|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem z ubiorem
Witam!
Mam 19 lat i mam olbrzymi problem ze swoją dziewczyną. Nie toleruje ona gdy noszę pod swetrem jakąś koszulę lub gdy noszę marynarkę. Uważa, że wyglądam wtedy miękko. Co mam zrobić? Studiuje prawo i wypada mi tak chodzić
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z ubiorem
A może ta miękkość to kwestia zachowania? Xd
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Nie sądzę. Raczej nie jestem osobą, którą się pomiata. Po za tym budzę lekki respekt w innych. Ona uważa, że jestem za dobry bo lubię pomagać
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Z cyklu ☠☠☠☠a nie facet? Xd
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Zdefiniuj ☠☠☠☠ę..
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Mam podobny problem z moim facetem... Także.. Xd mogę ci podeslac foto nawet tutaj ;-)
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Poproszę ...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Lepiej nie...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Inez
|
Studiuję PRAWO więc założę wątek, w którym niby nie specjalnie powiem światu wizażanek, że ... STUDIUJĘ PRAWO
![]() Studenci PRAWA, kocham Was! |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Nie ogarniam. Facet, który nosi marynarkę albo sweter wygląda "miękko"?
Może Twoja dziewczyna preferuje Sebixów w dresie, panie przyszły prawniku?
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Chyba znalazłam Twoje auto... http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2016/01...c9a20b104d.jpgA tak serio - to kim jesteś z zawodu (a raczej dopiero będziesz jeśli skończysz studia i podążysz odpowiednią profesjonalną ścieżką) powinno determinować jak się ubierasz w miejscu pracy. Sport też uprawiasz w koszuli i marynarce? Strój dostosowuje się do sytuacji. Oprócz sytuacji, na całość ma wpływ styl jaki ktoś preferuje. Jeśli ktoś robi coś na siłę, to będzie widać, że nie ubiera się tak z własnej potrzeby. Jeśli kobieta, z którą jesteś w związku mówi Ci, że wyglądasz "miękko" to masz 3 wyjścia: - zapytaj o co dokładnie jej chodzi i jak jej zdaniem masz to zmienić, a potem dostosuj się do porad, - zignoruj - rób dalej swoje i czekaj na rozwój sytuacji, - jeśli jej nie odpowiada to jaki jesteś, a Ty nadal chcesz taki być, to po co w ogóle jesteście ze sobą? Na koniec - jesteś jeszcze młodziutki, więc musisz znaleźć siebie i swój własny styl. Na początek skończ z mówieniem każdemu i wszędzie "studiuję prawo". Ta informacja jest istotna jeśli ktoś pyta, czym się zajmujesz/co studiujesz. Jeśli informujesz o tym w innej sytuacji - nie wzbudzasz szacunku, nie imponujesz, nie robisz dobrego wrażenia - budzisz politowanie i pusty śmiech. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby Karol?
![]() https://pl-pl.facebook.com/typowystudentprawaa |
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Wytłumaczcie mi, proszę, co to znaczy wyglądać "miękko"?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
...studiuję prawo... tak to wiele tłumaczy.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze mnie smiesza na sztywno ubrane studenciki prawa
Co to ma do rzeczy? Student to student. A to wielcy adwokaci, a jest ich kilkaset na kazdym roku i kariere zrobi tylko niewielki procent
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba mieć coś nie halo, zeby na pierwszym roku studiów chodzić na zajęcia w marynarce. Miałam taka znajoma na studiach, ubrana kompletnie nieadekwatnie do wieku i statusu studenta, zyskała sobie ksywkę Sekretarka
Nawet kapelusz miała taki zimowy, zeby do wytwornego płaszcza pasował, 19 letnia dziewczyna.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam, że w Polsce nadal panuje mentalność owcy. Wszyscy mają się dopasować - wyróżniasz się, będziesz napiętnowany. Jeśli ktoś ubiera się w jakiś sposób z powodu własnych upodobań/stylu/światopoglądu, to nie powinien być za to wytykany i wyśmiewany. Jeśli ktoś swoim strojem nie zagraża życiu/zdrowiu innych ludzi i nie zionie smrodem, to co kogoś obchodzi jak się ubiera? Złośliwe komentarze wobec wyróżniających się, świadczą tylko o niedojrzałości. Nie bronię nikomu posiadania opinii na temat czyjegoś stroju, ale przezywanie kogoś z tego powodu jest dla mnie nie do przyjęcia. Jasne - wyraź opinię na temat stroju danej osoby, ale tylko wtedy, gdy ta osoba o to Cię prosi. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Pracuję na uniwersytecie - studenci w marynarkach lub w kardiganach i koszulach to skarb! Oby więcej tak ubranych, niż tych w rozciągniętych podkoszulkach i podartych dżinsach.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ziew. Też pracuję na uczelni. W dużym powazaniu mam ubiór studentów. Ważniejsza jest ich wiedza i zachowanie ma zajęciach.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoś w wieku lat 19 ubiera sie w dostojny płaszcz, szpilki, spodnie z kantem, kapelusz i tak idzie na zajęcia, gdzie 90 procent jest w dzinsach i koszulkach to wyglada co najmniej dziwnie. No bo dziwnym jest w tak młodym wieku sposób ubioru własnej babci. Po co sie tak postarzać? Nadmierna elegancja tez moim zdaniem wyglada mało stosownie.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
K9relacja miedzy kardiganem a poukladaniem myslu w głowie nie zawsze zachodzi. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Miękko? Bardzo nie podoba mi się to słowo, bo ma dziwny wydźwięk. Mnie sugeruje, że jesteś mało męski, metroseksualny lub ... lubisz chłopców (co by się wykluczało
Wszystko zależy od Waszych relacji, zaangażowania w związek i ... charakteru.A może ona po prostu sugeruje Ci byś zmienił swoje zachowanie w stosunku do niej - podejmował decyzje, gdy ona nie potrafi sama się na coś zdecydować albo był spontaniczny i ją czymś zaskakiwał? Kobiety często nie mówią wprost, o co im chodzi ![]() Najważniejsze byś sam dobrze czuł się w ubraniach i nie robił czegoś wbrew w sobie. Pozdrawiam i trzymam kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Co to ma do rzeczy? Student to student. A to wielcy adwokaci, a jest ich kilkaset na kazdym roku i kariere zrobi tylko niewielki procent