|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o kobietach, które opalają się w ciąży? Tym bardziej zaawansowanej? | |||
Głupota ludzka nie zna granic. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
139 | 75,54% |
Przecież to nic takiego. |
15 | 8,15% |
Nie mam zdania. |
30 | 16,30% |
Głosujący: 184. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Gdzie one mają głowę?!
Cześć dziewczyny
![]() Pogoda piękna, nie chce się siedzieć w domu, ok rozumiem, ale gdzie, do cholery, kobiety w zaawansowanej ciąży mają głowę, że leżą dzień, w dzień na plaży, od rana, do wieczora, z brzuchem na wierzchu?! Siedziałam ostatnio trochę nad morzem i, kiedy widziałam takie sytuacje, to nie wiedziałam, czy mam się śmiać, czy może płakać? Widziałam, że były podobne wątki, ale zastanawiam się, co wy myślicie o takich kobietach? Czy to można nazwać lekkomyślnością?! Ja chyba użyłabym nieco mocniejszego słowa.. Poza tym, mam pytanie do osób z Trójmiasta: Gdzie na plaży jest część dla nudystów!? Ostatnio wmurowało mnie, jak leżąc z facetem, pośród względnie ubranych ludzi, zauważyłam dwie laski w stringach, z cycem wystawionym do słońca. ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie one mają głowę?!
Z całą pewnością powinnaś użyć mocniejszego słowa ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Też niestety nie rozumiem takiego postępowania.
Wróciłam właśnie z wakacji zagranicznych i Paniusia w 8-mcu leżała nad basenem dłużej niż ja ![]() A co do topless, w Pl bym się nie rozebrała ale za granicą to powszechne jest-na piersi można popatrzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kobiet w zaawansowanej ciąży to głupota, głupota i jeszcze raz głupota. Tak samo jak picie i palenie w ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Co do ciężarówek- nie mam zdania, nie wiem czy to szkodzi, czy nie, choć obstawiam, że szkodzi. Ale wypowiem się, co do topless. Sama czasem się tak opalam i nie wiem, mam od razu szukać sobie osobnej plaży, żeby jakieś inne dziewczyny, które przyszły z Tżtami nie miały mi za złe ???? Bez przesady.
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Głupota. Zaraz tak zaznaczę w sondzie. Ale dla mnie, jeśli ktoś chce, to niech się opala, każdy jest odpowiedzialny sam za siebie. Może te kobiety chcą ładniej wyglądać w szpitalu
![]() ![]() Hortencjo, wydaje mi się, że to nie o facetów tu chodzi ![]() Edytowane przez Shadii Czas edycji: 2010-07-05 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Hortencjo,
Nie, nie masz szukać osobnej plaży, chociaż są takie, na których jest to powszechne. Dla mnie, to lekko mówiąc niepoważne. Przynajmniej taka sytuacja, jak ostatnio: dziewczyny stały, wypinały się, jakby co najmniej były w nocnym klubie, obmacywały siebie po piersiach. To jest normalne? No wybacz, dla mnie nie. Poza tym, ja nie miałam im nic za złe. To, że byłam z Tżetem także nie wpłynęło na moje zdanie. P.S. Podziwiam Cię za odwagę. ![]()
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2010-07-05 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem takie kobiety w ciąży,które nagminnie wylegują się na słońcu są nieodpowiedzialne i niepoważne...Ja rozumiem wyjście na słonko na parę minut,żeby odetchnąć świeżym powietrzem ale leżenie i to w dodatku w pełnym słońcu?
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w 8 miesiacu ciązy i sorry ale mam siedzieć w domu i na plaże juz wyjsc nie moge ? Bo jestem głupia ? Faktycznie opalać sie nie mozna, ale to chyba nie znaczy ze mam siedziec w domu i nie moge jechac nigdzie nad wode ? Ja brzuch przykrywam, albo siedze w bluzce i majtkach ze stroju kapielowego żeby brzucha nie wystawiac na słonce.
