Nie kręcisz swojego partnera. Co zrobisz? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-20, 11:50   #1
Rolnik_sam_w_dolinie
BAN stały

Nie kręcisz swojego partnera. Co zrobisz?

Jesteście z facetem od kilku lat. Mija początkowa euforia i zauważacie, że nie bardzo jesteście dla partnera pociągające. Pytacie, co się dzieje. On odpowiada: "Wiesz, kręciłabyś mnie bardziej, gdybyś zrobiła sobie kaloryfer i popracowała nad mięśniami ramion".
Wasza reakcja?
Zaznaczę przy tym, że nie zapuściłyście się podczas związku, po prostu on stwierdził że wasze ciało kręci go średnio, i powinniście to zmienić ćwiczeniami. Wcześniej nie mówił nic, bo był ogłupiały różowymi okularami.
Pójdziecie na siłownię?
Rolnik_sam_w_dolinie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 11:55   #2
zlotniczanka
plum plum

Dot.: Nie kręcisz swojego partnera. Co zrobisz?

to zależy. Jeśli bym się czuła dobrze w swojej skórze, to nie. Jeśli faktycznie uwagi byłyby na miejscu, to tak.
Bardziej by mnie martwiło natomiast, że coś nie gra w łóżku. I raczej nie upatrywałabym tu braku kaloryferka, tylko tego, że coś się wypaliło.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 12:08   #3
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Gdyby mi zaproponował ten kaloryfer wiedząc, że nienawidzę siłowni/ćwiczeń to uznałabym, że coś mu się zepsuło w systemie i profilaktycznie walnęła w głowę patelnią, żeby sprawdzić, czy się naprawiło (w myśl zasady komputer nie dział-walnij).
Jakby dalej obstawiał przy siłowni, to pewnie bym odeszła.

Gdyby zmiana wchodziła w zakres czegoś, co lubię, mogę i chcę zrobić, to bym to zrobiła. Np. noś częściej sukienki -> lubię sukienki, ale noszę rzadko -> jego to ucieszy, a mnie nie boli -> noszę częściej
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 12:18   #4
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rolnik_sam_w_dolinie Pokaż wiadomość
Jesteście z facetem od kilku lat. Mija początkowa euforia i zauważacie, że nie bardzo jesteście dla partnera pociągające. Pytacie, co się dzieje. On odpowiada: "Wiesz, kręciłabyś mnie bardziej, gdybyś zrobiła sobie kaloryfer i popracowała nad mięśniami ramion".
Wasza reakcja?
Zaznaczę przy tym, że nie zapuściłyście się podczas związku, po prostu on stwierdził że wasze ciało kręci go średnio, i powinniście to zmienić ćwiczeniami. Wcześniej nie mówił nic, bo był ogłupiały różowymi okularami.
Pójdziecie na siłownię?

W tej sytuacji, chyba bym mu odpowiedziała, że "kręcił by mnie bardziej", jakby miał więcej rozumy w głowie, a nie egzystował na poziomie pryszczatego gimbaza.

Sory Batory, i to piszę ja, osoba która wszystkich jak leci goni do sportu. :/

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 12:18   #5
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Jeśli naprawdę te partie wymagałyby ćwiczeń i byłabym podobnego zdania to jasne, żadnego problemu.

Jeśli bym uznała, że nie ma takiej potrzeby a partner odsunąłby się ode mnie to dla mnie sprawa jednoznaczna.

Ja nie mam problemu z siłownią i chodzę regularnie, stąd taka reakcja.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 12:20   #6
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Gdyby mi zaproponował ten kaloryfer wiedząc, że nienawidzę siłowni/ćwiczeń to uznałabym, że coś mu się zepsuło w systemie i profilaktycznie walnęła w głowę patelnią, żeby sprawdzić, czy się naprawiło

Widzę że moje metody psychoterapeutyczne, zaczynają zataczać pozytywne kręgi.
Polać tej pani!!!!

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 12:29   #7
Cindy28
Lux Mundi

Nie wiem czy takie zachowanie można nazwać reakcję opadnięcia różowych okularów - widziały gały, co brały .
Zapewne facet byłby do odstrzału .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 12:32   #8
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

Widzę że moje metody psychoterapeutyczne, zaczynają zataczać pozytywne kręgi.
Polać tej pani!!!!

Poza tym, nigdy nie byłam zwolennikiem teorii "nienawidzisz, ale robisz, bo misiu".
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 12:32   #9
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Gdyby zmiana wchodziła w zakres czegoś, co lubię, mogę i chcę zrobić, to bym to zrobiła. Np. noś częściej sukienki -> lubię sukienki, ale noszę rzadko -> jego to ucieszy, a mnie nie boli -> noszę częściej
Dokładnie.

