|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
perfumy dla 17-latki
Cześć
Od niedawna zaglądam na perfumowe forum i wpadłam po uszy Ciągle czytam recenzje na KWC, zamawiam próbki, z uporem maniaka wypsikuję testery w perfumeriach ale... ciągle nie mogę znaleźć zapachu, który by mnie kompletnie oczarował. Jw mam 17 lat, jestem typem indywidualistki-melancholiczki, ale z drugiej strony też nie stronię od imprez. Mój hmm... "styl" raczej ciężko określić, mieszanka grunge, trochę hippie i trochę "hipstera", lubię mocny makijaż oczu i dużo biżuterii. Typ urody- chyba pani zima. Szukam perfum, które nie będą mdląco słodkie, ale przełamane czymś świeżym/gorzkawym. Trwałe, ciekawe, tajemnicze, uwodzicielskie i pasujące do mnie... Do tej pory najbardziej do gustu przypadły mi: Calvin Klein Euphoria EDP i Nina Ricci Nina EDT, ale to chyba jeszcze nie to. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Edytowane przez lunagatto Czas edycji: 2015-07-27 o 01:17 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: perfumy dla 17-latki
Takie zgadywanki to sobie można, ale do Twojego opisu podpasowała mi bardzo marka Burberry, więc może zerknij na ich zapachy.
Swoją drogą zupełnie inne od dwóch wymienionych, ale zarówno Euphoria jak i Nina leżą dość daleko od siebie moim zdaniem. Moja mama jest fanką obydwu wymienionych, a poza nimi lubi również Versace Versense czy Amor Amor.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
a może Armani Si? albo Alien?
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Burberry na pewno niedługo przetestuję. Mam próbkę Amor Amor, ale nie podoba mi się... trochę przypomina mi zgniłe owoce
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
przetestuj
Naomi Campbell, Seductive Elixir https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lixir-edt.html Gucci Rush 2 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ush-2-edt.html Alexander McQueen, My Queen https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...queen-edp.html |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
dziwię się, że ta propozycja jeszcze nie padła: Angel Thierry Mugler
. W ogóle Mugler robi dziwne i dosyć trudne zapachy, warto się na jego półce rozejrzeć.Poza tym z opisu mi pasuje Versace Crystal Noir albo Angel Schlesser Oriental II, z dostępnością drugiego może być niestety trudno. A może Lou Lou Cacharel? To retro, trudny zapach, ale jak ktoś pokocha to podbija naturę indywidualistki aż miło .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Od niedawna zaglądam na perfumowe forum i wpadłam po uszy
Ciągle czytam recenzje na KWC, zamawiam próbki, z uporem maniaka wypsikuję testery w perfumeriach
ale... ciągle nie mogę znaleźć zapachu, który by mnie kompletnie oczarował. Jw mam 17 lat, jestem typem indywidualistki-melancholiczki, ale z drugiej strony też nie stronię od imprez. Mój hmm... "styl" raczej ciężko określić, mieszanka grunge, trochę hippie i trochę "hipstera", lubię mocny makijaż oczu i dużo biżuterii. Typ urody- chyba pani zima. Szukam perfum, które nie będą mdląco słodkie, ale przełamane czymś świeżym/gorzkawym. Trwałe, ciekawe, tajemnicze, uwodzicielskie i pasujące do mnie...
Do tej pory najbardziej do gustu przypadły mi: Calvin Klein Euphoria EDP i Nina Ricci Nina EDT, ale to chyba jeszcze nie to. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź