|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
o uczciwości na Targowisku
Kochane dziewczyny, czytam sobie różne wątki i robi mi sie smutno. Nie chodzi o to, że jestem idealistką (choć jestem
Sciskam Martiene
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: o uczciwości na Targowisku
Rzeczywiście powinien być jakiś system oceniania Wizażanek korzystających z targowiska.Ja pomyślałam sobie, że dosyć prostą sprawa, tylko nie wiem czy możliwą z technicznego punktu widzenia, byłaba następująca rzecz: W profilu każdej z nas jest link do ocen w KWC i link do ostatniego postu na forum.Można by dodać link do postów na targowisku.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że przede wszystkim należy też zamieścić gdzieś czarną listę oszustek.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
fajny pomysł Koko, moze obok linku byloby tez takie cos jak w sondzie: np piec pól z ocenami różnej wysokości (od bardzo zadowolona do bardzo niezadowolona) i wybierałoby się odpowiednie pole jak w głosowaniu. Albo, jak na KW przyznawało ilośc gwiazdek
Mam nadzieję ze to jednak wypali![]() sciskam Marta
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, czarna lista to absolutne minimum.
A myślę jeszcze sobie tak, że można stworzyć coś analogicznego do KWC, z tym, że ocenie podlegałyby Wizażanki korzystające z targowiska. Ale pomysłowa dzisiaj jestem... |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
moze warto byłoby zgłosic się do "zarządu" wizażu ( :P ) aby stworzyc osobne forum,bo w końcu taki wątek by się gdzies zapodział i nie spełniałby swoich funkcji. ja osobiście nie korzystałam jeszcze z targowiska, chyba własnie dlatego, ze bałam sie bycia oszukaną...moze dzieki takiej liście złych i dobrych duszków wreszcie sie zdecyduje
pzdr
|
|
#7 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
popieram!!!Wprawdzie zostałam oszukana nie tutaj ale na Kafeterii...lecz lęk pozostał.Wciąz coś kupuję lub wymieniam na targowisku,ale tylko z osobami ,które znam choć z widzenia....
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Moznaby zrobic system ocen pozytywnych i negatywnych jak na allegro
Mysle jednak, ze czarna lista spokojnie wystarczy, bedzie rowniez ostrzezeniem dla potencjalnych oszustek.
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
svenja napisał(a):
> Moznaby zrobic system ocen pozytywnych i negatywnych jak na allegro > ja co prawda-na szczęscie-nie spotkałam sie tutaj z oszustwem ale myśle że to bardzo dobry pomysł.
|
|
#10 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
tak...chyba czarna lista wystarczy...ale jesli oszustka zmieni nick i całkiem nowy profil utworzy?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Re: tylko po co komplikować sprawę?
Nie rozumiem jednej rzeczy. Przecież na Targowisku działa również funkcja "szukaj". Wystarczy zaznaczyć nicka osoby, która coś oferuje i już mamy całą historię jej pobytu na Targowisku. Możemy też poszukać we wszystkich wypowiedziach na forum. Nie wierzę, że aktywna wizażanka, która komuś coś radziła na forum będzie ryzykować swoją reputację po to, żeby komuś "opchnąć" jakiś bubel. Ja trzy razy kupowałam coś na Targowisku, za każdym razem najpierw poczytałam sobie wypowiedzi sprzedającej, pooglądałam jej wątki. To nie jest zbyt trudne, wymaga odrobinę czasu, ale też nie tak znowu wiele, jakoś to przetrzymaliśmy - ja i moje połączenie modemowe
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Aga BJ napisał(a):
> tak...chyba czarna lista wystarczy...ale jesli oszustka zmieni nick i całkiem nowy profil utworzy? to jest niestety bardzo pradopodobne,bo nawet na filmach akcji zmory wracją na miejsce "zbrodni"
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Mam nadzieję ze to jednak wypali