U mnie taka prośba dotyczyła nieścinania włosów. Dokuczały mi moje długie kudły, więc ścięłam, mimo że wiem że bardzo straciłam wtedy w jego oczach na atrakcyjności.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 13:02   #10
Elfir
Zakorzenienie

Gdyby to była sytuacja w której dziewczyna w związku naprawdę się zapuściła, to ok, facet jest trochę rozczarowany, że dziewczyna straciła na początkowej atrakcyjności i chce ją zmotywować do pracy nad sobą.

Ale gdyby zmian nie było jakiś większych, tobym wiedziała, że to koniec. W związku musi iskrzyć na wszystkich frontach, także w łóżku.
I zaproponowała w odwecie by powiększył sobie członek, bo obecny nie daje mi satysfakcji w łóżku.

Mój mąż z latami dorobił się brzuszka, ale nadal mnie podnieca i nie sugeruję mu wizyty na siłowni.
Mi z wiekiem piersi już nie sterczą jak nastolatce, ale też nie usłyszałam zachęty do zabiegu chirurgicznego.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-04-20 o 13:09
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 14:10   #11
riri24
Przyczajenie

Taak! Moim zdaniem warto, i to nie dla partnera, ale przede wszystkim dla siebie.
Ja zawsze byłam szczupła, ale tzw skinny fat, zawsze z jakimiś kompleksami. Od kiedy ćwiczę na poważnie wyglądam i czuję się 10000 razy lepiej, wręcz idealnie. Kiedyś tylko patrzyłam na zdjęcia innych i zazdrościłam ciała, a szczerze - sama to mam i nie ma nic prostszego, zwłaszcza że jak mówisz nie masz problemów z nadwagą, a chcesz wyrzeźbić ciało. 3 miesiące regularnego treningu i zbilansowanej diety i efekty murowane.
To się również odznacza na związku, jeśli wiesz że lepiej wyglądasz, partner tego nie przeoczy . To podniesie twoją samoocenę, samopoczucie, pewność siebie. Nie zastanawiaj się - rób to dla siebie
riri24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 15:11   #12
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez riri24 Pokaż wiadomość
Taak! Moim zdaniem warto, i to nie dla partnera, ale przede wszystkim dla siebie.
Nie o tym wątek, wątek jest o tym że próba zmiany partnerki , jest sygnałem ostrzegawczym .Brak pociągu seksualnego w związku to nie kwestia fizycznej atrakcyjności,nie na ty etapie.Temat nie tyczy się ekstremalnych wahań wielorakich.

Edytowane przez ARAKSJEL
Czas edycji: 2015-04-20 o 15:16
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 15:31   #13
lusianna
Queen Of Darkness

Mój facet jest bardzo chudziutki i czasem mu wypomne, że fajnie jakby poćwiczyl plecy (przygarbiony) czy bicka, wyglądałby jeszcze lepiej czy coś, ale on i tak mnie kreci to tylko z czysto moich egoistycznych względów i nie mówię mu tego, w stylu albo siłka albo nara.
lusianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 15:39   #14
Nevena
Raczkowanie

Powiedziałby, że moje ciało kręci go "średnio"? No dziękuję za szczerość, ale nie wiem, jak mielibyśmy dalej funkcjonować jako związek, skoro już po kilku latach brakuje chemii i tak niedelikatnie mnie o tym informuje...
bloguję nevena.pl
Nevena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 16:09   #15
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Nie o tym wątek, wątek jest o tym że próba zmiany partnerki , jest sygnałem ostrzegawczym .Brak pociągu seksualnego w związku to nie kwestia fizycznej atrakcyjności,nie na ty etapie.Temat nie tyczy się ekstremalnych wahań wielorakich.
o, to to. Mnie to by się zrobiło głupio, że taką gimbazę przygarnęłam, w zaślepieniu jakim siedziałam z ową tyle czasu i dopiero teraz połapałam się, na czym stoimy.

Związek to akceptacja - posłanie mnie na siłownię w celu podniesienia mojej upadłej atrakcyjności w oczach gimbazy zapewne by go zakończyło. Co nie znaczy, że partnera / partnerki na siłownię nie wolno wysyłać w żadnych okolicznościach, dyskutować diety czy zmiany fryzury. Bo wolno, tylko, jakby to rzec, przy innych motywacjach.

Edytowane przez rembertowa
Czas edycji: 2015-04-21 o 06:24
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 16:09   #16
Inesse
Raczkowanie

Ja bym się poważnie zastanowiła, gdzie popełniłam błąd, bo jeśli mój partner potrzebowałby kilku lat na zorientowanie się, że moje ciało średnio mu się podoba, to znaczyłoby, że związałam się z jakimś niezbyt lotnym osobnikiem.
Inesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 16:17   #17
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Wasza reakcja?
Pójdziecie na siłownię?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 16:49   #18
fleur05
Zadomowienie

Cytat:
Wasza reakcja?
Pójdziecie na siłownię?
Z jednej strony to trochę egoistyczne z jego strony i powiedziane w mało delikatny sposób, ale faceci często nie umieją inaczej.

Ale z drugiej strony nie powiedział nic niesamowitego, to raczej oczywiste, że wysportowana sylwetka bardziej kręci.

Tylko żeby ten wygląd się nie liczył za bardzo, mnie trudno byłoby być w związku z facetem, dla którego głównie mam wyglądać.

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 17:35   #19
tesknota25
Raczkowanie

Cytat:
Wasza reakcja?
Pójdziecie na siłownię?
Ja bym sie wkurzyła, a co on taki idealny? co innego powiedziec cos delikatnie 'ze fajnie wygldaja takie i takie miesnie i moze tez zrbisz bylabys jeszcze piekniejsza' a co innego " krecilabys mnie bardziej gdyby to i to" To co masz zabiegac o pozadanie i uwage partnera? Ja bym sie zastanowila, co nie tak z partnerem...i tez bym mu zadała prace domową w postaci pracy nad sobą.
Stary 2015-04-20, 18:21   #20
Koci Pazur
Rozeznanie

Nie chciałabym kaloryfera na brzuchu, nawet jak by się zrobił sam i mi za to zapłacili

Ćwiczyć to mogę dla przyjemności, albo dla siebie, a nie, bo się facetowi uwidziało, że jednak nie jestem taka seksi pleksi jak mu się wcześniej wydawało. Trzeba było patrzeć uważniej, w worze się nie kryłam
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 18:37   #21
msxx
Raczkowanie

Ja w ogóle nie rozumiem jak można dopiero po paru latach zauważyć, że druga osoba nam się średnio podoba. No halo, mamy oczy, na początku to widzimy Przecież najpierw jest to zauroczenie wyglądem, no bo chyba nie ciekawym wnętrzem, proszę Was Więc raczej może mu się coś tam przestać podobać, bo się "zapuściłyśmy".
msxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 20:48   #22
mary_poppins
sissy that walk

Biorąc pod uwagę, że wcześniej - w początkowych fazach związku - słyszałabym pewnie, że mam najfajniejsze ciało na świecie, to kazałabym się delikwentowi popukać w czoło i zdecydować na jedną wersję. Ja jestem z typów bezwarunkowo akceptujących to za co się biorę, więc oczekuję tego samego, i przy braku zapuszczenia nie miałabym ochoty śmigać nagle na siłownię, bo partnerowi się umaniło, że teraz będę Mel B.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 21:22   #23
kiciun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
W tej sytuacji, chyba bym mu odpowiedziała, że "kręcił by mnie bardziej", jakby miał więcej rozumy w głowie, a nie egzystował na poziomie pryszczatego gimbaza.
Idealna odpowiedź
+ dodałabym żeby sobie znalazł z kaloryferem i nie zawracał mi d**y.

Wysportowana sylwetka jest fajna, ale nie każdemu podobają się kaloryfery u kobiet. Mi np zupełnie nie, więc na pewno bym się w moim mniemaniu nie oszpecała, bo facet się tym podjarał.

Edytowane przez kiciun
Czas edycji: 2015-04-20 o 21:25
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 21:39   #24
terra_nullius
Raczkowanie

Cytat:
Wasza reakcja?
Pójdziecie na siłownię?
Zastanawiam się czy te 2 pogrubione pytania dotyczą tego samego? Interesuje Cię tylko to czy w takiej sytuacji dziewczyna zdecyduje się na siłownię czy może zrobi coś innego, np. rzuci takiego chłopaka?

Kwestia pójścia/nie pójścia na siłownię wydaje mi się dużo mniej istotna niż inne skutki takich słów. Część dziewczyn pewnie by poszła, ja sama jestem w podobnej sytuacji i ...idę, ale co z tego? Ona będzie mieć piękne ciało, taki chłopak będzie ją wtedy chciał, a w jej głowie będzie uparcie siedziało poczucie braku akceptacji ze strony ukochanego mężczyzny, które zasadził wypowiadając takie słowa.

Edytowane przez terra_nullius
Czas edycji: 2015-08-05 o 10:58
terra_nullius jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 21:49   #25
berenka
Zadomowienie

o matko i corko
jakby to byla prosba, bo to fajne dla mnie itd, i on ze mna by ten kaloryfer sobie robil, to git (chociaz mi u kobiet podoba sie ledwie zarys kaloryfera, wiec tego by ta rozmowa tyczyc sie musiala),
ale jezeli on by zaczal od "krecilabys mnie bardziej..." to juz nie wiadomo czy smiac sie czy plakac, ani czy akurat nad nim czy nad soba,ze na takiego "lotnego" chlopa by mi wybor padl, buu
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 05:36   #26
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez riri24 Pokaż wiadomość
Ja zawsze byłam szczupła, ale tzw skinny fat, zawsze z jakimiś kompleksami. Od kiedy ćwiczę na poważnie wyglądam i czuję się 10000 razy lepiej, wręcz idealnie. Kiedyś tylko patrzyłam na zdjęcia innych i zazdrościłam ciała, a szczerze - sama to mam i nie ma nic prostszego, zwłaszcza że jak mówisz nie masz problemów z nadwagą, a chcesz wyrzeźbić ciało. 3 miesiące regularnego treningu i zbilansowanej diety i efekty murowane.
To się również odznacza na związku, jeśli wiesz że lepiej wyglądasz, partner tego nie przeoczy . To podniesie twoją samoocenę, samopoczucie, pewność siebie. Nie zastanawiaj się - rób to dla siebie
Nie zrozumiałaś pytania.

Co bym zrobiła.
Jeśli się nie zmieniłam za bardzo od czasu poznania, a po paru latach słyszę coś takiego - byłoby mi bardzo przykro i nie potrafiłabym funkcjonować w takim związku, w którym przestałam być atrakcyjna dla partnera fizycznie, chociaż fizycznie bardzo się nie zmieniłam. Bo to by oznaczało, że zmienił się jego stosunek do mnie ode mnie niezależnie.
Trudno mi odpowiedzieć, bo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji z moim partnerem.
Ktoś, kto tak by widział atrakcyjność swojej partnerki (zrób to, co chcę, by znowu mi się podobać) jest niedojrzały, niezależnie od wieku i stażu w związku.
Jestem pewna, że byłabym nieszczęśliwa coraz bardziej, wiedząc, że on tak myśli. Niezależnie, czy zaczęłabym na tę siłownie chodzić, czy nie, sądzę, że związek by się rozpadł, bo nie potrafiłabym być z kimś, kto podobno mnie kocha i szanuje, a tak przejechał się po mojej fizycznej atrakcyjności.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 07:23   #27
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Znaczy co, facetowi jak się ze mną związał WYDAWAŁO SIĘ, że mu się podobam? Czy liczył na to, że jednak mu się spodobam po czasie?

Sorry, gimbaza to nie mój target.
Stary 2015-04-21, 09:06   #28
szecherezada999
Przyczajenie

Cytat:
Wasza reakcja?
Pójdziecie na siłownię?
A w życiu!!! Jeśli mu się nie podoba niech nie patrzy. Jeśli coś robię to dla siebie, a nie przez jego głupią gadkę. On też idealny przecież nie jest.
szecherezada999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 09:10   #29
Clemence
Zakorzenienie

Nie wiem,moim zdaniem dziwnie wygladala ta rozmowa.
Ale tez mam troche taki problem, bo facet jest zainteresowany sportem, ale uprawia go moim zdaniem za malo, moglby wygladac lepiej tylko ze ja staram sie zamiast mowic wprost to go zachęcać. Faktycznie kreciłby mnie bardziej pod wzgledem urody gdyby wygladal nieco inaczej,ale jakby sie nie zmienił to az takiego znaczenia by to nie miało
Na pewno ta rozmowa powinna wygladac inaczej.. To tez zalezy , trudno ocenic tak jednoznacznie;p

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 11:23   #30
Ararauna
Raczkowanie

Gdyby mi mój własny osobisty samiec wyjechał z takim tekstem, w którymkolwiek momencie naszego wspólnego życia, to chyba dość poważnie zastanowiłabym się nad sensem istnienia tego związku.
Nie mam na myśli jakiejś histerii masowej, ale zdanie rozpoczynające się od "Wiesz, kręciłabyś mnie bardziej, gdybyś..." samo w sobie nie wróży najlepiej na przyszłość, prawda?
Ararauna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości