Problem z ubiorem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-05, 15:31   #1
214507
Przyczajenie

Problem z ubiorem

Witam!
Mam 19 lat i mam olbrzymi problem ze swoją dziewczyną. Nie toleruje ona gdy noszę pod swetrem jakąś koszulę lub gdy noszę marynarkę. Uważa, że wyglądam wtedy miękko. Co mam zrobić? Studiuje prawo i wypada mi tak chodzić
214507 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-05, 15:32   #2
Promyczek97
Przyczajenie

Dot.: Problem z ubiorem

A może ta miękkość to kwestia zachowania? Xd
Promyczek97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-05, 15:33   #3
214507
Przyczajenie

Nie sądzę. Raczej nie jestem osobą, którą się pomiata. Po za tym budzę lekki respekt w innych. Ona uważa, że jestem za dobry bo lubię pomagać
Stary 2016-01-05, 15:34   #4
Promyczek97
Przyczajenie

Z cyklu ☠☠☠☠a nie facet? Xd
Stary 2016-01-05, 15:35   #5
214507
Przyczajenie

Zdefiniuj ☠☠☠☠ę..
Stary 2016-01-05, 15:36   #6
Promyczek97
Przyczajenie

Mam podobny problem z moim facetem... Także.. Xd mogę ci podeslac foto nawet tutaj ;-)
Stary 2016-01-05, 15:37   #7
214507
Przyczajenie

Poproszę ...
Stary 2016-01-05, 15:41   #8
Promyczek97
Przyczajenie

Lepiej nie...
Stary 2016-01-05, 22:22   #9
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 214507 Pokaż wiadomość
witam!
Mam 19 lat i mam olbrzymi problem ze swoją dziewczyną. Nie toleruje ona gdy noszę pod swetrem jakąś koszulę lub gdy noszę marynarkę. Uważa, że wyglądam wtedy miękko. Co mam zrobić? studiuje prawo i wypada mi tak chodzić
:d :d :d
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-05, 23:24   #10
Czarna2000
Inez

Studiuję PRAWO więc założę wątek, w którym niby nie specjalnie powiem światu wizażanek, że ... STUDIUJĘ PRAWO

Studenci PRAWA, kocham Was!
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 10:51   #11
Vilqa
Zadomowienie

Nie ogarniam. Facet, który nosi marynarkę albo sweter wygląda "miękko"?
Może Twoja dziewczyna preferuje Sebixów w dresie, panie przyszły prawniku?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg man-wearing-cardigan.jpeg (234,2 KB, 38 załadowań)

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 18:59   #12
Zuzanna_K.
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 214507 Pokaż wiadomość
Studiuje prawo i wypada mi tak chodzić

Chyba znalazłam Twoje auto... http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2016/01...c9a20b104d.jpg

A tak serio - to kim jesteś z zawodu (a raczej dopiero będziesz jeśli skończysz studia i podążysz odpowiednią profesjonalną ścieżką) powinno determinować jak się ubierasz w miejscu pracy.
Sport też uprawiasz w koszuli i marynarce?

Strój dostosowuje się do sytuacji. Oprócz sytuacji, na całość ma wpływ styl jaki ktoś preferuje. Jeśli ktoś robi coś na siłę, to będzie widać, że nie ubiera się tak z własnej potrzeby.

Jeśli kobieta, z którą jesteś w związku mówi Ci, że wyglądasz "miękko" to masz 3 wyjścia:
- zapytaj o co dokładnie jej chodzi i jak jej zdaniem masz to zmienić, a potem dostosuj się do porad,
- zignoruj - rób dalej swoje i czekaj na rozwój sytuacji,
- jeśli jej nie odpowiada to jaki jesteś, a Ty nadal chcesz taki być, to po co w ogóle jesteście ze sobą?

Na koniec - jesteś jeszcze młodziutki, więc musisz znaleźć siebie i swój własny styl. Na początek skończ z mówieniem każdemu i wszędzie "studiuję prawo". Ta informacja jest istotna jeśli ktoś pyta, czym się zajmujesz/co studiujesz. Jeśli informujesz o tym w innej sytuacji - nie wzbudzasz szacunku, nie imponujesz, nie robisz dobrego wrażenia - budzisz politowanie i pusty śmiech.
Zuzanna_K. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 19:49   #13
_vixen_
Zakorzenienie

Czyżby Karol?
https://pl-pl.facebook.com/typowystudentprawaa
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 20:46   #14
polna_rozyczka
Rozeznanie

Wytłumaczcie mi, proszę, co to znaczy wyglądać "miękko"?
polna_rozyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 15:27   #15
dacn
Zakorzenienie

...studiuję prawo... tak to wiele tłumaczy.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 19:03   #16
tiramisu_
Wtajemniczenie

Zawsze mnie smiesza na sztywno ubrane studenciki prawa Co to ma do rzeczy? Student to student. A to wielcy adwokaci, a jest ich kilkaset na kazdym roku i kariere zrobi tylko niewielki procent
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 19:10   #17
_vixen_
Zakorzenienie

Trzeba mieć coś nie halo, zeby na pierwszym roku studiów chodzić na zajęcia w marynarce. Miałam taka znajoma na studiach, ubrana kompletnie nieadekwatnie do wieku i statusu studenta, zyskała sobie ksywkę Sekretarka Nawet kapelusz miała taki zimowy, zeby do wytwornego płaszcza pasował, 19 letnia dziewczyna.
Stary 2016-01-07, 20:03   #18
Zuzanna_K.
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Trzeba mieć coś nie halo, zeby na pierwszym roku studiów chodzić na zajęcia w marynarce. Miałam taka znajoma na studiach, ubrana kompletnie nieadekwatnie do wieku i statusu studenta, zyskała sobie ksywkę Sekretarka Nawet kapelusz miała taki zimowy, zeby do wytwornego płaszcza pasował, 19 letnia dziewczyna.
Prawdziwa tragedia - dziewiętnastolatka miała ambicję ubierać się elegancko?! Przecież wszyscy powinni ubierać się tak samo - iść z tłumem i nie wystawiać głowy!
Zauważyłam, że w Polsce nadal panuje mentalność owcy.
Wszyscy mają się dopasować - wyróżniasz się, będziesz napiętnowany.
Jeśli ktoś ubiera się w jakiś sposób z powodu własnych upodobań/stylu/światopoglądu, to nie powinien być za to wytykany i wyśmiewany. Jeśli ktoś swoim strojem nie zagraża życiu/zdrowiu innych ludzi i nie zionie smrodem, to co kogoś obchodzi jak się ubiera?

Złośliwe komentarze wobec wyróżniających się, świadczą tylko o niedojrzałości.
Nie bronię nikomu posiadania opinii na temat czyjegoś stroju, ale przezywanie kogoś z tego powodu jest dla mnie nie do przyjęcia. Jasne - wyraź opinię na temat stroju danej osoby, ale tylko wtedy, gdy ta osoba o to Cię prosi.
Zuzanna_K. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 21:04   #19
wie-wiórka
Rozeznanie

Pracuję na uniwersytecie - studenci w marynarkach lub w kardiganach i koszulach to skarb! Oby więcej tak ubranych, niż tych w rozciągniętych podkoszulkach i podartych dżinsach.
wie-wiórka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 21:45   #20
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wie-wiórka Pokaż wiadomość
Pracuję na uniwersytecie - studenci w marynarkach lub w kardiganach i koszulach to skarb! Oby więcej tak ubranych, niż tych w rozciągniętych podkoszulkach i podartych dżinsach.
Ziew. Też pracuję na uczelni. W dużym powazaniu mam ubiór studentów. Ważniejsza jest ich wiedza i zachowanie ma zajęciach.
Stary 2016-01-07, 22:20   #21
_vixen_
Zakorzenienie

Jak ktoś w wieku lat 19 ubiera sie w dostojny płaszcz, szpilki, spodnie z kantem, kapelusz i tak idzie na zajęcia, gdzie 90 procent jest w dzinsach i koszulkach to wyglada co najmniej dziwnie. No bo dziwnym jest w tak młodym wieku sposób ubioru własnej babci. Po co sie tak postarzać? Nadmierna elegancja tez moim zdaniem wyglada mało stosownie.
Stary 2016-01-08, 07:05   #22
wie-wiórka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Ziew. Też pracuję na uczelni. W dużym powazaniu mam ubiór studentów. Ważniejsza jest ich wiedza i zachowanie ma zajęciach.
Zgadza się, ale widzę prawidłowość: ludzie, którzy dbają o wygląd (w granicach rozsądku rzecz jasna, bo nie mówię o pannach zrobionych jak na wieczorowe wyjście), mają też poukładane w głowie. A o ileż przyjemniej pracuje się z zadbanymi ludźmi... Miałam do czynienia ze studentami zupełnie olewającymi wygląd... i higienę - nie da się obok nich przejść obojętnie
wie-wiórka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-08, 09:24   #23
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wie-wiórka Pokaż wiadomość
Zgadza się, ale widzę prawidłowość: ludzie, którzy dbają o wygląd (w granicach rozsądku rzecz jasna, bo nie mówię o pannach zrobionych jak na wieczorowe wyjście), mają też poukładane w głowie. A o ileż przyjemniej pracuje się z zadbanymi ludźmi... Miałam do czynienia ze studentami zupełnie olewającymi wygląd... i higienę - nie da się obok nich przejść obojętnie
Czym innym jest strój a czym innym dbanie o higienę. Panowie w garn8akach też potrafia podsmierdywac i to bardzo.

K9relacja miedzy kardiganem a poukladaniem myslu w głowie nie zawsze zachodzi.
Stary 2016-01-08, 11:56   #24
Khannah
Przyczajenie

Miękko? Bardzo nie podoba mi się to słowo, bo ma dziwny wydźwięk. Mnie sugeruje, że jesteś mało męski, metroseksualny lub ... lubisz chłopców (co by się wykluczało ) Uważam, że Twoja kobieta powinna najpierw sprecyzować, co ma na myśli i jak chciałaby Cię widzieć. Czy ona kupuje Ci jakiekolwiek ubrania? Może warto się dowiedzieć, w jakich ciuchach według niej wyglądasz dobrze, bo nie wydaje mi się, że zawsze jesteś"miękki"? Jeśli Ci to nie przeszkadza, to możesz się dostosować do jej rad (w granicach rozsądku). W grę wchodzi także kompromis - na uczelnię wg swojego gustu, a na spotkania z nią - wg jej? Wszystko zależy od Waszych relacji, zaangażowania w związek i ... charakteru.

A może ona po prostu sugeruje Ci byś zmienił swoje zachowanie w stosunku do niej - podejmował decyzje, gdy ona nie potrafi sama się na coś zdecydować albo był spontaniczny i ją czymś zaskakiwał? Kobiety często nie mówią wprost, o co im chodzi

Najważniejsze byś sam dobrze czuł się w ubraniach i nie robił czegoś wbrew w sobie.

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości