|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy warto zrobić stronę ślubną?
Miałam w październiku ślub i niedługo będę miała zdjęcia od fotografa, zastanawiałam się nad stroną ślubną <link> , czy warto wydać na to kasę?
![]() ![]() Edytowane przez 201801191006 Czas edycji: 2015-11-01 o 21:36 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy warto zrobić stronę ślubną?
A Twój fotograf nie oferuje w pakiecie udostępnienia zdjęć na jego stronie?
Za darmo sama możesz zdjęcia wrzucić na Picase i link przesłać znajomym, więc wg mnie wykupywanie strony mija się z celem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej zapytaj o galerię zdjęć u fotografa - jeśli nie oferuje takiej usługi w pakiecie, to zamówienie jej dodatkowo wyjdzie to na pewno taniej. My mieliśmy galerię zdjęć na tej stronie: http://naszalbumslubny.pl/ - możesz sprawdzić ofertę. W przypadku narzędzi bezpłatnych - tak jak VisionAm polecam Picasę lub dysk Google.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-11-01 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie warto,wyrzucanie kasy w bloto.Lepiej dogadac sie z fotografem albo samemu zrobic na Piccasso.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Też m się wydaje, że nie warto. Jak rodzina będzie chciała foty zobaczyć to przecież można je zgrać na jakiś nośnik. Albo faktycznie gdzieś w necie zawiesić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wydaję mi się, że to przesada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
I tak wydasz masę pieniędzy wydasz na ślub, więc chyba nie ma co dodatkowych niepotrzebnych wydatków dokładać
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nigdy nie zgodziłabym się na zamieszczenie zdjęć z mojego ślubu/wesela na ogólnodostępnej stronie, chyba, że miało być to jedno zdjęcie dla salonu ślubnego, który w ten sposób się reklamuje (mam taki na oku).
Z kolei stronę prywatną ze zdjęciami można zrobić samodzielnie, fotografowie w cenie reportażu dają pendrive z danymi więc kwestia zrzucenia ich na komputer i stworzenia galerii. Pomysł biznesowy wg mnie nie do końca trafiony. Każdy średnio ogarniający google będzie w stanie to zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mój fotograf wrzuca zdjęcia na swojego bloga i zabezpiecza je hasłem, więc można link wysłać tylko najbliższym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
W ogóle nie wiem czy tylko u nas w okolicy, ale u nas większość fotografów już w kontraktach napisane ma , ze zrzekasz się praw do wizerunku...Maskra. W praktyce oznacza to własnie, że pomimo, że płacimy za zdjęcia to fotograf ma prawo umieścić nasze zdjęcie gdzie chce i to bez pytania. Poprosiłam o wykasowanie tego zapisu i spotkałam się z oburzeniem. I kazano dopłacić mi 20 %, bo fotograf rezygnuje w ten sposób z możliwości promocji. Co za bzdura.
No i że taki wpis to standard. Moje Panie zwróćcie na to uwagę. To nie powinien być żaden standard. Prawidłowo fotograf powinien pytać o umieszczenie każdego konkretnego zdjęcia na konkretnej stronie. A nie że on naszymi zdjęciami jak chce to może ściany tapetować... Niestety wielu fotografów musiałam przez to skasować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Trochę ich rozumiem, bo te zdjęcia są ich wizytówką. Jeśli nie wyrazisz zgody na publikację to nie może ich umieścić nawet w swoim portfolio, więc jakby nie było - jest to dla niego "strata". Gdyby nikt nie wyrażał na to zgody to Ty tez nie mogłabyś wybrać dobrego fotografa, bo nigdzie nie mogłabyś sprawdzić jak wyglądają jego zdjęcia, jakiej są jakości, w jakim stylu wykonane. Poza tym uważam, że profesjonaliście nie nadużywają praw do tych zdjęć, więc takie przejmowanie się uważam za przesadne.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem juz po,i w umowie mam zapis ze moga uzywac moich zdjec tylko tych na ktore wyraze zgode po uprzednim obejrzeniu.Dla mojego fotografa nie bylo to zadnym problemem.Nie doplacalam nic wiecej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Fotograf, który robił zdjecia u mojej siostry wrzucił zdjęcia na picasso. W ten sposób link mogła wysłać do tych osób, których chciała.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a co do samego pomysłu wykupywania strony, to wolałabym udostępnić przez dysk Google czy coś ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.