|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Petycja do Putina- stop fałszowaniu historii
Rosjanie Fałszują historię.Niedawno stwierdzili, że to oni wygrali pod Grunwaldem. Na stronie
można przyłączyć się do petycji której początek publikuje 10 maja 2015 roku prezydent Federacji Rosyjskiej Władimir Putin publicznie stwierdził, że we wrześniu 1939 roku Polska padła ofiarą polityki, którą sama prowadziła. Ogłosił, że Związek Radziecki bronił Europy przed faszyzmem i konfliktem zbrojnym, a także zasugerował, że Polska ponosi przynajmniej częściową odpowiedzialność za wybuch II wojny światowej. ........ Zbliża się rocznica haniebnego paktu Ribbentrop-Mołotow. Władimir Putin, zamiast przeprosić za łotrostwa swoich poprzedników, stwierdził, że to wszystko nasza wina. I że Polska „padła ofiarą własnej polityki”. Nie możemy zgadzać się na kolejne po „polskich obozach koncentracyjnych” kłamstwo historyczne. Jeszcze chwila, a okaże się, że według Rosjan to my wywołaliśmy drugą wojnę światową i zaatakowaliśmy III Rzeszę oraz Związek Sowiecki. Podpisz petycję i pokaż Putinowi jak wyglądała prawda! |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Petycja do Putina- stop fałszowaniu historii
Moze w koncu ktos rozwazy utworzenie podforum politycznego?
Mysle, ze wiekszosc wizazanek mysli podobnie jak i ja
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
]Zbliża się rocznica haniebnego paktu Ribbentrop-Mołotow. Władimir Putin, zamiast przeprosić za łotrostwa swoich poprzedników, To Ribbentrop był Rosjaninem?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Putin naprawdę weźmie sobie petycje do serca i przeprosi...
:d
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#5 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Pewnie nie ale liczy się protest jeśli podpisze go wiele osób. Bo tak jak tu są osoby w Polsce bardzo prorosyjsko nastawione(korwinowcy) Napisałem , że powstała taka inicjatywa. Pewnie niewiele osób zdawało sobie z tego sprawę.Ja często zaglądam na podfora historyczne a ponieważ jest tu sporo takich osób dodałem ten wątek Edytowane przez CDN2015 Czas edycji: 2015-08-09 o 23:02 |
||
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Nie pytałam się o Molotowa to po pierwsze,a po drugie ta petycja pokazuje zacietrzewienie, nieznajomość historii, dyplomacji etc i właściwie wygląda na niezłą prowo jakichś dzieciakow przysypiajacych w szkole. Od kiedy obywatele piszą petycję do władcy innego kraju, chociażby prezydenta? parę takich wątkow w historii /również Polski, ale nie tylko/ mieliśmy i za dobrze się to nie skończylo...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Było ich więcej. Greenpeace często takie rzeczy robi. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://ciekawostkihistoryczne.pl/redakcja/ Albo uczestniczysz w życiu publicznym albo jesteś z boku. Albo ty grasz albo tobą grają. Ja biorę udział w tego rodzaju akcjach.Nie mam czasu aby jeździć na heppeningi i akcje więc tylko podpisuje się pod niektórymi postulatami. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=2695 – stop zabijaniu zwierząt dla futer – Empatia http://www.thepetitionsite.com/1/ebay-should-ban-selling-animals-fur-products – Ebay should ban selling animals fur products Ostatnio w całym kraju trwają akcje zbiórki, pieniędzy, leków czy odzieży dla osób poszkodowanych na Ukrainie. W wątku o Ukrainie zamieściłem http://www.pah.org.pl/m/4449/Ukraina_luty_2015.pdf http://opolskieukrainie.pl/ Uważam, że trzeba pomagać czy podpisywać podobne petycje. Nawet jeśli dotyczy historii |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
kancelaria dostaje i z gotowego szablonu odpisuje coś na odczepnego.
Putin robi politykę. Polityka nie potrzebuje prawdy tylko etnosu. A im potrzebna jest "Wielka Rossija". Tysiącletnia, jak Rzesza. A Ruś Kijowską zakładali osadnicy spod Moskwy a nie jakiś waregowie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
fałszujo historie
putin nie przeprosi nie no, jestem zaskoczona, nie powiem
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=74 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ale co z tego?
Wiem, że historyka to boli, ale wiara, że rosyjski polityk będzie się przejmował uczuciami Polaków jest z deczka naiwna. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest polemika na łamach międzynarodowych publikacjach naukowych prowadząca do kompromitacji naukowców rosyjskich.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-08-10 o 13:36 |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
cdn
Dobrze podpisuj po kolei -organizacje pozarządowe, jeśli mają to w statucie mogą takie apele realizować, organizacją pozarządową nie jest stronka w necie. No niestety więc nie wylatuj z argumentami że organizacje pozarządowe coś robią więc stronka też może. Nie, nie może odsylam do stosownych ustaw i Konstytucji na początek. -publikacja danych podpisujących się z imienia i nazwiska tu mam niesmak podawanie przez szanownych organizatorow danych osobowych / a mieści sie w tym imię i nazwisko i miejscowośc zamieszkania/, jest co najmniej nadużyciem stosownej ustawy /zaostrzonej ostatnio jeszcze bardziej przez pewną europejską dyrektywę/, tym bardziej, ze szanowni organizatorzy nie zająknęli się nic na temat, że tych danych dalej nie będą wykorzystywać ani nie powiadomili o ich bezpieczeństwie- stad określenie tłumoki. Szanowni organizatorzy sama petycję piszą tak niepoprawnie, że wygląda na to, ze za Ribenttropa Putin też powinien przepraszać /oczywiscie na pytanie czy Ribbentrop był Rosjaninem dalej mi nie odpowiedzialeś/. A skoro już mowa o tym pakcie to dlaczego nie petycja polaczona do Merkel i Putina? ten pakt był przecież dwustronny... -jesli jestes historykiem i chcesz pogadac polecam chociazby historycy. org A teraz maly test z historii-kiedy polscy obywatele występowali jako obywatele z petycją do innego władcy i czym się to skończyło? poproszę o minimum 2 przyklady |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
w czasie RON pisali do obcych władców, czy nie mają ochoty zasiąść na tronie
|
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że nawet nie zadałaś sobie trudu aby to przeczytać :,,........10 maja 2015 roku Angela Merkel uczciwie stwierdziła, że âzarzewiem II wojny światowej były nazistowskie Niemcyâ. Towarzyszący jej Putin nawet nie próbował okazywać skruchy.....'' Trochę tego było.Wiem, że chodzi ci głównie o przykład Targowicy i rozbiorów. Wtedy Branicki i reszta byli w stałym kontakcie z Katarzyną.Drugi to petycja do Wilsona- sprawa Polska po I wojnie światowej, ale pewnie nie to masz na myśli.Raczej bardziej przykład z czasów bezkrólewia i pism wysyłanych do różnych monarchów przez szlachtę.Lub potop szwedzki. Dokładnie nie podam.Może były inne bardziej jaskrawe przykłady przy tak postawionym pytaniu staram się nie korzystać z wujka google Edytowane przez CDN2015 Czas edycji: 2015-08-10 o 15:05 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Dalej nie odpowiadasz na pytanie co do narodowości Ribbentriopa. A propos nie byłam na tym spotkaniu i nie wiem z jakich źródel korzystaleś, znałam to http://swiat.newsweek.pl/putin-uspra...,362939,1.html
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
I co niby przeprosi bo kilka tysięcy osób jakąś petycję podpisze?
Facet który gloryfikuje na nowo Dzierżyńskiego, gloryfikujący bolszewików miałby za coś przepraszać Polaczków? No sorry to się nie mieści w jego czerwonej głowie. |
|
|
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://ciekawostkihistoryczne.pl/petycja-do-putina/ Nie wiem o co ci chodzi z tym Ribentropem. Był narodowości niemieckiej. Nie słyszałem aby ktoś mówił czy pisał inaczej.Jego rodzice to byli chyba też Niemcy. Nie znam dokładnej geneaologii. Ani kiedy i gdzie się urodził |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do Ribbentropa, w właściwie von Ribbentropa oczywiście, ze byl Niemcem, wyksztalconym w Anglii i Kanadzie. Tylko, że szanowni Autorzy, a wlaściwie tlumoki jedne nie potrafili swego apelu napisać poprawnie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Przecież to jest śmieszne. Po pierwsze śmieszny jest sam fakt wysyłania petycji przez stronę internetową. Przecież to nie jest żadna organizacja. Żaden podmiot prawny. I co, nawet jeśli Putin to dostanie to cokolwiek odwoła? Co najwyżej parsknie śmiechem, bo to żałosne.
Po drugie - sam tekst. Nie ma nagłówka, danych sporządzającego, danych adresata, zwrotu grzecznościowego, wstępu, nie ma merytorycznych argumentów, nie ma zakończenia, formuły pożegnalnej. Tekst jest niegramatyczny, używa błędnych i nielogicznych sformułowań. Wstydziłabym się podpisać pod czymś takim. Po trzecie, bardzo mi się nie podoba upublicznianie danych podpisanych. Bardziej to wygląda jak typowo internetowa manifestacja niż oficjalna petycja. A na koniec, CDN, taka mała osobista prośba ode mnie. Czy mógłbyś używać mniej tych wszystkich podkreśleń, pogrubień, kursyw, kolorków, wielkości czcionki i inych takich "efektów"? Ciężko się ciebie czyta, dostaję oczopląsu zanim dojdę do połowy. Bez obrazy oczywiście. |
|
|
|
|
#23 | |||
|
Raróg
|
Cytat:
Cytat:
Tylko i tak wszyscy wala polityką na Plotkowym, bo gdzie Putin wraz ze Zmierzchem i Justinem Biberem Kulturalnie miało wygladac zupełnie inaczej, a zrobiła sie z niego sieczka. A jak polityke zabierzemy z Plotkowego, to i tu nic godnego uwagi nie zostanie.Ktoś się zaniedbał, olał ciepłym moczem przesuwanie watków politycznych na Kulturę, gdzie w zamyśle miało być ich miejsce. Ale teraz, biorąc pod uwage, co sie dzieje na Kulturze, byłaby to groteska.
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2015-08-14 o 02:21 |
|||
|
|
|
|
#24 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Polska odrzuciła w 1939 rządania i propozycje Hitlera, więc tak to można określić, że padliśmy ofiarą naszej polityki. Mieliśmy wybór, to ty powinieneś pouczyć się historii...![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

Kulturalnie miało wygladac zupełnie inaczej, a zrobiła sie z niego sieczka. A jak polityke zabierzemy z Plotkowego, to i tu nic godnego uwagi nie zostanie.
Polska odrzuciła w 1939 rządania i propozycje Hitlera, więc tak to można określić, że padliśmy ofiarą naszej polityki. Mieliśmy wybór, to ty powinieneś pouczyć się historii...