|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Najładniejsze opakowanie (pudełko).
Już pełno wątków o „najpiękniejszych zapachach”, „flakonach”, „ nazwach perfum”, ale nie było chyba wątku o opakowaniach / pudełkach/ kartonikach.
Moje typy to Mahora- cudowny zielono-złoty kartonik, bardzo bogaty, jednocześnie szalenie elegancki: tłoczony papier i wspaniały wzór ( jakby malowany pociągnięciami pędzla). Drugi to Blonde- bogactwo barokowych wzorów-równie wspaniałych jak na apaszkach i porcelanie Rosenthala, przepiękna, złota, wytłaczana meduza. Podobają mi się także ekscentryczne opakowania np. puszki Gaultiera, czy stara linia Versace Jeans.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najładniejsze opakowanie...
Mój typ: Tumulte pour Homme Lacroix
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
piękne opakowania są może i ważne ale znacznie ważniejsza jest zawartość .zazwyczaj tak bywa że prawdziwie piękne zapachy z klasą są w prostych skromnych opakowaniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak piękne są wasze propozycje. Mnie natomiast urzekło Kenzo Jungle Tiger, otwierają się kotary teatralne i ukazuje się Tygrys w całej okazałości. Opakowanie bardzo mi właśnie teatr przypomina. Uwielbiam to!
![]() Podziwiam także niektóre opakowania Lolity Lempickiej są jak zabawki dla dziewczynek-księżniczek. P.S. Poszukuje także opakowań po kofrecie Glorii Cacharela takie wysuwanepudełko plastikowe. Świetnie sprawuje się na zajęciach rewalidacyjnych. ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mnie się bardzo podoba pudełko Theoremy. Proste, na górze drewnianym patyczkiem zamykane o dość grubej porowatej fakturze, rozkłada się jak książeczkę a w środku czyste złoto, które daje po oczach
![]()
"Tęsknota, słowo zużyte, Otwarło mi swoją dal... Jak różne są rzeczy ukryte W króciutkim wyrazie: żal." Edytowane przez _Bjeata_ Czas edycji: 2006-11-15 o 07:27 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj potwierdzam. Pamiętam jak zakupiłam pierwszą flaszkę Theoremy jeszcze za czasów Empików i przybiegłam do domu z wypiekami na policzkach. Wyciągnęłam patyczek i rozłozyłam pudełeczko jak książkę a w środku był mój złoty skarb. Na rozkładanych czarnych skrzydełkach autografy sióstr Fendi i piramida zapachowa... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam "dobierać się" do zafoliowanych perfum, otwierac kartonik, perfumy bez kartonika to juz nie taka sama radość, nie wspominając o testerach bez korków
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lolity również ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ekstrakcik czarnej Manki- trumienka a w srodku z czarnej organzie flakonik
![]() popieram zachwyty na Theo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Bardzo podobają mi się: czarny kartonik Organzy Indecence, złoty kartonik Organzy klasycznej, zamszowy kartonik Dolce & Gabbana, panterka Dolce & Gabbana By, ale najbardziej wspomniany wcześniej kartonik Theoremy
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Sorki za dubel, ale zapomniałam o białym kartoniku w urocze szpileczki, czyli Hot Couture Collection no 1
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Bardzo podobają mi się opakowania Lutensów. Są bardzo proste, surowe i często w niczym nie zapowiadają przygody jaką niesie zapach zamknięty w środku, bogactwa Douce Amere, Ambre Sultan czy Gris Clair.
Drugie opakowanie, które bardzo mi sie podoba to biała "sakiewka" w jaką pakują Pory Roku Micallef. Przyzwyczajona do kartonikow kupowałam na prezent Hiver i byłam zaskoczona tym białym woreczkiem, ale bardzo mi sie podobał i...obdarowanej osobie także ![]() Myślałam też nad opakowaniem mojej ukochanej EC...Żadne to cudo, ale uważam ze wyjście jest właściwe. EC to dama w sukni i ta suknia już nie potrzebuje oprawy stąd niewymyślne opakowanie pozwalające eksponować całą jej urodę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najładniejsze opakowanie (pudełko).
To jeszcze ja dorzucę kilka efektownych pudełek (m.in. śnieżnobiałe opakowanie Kingdom z czerwoną pieczęcią i Fleur de Narcisse L'Artisana w drewnianym pudełku):
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Pudełka Annick Goutal:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Kilka moich typów już padło
![]() Ja dodam jeszcze Lalique Le Parfum, Flowerbomb i Flowebomb Extreme ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Bardzo podoba mi sie kartonowe opakowanie perfum YSL In Love Again
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
.
Moje typy to Mahora- cudowny zielono-złoty kartonik, bardzo bogaty, jednocześnie szalenie elegancki: tłoczony papier i wspaniały wzór ( jakby malowany pociągnięciami pędzla). Dokladnie tak! Moj faworyt to rowniez MAHORA Zarowno piekne opakowanie jak i flakon oczarowalo mnie.. Zapach mnie zniewolil.. ![]() ![]() Mozna poczuc zapach bez otwierania pudeleczka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Podobają mi się kartoniki Halloween za piękną orchideę,włochaty kartonik Light Blue,uroczy i delikatny kartonik Lovely,tajemnicz Flower by Kenzo Oriental
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a mnie z koli zachwyca kartonik od dolce vity
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Najbardziej podobają mi się świąteczne zestawy, a w szczególności Lolity Lempickiej, która bije innych na głowę (np. pudełkiem-pozytywką).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nic nie pobije Wody Królowej Węgier, choć sam jej nie wąchałem i raczej nie kupie (przynajmniej dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A mnie podoba się pudełeczko od Addict 2 Diora, którego dziś otrzymałam. Jest śliczne, błyszczące z mieniącą się kolorami tęczy dwójką. Nie dziwcie się. Ja jestem jak prawdziwa sroka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Kocham prostotę ale pudełka AG ( zdjęcia zamieszczone przez Demonika) zwłaszcza królewskie Ce Soir Au Jamais są przecudowne choć samego Ce Soir Au Jamais...nie lubię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Podobaja mi sie puelka Amouage, Annick Goutal. Poza tym Light blue, Lolita Lempicka, Caron, Fantasy Britney Spears, Jungle Kenzo, Tendre kiss Lalique, Tresor, wszystkie Guerlainy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tu coś więcej o samym zapachu i parę innych fotek flakonu i pudełka: - http://www.pollenaaroma.com/sklep/index.html?cid=901 - http://www.perfumeriaquality.pl/cms/index.php?id=322 - http://pl.wikipedia.org/wiki/Woda_Kr...ej_W%C4%99gier
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
A ja lubię opakowanie od OS - ma fajne wycinane literki i idealnie pasuje kolorystycznie do zapachu
![]() podoba mi się prosty, czarny (generalnie lubię czarny kolor) Rodriguez, biały kartonik z makiem Flower by Kenzo, abstrakcyjny fioletowy wzór na kartoniku Słonia i generalnie niemal każde opakowanie Kenzo mi się podoba ![]() ![]() i bardzo podoba mi się wnętrze kartonika L Lempickiej, udało mi się znaleźć zdjęcie - takie fajne różowo - pomarańczowe "mazy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze fotki
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2006-11-17 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.