Symbol zaręczyn dla mężczyzny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-04, 19:56   #1
Zenia_
Przyczajenie

Smile

Symbol zaręczyn dla mężczyzny

Nie jestem pewna, czy dobrze się wstrzeliłam w wątek, jeśli nie, to wybaczcie. Temat jest jeszcze odległy, bo razem z moim lubym ustaliliśmy, że z oświadczynami jeszcze poczekamy, ale przy tej okazji wypłynął inny temat, powiązany z poprzednim. Mianowcie mój TŻ był bardzo rozczarowany, kiedy dowiedział się, że pierścionek zaręczynowy jest jedynym symbolem oświadczyn. Bardzo chciałby, żeby po nim "też było widać", że jest zaręczony. Widzę, że mu na tym zależy, dlatego już teraz chcieliśmy znaleźć na to jakąś radę. Macie może jakiś pomysł? Chodzi o coś, co mógłby nosić/mieć przy sobie codziennie, co przypominałoby mu o tych oświadczynach. Może u was było podobnie? Liczę na waszą pomoc!
Zenia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 20:07   #2
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Dot.: Symbol zaręczyn dla mężczyzny

Cytat:
Napisane przez Zenia_ Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna, czy dobrze się wstrzeliłam w wątek, jeśli nie, to wybaczcie. Temat jest jeszcze odległy, bo razem z moim lubym ustaliliśmy, że z oświadczynami jeszcze poczekamy, ale przy tej okazji wypłynął inny temat, powiązany z poprzednim. Mianowcie mój TŻ był bardzo rozczarowany, kiedy dowiedział się, że pierścionek zaręczynowy jest jedynym symbolem oświadczyn. Bardzo chciałby, żeby po nim "też było widać", że jest zaręczony. Widzę, że mu na tym zależy, dlatego już teraz chcieliśmy znaleźć na to jakąś radę. Macie może jakiś pomysł? Chodzi o coś, co mógłby nosić/mieć przy sobie codziennie, co przypominałoby mu o tych oświadczynach. Może u was było podobnie? Liczę na waszą pomoc!
Z częstych pomysłów na zaręczyny dla faceta widziałam: zegarek, podróż, coś co dotyczy jego hobby (np. wędka, obiektyw), bransoletka, łańcuszek (jeśli nosi takie rzeczy), niektórzy wymieniają się/dają partenrowi obrączkę, pióro/długopis dobrej jakości,
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 22:55   #3
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;61328286]Z częstych pomysłów na zaręczyny dla faceta widziałam: zegarek, podróż, coś co dotyczy jego hobby (np. wędka, obiektyw), bransoletka, łańcuszek (jeśli nosi takie rzeczy), niektórzy wymieniają się/dają partenrowi obrączkę, pióro/długopis dobrej jakości,[/QUOTE]Chyba chodziło o coś, co będzie od razu widać i od razu zostanie skojarzone z zaręczynami. W tym wypadku zegarek, podróż czy pióro się nie nadają.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 01:56   #4
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Srebra obrączka, ale ja osobiście nie lubię obrączek nieslubnych.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-05, 18:52   #5
asiula1306
Zakorzenienie

też słyszałam, że mężczyzna nosi srebrną obrączkę
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-06, 14:54   #6
unikat
Raczkowanie

za to ja pierwsze słyszę o takim pomyślę ... myślę że taka srebrna obrączka mogłaby być najlepszym pomysłem, ale tylko jako prezent od Ciebie bo jak sam ma sobie kupić to się jakby mija z celem.. ;D
unikat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-06, 19:50   #7
Fantasmagori
Zakorzenienie

Mi się podoba pomysł ze srebrną obrączką Lub z białego złota. Żałuję że nie wpadłam na to kiedy się zaręczyliśmy z TŻ

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-16, 10:28   #8
Terha
Zakorzenienie

Moim zdaniem nie ma takiej rzeczy. Jak facetowi założysz srebrną obrączkę na palec to wszyscy będą myśleli, że jest już po ślubie. A nie ma szans, żeby jakakolwiek inna rzecz widoczna u faceta od razu kojarzyła się z zaręczynami. Można mu kupić łańcuszek, czy zegarek, ale wtedy tylko dla niego będzie ta rzecz miała specjalnie znaczenie.

Pomijam fakt, że z Twojego opisu brzmi, jakbyś miała faceta szesnastolatka. Ale nie wnikam, bo nie o to chodzi.

Z innej strony. Jeśli kobieta nie chce zaręczynowego pierścionka (bo wie, ze go i tak nie będzie nosić) to nosząc bransoletkę nikt nie wie, że jest ona zaręczynowa. Bo nie ma zwyczaju dawania bransoletek na zaręczyny. Dopiero jak ktoś na nią zwróci uwagę to wtedy można się pochwalić, że to zaręczynowy prezent. Tak samo byłoby w przypadku Twojego chłopaka.

Edytowane przez Terha
Czas edycji: 2016-06-16 o 10:31
Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 18:09   #9
Natalia158
Przyczajenie

U faceta czegoś takiego nie ma. Może najwyżej powiedzieć ewentualnej natarczywej "koleżance", że jest zajęty
Stary 2016-06-23, 13:29   #10
tamiris
Raczkowanie

Również nigdy nie słyszałam o czymś takim...

Poza tym facet zawiedziony, bo nie będzie miał "gadżetu" zaręczynowego? Serio?! Też pierwsze słyszę...

Srebrna obrączka to słaby pomysł. Jestem pewna, że absolutnie nikt nie pomyśli, że to zaręczynowa tylko, że to już dawno po ślubie. W ogóle nie rozumiem po co coś takiego?
tamiris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-23, 15:23   #11
201607040940
Konto usunięte

tatuaż. Czytałam też o wypalaniu znaku na ramieniu, ale to już po ślubie.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 11:35   #12
anxann
Raczkowanie

Nie wiem, czemu się tak dziwicie.

Wśród moich znajomych (i wierzących i niewierzących) panuje zwyczaj, iz często przed ślubem młodzi (zaręczeni a czasem i nie) noszą srebrne obrączki i dla mnie i wielu innych to bardzo czytelny sygnał zaręczyn.

Ja sama dostałam ostatnio pierścionek zaręczynowy i wybieram srebrną obrączkę dla mojego narzeczonego
anxann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 13:15   #13
rozowo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamiris Pokaż wiadomość
Również nigdy nie słyszałam o czymś takim...

Poza tym facet zawiedziony, bo nie będzie miał "gadżetu" zaręczynowego? Serio?! Też pierwsze słyszę...

Srebrna obrączka to słaby pomysł. Jestem pewna, że absolutnie nikt nie pomyśli, że to zaręczynowa tylko, że to już dawno po ślubie. W ogóle nie rozumiem po co coś takiego?
a po co kobiecie pierscionek zareczynowy?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości