Petycja do Putina- stop fałszowaniu historii - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-09, 22:02   #1
CDN2015
Rozeznanie

Petycja do Putina- stop fałszowaniu historii

Rosjanie Fałszują historię.Niedawno stwierdzili, że to oni wygrali pod Grunwaldem. Na stronie
można przyłączyć się do petycji której początek publikuje 10 maja 2015 roku prezydent Federacji Rosyjskiej Władimir Putin publicznie stwierdził, że we wrześniu 1939 roku Polska padła ofiarą polityki, którą sama prowadziła. Ogłosił, że Związek Radziecki bronił Europy przed faszyzmem i konfliktem zbrojnym, a także zasugerował, że Polska ponosi przynajmniej częściową odpowiedzialność za wybuch II wojny światowej. ........

Zbliża się rocznica haniebnego paktu Ribbentrop-Mołotow. Władimir Putin, zamiast przeprosić za łotrostwa swoich poprzedników, stwierdził, że to wszystko nasza wina. I że Polska „padła ofiarą własnej polityki”. Nie możemy zgadzać się na kolejne po „polskich obozach koncentracyjnych” kłamstwo historyczne. Jeszcze chwila, a okaże się, że według Rosjan to my wywołaliśmy drugą wojnę światową i zaatakowaliśmy III Rzeszę oraz Związek Sowiecki. Podpisz petycję i pokaż Putinowi jak wyglądała prawda!
CDN2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 22:35   #2
201607121236
Konto usunięte

Dot.: Petycja do Putina- stop fałszowaniu historii

Moze w koncu ktos rozwazy utworzenie podforum politycznego?
Mysle, ze wiekszosc wizazanek mysli podobnie jak i ja
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 22:39   #3
201605090958
Konto usunięte

]Zbliża się rocznica haniebnego paktu Ribbentrop-Mołotow. Władimir Putin, zamiast przeprosić za łotrostwa swoich poprzedników, To Ribbentrop był Rosjaninem?
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 22:44   #4
Elfir
Zakorzenienie

Putin naprawdę weźmie sobie petycje do serca i przeprosi...
:d

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-09, 22:49   #5
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
To bardziej dotyczy historii niż polityki

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
]Zbliża się rocznica haniebnego paktu Ribbentrop-Mołotow. Władimir Putin, zamiast przeprosić za łotrostwa swoich poprzedników, To Ribbentrop był Rosjaninem?
Mołotow był

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Pewnie nie ale liczy się protest jeśli podpisze go wiele osób. Bo tak jak tu są osoby w Polsce bardzo prorosyjsko nastawione(korwinowcy)

Napisałem , że powstała taka inicjatywa. Pewnie niewiele osób zdawało sobie z tego sprawę.Ja często zaglądam na podfora historyczne a ponieważ jest tu sporo takich osób dodałem ten wątek

Edytowane przez CDN2015
Czas edycji: 2015-08-09 o 23:02
Stary 2015-08-09, 23:30   #6
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CDN2015 Pokaż wiadomość
Mołotow był
Nie pytałam się o Molotowa to po pierwsze,a po drugie ta petycja pokazuje zacietrzewienie, nieznajomość historii, dyplomacji etc i właściwie wygląda na niezłą prowo jakichś dzieciakow przysypiajacych w szkole. Od kiedy obywatele piszą petycję do władcy innego kraju, chociażby prezydenta? parę takich wątkow w historii /również Polski, ale nie tylko/ mieliśmy i za dobrze się to nie skończylo...
Stary 2015-08-09, 23:44   #7
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
w orędziu do narodu polskiego!
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 10:42   #8
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
Nie pytałam się o Molotowa to po pierwsze,a po drugie ta petycja pokazuje zacietrzewienie, nieznajomość historii, dyplomacji etc i właściwie wygląda na niezłą prowo jakichś dzieciakow przysypiajacych w szkole. Od kiedy obywatele piszą petycję do władcy innego kraju, chociażby prezydenta? parę takich wątkow w historii /również Polski, ale nie tylko/ mieliśmy i za dobrze się to nie skończylo...
Było wiele petycji do prezydentów innych państw.Głównie Putina i Obamy, ale też np.do rządu Japonii.Tak na szybko: petycja PAH-u http://www.pah.org.pl/nasze-dzialani...wiedzcie_syrii

Było ich więcej. Greenpeace często takie rzeczy robi.
Stary 2015-08-10, 11:04   #9
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Było wiele petycji do prezydentów innych państw.Głównie Putina i Obamy, ale też np.do rządu Japonii.Tak na szybko: petycja PAH-u http://www.pah.org.pl/nasze-dzialani...wiedzcie_syrii

