Garnki na prezent - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 11:30   #1
ODOWROC87
Przyczajenie

Garnki na prezent

Dziewczyny, następująca sprawa - w maju wybieram się na wesele i oczywiście tu pojawia się kwestia prezentu dla pary młodej. Zarówno on i jak ona są fanami gotowania, więc pierwsze o czym pomyślałam, to praktyczny prezent do kuchni. Moją uwagę przykuły produkty Silit garnki, a właściwie całe zestawy garnków, o nowoczesnym, modnym wyglądzie. Macie je u siebie w domu, możecie napisać czy rozważyć je na prezent ślubny?
ODOWROC87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 11:54   #2
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Garnki na prezent

reklama?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 14:23   #3
KarolinaK
Zakorzenienie

Kiczowate garnki...
Jesli sa fanami gotowania to zapewne maja swoje ulubione tak samo jak i noze. Ja bym sie obrazila gdyby ktos ze znajomych znajacych moje upodobania kupil mi na prezent garnki jakiejs zupelnie nieznanej firmy

Lepiej im daj karte prezentowa na zakupy w sklepie z przyrzadami kuchennymi za te pieniedze ktore planujesz przeznaczyc .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 18:52   #4
a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Kiczowate garnki...
Jesli sa fanami gotowania to zapewne maja swoje ulubione tak samo jak i noze. Ja bym sie obrazila gdyby ktos ze znajomych znajacych moje upodobania kupil mi na prezent garnki jakiejs zupelnie nieznanej firmy

Lepiej im daj karte prezentowa na zakupy w sklepie z przyrzadami kuchennymi za te pieniedze ktore planujesz przeznaczyc .
Hallo ? od kiedy firma Silit robi kiczowate garnki? Chcialbym wiedziec jakie wg ciebie nie sa kiczowate skoro Silita do nich zaliczasz?

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ODOWROC87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, następująca sprawa - w maju wybieram się na wesele i oczywiście tu pojawia się kwestia prezentu dla pary młodej. Zarówno on i jak ona są fanami gotowania, więc pierwsze o czym pomyślałam, to praktyczny prezent do kuchni. Moją uwagę przykuły produkty Silit garnki, a właściwie całe zestawy garnków, o nowoczesnym, modnym wyglądzie. Macie je u siebie w domu, możecie napisać czy rozważyć je na prezent ślubny?
Swietny pomysl, bo akurat firma Silit robi jedne z lepszych garnkow, patelni i osprzetu w europie. Ja osobiscie uzywam garnkow firmy WMF, ale znam Silita i sa swietne. Mam 2 patelnie od Silita tez OK.

Edytowane przez a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f
Czas edycji: 2015-02-19 o 18:53
a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-20, 10:03   #5
201803290936
Konto usunięte

Silit to porządna marka, ale rzeczywiście chyba lepsza byłaby karta prezentowa do sklepu z wyposażeniem w tego typu sprzęt i możliwość własnego wyboru (koloru, rodzaju).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-20, 13:34   #6
Valmai
Rozeznanie

Myślę, że jak ktoś jest fanem gotowania to ma swoje ulubione garnki a jeśli nie to wie jakie chce kupić. Więc albo tak jak dziewczyny wręczyłabym kartę prezentową do sklepu, albo jeśli chcesz dać namacalny prezent to dałabym jakieś super designerskie pierdółki kuchenne, które człowiek by chciał ale nigdy nie chce sam wydawać na nie kasy.

All of time and space; everywhere and anywhere; every star that ever was. Where do you want to start?
Valmai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-21, 14:29   #7
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Valmai Pokaż wiadomość
Myślę, że jak ktoś jest fanem gotowania to ma swoje ulubione garnki a jeśli nie to wie jakie chce kupić. Więc albo tak jak dziewczyny wręczyłabym kartę prezentową do sklepu, albo jeśli chcesz dać namacalny prezent to dałabym jakieś super designerskie pierdółki kuchenne, które człowiek by chciał ale nigdy nie chce sam wydawać na nie kasy.
Świetny pomysł. np. młynki do soli i pieprzu jakiejś super marki, zakup na lata (Peugeot).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-25, 22:07   #8
IGeraldyna1059
Przyczajenie

