|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Garnki na prezent
Dziewczyny, następująca sprawa - w maju wybieram się na wesele i oczywiście tu pojawia się kwestia prezentu dla pary młodej. Zarówno on i jak ona są fanami gotowania, więc pierwsze o czym pomyślałam, to praktyczny prezent do kuchni. Moją uwagę przykuły produkty Silit garnki, a właściwie całe zestawy garnków, o nowoczesnym, modnym wyglądzie. Macie je u siebie w domu, możecie napisać czy rozważyć je na prezent ślubny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Garnki na prezent
reklama?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kiczowate garnki...
Jesli sa fanami gotowania to zapewne maja swoje ulubione tak samo jak i noze. Ja bym sie obrazila gdyby ktos ze znajomych znajacych moje upodobania kupil mi na prezent garnki jakiejs zupelnie nieznanej firmy ![]() Lepiej im daj karte prezentowa na zakupy w sklepie z przyrzadami kuchennymi za te pieniedze ktore planujesz przeznaczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f Czas edycji: 2015-02-19 o 18:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Silit to porządna marka, ale rzeczywiście chyba lepsza byłaby karta prezentowa do sklepu z wyposażeniem w tego typu sprzęt i możliwość własnego wyboru (koloru, rodzaju).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Myślę, że jak ktoś jest fanem gotowania to ma swoje ulubione garnki a jeśli nie to wie jakie chce kupić.
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A moim zdaniem takie jak to nazwałaś "Super designerskie" przedmioty to najgorsze co może być. Moim zdaniem w kuchni powinna panować prostota i użyteczność a nie to jakiej marki są dane artykuły. A o tej marce garnków pierwsze słyszę i widzę nawet po tym jednym wpisie, że zdania są podzielone i to całkiem mocno więc zastanów się czy chcesz zaryzykować wtopę z prezentem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A może młoda para ma coś takiego jak listę prezentów? Bo garnki uważam za bardzo fajny prezent tylko, że może się okazać, że mają już jakiś fajny komplet, a zazwyczaj miejsce w szafkach w kuchni jest ograniczone i wtedy co będą stały i czekały na swój czas jak obecne się zużyją? Może warto sprawdzić i podpytać co by im się przydało. Ja przed ślubem mieszkałam z narzeczonym parę lat i przez ten czas całą kuchnię juz zdążyliśmy urządzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego myśle ze najbardziej neutralnym właśnie prezentem jest karta prezentowa. Chociażby do sklepu ze sprzętem domowym. To jest jak najbardziej neutralny prezent a zostanie zużyty na pewno... i to wcale nie wstyd ze nie za duża. Jesli para młoda znalazła coś na czym im zależy to zwycżajnei do tego dopłaci ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2015-02-28 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Wyposażenie do kuchni moim zdaniem nie jest najlepszym pomysłem na prezent nie ważne na jaką okazję. Ja osobiście nie lubię takich prezentów, wolę sobie kupić sama to co mi się faktycznie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
A moim zdaniem, jeśli po ślubie młodzi zamierzają zamieszkać "na swoim", ma to być ich pierwsze mieszkanie, to tego typu prezenty zawsze są przydatne. Ważne, żeby zrobić listę prezentów i omówić ją z innymi gośćmi, żeby później nie okazało się, że młodzi dostaną trzy zestawy garnków
![]() Ja byłam niedawno na ślubie przyjaciółki, która akurat chciała dostać garnki. Zdecydowałam się na zestaw Tefal Duetto, bo sama mam taki sam już od jakiegoś czasu, używam bardzo często i nic się z nimi nie dzieje, wyglądają jak nowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem garnki na prezent są fajnym pomysłem. I pamiątka i użyteczny prezent. A wiadomo jak się idzie na swoje wszystkiego brakuje.
Dobre jakościowo garnki dostaniesz w duka- xxx My tam kupowaliśmy znajomym na rocznice sztucce i sa mega zadowoleni Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-08-29 o 19:28 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam od chrzestnej na ślub zestaw philipiaka. Wykosztowała się, ale jestem jej wdzięczna. Uważam, że świetny prezent. Używam, cały czas wyglądają jak nowe. Zadowolona jestem szczególnie z patelni z groszkowym dnem, jak smażę na innej to ciężko mi się przestawiać, bo tak już się przyzwyczaiłam, zwłaszcza, że nie trzeba lać dużo tłuszczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Garnki Philipiak to dobry pomysł. Nie wiesz czy są do kupienia bezpośrednio, nie na pokazie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dobre garnki to podstawa każdej kuchni i jako prezent dla młodych też się nadaje. Ja już wspominalem że mam takie ze stali nierdzewnej najwyższej jakości i już teraz nie wyobrażam sobie kuchni bez nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Tak, to jest dobry pomysł, ale to muszą być garnki z najwyższej półki - wtedy na pewno po drodze w czasie eksploatacji nic się nie będzie z pewnością działo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.