Było ich więcej. Greenpeace często takie rzeczy robi.
Naprawdę działania organizacji pozarządowych porownujesz z tymi tłumokami?
Stary 2015-08-10, 12:13   #10
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
Naprawdę działania organizacji pozarządowych porownujesz z tymi tłumokami?
Trochę mnie zdziwiłaś. Kogo nazywasz tłumokami? Autorów protestu, tych co podpisali czy całą redakcję ciekawostek historycznych?
http://ciekawostkihistoryczne.pl/redakcja/
Albo uczestniczysz w życiu publicznym albo jesteś z boku. Albo ty grasz albo tobą grają. Ja biorę udział w tego rodzaju akcjach.Nie mam czasu aby jeździć na heppeningi i akcje więc tylko podpisuje się pod niektórymi postulatami.
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=2695
– stop zabijaniu zwierząt dla futer – Empatia

http://www.thepetitionsite.com/1/ebay-should-ban-selling-animals-fur-products
Ebay should ban selling animals fur products

Ostatnio w całym kraju trwają akcje zbiórki, pieniędzy, leków czy odzieży dla osób poszkodowanych na Ukrainie. W wątku o Ukrainie zamieściłem
http://www.pah.org.pl/m/4449/Ukraina_luty_2015.pdf

http://opolskieukrainie.pl/

Uważam, że trzeba pomagać czy podpisywać podobne petycje. Nawet jeśli dotyczy historii
Stary 2015-08-10, 12:34   #11
Elfir
Zakorzenienie

kancelaria dostaje i z gotowego szablonu odpisuje coś na odczepnego.

Putin robi politykę. Polityka nie potrzebuje prawdy tylko etnosu.
A im potrzebna jest "Wielka Rossija". Tysiącletnia, jak Rzesza.
A Ruś Kijowską zakładali osadnicy spod Moskwy a nie jakiś waregowie.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2015-08-10, 13:11   #12
201605301111
Konto usunięte

fałszujo historie
putin nie przeprosi

nie no, jestem zaskoczona, nie powiem
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 13:20   #13
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
kancelaria dostaje i z gotowego szablonu odpisuje coś na odczepnego.

Putin robi politykę. Polityka nie potrzebuje prawdy tylko etnosu.
A im potrzebna jest "Wielka Rossija". Tysiącletnia, jak Rzesza.
A Ruś Kijowską zakładali osadnicy spod Moskwy a nie jakiś waregowie.
a tak jak napisałem na początku bitwę pod Grunwaldem wygrały chorągwie smoleńskie. Przykład zafałszowanych podreczników można zobaczyć na ciekawostkach historycznych wątek
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=74
Stary 2015-08-10, 13:35   #14
Elfir
Zakorzenienie

ale co z tego?
Wiem, że historyka to boli, ale wiara, że rosyjski polityk będzie się przejmował uczuciami Polaków jest z deczka naiwna.
Jedynym sensownym rozwiązaniem jest polemika na łamach międzynarodowych publikacjach naukowych prowadząca do kompromitacji naukowców rosyjskich.

T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-08-10 o 13:36
Stary 2015-08-10, 14:18   #15
201605090958
Konto usunięte

cdn

Dobrze podpisuj
po kolei
-organizacje pozarządowe, jeśli mają to w statucie mogą takie apele realizować, organizacją pozarządową nie jest stronka w necie. No niestety więc nie wylatuj z argumentami że organizacje pozarządowe coś robią więc stronka też może. Nie, nie może odsylam do stosownych ustaw i Konstytucji na początek.
-publikacja danych podpisujących się z imienia i nazwiska tu mam niesmak podawanie przez szanownych organizatorow danych osobowych / a mieści sie w tym imię i nazwisko i miejscowośc zamieszkania/, jest co najmniej nadużyciem stosownej ustawy /zaostrzonej ostatnio jeszcze bardziej przez pewną europejską dyrektywę/, tym bardziej, ze szanowni organizatorzy nie zająknęli się nic na temat, że tych danych dalej nie będą wykorzystywać ani nie powiadomili o ich bezpieczeństwie- stad określenie tłumoki. Szanowni organizatorzy sama petycję piszą tak niepoprawnie, że wygląda na to, ze za Ribenttropa Putin też powinien przepraszać /oczywiscie na pytanie czy Ribbentrop był Rosjaninem dalej mi nie odpowiedzialeś/. A skoro już mowa o tym pakcie to dlaczego nie petycja polaczona do Merkel i Putina? ten pakt był przecież dwustronny...
-jesli jestes historykiem i chcesz pogadac polecam chociazby historycy. org