Chyba ze mówicie o opalaniu sie w ciazy z brzuchem na słoncu to co innego. Do tych ktore siedza sobie tylko w słoncu plecami do słonca tez macie za złe ze sa glupie, nieodpowiedzialne itd ? ![]()
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Piszę że jak z brzuchem na wierzchu to nie bardzo, bo nie powinno/nie wolno sie opalać w ciąży i to przez cały dzien w pełnym słoncu.
Nad woda w słońcu moge chyba posiedziec ?
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
A co jeszcze grozi kobietom w ciąży przebywającym długo na słońcu poza przebarwieniami? Bo ja jestem w sumie nie w temacie i wiem tylko o tych przebarwieniach, a chętnie się dowiem czegoś jeszcze
![]() Odnośnie pytania w tytule - to chyba nie nowość, że są ludzie mądrzejsi i głupsi; niektóre w ciąży nawet palą i nic sobie z tego nie robią. ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2010-07-05 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ale przecież ja napisałam w moim pierwszym poście, że chodzi mi o kobiety, które latają po plaży właśnie z brzuchem na wierzchu. To normalne, że przecież nie będziesz siedziała w domu, tym bardziej, kiedy na dworze jest tak pięknie, jak ostatnio. Z tym, że trzeba znać granice i wiedzieć, że m.in. brzuch należy przykryć.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
1) pokazywanie genitaliów na plaży to przesada
2) opalanie się topless jest ok 3) opalanie się kobiet w ciąży jest tak skrajnie durne, z tego co wiem brzuszek powinien być przykryty powinno się nosić bluzkę Cytat:
Opalanie się o godzinei 15, filtr minimum 30, okulary przeciwsłoneczne, parasol plażowy wtedy to ewentualnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie tez za bardzo nie wiem, czemu... z reszta wiem, ze kiedys na wsiach zdarzalo sie i takiej ciezarowce w 8smym mc brac udzial w zniwach w pelnym sloncu i dawaly sobie rade. czym to szkodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No, spoko, żniwa w zaawansowanej ciąży
![]() Kiedyś na wsiach to wiesz co jeszcze się dziać mogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Też nie raz widziałam takie sytuacje, kobiety w mocno zaawansowanej ciąży z brzuchem na wierzchu i opalanko. Ja nie mogłam wytrzymac taki był upał, a kobieta siedziała zanim jeszcze przyszłam na plażę i jak wychodziłam nadal siedziała. Dla mnie to głupota...
Co innego , gdy brzuszek jest zakryty , ma parasol obok , pod którym zawsze może się schronic itd. Co do opalania toples, nie przeszkadza mi to zupełnie, ale pokazywanie genitaliów już mnie jakoś razi. Tak samo jak malutkie dzieci biegające bez majtek na golasa <był już kiedyś taki wątek>. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobiety o podwyższonym ciśnieniu tętniczym są narażone na wiele powikłań opalania w czasie ciąży, ponieważ podwyższone podczas opalania ciśnienie może powodować odklejenie łożyska.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem za bardzo w temacie, bo będąc na wakacjach we Włoszech widziałam tylko 1 kobietę w ciąży (w przez cały tydzień pobytu!) i spacerowała po mieście. A że Polacy ostatnimi czasy dość mocno się plenią, to widocznie przypadki dziwnych zachowań ciężarnych również wzrastają
![]() Dla mnie o wiele gorsze jest picie alkoholu i palenie papierosów w ciąży, bo nie ma chyba nic gorszego niż kobieta w 9 miesiącu i pet w ręce. Obrzydliwe! Gdzie ONE mają głowę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale co sie dziwisz, czlowiek jakos nie ulegl strasznie ewolucji przez te, a rzucmy liczbe, 100 lat. jak w tedy jakos to te kobiety przezywaly, to chce wiedziec co jest takiego okrutnie szkodliwego dla plodu w sloncu - rozumiem ogolny upal, oslabienie etc. ale czy istnieje jakies ryzyko uszkodzenia plodu? no pytam sie powaznie bo nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale z tymi żniwami to trochę przesada. I tak może być ryzyko dla płodu gdy odklei się łożysko. Może nawet umrzeć w skutek niedotlenienia. Jest też zagrożenie życia dla matki z powodu zaburzeń krzepnięcia i utraty krwi Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-07-05 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
tyle czasem słyszę, że nie wolno się opalać w ciązy, natomiast chciałabym wiarygodnych źródeł, w jaki to sposób może szkodzić dziecku. Skora, tłuszcz, mieśnie, macica- płód - W czym bawełniana koszulka to przebija? ciekawi mnie to, serio.
