Druga randka tak czy nie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-08, 12:55   #1
krystian110
Przyczajenie

Druga randka tak czy nie?

Cześć, po nicku pewnie się domyślacie, że jestem facetem, ale potrzebna mi kobieca rada, a przynajmniej tak sądzę.

Umówiłem się na randkę/spotkanie z nieznaną wcześniej mi dziewczyną. Umówiliśmy się zgodnie z jej propozycją w nowej pijalni piwa na godzinę 23 (wyszło w zasadzie mega spontanicznie, zgadaliśmy się dosłownie półtorej godziny wcześniej). Poznaliśmy się, przypadła mi do gustu, nie wiem, czy z drugiej strony jest to samo - wypiliśmy to piwo, rozmawialiśmy ok. godzinę, potem ona zaproponowała, że zgłodniała i w sumie moglibyśmy iść gdzieś coś zjeść. Było już późno, poszliśmy na to jedzenie, ona sprawdziła potem autobusy i ok godziny 2 się pożegnaliśmy. Mieliśmy o czym rozmawiać - głównie o studiach (nawet zwróciła uwagę, że tyle czasu przegadaliśmy na temat jej kierunku studiów), ale też o zainteresowaniach, trochę o związkach (w zasadzie tylko o portalu randkowym, przez którego się poznaliśmy). Ja byłem zadowolony, ona też na znudzoną nie wyglądała, nie latała do łazienki, kilka razy odpisywała na smsy (raz nawet powiedziała, że miała odpisać, ale zaczęła mi opowiadać i jakoś jej to uciekło).
Ona poszła na swój autobus, ja na swój. Napisałem smsa z pytaniem czy zdążyła i że jak coś, to niech pisze oraz że jak ma ochotę to następnym razem możemy spotkać się w jakimś cieplejszym miejscu (było jej dość zimno, co kilkukrotnie sugerowała). Odpisała, że jest na przystanku i czeka na autobus i że ciepłe miejsce byłoby dobrym pomysłem. Ja w takim razie napisałem: "no to następnym razem gdzieś cieplej, napisz tylko, kiedy masz czas. I daj znać jak dojedziesz do domu ". Napisała pół h później, że jest już u siebie i dobranoc. Odpisałem i koniec rozmowy.

Było to jakieś kilka dni temu, zastanawiam się, czy powinienem napisać z propozycją spotkania. Na mój profil na tym portalu od tego czasu nie wchodziła. W zasadzie nie miałbym wątpliwości, gdyby nie fakt, że w tej drugiej wiad nie zająknęła się nawet o tym kolejnym spotkaniu, z drugiej strony - mogła olać sprawę i w ogóle nie pisać, że dojechała itd. Poza tym - sama zaproponowała jedzenie po tym piwie, gdyby było aż tak źle to chyba wolałaby być głodna i uciec ode mnie niż się męczyć kolejną chwilę?
Jestem dość nieśmiały i nie umiem interpretować zachowań kobiet. Może wy wiecie, co miała na myśli? Czy powinienem zaproponować drugie spotkanie?
krystian110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 13:09   #2
134079501
Przyczajenie

Dot.: Druga randka tak czy nie?

Pewnie czeka na Twój krok. Wiele dziewczyn uważa, ze to facet powinien wychodzić z inicjatywa. Pisz i sie umawiajcie jak nie będzie mieć ochoty, to nie odpisze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
134079501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 13:10   #3
Kelecka
Zadomowienie

Zaproponowac. W najgorszym wypadku odmowi.
Kelecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 13:11   #4
lolita96
Zadomowienie

Hej, wyluzuj!
Ile dokładnie dni minęło ??
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 13:20   #5
krystian110
Przyczajenie

Widzieliśmy się w czwartek
Stary 2016-08-08, 13:28   #6
lolita96
Zadomowienie

No to napisz do niej jutro i zaproponuj spotkanie we czwartek.
Tylko poważnie, wyluzuj i weź kilka wdechów, bo widziales się z dziewczyną raz 3 dni temu(!) a już przezywasz, ze się nie odzywa.
Z tego co napisales, ona będzie się chciala spotkać, wszystko zrobiles okej. Wiecej pewności siebie i mniej rozkładania wszystkiego na czynniki pierwsze.
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 13:30   #7
Adrianna_8
Zakorzenienie

Mysle, ze smialo mozesz zaproponowac spotkanie! Tutaj nie ma co interpretowac!!!

