|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dlaczego nie mogą używać perfum.
Wiecie co jest moim marzeniem? Ślicznie pachnące perfumy. A czemu się mi nie ziści? No właśnie do końca nie wiem, może ktoś z Was mi pomoże.
Po użyciu nawet najmniejszej ilości, jakichkolwiek perfum, mam po kilku minutach objawy alergii. Katar, suche oczy, trudności z oddychaniem. Jakieś pomysły na co mogę być uczulona? 1. Co ważne, dezodoranty mnie nie uczulają. 2. Mając całą serię kosmetyków z tym samym zapachem (np paczki AVON), mogę używać wszystkich kosmetyków łącznie z dezodorantami, tylko nie perfum. 3. Nie przeszkadza mi jak stoi koło mnie ktoś mocno wyperfumowany. Jakieś pomysły czego nie mogę i czy mam możliwość zakupu perfum które będę mogła używać dla ślicznej chmurki zapachowej? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie mogą używać perfum.
Hmm nie wiem co to za uczulenie ale może spróbuj poszukać i potestować perfumy w olejku bez alkoholu?
![]() |
#3 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
może to być kwestia stężenia aktywnych składników - dezodoranty i inne kosmetyki pielęgnacyjne perfumowane zawierają barzo małą ilość pachnących dodatków, a wody perfumowane i toaletowe o wiele więcej jeśli to faktycznie uczulenie, nie wróżę dobrze ![]() dezodoranty zazwyczaj zawierają alkohol, a one Autorki nie uczulają
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale ta alergia to objaw skorny czy bardziej kwestie układu oddechowego?
A jak psikalabys tylko na ubrania skoro poperfumowana osoba z otoczenia nie powoduje takich objawów? Albo może coś z wód kolonskich bardziej, albo odwiedzających? Albo perfumy organiczne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Skórny w ogóle. Raczej czysto oddechowa, katar, duszności, kaszel i ogólnie 15 minut po użyciu czuję się jakbym miała grypę.
Jeżeli chodzi o używanie "nie za blisko" nosa, to niestety, ale obrywam nawet jak sprawdzam będąc z kimś w drogerii zapach na nadgarstku. Trochę mniej ale nadal. Fakt że musiałabym sprawdzić na ubraniach, bo nie jestem tu pewna reakcji. Może pomimo tego że reakcja oddechowa, to jednak kontaktowa.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj z olejkami - co prawda wybór nie jest za duży, ale warto sprawdzić. Żeby nie tracić kasy w ciemno, możesz spróbować na początek z tanimi - np w yasmeen można kupować małe pojemności, z kolei oryginaly.com sprzedaje olejki al haramain, dość tanie. Olejki są"ciężkie", trzymają się raczej blisko skóry, może się uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
z olejków eterycznych można robić fajne mieszanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.