![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Zajęty facet
Spotkałam się wczoraj na piwie z kolegą,propozycja wyszła od niego. Oczywiście nie uważam, żeby piwo ze znajomym było czymś złym, ale problem leży gdzie indziej, on ma dziewczynę, ja jestem wolna. Jego dziewczyna nic o tym piwie nie wiedziała, wiem-zapytałam go o to, powiedział, że woli jej nic nie mówić, bo wie, że byłaby zła. Nie rozumiem po co to ukrywa... przecież to nic złego, z mojej strony nie ma nic więcej poza przyjaźnią, chociaż nie ukrywam, że jest świetnym facetem i lubię z nim rozmawiać, ale zajęty=niedostępny i nie patrzę na niego przez pryzmat potencjalnego kandydata.
Jednak co innego nie daje mi spokoju, oboje uwielbiamy te same filmy, kolega stwierdził, że powinniśmy zrobić sobie seans filmowy, powiedziałam ok, najlepiej w weekend nie ma nic do roboty, jest wolne. Podał termin, w którym akurat nie będzie jego dziewczyny(weekendy zawsze spędzają razem) i wstępnie się umówiliśmy. Dodam, że miałoby to być spotkanie z noclegiem, bo on nie mieszka w moim mieście, oczywiście bez żadnych domysłów-mam w domu pokój gościnny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
live your passion
|
Dot.: Zajęty facet
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Czy ktoś tu sobie coś wyobraża? Uważam po prostu, że to nie fair w stosunku do tej dziewczyny i czuję się dosyć głupio, chociaż nawet jej nie znam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Jako facet powiem tak. Żaden normalny facet nie poświęca kobiecie tyle energii bezinteresownie.
Teraz tak: 1. Czy jesteś milionerką i chce on dobrać się do twoich pieniędzy? 2. Czy jesteś sławna i chce on zdobyć przy tobie fejm? Jeśli na oba pytania odpowiedź brzmi NIE to wniosek jest jeden. Gość chce sobie ciebie zaliczyć na boku. Dziękuję i polecam się na przyszłość. Edytowane przez FacetZ Czas edycji: 2016-05-14 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu powiedziałabym mu, że jeśli chce się z Tobą spotykać, to niech nie ukrywa tego przed dziewczyną, może nawet zaproponuj wspólne spotkanie. Zobaczysz jak zareaguje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez _kosiem Czas edycji: 2016-05-14 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Piwo - ok. Skoro było to spotkanie zupełnie platoniczne, nie widzę w tym nic złego. A że nie powiedział dziewczynie - cóż, jego sprawa.
Natomiast na żadne nocowanie bym się nie umawiała, bo może być platonicznie, a może nie być. Różnie takie spotkanie się mogą potoczyć. A potem będziesz płakać, że zakochana, a on ma dziewczynę, nie chce jej zostawić, wstrętny, wykorzystał Cię, ona rozpuszcza plotki o Tobie wśród znajomych itp, itd. Po co Ci to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wczoraj rozmawialiśmy o wakacjach, o wspólnym wypadzie, wymieniłam znajomych, którzy by jechali, dodałam no i Ty z dziewczyną, a po chwili namysłu dodał "a nie mogę sam?" zapytałam: jak to sam? to odpowiedział, że nie mógłby robić tego co mu się podoba. Dla mnie to bardzo dziwne, bo chyba nie na tym polega związek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Jestem w podobnej sytuacji.
Z tym, że z tym facetem spotykaliśmy się wcześniej, ale najpierw ja nie byłam zainteresowana, a jak zaczęłam się do niego przekonywać, okazało się, że on już ma dziewczynę. Więc odpuściłam i od tej pory jesteśmy w relacjach koleżeńskich. Jednak codziennie piszemy na fb, przeważnie do późnych godzin. Ostatnio coraz częściej wyciąga mnie gdzieś na kawę czy jakieś jedzenie po zajęciach (studiujemy razem). Wydaję mi się to dziwne i nie w porządku w stosunku do jego dziewczyny. Nie chciałabym, żeby mój facet tak się zachowywał. Dlatego ja ze swojej strony staram się w miarę możliwości ograniczać z nim kontakt.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Nikt w jego głowie nie siedzi i nie wiadomo co sobie w niej ubzdurał. Może to być zwykłe, niezobowiązujące spotkanie, ale może też być tak, że on na coś liczy. Tak jak już wspomniano, o ile zwykłe piwo jest ok, to filmowa noc jest już trochę podejrzana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
live your passion
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Dbam o włosy. angielski - C2 rosyjski - B2 hiszpański - ? Edytowane przez TakaSamaInna Czas edycji: 2016-05-14 o 17:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Co innego znajomi z którymi się spotykasz od czasu do czasu i możesz liczyć na ich pomoc a co innego relacja z facetem która zatacza coraz węższy krąg.
Edytowane przez FacetZ Czas edycji: 2016-05-14 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Wiem, że nie ruszy go propozycja zabrania dziewczyny, nie raz wspomniałam o tym, żeby zabrał ją na grilla, wspomniane wcześniej wakacje i nic. Rozmawialiśmy kiedyś o niej, to powiedział, że woli jej nie mówić o pewnych rzeczach, bo będzie mu to wypominać i obrażać się.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Jeżeli nie zdystansujesz się do niego stanowczo to wylądujecie w łóżku. Teraz pytanie czy chcesz tego czy nie?
Edytowane przez FacetZ Czas edycji: 2016-05-14 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem tej wyrozumiałości i twierdzenia niektórych, że sprawa nie śmierdzi. Moim zdaniem "wali" jak cholera. 1. Nieważne, że Ty niczego jego dziewczynie nie obiecywałaś. Spotykając się z Tobą za jej plecami, "kolega" stawia Cię w bardzo niezręcznej sytuacji. 2. Oglądanie filmów z koleżanką? Zajęty facet? Za plecami dziewczyny? Trzeba mieć naiwność małego dziecka, aby wierzyć, że mu coś po głowie nie chodzi.
3. Nie bądź głupia i nie daj się w robić w jakieś dziwne, niefajne sytuacje. Moim zdaniem dobry kolega się tak nie zachowuje. On Cię chce w jakiś sposób wykorzystać. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-05-14 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako face również się pod tym podpisuje obiema kończynami. Nie wiem jaki jest tok rozumowania kobiet, ale jako facet będący w takiej sytuacji i wykazujący takie zainteresowanie, miałbym na myśli tylko przelecieć tę "koleżankę". Ale widzę, że wiele Pań tutaj naiwnie pisze o zwykłej przyjaźni- jeżeli tak to oki, puśćcie swoich facetów na nocny seans z nocowaniem u przyjaciółki faceta- już widzę to Wasze zrozumienie, heh. NAIWNE. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Are you talking to me?!
|
Łeee, ja tam bym nie chciała by mój mąż pod moją nieobecność oglądał sobie filmy z jakąś koleżanką. I nie poszłabym na noc do zajętego kolegi by oglądać z nim w nocy filmy. Jaka jestem niewspółczesna
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
jestę wieszczę
|
niestety ja też nie wierzę, że to dla pana czysta przyjaźń.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Nie, niczego nie chcę od niego i z nim. Może gdyby nie miał dziewczyny spojrzałabym na niego inaczej, ale jest ZAJĘTY i to mi wystarcza, żeby był dla mnie jedynie kolegą.
Po Waszych wypowiedziach już całkiem nie wiem co myśleć, zwłaszcza wypowiedzi Panów mnie szokują, bo on naprawdę zachowuje się tak jak pozostali znajomi, tak jak pisałam, zero pokazywania, że chce "czegoś więcej", a tu nagle piszecie o wylądowaniu w łóżku. Naprawdę? Chciałby jednorazowej przygody jeśli jeszcze przez ponad rok będziemy widywać się właściwie codziennie na uczelni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
1. Czy będąc w związku, za plecami swojego faceta, czyniłabyś komuś takie propozycje? 2. Czy koledze będącemu w związku proponowałabyś coś takiego, prosząc aby nie mówił dziewczynie? Nieważne, czego on dokładnie chce spróbować. Może sam do końca sobie nie uświadamia o co mu chodzi. Może idzie na żywioł na zasadzie "jak COŚ będzie, to fajnie, czemu nie?". Ważne co Ty czujesz, czego chcesz, a czego nie i jakie masz zdanie na temat tego typu zachować. To tak naprawdę proste jak budowa cepa. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-05-14 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Błagam, trzeba być naprawdę naiwną albo kompletnie nie znać facetów. Miałam już takie niejednoznaczne sytacje, w których intuicja delikatnie podpowiadała mi, że chyba ktoś tu jest nie do końca bezinteresowny, i ZAWSZE okazywało się, że trzeba było tej intuicji słuchać, bo facet na coś liczył. Nawet, jeśli tak jak u autorki nie było wcześniej żadnego flirtu. A nie sądzę, żebym miała jakiegoś wyjątowego pecha. Po prostu nie należy przesadzać ze swoją wiarą w ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Poza tym ok, dla ciebie sprawa jest jasna, bo jest zajęty, ale abstrahując od tego, to czy podoba ci się jako mężczyzna (bo tak naprawdę nie wyjaśniłas tego)? Bo jeśli tak i jeśli i ty mu się podobasz (a myślę, że tak) to wieczorem, przy filmie z dużym prawdopodobieństwem będzie między wami napięcie seksualne, i różnie może się to skończyć. Zresztą, nawet jeśli on cię nie pociąga, to pewnie i tak będzie napięcie z jego strony. Po co się w takie sytuacje pakować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
A ja jednego nie rozumiem. Dla autorki zajęty facet= niedostępny, przypuszczam, że wynika to z jej zasad moralnych. Facet dał jej jednoznacznie do zrozumienia, że jego dziewczyna nie akceptuje spotkań sam na sam z koleżankami, dlatego też ukrywa to przed nią. Jak widać, dla tamtej dziewczyny to już przekroczenie pewnej granicy w związku. Dlaczego więc autorka posiadając tą wiedzę jeszcze się zastanawia nad seansem z nocowaniem? Dlaczego nie uszanuje uczuć tamtej dziewczyny? Po co stwarzać jakieś pozory, zwłaszcza jeśli rzeczywiście nie dąży się do niczego poza koleżeństwem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.