|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Druga randka tak czy nie?
Cześć, po nicku pewnie się domyślacie, że jestem facetem, ale potrzebna mi kobieca rada, a przynajmniej tak sądzę.
Umówiłem się na randkę/spotkanie z nieznaną wcześniej mi dziewczyną. Umówiliśmy się zgodnie z jej propozycją w nowej pijalni piwa na godzinę 23 (wyszło w zasadzie mega spontanicznie, zgadaliśmy się dosłownie półtorej godziny wcześniej). Poznaliśmy się, przypadła mi do gustu, nie wiem, czy z drugiej strony jest to samo - wypiliśmy to piwo, rozmawialiśmy ok. godzinę, potem ona zaproponowała, że zgłodniała i w sumie moglibyśmy iść gdzieś coś zjeść. Było już późno, poszliśmy na to jedzenie, ona sprawdziła potem autobusy i ok godziny 2 się pożegnaliśmy. Mieliśmy o czym rozmawiać - głównie o studiach (nawet zwróciła uwagę, że tyle czasu przegadaliśmy na temat jej kierunku studiów), ale też o zainteresowaniach, trochę o związkach (w zasadzie tylko o portalu randkowym, przez którego się poznaliśmy). Ja byłem zadowolony, ona też na znudzoną nie wyglądała, nie latała do łazienki, kilka razy odpisywała na smsy (raz nawet powiedziała, że miała odpisać, ale zaczęła mi opowiadać i jakoś jej to uciekło). Ona poszła na swój autobus, ja na swój. Napisałem smsa z pytaniem czy zdążyła i że jak coś, to niech pisze oraz że jak ma ochotę to następnym razem możemy spotkać się w jakimś cieplejszym miejscu (było jej dość zimno, co kilkukrotnie sugerowała). Odpisała, że jest na przystanku i czeka na autobus i że ciepłe miejsce byłoby dobrym pomysłem. Ja w takim razie napisałem: "no to następnym razem gdzieś cieplej, napisz tylko, kiedy masz czas. I daj znać jak dojedziesz do domu ![]() Było to jakieś kilka dni temu, zastanawiam się, czy powinienem napisać z propozycją spotkania. Na mój profil na tym portalu od tego czasu nie wchodziła. W zasadzie nie miałbym wątpliwości, gdyby nie fakt, że w tej drugiej wiad nie zająknęła się nawet o tym kolejnym spotkaniu, z drugiej strony - mogła olać sprawę i w ogóle nie pisać, że dojechała itd. Poza tym - sama zaproponowała jedzenie po tym piwie, gdyby było aż tak źle to chyba wolałaby być głodna i uciec ode mnie niż się męczyć kolejną chwilę? Jestem dość nieśmiały i nie umiem interpretować zachowań kobiet. Może wy wiecie, co miała na myśli? Czy powinienem zaproponować drugie spotkanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Druga randka tak czy nie?
Pewnie czeka na Twój krok. Wiele dziewczyn uważa, ze to facet powinien wychodzić z inicjatywa. Pisz i sie umawiajcie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zaproponowac. W najgorszym wypadku odmowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Hej, wyluzuj!
![]() Ile dokładnie dni minęło ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Widzieliśmy się w czwartek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No to napisz do niej jutro i zaproponuj spotkanie we czwartek.
Tylko poważnie, wyluzuj i weź kilka wdechów, bo widziales się z dziewczyną raz 3 dni temu(!) a już przezywasz, ze się nie odzywa. Z tego co napisales, ona będzie się chciala spotkać, wszystko zrobiles okej. Wiecej pewności siebie i mniej rozkładania wszystkiego na czynniki pierwsze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze smialo mozesz zaproponowac spotkanie! Tutaj nie ma co interpretowac!!!
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ok, zrobię tak.
staram się nie analizować i tego generalnie nie robię, ale rozmawiałem ze znajomą i ona powiedziała, że gdyby nie była zainteresowana to by przemilczala temat kolejnego spotkania tak jak w tym smsie "Już jestem w domu, dobrej nocy ![]() Ale zrobię jak radzicie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Po prostu chce abyś ty wyszedł z inicjatywą drugiego spotkania i abyś się trochę domyślił. tak mi się wydaję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie uważam, że powinieneś zaproponować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
lokalna gwiazda
|
Wystosuj wiadomość z pytaniem, czy byłaby chętna na kolejne spotkanie. Jesteś zainteresowany, to pisz.
Gdybym umówiła się z facetem, a po spotkaniu byłaby z jego strony cisza, to pomyślałabym, że się nie spodobałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Może trochę OT, ale dlaczego jej nie odprowadziłeś na przystanek? Ja bym tego po facecie oczekiwała, szczególnie, gdy jadę komunikacją miejską (chociaż w sumie - gdy zamawiam taksówkę - też). Dobrze by o Tobie świadczyła eskorta kobiety, szczególnie o takiej porze, do końca.
A żeby nie było całkiem nie na temat - zaproś ![]() ![]() Ku przestrodze: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764632 ![]() Edytowane przez saab_ Czas edycji: 2016-08-08 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po drugiej takiej odmowie bez podania terminu alternatywnego ja to właśnie kwituję stwierdzeniem "jak będziesz miała czas czy tam ochotę to daj znać". Bo ja nie mam zamiaru robić z siebie debila i pytać się po raz setny czy jej pasuje i złapać odpowiedź typu "nie wiem, nie mam pojęcia". Niezdecydowanym mówię zdecydowane NIE ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
on tired little feet
|
Zaproponuj.
Nie uważam żeby nie odprowadzenie dziewczyny było czymś złym.
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak więc autorze - jeśli Ci zależy myślę, że warto zaproponować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Odprowadziłem kawałek, później powiedziała, że nie chce "ciągnąć mnie za sobą, żebym potem musiał wracać", zapytałem, czy na pewno, skwitowała, że tak, więc odpuściłem. Nie jestem z typu narzucających się.
A jak myślicie, ile trwa dobra, pierwsza randka? I po czym poznać, że jest dobra, udana? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
jedna odmowa ok, każdy ma przecież jakieś swoje obowiązki ale druga odmowa to dla mnie jest sygnał, że ktoś nie jest zainteresowany. Cytat:
![]() Jak randka jest udana to po prostu się wie, czuje, że coś "zaskoczyło". nie ma reguł ile powinna trwać. nawet 15 minutowe spotkanie może być ekscytujące. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
lokalna gwiazda
|
Udana randka jest wtedy, gdy patrzysz na zegarek i stwierdzasz:
Rany, to już ta godzina?! I nie wypuszczasz dziewczyny, nie umówiwszy się na kolejne spotkanie. Jeżeli po pierwszym spotkaniu zastanawiasz się, czy umówić się na kolejne... to średnio jakoś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.