|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co kupić chrześniakowi?
Cześć
Co na prezent mojemu chrześniakowi? Ma prawie 4 miesiące, ale myślę, że teraz mają dużo rzeczy dla niego i może lepiej coś kupić na przyszłość np. gdy będzie miał z 6 miesięcy albo więcej, choć nie wiem czy to duża różnica jeżeli chodzi o rozwój dziecko ![]() Co proponujecie? Myślałem nad jakąś zabawką edukacyjną czy coś w tym stylu. Na pewno nie ubrania, bo się na tym nie znam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co kupić chrześniakowi?
Cytat:
Jak nie masz pomysłu to może zapytaj po prostu rodziców, co im by się przydało.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jadę na chrzest i pierwszy raz go zobaczę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mieszkacie XXX km od siebie czy macie taki kontakt słaby? Jak Cię prosili na ojca? Telefonicznie?
Najprościej zapytać rodziców czego potrzebują i tyle. Ja na chcrzest od babci dostałam zbiór baśni z dedykacją. Mam do dzisiaj i stanowi dla mnie ogromną pamiątkę. Ale nie wiem na ile masz kontakt i zaangażowanie z dzieciakiem. Czu pytasz o zapchaj dziurę czy o coś od serca.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak, mieszkam prawie pół polski dalej i odwiedzał będę ich raczej rzadko, na pewno na święta, urodziny itd. Wolałbym coś lepszego, coś co się może przydać a nie coś co będzie leżało nieużywane.
Gdyby było starsze to jakąś zabawkę, auto itp a takiemu małemu nie wiem co ;/ Nie wiem czy wypada pytać co mu kupić, wolałbym zrobić niespodziankę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małemu to ubranka i zabawki dostosowane do wieku, czyli teraz mały wybór. Lub jakiś "sprzęt", ale to zapytać musisz. Jak nie chcesz czegoś co będzie leżało na obecną chwilę to typowo chrzestna pierdółka też odpada.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Widziałem tylko na zdjęciach, że ma matę edukacyjną taką co na niej leży i nad nim wiszą różne rzeczy kolorowe itd.
A co myślisz o takim czymś: http://allegro.pl/fisher-miekkie-pia...231341364.html W sam raz na jego wiek i może będzie coś klikał :P ps. ubrania na pewno odpadają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zabawka jak zabawka. Na dzieciach się nie znam. Jeśli nie ma czegoś takiego i jest odpowiednie dla jego wieku, cena Ci pasuje to kup.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Modne ostatnio były Misie np. Miś Dobranoc opowiada bajkę czy projektorki. Ja swojemu kupiłam uciekającą zabawkę biedroneczkę, do nauki raczkowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kupiłem tego uciekającego pieseła
![]() W sumie to zdecydowałem, że nie ma co kupować drogiego prezentu, 50 zł myślę że wystarczy. Trzeba odkładać powoli kasę na komunię :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
I dobrze, na pewno się przyda.
Nie zapominaj o ślubie...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
MyVarsovie
|
Zostałam zaproszona na bierzmowanie chrześnicy, wypadałoby dać jej jakiś prezent. Zupełnie nie mam pomysłu, pierwszy raz słyszę, że organizuje się uroczystości na 30 osób z okazji bierzmowania. Młoda jest na takim etapie, że niechętnie utrzymuje kontakt z rodziną i nawet w święta wymyka się ze znajomymi. Totalnie nie mam pojęcia czym się interesuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
To dla mnie zawsze ciężki temat. Zawsze próbuję podpytać Rodziców chrześnicy, czego praktycznego dla niej potrzebują. Czasem powiedzą wprost, czasem nie. Moja chrześnica obecnie ma 2 lata i teraz na święta kupiłam jej np: wózek dla lalek i klocki Lego duplo. Jak była mniejsza to kupiłam jej płytę z kołysankami, razem z ojcem chrzestnym kupiliśmy krzesełko do karmienia. Na roczek dostała ode mnie zaproszenie na roczkową sesję zdjęciową. Czasem fajnie jest kupić bon do konkretnego sklepu: może smyk. I rodzice na pewno wykorzystają to w odpowiedni sposób
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.