|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Pyszne grzane piwo
Jak przygotowujecie ten specjał? Z winem nie mam problemu [mniam mniam], bo jest bezbąbelkowe
Jak je podgrzewacie, co dorzucacie do smaku? Czy trzeba grzać jakiś specjalny gatunek? Czy jak przy winie ważne aby było czerwone - i już.
|
|
#2 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Re: Pyszne grzane piwo
Grzać możesz każde jasne pełne piwo - byleby nie było mocne. Ja osobiście lubię z sokiem malinowym oraz goździkami (przyprawą Mniam. p.s. Najlepiej takie piwo smakuje na stoku narciarskim!
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam, mniam.Ale bym się napiła grzańca piwnwego.
Ja robię tak: wersja szybsza- do kufli wkładam miód(nie pamiętam ile |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
własnie mój boyfriend poszed do sklepu po wino i piwo - będa na gorąco, oczywiscie nie naraz
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Wlewam piwo do garnka, podgrzewam trochę. Potem dodaję soku malinowego, a jeszcze potem goździków i cynamonu. Robię to całkowicie na oko, próbując po prostu, czy jest ok. Cały czas pilnuję, żeby nie wykipiało, bo wtedy jest paskudne. Sprawdzam, czy jest wystarczająco gorące, jak jest, to zdejmuję.
Można jeszcze spróbować dolać wiśniówki, piłam w kanjpie takie piwo i było boskie, nie wiem jednak jeszcze w jakich proporcjach to robić. Chyba tyż na oko Aha, piwo jakieś normalne jasne, np. Żywiec, Tyskie, Okocim. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane Kobiety! Co ja bym bez Was zrobiła! Wczoraj podgrzewałam grzańca galicyjskiego [mniam] i tak się rozochociłam, że i na piwo przyszła mi ochota
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Grzaniec Galicyjski! Sarenko- mniam po raz kolejny!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
koko napisał(a):
> Grzaniec Galicyjski! Sarenko- mniam po raz kolejny! A ja nie wiem co to jest Ale mi Sarenko smaku narobilas tym wątkiem. Tymbardziej ze jak dzis wąchałam przyprawe do pierników to potwornie mi się kojarzyła z grzańcem. Mniam. Ostatnio ze znajomymi poszłam na grzane winko ale dostałam grzane piwo
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Grzaniec galicyjski,to takiem wino do spożywania po podgrzaniu.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Mama mi mowila ze jest takie wino. Tylko nie uzywala tej nazwy. Dziekuje za odpowiedz, juz wiem czym bede swietowac z chlopakiem rocznice
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, tylko uważaj! Takich win przeznaczonych do robienia grzańca jest sporo, conajmniej kilka "marek", różnie się nazywają.Przetestowałam większość z nich, ale właśnie tylko "grzaniec galicyjski" jest smaczny.Ostatnio jest ogólnie dostępny, ale jeszcze jakiś czas temu trzeba było na niego polować, to był niezły rarytas.A na rocznię jak znalazł- jest moim zdaniem idealny na romantyczne wieczory we dwoje.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
I uważaj na jedno - po grzańcu galicyjskim strasznie potrafi łeb rozboleć. Poważnie mówię, bo to niezbyt wysokiej jakości wińsko. I strasznie uderza do głowy, ale to akurat jest ta fajna strona grzańca
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
no i własnie pije grzane winko, z przyprawami Kamisa, ale dodałam imbiru i cynamonu od siebie.
Agnieszka Zembrzycka napisał(a): > Grzać możesz każde jasne pełne piwo - byleby nie było mocne. własnie na torebce kamisa są 2 przepisy, napisane jest również ze piwo moze być twoje ulubione, równiez mocne. Lubie jak aromat, moc zatyka nos że napic sie nie mozna.Pycha. Znalazłam u siebie jeszcze taki przepis: Grzaniec wino półsłodkie lub wytrawne (w zależności od gustu) 1 łyżka cukru albo parę kropli soku malinowego sok z połowy cytryny (jak ktoś lubi to można też dodać plasterek pomarańczy) przyprawy: szczypta cynamonu, szczypta imbiru, około 10 goździków 1 łyżka miodu Składniki wymieszać, podgrzać. Nie zagotowywać. można kupić gotowe mieszanki przypraw np: Kotany mix) |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Szarada napisał(a):
> I uważaj na jedno - po grzańcu galicyjskim strasznie potrafi łeb rozboleć. Poważnie mówię, bo to niezbyt wysokiej jakości wińsko. I strasznie uderza do głowy, ale to akurat jest ta fajna strona grzańca Oj daaaawno mi nic nie uderzyło do głowy Najwyzszy czas Nie moge sie doczekac kiedy napije sie tego smakołyku
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
koko napisał(a):
> Grzaniec Galicyjski! Sarenko- mniam po raz kolejny! To miałam szczęście - zawsze grzane alkohole pijałam tylko na mieście. To był mój pierwszy raz Jest pycha - to prawda.
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Szarada napisał(a):
> I uważaj na jedno - po grzańcu galicyjskim strasznie potrafi łeb rozboleć. Poważnie mówię, bo to niezbyt wysokiej jakości wińsko. I strasznie uderza do głowy, ale to akurat jest ta fajna strona grzańca
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz Ines bedzie mogła się przekonać czy grzaniec galicyjski naprawde jest dobry, bo tak się składa, że jestem jej facetem :P i właśnie wróciłem zwycięsko z misji o kryptonimie 'Grzaniec'
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
o
Zatem nie moge sie doczekac 26tego Sarenko a robiłaś już piwo? Kiedy wypróbujesz?
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
sphinks napisał(a):
> No i mam nadzięję, że naprawdę jest dobre, bo wyostrzyłyście mój zmysł smaku I jak? Upiłeś Ines
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
sarenka napisał(a):
> I jak? Upiłeś Ines Nie no, ani to ani to, bo po pierwsze, wypiliśmy tylko po kieliszku, a raczej kieliszeczku No ale co się odwlecze to nie uciecze
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
To nie ja to pisalam
Zaloguj sie na swoje konto
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
UPS... Agnieszka (Ines1985) u mnie wczoraj była i się tu logowała, a ja nie zauwazyłem i dodałem posta jako Ona... Juz się poprawiam... Nie wiem czemu się tak automatycznie zalogowało :/
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pyszne grzane piwo
iii własnie sobie dzis serwuje grzańca bo taak mi zimnawo a to dobry sposob na razgrzanie...
![]() kiedy niema Tż obok to trzeba sie grząncem pogrzac tyci a coo hiihihih
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robnie sobie tylko grzane piwko i podgrzewam je az zaczyna sie troche mocniej pienic na puszke piwna dodaje okolo 4 łyzek cukru wtedy jest pyszne
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
POdbijam
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.