A teraz maly test z historii-kiedy polscy obywatele występowali jako obywatele z petycją do innego władcy i czym się to skończyło? poproszę o minimum 2 przyklady
Stary 2015-08-10, 14:46   #16
Elfir
Zakorzenienie

w czasie RON pisali do obcych władców, czy nie mają ochoty zasiąść na tronie

T.Pratchett
Stary 2015-08-10, 15:04   #17
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
cdn

Dobrze podpisuj
po kolei
-organizacje pozarządowe, jeśli mają to w statucie mogą takie apele realizować, organizacją pozarządową nie jest stronka w necie. No niestety więc nie wylatuj z argumentami że organizacje pozarządowe coś robią więc stronka też może. Nie, nie może odsylam do stosownych ustaw i Konstytucji na początek.
-publikacja danych podpisujących się z imienia i nazwiska tu mam niesmak podawanie przez szanownych organizatorow danych osobowych / a mieści sie w tym imię i nazwisko i miejscowośc zamieszkania/, jest co najmniej nadużyciem stosownej ustawy /zaostrzonej ostatnio jeszcze bardziej przez pewną europejską dyrektywę/, tym bardziej, ze szanowni organizatorzy nie zająknęli się nic na temat, że tych danych dalej nie będą wykorzystywać ani nie powiadomili o ich bezpieczeństwie- stad określenie tłumoki. Szanowni organizatorzy sama petycję piszą tak niepoprawnie, że wygląda na to, ze za Ribenttropa Putin też powinien przepraszać /oczywiscie na pytanie czy Ribbentrop był Rosjaninem dalej mi nie odpowiedzialeś/. A skoro już mowa o tym pakcie to dlaczego nie petycja polaczona do Merkel i Putina? ten pakt był przecież dwustronny...
-jesli jestes historykiem i chcesz pogadac polecam chociazby historycy. org

A teraz maly test z historii-kiedy polscy obywatele występowali jako obywatele z petycją do innego władcy i czym się to skończyło? poproszę o minimum 2 przyklady
Kurcze nie patrzyłem na to z tej strony.Masz sporo racji

Widzę, że nawet nie zadałaś sobie trudu aby to przeczytać

:,,........10 maja 2015 roku Angela Merkel uczciwie stwierdziła, że „zarzewiem II wojny światowej były nazistowskie Niemcy”. Towarzyszący jej Putin nawet nie próbował okazywać skruchy.....''

Trochę tego było.Wiem, że chodzi ci głównie o przykład Targowicy i rozbiorów. Wtedy Branicki i reszta byli w stałym kontakcie z Katarzyną.Drugi to petycja do Wilsona- sprawa Polska po I wojnie światowej, ale pewnie nie to masz na myśli.Raczej bardziej przykład z czasów bezkrólewia i pism wysyłanych do różnych monarchów przez szlachtę.Lub potop szwedzki. Dokładnie nie podam.Może były inne bardziej jaskrawe przykłady przy tak postawionym pytaniu staram się nie korzystać z wujka google

Edytowane przez CDN2015
Czas edycji: 2015-08-10 o 15:05
Stary 2015-08-10, 15:32   #18
201605090958
Konto usunięte

Dalej nie odpowiadasz na pytanie co do narodowości Ribbentriopa. A propos nie byłam na tym spotkaniu i nie wiem z jakich źródel korzystaleś, znałam to http://swiat.newsweek.pl/putin-uspra...,362939,1.html
Stary 2015-08-10, 18:05   #19
dominikmeller25
Zakorzenienie

I co niby przeprosi bo kilka tysięcy osób jakąś petycję podpisze?
Facet który gloryfikuje na nowo Dzierżyńskiego, gloryfikujący bolszewików miałby za coś przepraszać Polaczków? No sorry to się nie mieści w jego czerwonej głowie.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-10, 20:36   #20
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
Dalej nie odpowiadasz na pytanie co do narodowości Ribbentriopa. A propos nie byłam na tym spotkaniu i nie wiem z jakich źródel korzystaleś, znałam to http://swiat.newsweek.pl/putin-uspra...,362939,1.html
Podałem linka na samym początku
http://ciekawostkihistoryczne.pl/petycja-do-putina/

Nie wiem o co ci chodzi z tym Ribentropem. Był narodowości niemieckiej. Nie słyszałem aby ktoś mówił czy pisał inaczej.Jego rodzice to byli chyba też Niemcy. Nie znam dokładnej geneaologii. Ani kiedy i gdzie się urodził
Stary 2015-08-10, 20:42   #21
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Podałem linka na samym początku
http://ciekawostkihistoryczne.pl/petycja-do-putina/

