![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
prostytucja, czy jestescie za legalizacja?
wlasnie ogladalam ciekawy probram w tv. program dotyczyl prostutucji.poruszono skale tego problemu-wiadomo jak jest,nikt o tym nie mowi a kazdy wie ze podswiatek prostytucji istnieje.
i na koniec zadano pytanie czy lepiej zeby zalegalizowac to zjawisko czy zabronic? jesli zalegalizujemy dajemy pozowolenie na nierzad , jest to nieetyczne i moze lamac zasady niektowych,z drugiej strony jesli zabronimy, wiadomo ze i tak to nie ustanie a bedzie zyc swoim zyciem, lamiac prawo... jakie jest wasze zdanie w tej kwestii,i dlaczego;>
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prostytucja, czy jestescie za legalizacja?
Ja w sumie nie mam zdania na ten temat. Jak niezalegalizują to i tak prostytutki będa istniały, jak zalegalizują to przecież nie będzie ich nie wiadomo ile więcej. Nawet jak niezalegalizują to poza prostytutkami są te galerianki, itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepsze zalegalizowanie prostytucji niż narkotyków :P Jesli dziewczyny beda chciały sie prostytuowac, to i tak beda to robic- legalnie lub nie, a faceci beda korzystac z ich usług.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
przynajmniej moze by placily podatki i mialy ubezpieczenie i badania
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przecież w Polsce prostytucja jest legalna, nielegale jest stręczycielstwo, czyli czerpanie zysków z cudzego nierządu.
Chyba, że cos się zmieniło w tym względzie ostatnimi czasy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jeżeli tak by miało być to jestem za
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
racja ...
tak szczerze, ani mnie to grzeje, ani ziębi ... jeżeli jakaś kobieta bedzie chciała w ten sposób zarabiac to i tak czy siak zacznie ... tak samo z narkotykami, jak ktoś zechce je brać to zacznie ... legalizacja nie ma tu znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
in love with life
|
Ja jestem ZA legalizacja, np z tego powodu:
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2009-11-30 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Dokładnie. Nawet w zeznaniu podatkowym możesz napisać że świadczone były takie usługi i z tego jest taki a taki przychód. Tak samo jak zbieranie runa leśnego. Zresztą większość lepszych agencji jest pod inną nazwą, np. masaż czy inne i one też odprowadząją podatki. Myślę, że powinna być lepsza kontrola prostytutek na drogach, imigrantek itd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Co do tych badań to wątpie żeby je obchodziło to czy sa zdrowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
in love with life
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
oooooo taaaaak!
ale teraz, wydaje mi sie, ze w związku z podatkami, badaniami i tą całą "szopką" pewnie podniosły by cene usług. Panowie byliby zawiedzeni....hihi choc...i tak wydaje mi sie, ze dalej jakas częśc z nich pracowałaby na czarno. Cytat:
jesli chodzi o legalizacje dragów, to ....zwiększyło by to dostęp i ....słowem ja widzę tylko katastrofę.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Bardziej skłaniam się w stronę legalizacji - płaciłyby normalne podatki, nie byłyby anonimowe, wszystko byłoby pod kontrolą, wymagałyby badań i nie zarażały po kątach HIV. Nie byłyby już anonimowe
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie no, dyskusja nad tym, czy zalegalizowac cos legalnego absurdem traci
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jaki alfons....?:|
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Buc
|
Cytat:
z kas fiskalnych. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Prostytucja jest legalna
![]() Ale owszem, uważam, że powinno się ową profesję traktować jak zwyczajny zawód (skoro i tak istnieje - na razie udajemy, że go nie ma), prostytutki powinny płacić podatki, być objęte opieką lekarską i tak dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Absolutnie jestem przeciw wciąganiu nierządu na listę zwykłych "profesji". Jest to patologia, margines życia społecznego i tam powinno pozostać. Najgorzej jak patologia staje się normą. Już teraz korzystanie z usług prostytutek to dla coraz większej grupy facetów jak splunąć, normalka. Trzeba dołożyć raczej starań żeby kobiety jak najrzadziej trafiały do tej branży, wyciągać je stamtąd, a nie jeszcze społecznie błogosławić i przymykać oko. To przecież kobiety są tutaj upodlane i upokarzane, chcecie żeby się to odbywało zgodnie i w imieniu prawa ?
Chcielibyście żeby mleko w szkole było sponsorowane z podatków ściągniętych z tyłka prostytuki ? Nie ma to jak państwo - alfons. Bleeee... Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-12-01 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
A ja jestem za tym żeby każdy dom publiczny był pod ścisłą kontrolą- kto tam trafia, ile ma lat itd. Bo część dziewczyn nie pracuje tam bo chciała tylko została zmuszona. Są dziewczyny wywożone z innych krajów, zabiera sie im dokumenty, zamyka na klucz, one nie znają języka i nie potrafią nawet poprosić o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
jest mi to obojetne,jakos dziwnie mi brzmi slowo legalizacja w odniesieniu do prostytucji...kazdy ma swoja wole,rzadzi wlasnym cialem i czyja to sprawa jak kto zarabia?
Co do kwestii wpisania tego sposobu zarobku na liste zawodow bo o to chyba chodzi w pytaniu? to dla mnie taki dom publiczny w ktorym kobiety zarabiaja jest upokarzajacy,no ale jak kobieta robi to z wlasnej woli...
Wystepek jest malowniczy, cnota - jakze bezbarwna... ![]() Edytowane przez wild girl Czas edycji: 2009-12-01 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15598531]Prostytucja jest legalna
![]() Ale owszem, uważam, że powinno się ową profesję traktować jak zwyczajny zawód (skoro i tak istnieje - na razie udajemy, że go nie ma), prostytutki powinny płacić podatki, być objęte opieką lekarską i tak dalej.[/QUOTE] Zgadzam się ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie by prostytucja miała być normalną profesją, nawet trudno mi się wysłowić dlaczego nie. Po pierwsze nie zamierzam z moich podatków zrzucać się na renty za ich wypadki przy pracy czy o zgrozo choroby zawodowe, na ich urlopy macierzyńskie/wychowawcze, na ich emerytury... To jest zjawisko patologiczne, które powinno się tępić a nie próbować czerpać z niego dochody. Zgadzam się z wypowiedzią Sine.ira. Zjawisko prostytucji jest takim reliktem z czasów kiedy kobiety musiały upodlać siebie bo inaczej nie miały szansy przeżyć. To przykre, że nadal istnieją kobiety o tak prostym umyśle i niskim poziomie moralnym, że nie potrafią poradzić sobie w inny sposób niż sprzedając siebie.
YenneferD Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-12-01 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem, że ludzie nie widzą w jakim to (legalizowanie, opodatkowywanie, wciąganie na listę wykonywanych zawodów) kontekście i roli stawia w społeczeństwie kobiety w ogóle. Tak, wszystkie kobiety nawet te, ktore się prostytucją nie parały, nie parają i nie planują. Zamiast w końcu podjąć wysiłek żeby kobiety przestały być traktowane jak mięcho na hakach w sklepie, wyciąga się argument, że prostytucja istaniała od zawsze i że czemu nie czerpać z tego korzyści fiskalnych. Myślcie trochę szerzej, ludzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nota bene, dlaczego piszecie tylko o roli i znaczeniu kobiet w aspekcie prostytucji? Przecież prostytuują się nie tylko kobiety, mężczyźni również, chociaż może w mniejszym stopniu. Tak więc nie wprowadzajmy niepotrzebnej dyskryminacji, "myślcie trochę szerzej, ludzie" ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.