http://kobieta.interia.pl/szukaj/new...a-ciaza,402392 Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-05 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorosła kobieta, DOROSŁA, która chodzi do lekarza i raczej nie żyje w dziurze zabitej dechami gdzie się o tym nie mówi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
co do topless to jak dla mnie taki trochę zaścianek.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-05 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie, tez bym chciala jakis wiarygodnych zrodel. ze lozysko sie moze odkleic, no ok - ale to tak naprawde moze zdarzyc sie wszedzie, nie trzeba sie wylegiwac w zylionowym upale. muszynianko, wiem do czego darzysz. skoro one to wytrzymywaly - taki hardkor. to co moze zaszodzic rozleniwionej kobiecie XXI wieku na lezaku? prawie kazda, z Was mowi, ze to chore i maja nie po kolei w glowie. no ok, ale oprocz tego lozyska moze sie cos jeszcze zdarzyc? w czym moze pomoc bawelniana szmatka, ktora nakrywa sie brzuch - skoro to tak naprawde zadne zabezpieczenie przed promieniami. no po prostu chcialabym, zeby ktos mnie z punktu medycznego oswiecil, co moze stac sie takiemu nienarodzonemu dziecku? pomijam wszelkie przebarwienia u mam etc. po prostu mnie to ciekawi. Edytowane przez Ankalime Czas edycji: 2010-07-05 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nie no zupełnie nic.
To że jest znacznie wyższe ryzyko odklejenia się łożyska, to przecież pikuś. Smażmy ciężarne na słońcu to na pewno jest strasznie zdrowe. Strasznie zdrowe i zalecane, zwłaszcza chodzenie na solarium w dużych dawkach ![]() Wsiadajmy za kółko po pijaku, co z tego że ryzyko wypadku jest wyzsze? No co? No ktoś mi powie co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie bylam w ciazy, ale na moj rozum ostatnia rzecza, na jaka ma ochote ciezarna jest smazenie sie na sloncu... Choc widzialam kilka takich przypadkow i z podziwu wyjsc nie moglam...
Ja tez chcialabym poznac badania, ktore mowia, ze slonce rzeczywiscie szkodzi ciezarnej, ale na pewno piwo i papierosy szkodza znacznie bardziej.
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Z ciekawości poszukałam i uwaga (!) nie znalazłam nigdzie ani słowa o szkodliwości opalania się w ciąży. Może więc ten bulwers jest zupełnie niepotrzebny i nieuzasadniony a panie, które tak tutaj krytykujecie głowę mają zupełnie na miejscu?
http://www.cudownedzieci.pl/Porady/1...lanie-w-ciazy/ Z tego co mnie wiadomo to opalanie podczas ciąży nie jest dobrym pomysłem bo potem, po porodzie porobią się blizny na tej spalonej słońcem skórze (takie brzydkie czarne krechy). To chyba tyle przeciwwskazań ![]() Ja tam sobie na brzuszek kupiłam krem z filtrem 50 i u siebie na działce owszem siedzę sobie w słonku - w koszulce i spodenkach krótkich. Jakoś bardzo się nie opalam bo ja jestem z tych bladoskórych co się pieką na buraka ![]() ![]() Natomiast jestem za podziałem plaż na ubrane i nieubrane. I nie chcę czyichś piersi oglądać, i nie ważne czy jestem z tż-tem, z dzieckiem czy sama. Po prostu nie chcę. Ja tam nikomu moich gołych części ciała przed oczy nie rzucam nachalnie i chciałabym aby mi się ludzie tym samym odwdzięczali. Poza tym smażenie piersi jest niezdrowe. Ogólnie smażenie się jest niezdrowe. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-05 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.