Nie wiem o co ci chodzi z tym Ribentropem. Był narodowości niemieckiej. Nie słyszałem aby ktoś mówił czy pisał inaczej.Jego rodzice to byli chyba też Niemcy. Nie znam dokładnej geneaologii. Ani kiedy i gdzie się urodził
co do pierwszego, podawaj bardziej sprawdzone linki, bo jak czytam ocenę w postaci ",,........10 maja 2015 roku Angela Merkel uczciwie stwierdziła, że „zarzewiem II wojny światowej były nazistowskie Niemcy”. Towarzyszący jej Putin nawet nie próbował okazywać skruchy.....'' to sorry bardziej przypomina to ocenę niż rzetelne dziennikarstwo

Co do Ribbentropa, w właściwie von Ribbentropa oczywiście, ze byl Niemcem, wyksztalconym w Anglii i Kanadzie. Tylko, że szanowni Autorzy, a wlaściwie tlumoki jedne nie potrafili swego apelu napisać poprawnie
Stary 2015-08-10, 21:29   #22
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Przecież to jest śmieszne. Po pierwsze śmieszny jest sam fakt wysyłania petycji przez stronę internetową. Przecież to nie jest żadna organizacja. Żaden podmiot prawny. I co, nawet jeśli Putin to dostanie to cokolwiek odwoła? Co najwyżej parsknie śmiechem, bo to żałosne.

Po drugie - sam tekst. Nie ma nagłówka, danych sporządzającego, danych adresata, zwrotu grzecznościowego, wstępu, nie ma merytorycznych argumentów, nie ma zakończenia, formuły pożegnalnej. Tekst jest niegramatyczny, używa błędnych i nielogicznych sformułowań. Wstydziłabym się podpisać pod czymś takim.

Po trzecie, bardzo mi się nie podoba upublicznianie danych podpisanych. Bardziej to wygląda jak typowo internetowa manifestacja niż oficjalna petycja.

A na koniec, CDN, taka mała osobista prośba ode mnie. Czy mógłbyś używać mniej tych wszystkich podkreśleń, pogrubień, kursyw, kolorków, wielkości czcionki i inych takich "efektów"? Ciężko się ciebie czyta, dostaję oczopląsu zanim dojdę do połowy. Bez obrazy oczywiście.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-14, 02:19   #23
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Cytat:
Kultura(lnie) Szeroko pojęta kultura, sztuka, teatr, film, literatura, bieżące wydarzenia z życia politycznego itp.
.

Tylko i tak wszyscy wala polityką na Plotkowym, bo gdzie Putin wraz ze Zmierzchem i Justinem Biberem Kulturalnie miało wygladac zupełnie inaczej, a zrobiła sie z niego sieczka. A jak polityke zabierzemy z Plotkowego, to i tu nic godnego uwagi nie zostanie.

Ktoś się zaniedbał, olał ciepłym moczem przesuwanie watków politycznych na Kulturę, gdzie w zamyśle miało być ich miejsce. Ale teraz, biorąc pod uwage, co sie dzieje na Kulturze, byłaby to groteska.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2015-08-14 o 02:21
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 20:46   #24
rousse
BAN stały

Cytat:
Rosjanie Fałszują historię.Niedawno stwierdzili, że to oni wygrali pod Grunwaldem. Na stronie

można przyłączyć się do petycji której początek publikuje 10 maja 2015 roku prezydent Federacji Rosyjskiej Władimir Putin publicznie stwierdził, że we wrześniu 1939 roku Polska padła ofiarą polityki, którą sama prowadziła. Ogłosił, że Związek Radziecki bronił Europy przed faszyzmem i konfliktem zbrojnym, a także zasugerował, że Polska ponosi przynajmniej częściową odpowiedzialność za wybuch II wojny światowej. ........

Zbliża się rocznica haniebnego paktu Ribbentrop-Mołotow. Władimir Putin, zamiast przeprosić za łotrostwa swoich poprzedników, stwierdził, że to wszystko nasza wina. I że Polska „padła ofiarą własnej polityki”. Nie możemy zgadzać się na kolejne po „polskich obozach koncentracyjnych” kłamstwo historyczne. Jeszcze chwila, a okaże się, że według Rosjan to my wywołaliśmy drugą wojnę światową i zaatakowaliśmy III Rzeszę oraz Związek Sowiecki. Podpisz petycję i pokaż Putinowi jak wyglądała prawda!
Napij się meliski... Polska odrzuciła w 1939 rządania i propozycje Hitlera, więc tak to można określić, że padliśmy ofiarą naszej polityki. Mieliśmy wybór, to ty powinieneś pouczyć się historii...

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
też obstawiam prowo gimbazy.
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości