![]() |
#1 | |
Konto usunięte
|
Januszowania ciąg dalszy, czyli część drugaCytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Januszowania ciąg dalszy, czyli część druga
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
No jak?! Przecież to obcy!!!
![]() Janusze krytykują pracę innych, sami oczywiście nie pracują . Dziś dowiedziałam się, że prace sezonowe np. przy zbiorze owoców są urągające człowieczeństwu, ale nie dla tego, że ciężka praca w upale, tylko wstyd owoce zbierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Słuchając dziś opowieści przyjaciółki (jest sekretarką) stwierdziłam, że proszenie kogokolwiek o zrobienie kawy/herbaty jest dla mnie Januszowaniem level hard.
Rozumiem, że robi się gościom itp, ale żeby prezio we własnej malutkiej firemce nie wiedział gdzie ma kawę i herbatę i odrywał biedną dziewczynę od roboty... No to mi sie kojarzy ze słomą, wystającą wprost z klapków kubota. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#7 |
Inez
|
Dla mnie masakrą jest to jak moja koleżanka mówi na swojego maleńkiego kuzynka. Nie mają żadnego pokrewieństwa z obcokrajowcami, a uparła się że będzie chłopca nazywać Alex. Dostał na imię Aleksander, żeby do Alexa pasowało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Poznałam ostatnio parę Karyn, co dzieci ponazywały Angel i Nicco bo tak zagramanicznie. Trzymiesięczne dziecko, łyse ale obwiązane kokardą z tiulu, uszy przekłute, brylantowe kolczyki większe od głowy. I lodami karmione, bo tak lubi ''sodkie''. Karynaaaaaaaa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
lise-kotta
|
Cytat:
jedna z mamuś takiego łysego bobasa z poprzekłuwanymi uszami stwierdziła, że nikomu nic do tego bo to ich księżniczka i (tu dokładny cytat): "niech błyszczy princessa!" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Nigdy, nigdy nie zrozumiem bałtyckiego stylu plażowania. Nie rozumiem tego, to jest skutek mieszkania w blokach? W sensie, że w kupie raźniej?
Rok temu widziałam ludzi, którzy w swojej parawanowej twierdzy mieli rozłożony stolik, na którym jedli obiad na porcelanowych talerzach. Tłusty facet żarł kotleta na plaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Grażynocepcja ![]() http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/06...a3c7bd62a.jpeg
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." Edytowane przez amelj Czas edycji: 2015-06-23 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem tego zdjęcia. No starsze panie w autobusie... i... i co ![]() Grazyniaste jest to, ze każda siedzi sama pod oknem a nie ze karnie zajmują miejsca obok siebie parami ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ![]() To jak miały usiąść żeby nie było grażyniasto? Ja jak odwalam Grażynę autobusową, to siadam właśnie na miejscu od strony korytarza blokując łatwy dostęp, a na miejscu pod oknem kładę torbę ![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Cava, spójrz jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]() Jesu, z minutę musiałam patrzeć o co chodzi. A trak, grażynują jak ja, jak nie chcę żeby ktoś obok usiadł za łatwo. Ale ja grazyniuję tylko w Polskich Busach jak jest małe obłożenie miejsc i mogę bez szkody dla nikogo, jechać sama na 2 siedzeniach. Swoja drogą januszowanie podróżne- przysiąść się do kogoś i napierniczać mu bite kilka godzin jazdy jak katarynka, wszelkie swoje mundrości życiowe i inne tematy ![]()
#23 |
Wtajemniczenie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;51844556]Powód dla którego ludzie się odgradzają jest prozaiczny - od morza pi*dzi jak s......n i bez parawanu robi się zimno i nie można nawet książki poczytać przez wiatr
![]() Ale nie musza na zatloczonej plazy z tej okazji zajmowac 20m2 :p A Grazynowanie podczas podrozy nieziemsko mnie wkurza gdy jade pociagiem rano na uczelnie, pociag tak zatloczony ze ledwo jest miejsce zeby stac, przede mna 40 min podrozy, a na kazdym siedzeniu zmeczona torba siedzi obok wlasciciela/ki, a sam wlasciciel siedzi w sluchawkach wpatrzony w okno i zazwyczaj poproszony o zwolnienie jednego miejsca robi obrazona mine... Chociaz to nie jest januszowanie chyba, to jest zwykla nieuprzejmosc ![]() Wysłane przez Tapatalk
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla nie takim januszowaniem jest, gdy praktycznie cały autobus jest pusty, ktoś siedzi przy oknie, a wsiadająca osoba się do niego dosiada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A myślicie, że Januszowaniem jest zajęcie w autobusie miejsca dla inwalidów przez kobiety z dzieckiem w wózku? Piszę tu o przypadku, gdy wsiada również ktoś niepełnosprawny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Wredny kotecek
|
Jak ja nie lubię z kimś obcym siedzieć w autobusie pociągu:P Komunikacją miejską luz, bo to kilka przystanków ale jakieś dalsze odległości... :/ jeszcze jak gadać zacznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Holy Crap!
|
Ja z przykładami januszowania spotykam się na codzień, ponieważ pracuję na stanowisku mięsnym. Przykłady to np. władczym tonem zwracanie się 'podać' czy ni z gruchy ni z pietruchy gdy obsługuję inną osobę wołanie o coś. Nagminne jest nieodpowiadanie na dzień dobry, opieranie się dwoma rękoma o szybkę, którą wcześniej myłam choć klient wiedział o tym, bo kończyłam myc przy nim. Dalej- branie mrożonych ryb w gołe ręce i podawanie mi, próby przejścia na moją stronę by coś pokazać czy chęć samemu ukroić sobie mięsa. A ostatnio usłyszałam coś wręcz zadziwiającego: kilent pyta się czy mogę coś jeszcze mu podać (było kilkadziesiąt minut przed zamknięciem). Odpowiadam, że oczywiście, że nie jest jeszcze zamknięte. On odpowiedział, że po zamknięciu to mężowi dam
![]()
Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki Edytowane przez Nightmare666 Czas edycji: 2015-06-23 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kiedyś kasowałam czekoladę i mówię 5 zł (kosztowała 4,99), a babka wycedziła przez zęby: "4,99, nie widać?", wzięła grosza i poszła w długą ![]() Albo tyrady mamuśki, że jak to Kubuś Play może być w lodówkach, jak jej synek może się przeziębić, pominę fakt, że poza lodówką było pełno soków i napojów z innych firm, a ona się uparła akurat na to xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.