A moim zdaniem takie jak to nazwałaś "Super designerskie" przedmioty to najgorsze co może być. Moim zdaniem w kuchni powinna panować prostota i użyteczność a nie to jakiej marki są dane artykuły. A o tej marce garnków pierwsze słyszę i widzę nawet po tym jednym wpisie, że zdania są podzielone i to całkiem mocno więc zastanów się czy chcesz zaryzykować wtopę z prezentem
IGeraldyna1059 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 08:54   #9
a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IGeraldyna1059 Pokaż wiadomość
A moim zdaniem takie jak to nazwałaś "Super designerskie" przedmioty to najgorsze co może być. Moim zdaniem w kuchni powinna panować prostota i użyteczność a nie to jakiej marki są dane artykuły. A o tej marce garnków pierwsze słyszę i widzę nawet po tym jednym wpisie, że zdania są podzielone i to całkiem mocno więc zastanów się czy chcesz zaryzykować wtopę z prezentem
" Ile ludzi tyle gustow "I to jest piekne w tym zyciu. Pomysl co by bylo jakby wszyscy mieli ten sam gust...to bysmy np. gotowali tylko w garnkach Silita, przyprawiali mlynkami Peugeota i uzywali nozy Gerlacha. Kazdy czlowiek jest inny i kazdy ma swoje doswiadczenia. (Sa tez wyjatki..ludzie bez doswiadczenia ale.. musza swoje 3 grosze wtracic) .Jedni gotuja w garnkach po babci ,drudzy gotuja w garnkach ..nowoczesnych znanych swiatowo firm.... ale liczy sie produkt koncowy.. czyli jakosc ugotowanego dania. Prawda jest taka ze nie wszystkie produkty znanych firm sa dobre a tym bardziej warte okreslonej ceny. Sztuka jest poszukac tanszych produktow o jakosci tych drogich. Kolezanka zapytala konkretnie o garnki firmy Silit (dla jednych znane dla drugich nie) czy nadaja sie na prezent. Odpowiedz moja brzmiala : TAK bo znam te firme i jej wyroby, inni zaproponowali neutralnie karty prezentowe ... co tez jest swietnym pomyslem. Mysle ze rozwazanie tematu "Super designerskie" ... tej kolezanki nie interesuje
a3389c1658f289371e9f53ba70ebd6b73c85f48f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-28, 16:49   #10
JeanetteKrk1272
Przyczajenie

A może młoda para ma coś takiego jak listę prezentów? Bo garnki uważam za bardzo fajny prezent tylko, że może się okazać, że mają już jakiś fajny komplet, a zazwyczaj miejsce w szafkach w kuchni jest ograniczone i wtedy co będą stały i czekały na swój czas jak obecne się zużyją? Może warto sprawdzić i podpytać co by im się przydało. Ja przed ślubem mieszkałam z narzeczonym parę lat i przez ten czas całą kuchnię juz zdążyliśmy urządzić.
JeanetteKrk1272 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-28, 18:35   #11
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeanetteKrk1272 Pokaż wiadomość
A może młoda para ma coś takiego jak listę prezentów? Bo garnki uważam za bardzo fajny prezent tylko, że może się okazać, że mają już jakiś fajny komplet, a zazwyczaj miejsce w szafkach w kuchni jest ograniczone i wtedy co będą stały i czekały na swój czas jak obecne się zużyją? Może warto sprawdzić i podpytać co by im się przydało. Ja przed ślubem mieszkałam z narzeczonym parę lat i przez ten czas całą kuchnię juz zdążyliśmy urządzić.
A dla mnie taka lista oczekiwanych prezentow to tym bardziej wymuszanie. Staram sie patrzeć na to ze strony bardzo neutralnej. Byłam i gościem jak i goszczącym i w obu przypadkach staram sie wybrać jak najlepsze rozwiazanie. W życiu nie wysłalabym zaproszenia na ślub z załączoną lista prezentów - bezczelność jak i wstyd... Tak samo jak obraziłbym sie dostając jakiś odkurzacz który nie zbiera śmieci czy wazy chińskie bez wartosci (tak jak dostała moja siostra grono prezentów które wyladowaly w śmieciach na dzień po ślubie).
Dlatego myśle ze najbardziej neutralnym właśnie prezentem jest karta prezentowa. Chociażby do sklepu ze sprzętem domowym. To jest jak najbardziej neutralny prezent a zostanie zużyty na pewno... i to wcale nie wstyd ze nie za duża. Jesli para młoda znalazła coś na czym im zależy to zwycżajnei do tego dopłaci . A znajdziecie coś zawsze na pewno...

