|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jestem brzydka
Witam. Przekroczylam magiczny prog 30stki, ale tak naprawde w moim mysleniu nic sie nie zmienilo. Ciagle mam kompleksy, a uwidaczniajace zmarszczki nie sprawiaja, ze czuje sie lepiej. Chcialabym zmienic cos w sobie, zeby sie bardziej podobac. Jestem singielka i nic nie zapowiada zmiany. Mam dziwna twarz z wysokim czolem, malymi oczami, nieladnym nosem, malymi ustami. Planuje powiekszyc usta, ale zastanawiam sie, co jeszcze moglabym zrobic, zeby poprawic wyglad. Czy sa jakies zabiegi zmieniajace owal twarzy? Czy moze wizyta u kosmetyczki? Dbam o siebie, jak tylko umiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem brzydka
idz do chirurga na konsultacje, zwykle sa za darmo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
bez zdjęcia trudno będzie doradzić co byś mogła zmienić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Chętnie bym się z tobą zapoznał
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
bycie singielką nie zależy od wyglądu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Silveris
|
Skoro siebie nie lubisz to dlaczego ma Cię polubić ktoś inny?
Zwróć uwagę na różne pary - nie każdy jest modelem/modelką, wszystko zależy od nas. Od większych ust niestety Twoja sytuacja się nie poprawi, może się okazać, że będziesz wyglądała "sztucznie", a skoro masz kompleksy na punkcie całej twarzy to na pewno jeden zabieg nie pomoże. Zaakceptuj siebie, więcej się uśmiechaj i zobaczysz - inni będą lgnąć do Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chcesz poczuć się lepiej: - zacznij ćwiczyć: endofirny są cudowne! Na pewno poczujesz się lepiej. Dodatkowo schudniesz, wyrzeźbisz i wzmocnisz ciało. - dopieszczaj ciało: weź relaksujacą kąpiel, peelinguj się, natrzyj bosko pachnącym olejkiem czy balsamem. Zadbaj o twarz, wlosy, paznokcie. Jeśli chcesz lepiej wyglądać: - idź do fryzjera. Jeśli nie uda się u pierwszego, idź do drugiego. Poproś o dobór fryzury - wysokie czoło fajnie zakrywa grzywka. - idź do kosmetyczki - doleci zabieg, poleci pielęgnację. - kup choć jeden "szalony" kosmetyk, np. pomadkę, błyszczyk, w kolorze na który nigdy wcześniej byś się nie zdecydowała. Testuj. - małe oczy podkreślaj jasnymi cieniami do powiek albo pastelową kredką. - postaw na seksowną bieliznę... duże znaczenie dla lepszego samopoczucia ma to, co nosimy pod ubraniem. Nawet jeżeli założysz zwykły t shirt, będziesz czuła się lepiej wiedząc, że masz pod nim fajny stanik a nie wyciągnięty "namiot". - jesli na co dzień ubierasz się wygodnie, casualowo, od czasu do czasu ubierz coś kobiecego: ołówkowa spódnicę, buty na obcasie (nie muszą być hiper wysokie). Postaw na dodatki: stylową torebkę, apaszkę, kolczyki. Może zdecydujesz się na pastele? Abo coś przeciwnego - mocną czerwień? Pamiętaj, to, co się komu podoba, jest sprawą indywidualną. Ps. Ja też mam zmarszczki ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez Black_Isabell Czas edycji: 2016-02-20 o 13:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Też proponuję może jakiś kurs wizażu,albo spotkanie z wizażystką. Może poznasz jakieś triki by Twoja twarz wydawała Ci się ładniejsza. Sama ze sobą poczujesz się lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Założę się, że zbyt krytycznie siebie oceniasz
![]() Cytat:
Ktoś też powyżej dobrze napisał, przecież nie od wyglądy zależy stan cywilny ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem siłownia dwa razy w tygodniu zdziała cuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
DOMator
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Napisalam o tym, jesli macie ochote przeczytac.
http://kotowilk.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Naucz się makijażu, dzięki któremu Twoja twarz nabierze lepszych proporcji. Możesz odwiedzić gabinet medycyny estetycznej i porozmawiać z lekarzem co da się zrobić. Moim zdaniem jest to całkiem dobry pomysł. Ja przez lata miałam duże problemy z trądzikiem, po którym zostały mi blizny. 2 zabiegi laserowe zdziałały cuda. Moja skóra wygląda znacznie lepiej, a kompleksy poszły w niepamięć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz tak z konkretów, co dokladnie nie podoba Ci się w twoim wyglądzie? Owal twarzy?? przecież nikt nie jest brzydki z powodu owalu .. to są szczegóły.. Zmarszczki: odpowiednia pielęgnacja twarzy, pij wiecej wody i zmien nawyki żywieniowe. Ogranicz cukier ![]() Małe oczy,usta: spróbuj wykonać makijaż smokey (masa tutoriali na yt..) Może jakas metamorfoza z fryzurą..? ![]() to drobnostki ale na pewno dzięki temu poczujesz się pewniejsza siebie Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jak już wiele osób powiedziało: z pewnością jesteś wobec siebie zbyt krytyczna. Znam masę osób atrakcyjnych i samotnych oraz średniej urody z tłumem znajomych i wielbicieli
![]() ![]() Wszyscy ludzie mają problemy, mniejsze, większe, zastanów się sama z jakimi Ty wolisz spędzać czas? Z tymi co marudzą i narzekają czy z tymi, co cieszą się tym, że jest słońce, ładna pogoda i mogą chodzić boso po trawie? Lgniemy do ludzi pozytywnych, odsuwamy się od problemowych, bo mamy dość własnych.. Niestety taka prawda.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Kiedyś oglądałam program o nastolatce, która zamiast nóg i rąk miała kikuty a normalny tylko korpus, to dopiero jest dramat a nie wysokie czoło (które z resztą można zakryć grzywką) itd.
Strasznie Ci współczuję, bo takie użalanie nad sobą musi zabierać Ci wiele energii.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Nie ma brzydkich kobiet
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Bycie singielka nie zależy od urody tylko częściej od charakteru. Chociaz od tego drugiego często też nie. Faceci dzisiaj bardziej nie wiedzą czego chcą niż kobiety.
Zresztą ładne kobiety też wcale nie mają fajnie bo wielu facetów boi się ich i myślą że są poza zasiegiem. Sporo jest samotnych slicznotek. Do tego często fajnych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mówisz, że jesteś sama, ale jak ktoś ma Cię pokochać jak Ty sama siebie nie akceptujesz? Nie opisałaś dokładnie co nie podoba Ci się jeszcze w swoim wyglądzie, ale zamiast iść do chirurga może jakaś dieta, siłownia czy bieganie? Oprócz tego, że odzyskasz pewność siebie to możesz przy okazji kogoś poznać
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.