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 13:31   #8
krystian110
Przyczajenie

ok, zrobię tak.

staram się nie analizować i tego generalnie nie robię, ale rozmawiałem ze znajomą i ona powiedziała, że gdyby nie była zainteresowana to by przemilczala temat kolejnego spotkania tak jak w tym smsie "Już jestem w domu, dobrej nocy " -bez wspomnienia o tym następnym spotkaniu.

Ale zrobię jak radzicie.
Stary 2016-08-08, 13:34   #9
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krystian110 Pokaż wiadomość
Cześć, po nicku pewnie się domyślacie, że jestem facetem, ale potrzebna mi kobieca rada, a przynajmniej tak sądzę.

Umówiłem się na randkę/spotkanie z nieznaną wcześniej mi dziewczyną. Umówiliśmy się zgodnie z jej propozycją w nowej pijalni piwa na godzinę 23 (wyszło w zasadzie mega spontanicznie, zgadaliśmy się dosłownie półtorej godziny wcześniej). Poznaliśmy się, przypadła mi do gustu, nie wiem, czy z drugiej strony jest to samo - wypiliśmy to piwo, rozmawialiśmy ok. godzinę, potem ona zaproponowała, że zgłodniała i w sumie moglibyśmy iść gdzieś coś zjeść. Było już późno, poszliśmy na to jedzenie, ona sprawdziła potem autobusy i ok godziny 2 się pożegnaliśmy. Mieliśmy o czym rozmawiać - głównie o studiach (nawet zwróciła uwagę, że tyle czasu przegadaliśmy na temat jej kierunku studiów), ale też o zainteresowaniach, trochę o związkach (w zasadzie tylko o portalu randkowym, przez którego się poznaliśmy). Ja byłem zadowolony, ona też na znudzoną nie wyglądała, nie latała do łazienki, kilka razy odpisywała na smsy (raz nawet powiedziała, że miała odpisać, ale zaczęła mi opowiadać i jakoś jej to uciekło).
Ona poszła na swój autobus, ja na swój. Napisałem smsa z pytaniem czy zdążyła i że jak coś, to niech pisze oraz że jak ma ochotę to następnym razem możemy spotkać się w jakimś cieplejszym miejscu (było jej dość zimno, co kilkukrotnie sugerowała). Odpisała, że jest na przystanku i czeka na autobus i że ciepłe miejsce byłoby dobrym pomysłem. Ja w takim razie napisałem: "no to następnym razem gdzieś cieplej, napisz tylko, kiedy masz czas. I daj znać jak dojedziesz do domu ". Napisała pół h później, że jest już u siebie i dobranoc. Odpisałem i koniec rozmowy.

Było to jakieś kilka dni temu, zastanawiam się, czy powinienem napisać z propozycją spotkania. Na mój profil na tym portalu od tego czasu nie wchodziła. W zasadzie nie miałbym wątpliwości, gdyby nie fakt, że w tej drugiej wiad nie zająknęła się nawet o tym kolejnym spotkaniu, z drugiej strony - mogła olać sprawę i w ogóle nie pisać, że dojechała itd. Poza tym - sama zaproponowała jedzenie po tym piwie, gdyby było aż tak źle to chyba wolałaby być głodna i uciec ode mnie niż się męczyć kolejną chwilę?
Jestem dość nieśmiały i nie umiem interpretować zachowań kobiet. Może wy wiecie, co miała na myśli? Czy powinienem zaproponować drugie spotkanie?
Nie miała na myśli niczego innego, niż to co pisała i mówiła. Chce się spotkać drugi raz, tylko w jakimś cieplejszym miejscu. Więc, jeśli Ty masz ochotę, zaproponuj jej spotkanie.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 15:07   #10
Phibi
Przyczajenie

Po prostu chce abyś ty wyszedł z inicjatywą drugiego spotkania i abyś się trochę domyślił. tak mi się wydaję
Phibi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 16:03   #11
nowaliia
Raczkowanie

