![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Padłaś?Powstań!Popraw koronę i zasuwaj! Czyli II cz. "Postaw na siebie!"![]() Witajcie w drugiej części wątku "Postaw na siebie", czyli zrzućmy kilogramy aby znów cieszyć się życiem!" Jeśli szukasz wsparcia - dobrze trafiłaś Z nami możesz więcej ![]() Jeśli szukasz motywacji -trafiłaś jeszcze lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Motywujemy, wspieramy dobrym słowem, podpowiadamy sobie jak jeść, ćwiczyć, by osiągnąć to co sobie planujemy. Kiedy trzeba ![]() ![]() ![]() Nasze skromne grono przedstawia się tak: Madziulek - Miss optymizmu i dobrego humoru ![]() Psotka - Miss organizacji czasu i pyszności na stole ![]() Gianna - Miss fitnessu i ogarniania rozkładów (i nie chodzi o PKP ![]() ![]() Szkrabus - Miss domowego ogniska i przepysznych wypieków ![]() Mmelisjaa - Miss uwielbienia do masła orzechowego ![]() i ja Mooonik - Miss zakładania nowych wątków ![]() zapraszamy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Padłaś?Powstań!Popraw koronę i zasuwaj! Czyli II cz. "Postaw na siebie!"
Pierwsza
![]() Ale ekstra wstęp Mooonik ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-12-01 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Monika jesteś aniołem
![]() Wstęp taki jakby... o nas ![]() ![]() ![]()
#4 |
Zakorzenienie
|
to dzisiejsze jadło już tu napiszę
Ś. pół grahamki, dwa jaja na twardo, plasterek szynki, papryka, pomidor, kawałek ogórka IIś sernik bananowy z relish it O. makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo-jogurtowym P. serek homo, dwie grzanki z chleba graham, 2 plastry sera żółtego, papryki i pomidora po połowie K. sałatka z pekińskiej, pomidora, żółtej papryki, pora, fety i dressingu musztardowo-jogurtowego Razem 1975kcal B 29% T 33% W 38%
#5 |
Zadomowienie
|
Monika no pięknie zaczęłaś nasz nowy watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Haha mooonik świetny pierwszy post :-D hahhhh masło orzechowe padlam :-D
Ledwo się zakrecilam juz drugi wątek ![]() Dietowo w porządku ale do cwiczen ciężko mi się zmusić, jednak ważne ze dieta jest ok. Mooonik ![]() Wysłano z telefonu ![]()
Przeszłości już nie ma, przyszłości jeszcze nie ma, jest tylko teraz. Tu i teraz możesz coś zmienić. ![]() Tylko od Ciebie zależy jakiego wyboru dokonasz ![]() "Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Monik ale super to wszystko napisałaś
![]() No i widze że ładnie Ci idzie to rozkładanie posiłków już ![]() ![]() Dziś na śniadanie owsianka jagodowa sernikowa (gotowana). Znów aktywny dzień, bo wprowadzamy sporo zmian w mieszkaniu, więc dużo organizacyjno-porządkowych spraw plus dwa zlecenia wiszą mi nad głową ![]() ![]() Miłego dnia!
#8 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cieszę się, że się Wam podoba wstęp ![]() ![]() My właśnie po śniadaniu- dziś kokosowa sernikowa gotowana jak u Psotki ![]() Mi też lepiej idzie robota jak mam dużo do zrobienia ![]() Miłego dnia laseczki ![]()
#9 |
Zadomowienie
|
witam wszystkich
jeju jak ja długo śpię ostatnio, masakra ja na sniadanie dzis zjadlam wczorajszy obiad |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja też wolę mieć dużo do zrobienia - organizacja lepsza i zadowolenie większe ![]() Jakie serki homo jecie? Ja do tej pory rzadko je jadłam, ale może zacznę. Zawsze to jakieś urozmaicenie ![]() Na śniadanie dziś jaglany krem rafaello. Miłego dnia! ![]() Edit: mmelisjaa udanej wizyty u lekarza, trafnej diagnozy i samych pozytywnych wieści ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-12-02 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Normanie z tą dietą i ćwiczeniami mam na odwrót ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Lubię też kawowy z Biedronki, ale nie mogę za często kupować i nie w dużych ilościach, bo pochłaniam wszystko ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Madziulek, mi też o wiele łatwiej ogarnąć ćwiczenia
![]() Na drugie śniadanie będą sconesy z fetą ![]() Gianna, ja jem z carrefoura serki i z Biedronki. Z Lidla nie lubię jakoś. Dla mnie to podstawa diety, wrzucam wszędzie tam, gdzie kiedyś bitą śmietanę ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Ja gotowych kawowych jakoś nie lubię, 100x wolę własny. A z Biedronki jak jjż szalejemy to uwielbialam kokosowo-migdałowy ![]() ![]()
#13 | |
Wtajemniczenie
|
A ja dziewczyny też dzisiaj wstałam, wszystko pięknie ładnie, ale od rana mam przeczucie, że dzisiaj przegram ze słodyczem jakimś
![]() Ja śnię o zjedzeniu czegoś słodkiego - wiem, wiem - możecie się śmiać - głupek ze mnie ![]() ![]() Muszę się czymś zająć (czyt. nauką ![]() ![]() Miłego dnia!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bieluch z kawą rozpuszczalną! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Monika, a przypomniało mi się coś... bo miałam się Ciebie już kiedyś o to zapytać... Nie obawiaj się ![]() Powiedz mi, czy Ty do swojego bilansu kalorycznego wliczasz warzywa? Bo ja słyszałam, że warzyw takich świeżych, typu pomidor, ogórek, nie wlicza się w kaloryczność... I tak chciałam zapytać ja Ty to robisz? ![]() Jakaż ja jestem dociekliwa ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hahaha mi też się zdarza śnić o jedzeniu
![]()
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie serka
![]() Madziulek to ja odpowiem - nie, nie trzeba wliczać warzyw typu salata, ogórek, pomidor. Ale ich wliczanie nie jest, moim zdaniem, błędem ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-12-02 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dopisuje
![]() ![]() Hej ![]() Pocwiczylam ale tak jakoś niemoc mam do tych ćwiczeń.. A dieta w porządku jak na razie ![]() Po drugim śniadaniu jestem były placuszki bananowe ![]() Polecacie jakieś produkty jedzeniowe z Lidla? Bo bym zajrzała przy okazji tam dzisiaj, ja lubiłam bułki fitness. Gianna dziękuję ![]() Madziu tyle kilo przede mną wiec się nigdzie nie wybieram, ja ja wcześniej tak mialam ze dieta kuleje a ćwiczenia super a teraz na odwrót Wstalam wcześnie wiec jestem zadowolona ze w końcu nie zaspalam. Ja wliczam warzywa. Wysłano z telefonu ![]()
Przeszłości już nie ma, przyszłości jeszcze nie ma, jest tylko teraz. Tu i teraz możesz coś zmienić. ![]() Tylko od Ciebie zależy jakiego wyboru dokonasz ![]() "Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu" ![]() Edytowane przez mmelisjaa Czas edycji: 2014-12-02 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
LIDL-ja lubie orzechy , suszone pom, ser kozi, papryczka chilli taka w sloiczku (malutka), ja lubie serki homo pilosa szczegolnie waniliowe ale cukier maja, indyka, platki owsiane, jaja ekologiczne, warzywa i owoce,ala oscypki, włoskie makarony
fajne sa tez dni z konkretnego kraju np greckie,włsokie itp |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od jakiegoś czasu podczytuje wasz wątek, bo ten na którym byłam wymarł ![]() ![]() Krótko o mnie: Imię: Iza Wzrost: 164 cm Waga: 90 kg ![]() Na diecie: od zawsze, a tak na serio to jakieś pół roku Rodzaj diety: zdrowe jedzenie, ćwiczenia jak najczęściej i basen. Zaczęłam poważna dietę latem i do września schudłam jakieś 7 kg i od października waga się zatrzymała, bo na urlopie troszkę zapomniałam o diecie, ale powoli wracam do formy i w końcu waga rusza troszeczkę w dół. Cóż jeszcze mogę dodać... może dzisiejsze menu: Ś. Owsianka jak co rano (4 łyżki płatków owsianych, łyżka siemienia, łyżka sezamu, szklanka mleka, jabłko, cynamon) II ś. 2 kromki ciemnego pieczywa z makrelą wędzoną, jeden owoc kaki O. kasza gryczana i kotowany schab K. sałatka z łososiem typu grecka ![]() Około 13 planuje 45 min ćwiczeń dywanowych ![]() Mam nadzieję, że przyjmiecie zbłąkaną odchudzającą się duszę ![]()
#19 |
Zakorzenienie
|
Cześć izula
![]() ![]() ![]() Ja właśnie skończyłam sconesy, ale były dobre ![]() Ja z Lidla lubię twaróg zwykły i wędzony, masło, słodycze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Na co dzień jestem szczęśliwą mamą 3-letniej Oliwci. Mieszkamy z mężem w Niemczech. Maż pracuje, córka od września chodzi do przedszkola, a ja po nowym roku też zacznę pracę, oczywiście jak się coś znajdzie
![]() Ja lidla uwielbiam, bo tutaj jest to najlepszy sklep w jakim robimy zakupy. Staram się trzymać diety bez słodyczy, białego pieczywa, dużo rożnych kasz, ryb, kurczak, indyk no i warzywa ![]() ![]()
#21 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niech leci, niech leci, wcale za nią tęsknic nie będę ![]() co do warzyw to wliczam, wpisuję wszystko po kolei co jem, ale patrząc na kaloryczność to nie zmieniają jej jakoś drastycznie ![]() Cytat:
Lidla akurat nie znam więc nie pomogę ![]() Powodzenia u lekarza, daj nam znać później ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ufff dziś znacznie lepszy dzień, już mam obrobione wszystko, obiad się gotuje (marchewkowe pulpety w sosie pomidorowym, zjemy z kaszą i warzywami) Woda na kawę nastawiona, za chwilę czas relaksu ![]() Nie mam pomysłu na podwieczorek tym bardziej, że prawdopodobnie skoczymy do biedronki w tych godzinach. Jest promo na kawy i bakalie. Chciałam jakąś ziarnistą kawę do dekoracji sobie kupić ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie chciałam nikomu wytykać błędów, po prostu moja ciekawość ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Izula1987 witaj :róża: ładny jadłospis i ćwiczenia tez
![]() Mooonik placuszki bananowe to dwa jajka i banan blenduje i smaze na teflonie Dzięki dziewczyny za te produkty, popatrzę ale ogólnie bardzo lubię Lidl i jak mieszkałam blisko to non stop zakupy robiłam a teraz mam najbliższy 50km i nie jestem w temacie odnośnie Lidla. Dam znać po wizycie. Nawet ogarnelam wszystko ![]() Wysłano z telefonu ![]()
Przeszłości już nie ma, przyszłości jeszcze nie ma, jest tylko teraz. Tu i teraz możesz coś zmienić. ![]() Tylko od Ciebie zależy jakiego wyboru dokonasz ![]() "Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Kuuuurde
![]() Nie jestem dziwakiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() Tyle kg? ![]() ![]() Ale jak Ty piszesz, że poćwiczyłaś to ja też pisze - godzina pedałowania na stacjonarnym za mną ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam kiedyś te placki bananowe, ale wyszły tak masakrycznie słodkie, że już do nich nie wracam :p
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Można zrobić serek homogenizowany waniliowy w domu? Znacie jakieś takie łatwe przepisy na takie domowe serki homogenizowane? ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#28 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy i zapraszamy ![]() Udzielaj się u nas jak najwięcej! Pisz, co Ci leży na wątrobie, na żołądku i nie tylko ![]() Z tego, co przeczytałam mamy bardzo wiele wspólnego ![]() A obecnie ważysz 90 kg? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ktokolwiek chętny by się znalazła to bym dała ![]() Dziękuje za odpowiedź na temat warzyw ![]() Też skoczę do Biedronki po bakalie jakieś na święta, a o kawie nie słyszałam, ale zapas się zrobi ![]() No i do Tesco, bo u mnie cycki z kurczaka po 12,99 zł ![]() ![]() Sprawdzę, jak Teskowe serki homo i gogurty naturalne wypadają ze składem ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wszystko będzie dobrze! ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- My? dziwne? No co Ty ![]() Po prostu śnimy o całkiem hmm... przyziemnych rzeczach ![]() Nazwałabym nas realistkami po prostu ![]()
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Madziu jakieś 11kg
![]() Oj jak mi się nie chce jechać do tego lekarza aż 85km w jedna stronę... Ale chyba zajde do empika zobaczę jakieś kartki, opakowania na prezenty i może o pepco zahacze ![]() Wysłano z telefonu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Izula 1987 witamy
![]() Cytat:
![]() Akurat kwestia wliczania warzyw do bilansu niewiele wnosi jeśli chodzi o białko i tłuszcz, a u Moni głównie o te składniki chodzi. No to teraz ja zapytam ![]() ![]() ![]() ![]() Mooonik musisz spróbować jeszcze raz z tymi plackami bananowymi, bo dobre są ![]() O słodyczach jeszcze nie śnię, na szczęście ![]() Wczoraj rodzice przynieśli Twixy i tak na nie patrzyłam, niemalże czułam ich smak, ale się nie skusiłam ![]() Znowu kiepsko się dziś czuję - głowa ćmi, boli mnie górna szczęka i nie wiem, czy to od zęba, czy od zatok. Podejrzewam raczej to drugie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.