|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
suchość pochwy w ciąży
hej, słyszałam że na suchość pochwy w ciąży pomagają żele intymne nawilżające. czy ktoś stosował? czy są bezpieczne? prosze o jakieś sprawdzone opinie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: suchość pochwy w ciąży
Cytat:
![]() i zapytac sie chocby farmaceuty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dokładnie, zapytaj farmaceuty albo najlepiej lekarza ginekologa podczas wizyty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Cześć,
jestem w ciąży - to dopiero trzeci miesiąc, a już dokucza mi suchość pochwy. Nie mogę przez nią uprawiać seksu z partnerem, bo odczuwam ogromny dyskomfort. Paradoksalnie to właśnie teraz mam większy apetyt na seks niż kiedykolwiek indziej. Zastanawiam się, jak rozwiązać problem suchości pochwy. Czy powinnam stosować lubrykanty takie jak Durex, czy raczej coś, co nawilża pochwę na dłużej np. globulki. Widziałam w internecie, że trwają testy HydroVag, ale nie wiem, czy ten produkt jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Czy któraś z pań stosowała może globulki lub żel Durex podczas ciąży? Boję się zrobić krzywdę dziecku, z drugiej strony chyba nie sprzedawaliby bez recepty groźnych środków, z których nie każdy może korzystać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja u siebie w podobnej przypadłości używałam Hydrofemin.
żel intymny, który poecił mi lekarz podczas wizyty - dostępny bez recepty więc w rzie jakiś nawrotów bez problemu moge go kupić. Używałam około tygodnia i dolegliwości suchości pochwy ustąpiły, gdzie pierwszy efekt był dla mnie dostrzegalny juz po około 1 dobie. <link> Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2016-06-22 o 01:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.