Zdecydowanie uważam, że powinieneś zaproponować . Ja miałam taką sytuację, że chłopak dużo pisał, wydawał się zainteresowany, ale na zasadzie "jeśli tylko będziesz miała czas i ochotę to chętnie bym się z Tobą spotkał", ale nie proponował konkretnie i w pewnym momencie nie wiedziałam czy nie chce (chociaż dalej wydawał się zainteresowany i dużo pisał) czy nie za bardzo wie jak zaproponować, bo ja nie ukrywałam, że mam ochotę. Wolałabym, żeby zapytał się "Może miałabyś ochotę wybrać się jutro na spacer?" niż "Jak będziesz miała czas to daj znać". Poza tym zgadzam się z tym, że wiele kobiet czeka na krok ze strony mężczyzny, nie chce się narzucać. Nic nie tracisz, a wiele możesz zyskać, powodzenia!
nowaliia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-08, 16:04   #12
I am Rock
lokalna gwiazda

Wystosuj wiadomość z pytaniem, czy byłaby chętna na kolejne spotkanie. Jesteś zainteresowany, to pisz.
Gdybym umówiła się z facetem, a po spotkaniu byłaby z jego strony cisza, to pomyślałabym, że się nie spodobałam.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 16:13   #13
nowaliia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Wystosuj wiadomość z pytaniem, czy byłaby chętna na kolejne spotkanie. Jesteś zainteresowany, to pisz.
Gdybym umówiła się z facetem, a po spotkaniu byłaby z jego strony cisza, to pomyślałabym, że się nie spodobałam.
O tak, też bym tak pomyślała. Cóż, jednak przyjęło się, że to mężczyzna przejmuje inicjatywę, przynajmniej na początku znajomości .
Stary 2016-08-08, 16:31   #14
saab_
Rozeznanie

Może trochę OT, ale dlaczego jej nie odprowadziłeś na przystanek? Ja bym tego po facecie oczekiwała, szczególnie, gdy jadę komunikacją miejską (chociaż w sumie - gdy zamawiam taksówkę - też). Dobrze by o Tobie świadczyła eskorta kobiety, szczególnie o takiej porze, do końca.

A żeby nie było całkiem nie na temat - zaproś były już tu wątki, w których dziewczyna czekała, a potem miała pretensje, że to facet z...l
Ku przestrodze: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764632

Edytowane przez saab_
Czas edycji: 2016-08-08 o 16:39
saab_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 16:49   #15
December12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez saab_ Pokaż wiadomość
Może trochę OT, ale dlaczego jej nie odprowadziłeś na przystanek? Ja bym tego po facecie oczekiwała, szczególnie, gdy jadę komunikacją miejską (chociaż w sumie - gdy zamawiam taksówkę - też). Dobrze by o Tobie świadczyła eskorta kobiety, szczególnie o takiej porze, do końca.

A żeby nie było całkiem nie na temat - zaproś były już tu wątki, w których dziewczyna czekała, a potem miała pretensje, że to facet z...l
Ku przestrodze: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764632
Fakt, mi się nigdy nie zdarzyło żeby facet o tak późnej porze nie odprowadził mnie przynajmniej na przystanek.
December12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-08, 18:54   #16
topdong
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nowaliia Pokaż wiadomość
Ja miałam taką sytuację, że chłopak dużo pisał, wydawał się zainteresowany, ale na zasadzie "jeśli tylko będziesz miała czas i ochotę to chętnie bym się z Tobą spotkał", ale nie proponował konkretnie i w pewnym momencie nie wiedziałam czy nie chce (chociaż dalej wydawał się zainteresowany i dużo pisał) czy nie za bardzo wie jak zaproponować, bo ja nie ukrywałam, że mam ochotę. Wolałabym, żeby zapytał się "Może miałabyś ochotę wybrać się jutro na spacer?" niż "Jak będziesz miała czas to daj znać".
Ja nie raz miałem podobnie jako facet, tylko że było tak, że ja coś proponuję typu pon/wtorek 19:00 = nie mogę bo coś tam. Ok, więc chwila przerwy. Znowu kolejna konkretne propozycja dwóch terminów. A tu powiedzmy odpowiedź typu: teraz mogę nie mieć czasu przez najbliższy tydzień bo coś tam, ale może jak mi się uda to się wyrwę.