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2015-02-28 o 18:39
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 13:24   #12
EcoJanean83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez JeanetteKrk1272 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem garnki, nawet te Silit będą odpowiednie, ale nie na prezent ślubny, a na parapetówkę Według mnie najlepszym prezentem ślubnym jest kasa, no chyba że Młodzi zażyczą sobie naprawdę coś konkretnego jeżeli natomiast nie sprecyzowali swoich preferencji najbezpieczniej będzie im dać pieniądze, bo co będzie jeżeli ktoś wpadnie na taki sam pomysł jak Ty? lipa;/
EcoJanean83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 12:22   #13
kasiulkaob
Przyczajenie

Wyposażenie do kuchni moim zdaniem nie jest najlepszym pomysłem na prezent nie ważne na jaką okazję. Ja osobiście nie lubię takich prezentów, wolę sobie kupić sama to co mi się faktycznie podoba.
kasiulkaob jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-22, 22:54   #14
hamy
BAN stały

A moim zdaniem, jeśli po ślubie młodzi zamierzają zamieszkać "na swoim", ma to być ich pierwsze mieszkanie, to tego typu prezenty zawsze są przydatne. Ważne, żeby zrobić listę prezentów i omówić ją z innymi gośćmi, żeby później nie okazało się, że młodzi dostaną trzy zestawy garnków
Ja byłam niedawno na ślubie przyjaciółki, która akurat chciała dostać garnki. Zdecydowałam się na zestaw Tefal Duetto, bo sama mam taki sam już od jakiegoś czasu, używam bardzo często i nic się z nimi nie dzieje, wyglądają jak nowe Łatwo się myje, nic się nie przypala. Tefal daje 10 letnią gwarancję, ale myślę, że garnki spokojnie wytrzymają zdecydowanie dłużej.
hamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-29, 14:33   #15
leonka82
Przyczajenie

Moim zdaniem garnki na prezent są fajnym pomysłem. I pamiątka i użyteczny prezent. A wiadomo jak się idzie na swoje wszystkiego brakuje.
Dobre jakościowo garnki dostaniesz w duka- xxx
My tam kupowaliśmy znajomym na rocznice sztucce i sa mega zadowoleni

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-08-29 o 19:28 Powód: Link.
leonka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 22:22   #16
wera1115
Raczkowanie

Ja dostałam od chrzestnej na ślub zestaw philipiaka. Wykosztowała się, ale jestem jej wdzięczna. Uważam, że świetny prezent. Używam, cały czas wyglądają jak nowe. Zadowolona jestem szczególnie z patelni z groszkowym dnem, jak smażę na innej to ciężko mi się przestawiać, bo tak już się przyzwyczaiłam, zwłaszcza, że nie trzeba lać dużo tłuszczu.
wera1115 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-08, 21:17   #17
MalaBetty
Przyczajenie

Garnki Philipiak to dobry pomysł. Nie wiesz czy są do kupienia bezpośrednio, nie na pokazie?
MalaBetty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-11, 18:17   #18
Paraska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaBetty Pokaż wiadomość
Garnki Philipiak to dobry pomysł. Nie wiesz czy są do kupienia bezpośrednio, nie na pokazie?
Bezpośrednio możesz kupić w salonach firmowych.
Paraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 21:26   #19
dareekn
Raczkowanie

Dobre garnki to podstawa każdej kuchni i jako prezent dla młodych też się nadaje. Ja już wspominalem że mam takie ze stali nierdzewnej najwyższej jakości i już teraz nie wyobrażam sobie kuchni bez nich.
dareekn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-03, 10:26   #20
katherine870
Przyczajenie

Tak, to jest dobry pomysł, ale to muszą być garnki z najwyższej półki - wtedy na pewno po drodze w czasie eksploatacji nic się nie będzie z pewnością działo.

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości