![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Choć długo sie staramy to nadal nadzieje mamy![]() Rozpoczynam nowy watek dlatego ze stary umarł z przyczyn niewyjaśnionych... Jeannee wracaj tak jak obiecałaś! ![]() Zapraszamy wszystkie wizazanki ktore starają sie juz jakis czas, leczac sie lub nie i te stające przed wyborem... IVF. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Choć długo sie staramy to nadal nadzieje mamy
Super ze jestes!
Czyli "projekt" rozpoczynacie dopiero po nowych roku? Wczesniej nic sie nie da? Ovu sie zbliża ![]() ![]() Mi po ostatniej wizycie przepisała Clomid, dostałam na 6 cykli. Dodatkowo w srode mam jechać na USG. No i musze w 21 dniu powtórzyć progesteron bo ostatnim razem wyszedł za niski i mowi ze moze nawet nie dochodzi do ovu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() 1.5 roku starań, bez żadnych efektów. Mam niedrożny jajowód, cykle stymulowane Lamettą, Pregnylem i Luteiną. I IUI nieudana. Można się dołączyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ze mozesz! Zamierzacie podchodzić do IUI jeszcze? Czemu jeden jajowod niedrożny? Miałas robione HSG? Kontrast nie przeszedł? Jest jakas szansa żeby go udrożnić? U mnie tez ponad 1,5 roku. 2 miesiace temu miałam laparoskopię. Teraz mam CLO na 6 miesiecy. I to jest juz ostatnia prosta przed IVF. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, miałam HSG, lewy drożny, prawy niedrożny, nie przeszedł kontrast- podobno nic się z tym nie robi, ale wiem, że inne dziewczyny miały laparoskopię, dlatego jutro na wizycie zapytam lekarza czy na pewno nic z tym nie będzie robione. Dodatkowo doszły (błędne) wyniki badań. Ktoś skrewił w laboratorium badanie nasienia męża i w teorii mieliśmy MAR test dodatni, co uniemożliwia naturalne zapłodnienie. Po powtórce badań dwukrotnie okazało się, że tego testu nie ma. Juto będę się dowiadywać co dalej - przede wszystkim na którym jajniku będzie owulacja. Myślę, że w jeśli w drożnym jajowodzie, to będę prosiła o kolejną IUI bo straciłam nadzieję na naturalne zapłodnienie niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Miałam jedna cyste po prawej stronie ktora została opróżniona, po lewej była inna ta została wycięta. Na szczescie obie nie były złośliwe. Poza tym mam liczne zrosty po rozlanym wyrostku robaczkowym w młodości. Cześciowo udało sie mnie "zreperować". Kontrast przeszedł w lewym za pierwszym razem, w drugim po kilku próbach, podobno tez, chociaz na wypisie ze szpitala nie napisali tego... ogólnie było tego sporo bo na sali operacyjnej spędziłam 3 całe godziny gdzie zwykle u nas cała procedura trwa 15 minut
![]() Wiem tylko ze moje jajowody sa w złej kondycji. Dlatego dostałam 6 miesiecy i zarezerwowano mi juz spotkanie na przygotowanie do IVF w maju ![]() IUI mi nie proponowano ![]() Mozliwe ze w Twoim wypadku laparoskopia by cos pomogła. Podpytaj lekarza. Wiem ze HSG przy ogólnym znieczuleniu moze byc znacznie bardziej skuteczne bo mozna zrobic to pod wyższym ciśnieniem. Zreszta jajowody czasami wchodzą w tzw spazm czyli blokują sie na jakis czas samoczynnie i odblokowują po czasie. Tak samo jesli to endometrioza to ja mozna wykryć podczas laparoskopi. Ale laparoskopia to jednak jakas tam ingerencja i rożniez moze zostawić po sobie kolejne pamiątki w postaci zrostów. A na USG nigdy Ci nic nie wykryto??? A z wynikami meza, szkoda ze Wam jedynie namącili ![]() Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte! Ja w srode ide na USG ale choroba mnie akurat dopadła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam niedoczynność tarczycy, słabo endometrium przyrasta, niedomogę lutealną...za każdym razem po wyjściu od lekarza łapię się za głowę co jeszcze. Co rozumiesz przez pytanie o USG? ![]() Endometriozę niestety mam, widoczną nawet przy samym wziernikowaniu. Ta diagnoza nie była dla mnie zaskoczeniem - zawsze bardzo cierpiałam podczas miesiączek - w końcu wiem dlaczego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, abstynencji nie mamy ![]() Czyli masz endometriozę i nawet Ci laparoskopii nie zaproponowali ![]() A na jakiej podstawie stwierdzili ze ja masz? Zawsze myślałam ze ja mozna jedynie potwierdzić laparoskopia. Ale nie zaglebialam sie az tak w temat... Wiesz, ja rowniez miesiączki mam bardzo bolesne i krwawe. Zawsze ginekolodzy mnie zbywali kiedy prosiłam o pomoc. Ale jak sie okazało to jednak nie miało nic wspólnego z endo... taka moja uroda ![]() tez tak mam ![]() ![]() Jeannee co sie nie odzywasz??? ![]() Aha juz doczytałam o endo �� Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2016-11-27 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, endometrioza jest widoczna, no i boli mnie podczas badania USG jeśli jest pod "odpowiednim" kątem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam przed laparoskopia 6 seansów z masażem i dali mi jakies ochydne zioła do picia na płodność ale mi niestety nic nie pomogło ![]() Ciekawe tylko dlaczego Ci laparo nie zaproponowali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale musimy walczyć dalej. Mnie tez jak na złość przeziębienie akurat dopadło ![]() ![]() Nie mam na szczescie gorączki ale nos cieknący i gardło obolałe. Faszeruje sie imbirem, cytryna i sokiem z pomarańczy. Jak w piątek kupowałam 0,5 kg imbiru to kasjerka spojrzała na mnie z niedowierzaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, a raczej dobry wieczór 😉
Podczytuje was! Karolina zdrówka życzę ! 😃 Sugarfree mogę wiedzieć ile masz lat? ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Noo kiedys tam po nowym roku 😉 ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Przepraszam że się nie udzielałam ale miałam młyn w pracy. Muszę wszystko uporządkować przed odejściem 😉 Obiecuje regularnie pisac na watku 😃 Siedze i pije winko 😉
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Super ze jestes Jeannee!
Duzo Ci jeszcze zostalo w pracy? Jestes tylko do konca tego miesiaca? Bedziesz miala czas na udekorowanie domu na swieta ![]() ![]() No z choroba troche przekichane. I jakos mnie głowa cmi juz od jakiegoś tygodnia. Mam nadzieje ze to jedynie przejściowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamierzam w weekend juz choinke postroic 😃😃 moze jakies fotki twoich dekoracji? 😃 Idziesz dziś na USG?
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za pamiec ![]() ![]() Fotki cykne troche pozniej ale nastrój juz jest ![]() Ale zimno dzis. Mróz mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to daj pozniej znac jak tam na usg. Ktory masz dzień cyklu? U mnie śnieg i mróz 😝😝😝
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien mam 11 czyli (wykluczając ostatni cykl po laparo ktory był chyba bezowulacyjńy) wychodzi tak Jak wczesniej. Ale z temperatura mi cyrki wychodza ![]() ![]() ![]() Jasne, jutro napisze co sie dowiedziałam. Cytat:
![]() Kocyk i kakao dobry pomysł! U nas śniegu nie ma ale szron był rano i zamarznięte wszytsko. Mowia ze to był najzimniejszy dzien w roku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Ja jutro ostatni dzien w pracy... Chyba nie powinnam ale jakoś się cieszę 😜 pracuje od 17 roku zycia bez przerwy. Troche wolnego sie przyda co nie? 😁😁
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz piesia wiec na długie spacerki pobiegacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Z nowości to nic ciekawego. Owu prawdopodobnie jeszcze nie było (test mnie okłamał ![]() Dwa jajeczka po lewej stronie jedno 16mm i 13,5mm. Prawy tak jak podejrzewałam nie pracuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jasne ze możesz! Witaj Stypi! Nie robiłaś jeszcze żadnych badań wcześniej? Umów sie koniecznie. Warto wszystko sprawdzić. Najlepiej jeśli poszłabyś z Tz'em. 15 cykli to juz chwila. Mierzysz temperaturę albo sprawdzasz testami owulacyjnymi?
Masz regularne cykle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brałam tabletki przez dwa lata i wydaje mi się, że od tego jestem sucha. Biorę wiesiołka i piję len od jakiś dwóch tygodni. Zobaczymy czy mi się polepszy. Oby...
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze sprawdzasz temperature. Załóż sobie konto na ovufriend ![]() Jesli chodzi o Tz to miałam na mysli zeby zrobic mu badanie nasienia ![]() ![]() Szkoda ze Cie odesłali z niczym po pierwszej wizycie. Myślałaś o tym zeby umówić sie do innego specjalisty? Jesli po 10 miesiącach nie chciał nic sprawdzać to ja bym chyba zmieniła teraz. Moze Podpytaj znajomych do kogo warto sie umówić, kto jest wiarygodny w miescie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a do innego specjalisty... u mnie to trochę problem ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne zrobisz jak uważasz ![]() To kiedy wizyta? ![]() Jeanne jak Ci sie udał ostatni dzien? Sugar nic nie pisałaś co po poniedziałkowej wizycie? Odbyła sie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karolina a u was wszystkie wyniki wyszły ok?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.