Po drugiej takiej odmowie bez podania terminu alternatywnego ja to właśnie kwituję stwierdzeniem "jak będziesz miała czas czy tam ochotę to daj znać". Bo ja nie mam zamiaru robić z siebie debila i pytać się po raz setny czy jej pasuje i złapać odpowiedź typu "nie wiem, nie mam pojęcia". Niezdecydowanym mówię zdecydowane NIE Aczkolwiek Ty przypuszczam wykazałaś nieco więcej inicjatywy niż w opisie powyżej :P
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 19:12   #17
thirky
on tired little feet

Zaproponuj.
Nie uważam żeby nie odprowadzenie dziewczyny było czymś złym.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 19:47   #18
nowaliia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez topdong Pokaż wiadomość
Ja nie raz miałem podobnie jako facet, tylko że było tak, że ja coś proponuję typu pon/wtorek 19:00 = nie mogę bo coś tam. Ok, więc chwila przerwy. Znowu kolejna konkretne propozycja dwóch terminów. A tu powiedzmy odpowiedź typu: teraz mogę nie mieć czasu przez najbliższy tydzień bo coś tam, ale może jak mi się uda to się wyrwę.

Po drugiej takiej odmowie bez podania terminu alternatywnego ja to właśnie kwituję stwierdzeniem "jak będziesz miała czas czy tam ochotę to daj znać". Bo ja nie mam zamiaru robić z siebie debila i pytać się po raz setny czy jej pasuje i złapać odpowiedź typu "nie wiem, nie mam pojęcia". Niezdecydowanym mówię zdecydowane NIE Aczkolwiek Ty przypuszczam wykazałaś nieco więcej inicjatywy niż w opisie powyżej :P
Oczywiście, rozumiem Cię doskonale . Chyba powinnam na przyszłość zastosować Twoją taktykę pt. "niezdecydowanym mówię nie". W moim przypadku (o którym kiedyś na innym wątku wspominałam) facet tuż po spotkaniu napisał, że jeśli będę mieć ochotę i czas to on bardzo chętnie by się spotkał, ja odpisałam, że oczywiście bardzo chętnie, później kilka dni codziennych rozmów, pomyślałam "może nie chce się narzucać, skoro pisze to chyba jest zainteresowany", więc zaproponowałam spotkanie, bardzo chętnie przystał, później znów pisanie i zastanawianie się "chce czy nie chce", cały czas twierdził, że chce kontynuować znajomość, były jeszcze jakieś spotkania w międzyczasie, ale miałam wrażenie, że ten kontakt jest coraz rzadszy, a może po prostu pojawiła się lepsza opcja, koniec końców po codziennym kilkumiesięcznym pisaniu i spotkaniach zniknął bez słowa .

Tak więc autorze - jeśli Ci zależy myślę, że warto zaproponować .
Stary 2016-08-08, 21:51   #19
krystian110
Przyczajenie

Odprowadziłem kawałek, później powiedziała, że nie chce "ciągnąć mnie za sobą, żebym potem musiał wracać", zapytałem, czy na pewno, skwitowała, że tak, więc odpuściłem. Nie jestem z typu narzucających się.

A jak myślicie, ile trwa dobra, pierwsza randka? I po czym poznać, że jest dobra, udana?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-09, 02:22   #20
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez topdong Pokaż wiadomość

i to jest słuszne podejście, które nie sprawdza się nie tylko w relacjach damsko - męskich.
jedna odmowa ok, każdy ma przecież jakieś swoje obowiązki ale druga odmowa to dla mnie jest sygnał, że ktoś nie jest zainteresowany.

Cytat:
Odprowadziłem kawałek, później powiedziała, że nie chce "ciągnąć mnie za sobą, żebym potem musiał wracać", zapytałem, czy na pewno, skwitowała, że tak, więc odpuściłem. Nie jestem z typu narzucających się.

A jak myślicie, ile trwa dobra, pierwsza randka? I po czym poznać, że jest dobra, udana?
oj, to chyba nie byłeś nigdy na dobrej randce
Jak randka jest udana to po prostu się wie, czuje, że coś "zaskoczyło".
nie ma reguł ile powinna trwać. nawet 15 minutowe spotkanie może być ekscytujące.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 15:06   #21
I am Rock
lokalna gwiazda

Udana randka jest wtedy, gdy patrzysz na zegarek i stwierdzasz:
Rany, to już ta godzina?!
I nie wypuszczasz dziewczyny, nie umówiwszy się na kolejne spotkanie.
Jeżeli po pierwszym spotkaniu zastanawiasz się, czy umówić się na kolejne... to średnio jakoś.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-09, 15:09   #22
thirky
on tired little feet

Cytat:

zaprosiłeś ją już na następne spotkanie czy nie? nie rozumiem co tu przeżywasz. jeśli podobało Ci się, zauroczyła Cię itd to ją zapros.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości