|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moj facet ?
Jestem w 4 miesiacu ciazy i mam wrazenie ze moj facet siw ze mna nie liczy ze wszystko to co mi sie nie podoba zrzuca na moje hormony i moje wiwczne zlosci i humorki przez ro, ale jak mam sie czuc kiedy o wielu rzeczach dowiaduje sie na koncu np ostatnio nie spieszyl sie z tym ( i wgl mi o tym sam nie powiedzial tylko przelotem zobaczylam posya na fb wywnioskowalam ) ze jedzie pokopac z kolegami w niedziele na jakis mecz, okay spoko, mial wrocic do "pilki" ale tylko na treningi bo stwierdzil ze nie bedzie chodzil na mecze a tu nagle takie cos , gdy sie zapytalam dlaczego mi o tym nie powiedzial to jak zawsze jest wymowka ze dowiedzial sie w ostatniej chwili albo Ty juz spalas, ale okay wstalam i mial w cholere czasu o tym mi powiedziec. Na domiar tego wszystkiego bie mieszkamy razem, mimo ze bedziemy miec razem dziecko, jestesmy obydwoje bardzo mlodzi( ja mam 23 on 22) ale mam wrazenie ze odpowiedzialna i dojrzala z kazdym dniem robie sie ja nie on, ale to nie wszystko, stwierdzil ze po meczu idzie z kumplami na grilla, kiedy powiedzialam ze mi sie to nie podoba bo w tygodniu moze widzielismy sie na pare chwil tyle co byl ze mna na badaniach bo go prosilam o to , to jeszcze zaczal mi wyliczac ile dni sie bedziemy widziec poza niedziela i ze narzekam ze malo, ja rozumiem potrzebuje spedzac czas z kolegami ale chcialabym zeby liczyl sie ze mna tym bardziej kiedy jestem w ciazy, nie wiem czy cos w tym dziwnego ze mam ochote spedzac z nim weekend kiedy nie widzimy przez caly tydzien przez jego prace ?? Co robie nie tak ? Moze ja mam malo wyrozumialosci w tym wszystkim? Boje sie ze po urodzeniu sie malenstwa zacznie znajdowac czesciej jakies wymowki i zwalac wine na mnie a siebie robiac tego dobrego idealnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moj facet ?
Cytat:
Macie perspektywę zamieszkania w ogóle razem?
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- I mam wrazenie ze dopoki sie on nie zmieni to nie ma sensu mieszkac razem bo zarowno ja jak i dziecko bedziemy potrzebowali spokoju a nie za kazdym razem awantura, proszac o glupi soacer nieraz uslyszlam ze nie bo nie ma sily, jest zmeczony albo nie ma pomyslu i zebym ja cos wymyslilaale kiedy tylko ma widziec sie z kolegami dostaje energi a zwlaszcza kiedy ma wstac wczesnie do pracy nie bedzie mu przeszkadzalo ze z kolegami posiedzi do pozna, nie chce byc tylko dziewczyna ktorej na pokaz okazuje wsparcie i zrozumienie i tylko slowne zapewniania gdzie nie ma w tym odzwierciedlenia w zachowaniu, a kazda proba naklonienia go do zmiany, prosba, wytlumaczenie , konczy sie agresja i krzykiem w stosunku do mnie i robienie ze mnie tej zlej niedobrej zolzy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
O tym wszystkim to powinnaś porozmawiać ze swoim facetem, a nie tutaj na forum piszesz.
To jest Wasze życie, Wasza relacja, Wasz związek.. zasady współżycia, oczekiwania itd. powinny być ustalone już dawno.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Rozstan się.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Rozstan sie a potem co dalej ? Szarpanina o dziecko ? Bo byloby ze to jest moje i nie masz prawa mi zabronic ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nie musi być żadnej szarpaniny. Ustalicie sadownie widzenia z dzieckiem i wysokość alimentów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mysle, ze bedzie Ci bardzo ciezko dojsc do porozumienia, bynajmniej w tym momencie.
Moze on nie dorosl do roli ojca i partnera? Jesli to sie nie zmieni, bedziesz musiala podjac jakas decyzje. Porozmawiaj z nim szczerze jak on to widzi, czego Ty oczekujesz. Moze jego przerosla sytuacja i sam sie pogubil? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
przeciez wy juz zyjecie jakbyście nie byli razem, jesteś ze wszystkim sama
robisz krzywdę sobie i dziecku kurczowo trzymając się tego faceta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Osobiscie tez bym odeszla ale nie chce Autorce sugerowac takiego kroku. Czesto relacje miedzy bylymi partnerami poprawiaja sie jak sie rozejda. Tutaj jeszcze bedzie dziecko. Jesli ma patrzec na klotnie i chora atmosfere to rozstanie jest najlepsze w takiej sytuacji.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Oczywiście że sytuacja go przerosła, dziecko nie jest planowane a świadomie napewno by się ja nie nie zdecydowali. Chłopak, bo ciężko go nazwać mężczyzną, najchętniej włóczyłby się z kumplami, a tu ma dziewczynę w ciąży, która narzeka (slusznie) że mało jej czasu poświęca i prosi o więcej zainteresowania.
Skoro rozmiawiałaś i nic to nie dało, fochami i obrażaniem się nic nie wskórałaś, to ciężko doradzić coś. Najłatwiej powiedzieć "rozstań się". To raczej w obecnej sytuacji ostateczna ostateczności, a myślę że rzeczywistość nie jest aż tak beznadziejna żeby nie mogło się coś zmienić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja za to nie rozumiem kompletnie o co chodzi, ani tekstow o rozstaniu...i nie rozumiem tez nawet zupelnie problemu (poza tym, ze nie mieszkacie razem). Chłopak nie powiedzial autorce o meczu, wielki problem, gdybym mi TZ o kazdej takiej ☠☠☠☠☠☠☠e mowil to bym oszalala. I jeszcze co gorsze, smial raz w tygodniu wyjsc z kolegami na grilla. Faktycznie, straszne, rozstan sie
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to nie ma nic do rzeczy ty masz prawo ulozyc sobie zycie z kim chcesz a on nadal bedzie ojcem jedno nie wyklucza drugiego nie musi byc zadnej szarpaniny,po urodzeniu dziecka sladasz wniosek o uznanie i alimenty a nastepnie ustalenie kontaktow z dzieckiem ,ojciec wowczas ma ustalone wizyty i nie ma o co sie szrpac on ma prawo byc ojcem a ty masz prawo ukladac sobie zycie jak tobie odpowiada zreszta patrzac jak sie zachowuje w tym momencie moze sie okazac ze tylko duzo gada a wogole nie bedzie sie nim zajmowal siedzenie z kims tylko dlatego ze kiedys tam w przyszlosci moze miec jakies pretensje brzmi conajmniej smiesznie piszesz ze sie cieszycie z wpadki niesety po twoim opisie sytuacji ja tego raczej nie widze za to widze ze gosciu zupelnie nie dorosl do roli ojca i jeszcze jest w szoku a raczej nie dociera do niego powaga sytuacji i na twoim miejscu nie oczekiwalabym wielkiej zmiany jak sie dziecko urodzi nie wbiegaj mslami tak daleko co bedzie jak z kims sie zwiazesz mysl o tym co jest teraz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ale skad wyplywaja wnioski ze facet nie dojrzal do roli ojca? Fakt, nie mieszkaja razem -niewiadomo z jakiego powodu i z czyjej winy. Ale nie dojrzal, bo pracuje przez 5 dni w tygodniu? Bo jezdzi z nia na badania? Bo smial pojechac na mecz?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Tu nie chodzi o to, ze chlopak ma sie meldowac ze wszystkim co robi. Ma prawo do swoich pasji, kolegow. Ja zrozumialam, ze Autorka ma zal do niego, ze o wszystkich jego planach dowiaduje sie ostatnia. Nie uwzglednia jej zdania. Nie zapyta , czy ma ochote w weekend cos razem zrobic. Facet wybiera wlasne przyjemnosci nie wlaczajac w to Autorki. Ona czuje sie poza kregiem jego zainteresowan, ze tak powiem.
Ja bym szczerze porozmawiala ale jesli w krotkiej przyszlosci nic sie nie zmieni, to trzeba podjac jakas decyzje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zamieszkała razem, wtedy będziecie siebie mieli częściej i jego wyjście z kolegami nie będzie dla Ciebie tragedią.
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A jak szedl na grilla to czego z nim nie poszlas?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tylko nie bierz z nim ślubu...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Postaraj umówić się z nim na jakieś spotkanie, ale bez poruszania trudnych tematów, kłócenia się, po prostu chwila oddechu we dwoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-08-13 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ile czasu się znaliście i jednocześnie ile czasu byliście parą, zanim zaliczyliście wpadkę?
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
jedynym rozsądnym rozwiązaniem w tej sytuacji jest to żebyście zamieszkali razem. Będziecie mogli mieć więcej czasu dla siebie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.