana i niepowtarzalna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
pamiêtam, ¿e kiedy¶ zamiast szamponu u¿y³am naparu z rumianku. Razem z kwiatkami wyla³am na w³osy i skalp - dok³adnie masowa³am i sp³uka³am - elekt fenomenalny - loki piêknie podkre¶lone a z jasnego/ ¶redniego br±zu przesz³am do ciemnego blondu - w³osy by³y takie - bardziej trzymaj±ce siê czaszki - bardziej wyczuwalne - a mam z natury (miêkkie w³osy, wiêc to uczucie uwa¿am za po¿±dane). Czasami stosujê to sobie w³a¶nie zamiast szamponu - wsypojê suszone kwiatki rumianku do termosa - zalewam wrz±tkiem i nastêpnego dnia u¿ywam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Ciekawe porady i wcale niedrogie, muszê spróbowaæ
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Uwielbiam p³ukankê piwn±! Mam cienkie, proste, niskoporowate w³osy, które s± po niej cudownie puszyste, wygl±daj±, jakby by³o ich dwa razy wiêcej, s± lekko usztywnione (same z siebie s± bardzo lekkie i wiotkie), bardziej podatne na stylizacjê, ¿adna proteinowa od¿ywka nie dzia³a tak dobrze! Poniewa¿ moje k³aki bardzo ³atwo przeproteinowaæ (mój rekord: spali³am siê p³ukank± mleczn±
![]() ![]() Mo¿e to specyfika moich w³osów, ale zapach piwa ulatnia siê z nich bardzo wolno, mimo sp³ukiwania. Czuæ je jeszcze 1-2 godz. po wysuszeniu... Ale efekt jest tego wart ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
MatkaPrze³o¿onaCurlitanek
Wiadomo¶ci: 5 769
|
P³ukanka z miodem... nie ka¿de w³osy lubi±, moje owszem, bo lekko je usztywnia, a lokom dodaje sprê¿ysto¶ci. Po prostu tania pomoc przy stylizacji, blask i elastyczno¶æ.
Wa¿ne, by woda do p³ukanki by³a demineralizowana, przegotowana lub filtrowana. Mineralna jest za twarda, ta prosto z kranu mo¿e zawieraæ metale ciê¿kie. To nie spodoba siê w³osom. Nie wolno te¿ przesadziæ z ilo¶ci± miodu, wszak nie chcemy, by sklei³ w³osy! Zacznijmy od ³y¿eczki na litr wody i dopracowujmy recepturê.
#22 |
królowa ciemno¶ci
Wiadomo¶ci: 11
|
Dla brunetek o cieplym odcieniu wlosow polecam te¿ p³ukankê z kawy i cynamonu. Zaparz mocn± kawê i dodaj pó³ ³yzeczki cynamonu. Jak ostygnie to przeced¼ przez sito a wywarem przep³ucz w³osy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 172
|
Ja s³ysza³am, ¿e kawa mo¿e pobudzaæ cebulki i przyspieszaæ wzrost w³osów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
![]()
Tak, to prawda.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez angelka02022 Czas edycji: 2013-06-12 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 247
|
P³ukanka z cynamonu- NIGDY WIÊCEJ!
W³a¶nie p³uka³am ni± w³osy-natychmiast dosta³am reakcji alergicznej skóry, ca³a g³owa zaczê³a mnie piec, mam czerwony kark, szyjê i czê¶æ twarzy (twarz mam teraz bardzo patriotyczn±, w bia³o-czerwone pasy). Natychmiast zaczê³am laæ na siebie ch³odn± wodê, ale niewiele to da³o, teraz siedzê, czekam a¿ mi przejdzie i martwiê siê, ¿eby mi nic wiêcej to nie zrobi³o ;/ Za to zakwaszaj±ca p³ukanka z octu jab³kowego jest super. Taka z siemieniem lnianym te¿. |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Czy stosowanie p³ukanki z rumianku ma sens je¶li mam rozja¶niane w³osy, czy jest ona dobra tylko dla naturalnego blondu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Dzi¶ równie¿ zrobi³am po raz pierwszy plukanke z kawy cynamonu i sza³wii i owszem po 15minutach trzymania g³owy w misce skóra G³owy by³a czerwona i ca³e Czo³o Ale PO godzince Minê³o A W³osy S± Tak Piêkne L¶ni±ce Grube I NAT URL Nie Siê krecace ¯e Nie Mogê sie Oprzeæ Aby Nie patrzec co chwilkê w lustro...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Bardzo siê cieszê, ¿e przypadkiem wpad³am na ten w±tek. Dziêkujê Wam dziewczyny za gar¶æ b.przydatnej wiedzy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Pierwsza dzi¶ p³ukanka z octu jab³kowego. I to dziwne, ale zaraz po umyciu i delikatnym przesuszeniu rêcznikiem mam je takie milutkie
![]() Mile zaskoczona jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.