|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dobre dermokosmetyki.
Ostatnio u dermatologa dostałam krem Physiogel. Jest superrr. Po prostu cudo. Jedyna wada to jego wysoka cena. Nie mam zamiaru ładowac na swoją twarz tyle pieniędzy więc chciałam się was poradzic. Czy znacie jakieś dobre dermokosmetyki z apteki ? Chodzi mi o kremy nawilżające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Dobre dermokosmetyki.
E45.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dużo pieniędzy?!
Dziewczyna on kosztuje chyab mniej niż 50zł..Tyle to ja w tydzień wydawałem an leczenie trądziku...Jak ci pomaga ten preparat, a nie masz za dużo pieniądzy, to raz na jakiś czas może zrezygnować z jakis przyjemności? Bo chyba warto ![]() Pozdrawiam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dokładnie!!!!
Leki na trądzik z reguły są drogie, producenci wiedzą ze i tak musisz je kupic! Z resztą sam jeden preparat moze niewystarczyć, do skóry trądzikowej potrzeba kilku np delikatny żel do mycia twarzy, krem z filtrami, leki od dermatologa itp Jeśli chcesz sie wyleczyć lepiej przygotuj sie na spore wydatki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dobre, sprawdzone apteczne firmy:
- Stiefel - ta od Physiogelu - Avene - la Roche Posay - Bioderma - SVR - niektóre preparaty z serii Paharmaceris, np Pharmaceris D - Ocerin - A-Derma To akurat te ktore znam z autopsji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Iwostin jest chyba minimalnie tańszy.
Poza tym też, niestety, zawsze byłam zdania że Physiogel jest jednym z tańszych kosemtyków aptecznych. BTW, bardzo lubię ten krem ![]()
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2008-02-19 o 12:01 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z przedmówczyniami - Physiogel jest jednym z najtańszych i skuteczniejszych kremów aptecznych. w mojej aptece kosztuje ok 37zł, więc to wcale niedrogo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Physiogel taki sobie, mi konsystencja nie pasowala. A moze sprobuj lipobase? Ja odkad kupilam to sie zakochalam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Od siebie dorzucę jeszcze:
- Galenic - Uriage - Synchroline - AA Therapy - Istituto Ganassini - Dermedic Bardzo lubię też dermokosmetyki z Pharmacerisu, są naprawdę świetne (np. linia do cery trądzikowej). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Sadelmelik, ale probowalas te kosmetyki czy tylko o nich slyszalas? Ktores jestes w stanie polecic? Ktore nawilzaja i beda trzymac caly dzien? Narazie mi tylko lipobaza sie sprawdzila pod tym wzgledem, bo na Vichy dostalam uczulenia a Avene nie lubie ze wzgledu na zapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dermedic Hydrain2 -do skóry suchej,odwodniej i wrażliwej. Delikatny zapach i bardzo dobrze nawilża.
Jest to polski dermokosmetyk. Kosztuje ok. 34zł. AA THERAPY krem nawilżający. ok 20zł. Też dermokosmetyk więc dostepny jest tylko w aptekach. W mojej aptece physiogel kosztuje 39zł. Iwostin nawilżajacy około 30zł. Są to te tańsze dermokosmetyki a naprawdę bardzo dobre ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dla mnie super nawilżacz to Humektan!
Ostatnio w jednej z warszawskich aptek (droższych) zapłaciłam 23 zl za duże opakowanie - więc raczj nie ma "rozpaczy" ![]() zalety kremu: skład prosty aczkolwiek skuteczny (dobre składniki), jakość apteczna! stosuje go solo lub gdy mam chęć bawię się we wzbogacanie (hydrolaty, olejki, witaminki, substancje aktywne) ![]() BARDZO FAJNY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja ostatnio skusiłam się na nowość. Znalazłam na allegro dermokosmetyki Bionike, a że mają też linię przeciwtrądzikową, postanowiłam spróbować. Kupiłam płyn oczyszczający i krem. Używam ich dopiero od tygodnia, ale jak na razie jestem zadowolona. Niestety, nie były tanie, ale bardzo zależało mi, żeby nie wywołały u mnie reakcji alergicznej, bo miałam z tym zawsze duży problem. Tutaj na szczęście nic takiego nie miało miejsca, więc myślę, że jeśli skończę to opakowanie, kupię kolejne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Pozostaje jeszcze zajrzeć do dobrych sklepów internetowych, które cieszą się dobrymi opininiami. Dla mnie tego typu sklepem jest ButikSpa, gdzie można znaleźć wiele dermokosmetyków mających zbawienny wpływ na skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Mi po ostatniej wizycie u kosmetyczki polecono mydło do mycia twarzy w płynie Sesdermy z kwasem salicylowym i wyciągami roślinnymi. Po całym życiu mycia twarzy w preparatach za 6-10 zł to był dla mnie szok cenowy :P
Ale powiem Wam, że warto zainwestować w coś naprawdę dobrego do mycia. W końcu od tego zaczyna się oczyszczanie. Nie samymi kremami buzia żyje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja polecam kosmetyki marki Amara link do sklepu xxx ale można je kupić w aptece. Kupiłam mojej mamie krem do stóp i mega zadowolona, ciągle miała problemy z nimi, pękały i były suche. Jest wart polecenia zawiera mocznik w stęzeniu 30%. Ja stosuje balsam. I rzeczywiscie fajnie nawilża ciało
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2018-01-02 o 20:24 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Krem do stóp w cenie przyzwoitej, wydajny, ****
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Antymionka Czas edycji: 2017-12-26 o 18:20 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Mi nie pomagały żadne Biodermy i Physiogele, co na ogół ludziom pomaga.
Na sesję slubną poszłam w jakiejś wysypce, suchymi plamami i atopowym zapalenemu skóry. Pomogło La Roche i Dermedic.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Do pielęgnacji twarzy tylko produkty z serii ze świetlikiem od AVA, odświeża i nawilża, łagodzi też podrażnienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Troszkę drogie te kosmetyki
![]() Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-04-06 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.