|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 103
|
Nie rozumiem o co chodzi-nie¶mia³y facet
Chcia³abym ¿eby kto¶ spojrza³ na to z innej ni¿ ja perspektywy.
Spotykam siê z facetem od grudnia ca³e dwa miesi±ce, znamy siê jakie¶ 3 miesi±ce. Nasze randki wygl±daj± bardzo podobnie. Spotkamy siê w weekend, idziemy do pubu , kina lub na jak±¶ kolacjê. Wydaje siê ¿e ¶wietnie nam siê rozmawia, czas leci a my nie zwracamy na to uwagi, jest po prostu fajnie. Na co dzieñ, poniewa¿ nie mieszkamy blisko i oboje pracujemy, pozostaje nam pisanie i dzwonienie. I znowu tematy o których rozmawiamy s± ró¿ne, równie¿ te dotycz±ce zwi±zku. On twierdzi ¿e mu siê podobam, ale jako¶ tego nie okazuje. Podobno by³ w zwi±zku ale jaki¶ czas temu. Na spotkaniach nie okazuje mi czu³o¶ci... ostatnio sama zaproponowa³am ¿eby u¿yczy³ swojego ramienia...i chyba mu siê podoba³o... buziak w policzek to szczyt mo¿liwo¶ci. Chocia¿ na ³y¿wach by³o obejmowanie i trzymanie za rêkê. Czy facet mo¿e byæ a¿ tak nie¶mia³y??? Czy raczej nie jest pewny czy to to i czy w³a¶nie ja mu odpowiadam? Nie wiem co my¶leæ.. w g³owie mam sinusoidê.Jednego dnia podgrzewa atmosferê... innym razem czujê ch³ód. Pakowaæ siê w t± relacjê?czy daæ sobie spokój? Edytowane przez igaAnia Czas edycji: 2018-01-28 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 906
|
Dot.: Nie rozumiem o co chodzi-niesmia³y facet
Mój facet twierdzi³, ¿e w kontaktach z kobietami by³ zawsze bardzo nie¶mia³y, a jednak gdy mu siê spodoba³am od razu to wiedzia³am. Stara³ siê, zabiega³, widzia³am, ¿e chce czego¶ wiêcej ni¿ niezobowi±zuj±cych spotkañ. Taka nie¶mia³o¶æ mo¿e byæ wymówka przed pierwszym kontaktem z obc± kobieta i odrzuceniem, a nie przed osoba, z któr± siê ju¿ przegadalo tyle czasu.
Powiedz mu wprost, ¿e nie wiesz do czego to zmierza, nie chcesz marnowaæ swojego czasu, wiêc albo intesyfikujecie kontakt, albo wrzucasz go do friendzone'a. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziêki za radê...chyba takiej w³a¶nie potrzebowa³am. £udzenie siê tylko oddala mnie od normalnego zwi±zku. A do tego trzeba dwóch osób, które czuj± do siebie poci±g.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 906
|
A sama z siebie zlapalas go za rêkê? Ja w ten sposób o¶mieli³am mojego partnera i tyle mu wystarczy³o, ¿eby prze³amaæ siê i zainicjowaæ bardziej intensywny kontakt cielesny. Mo¿esz spróbowaæ, jednak je¶li on nic z tym nie zrobi to szkoda czasu. Chyba nie chcesz pó¼niej siê wstydziæ, ¿e on nawet Ciê przez przypadek nie dotknie przy znajomych czy na ulicy, bêdziesz siê prosiæ o ka¿d± czulostke. To mega wykañczaj±ce.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 634
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 935
|
Ja bym najpierw spróbowa³a sama co¶ zainicjowaæ. Poca³uj go, zapro¶ do siebie. Spójrz na reakcjê. Bêdziesz wiedzia³a czy jest nie¶mia³y czy po prostu z jakiegos powodu sie wykrêca.
Je¶li to nie pomo¿e to pogadaj z nim szczerze. Zapytaj o co chodzi. Powody mog± byæ ró¿ne, nie dowiesz siê, dopóki nie zapytasz. Powiedz jasno, ¿e to Ciê mêczy.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na zaproszenie do domu zgodzi³ siê ochoczo, ale pomimo tego ¿e nikt nam nie przeszkadza³ on siedzia³ pó³ metra ode mnie
![]() Sama z siebie z³apa³am go pod rêkê ![]() On ogólnie robi sporo rzeczy, które ¶wiadcz± o tym ¿e mu zale¿y...(np. ostatnio w nocy odebra³ mnie ze spotkania i odwióz³ do domu)ale brakuje tych przytulanek. Jednak przewa¿nie ca³owanie odbywa³o siê u mnie na 2 lub 3 randce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz czy ma do¶wiadczenie w zwi±zkach? Ile macie lat?
![]() |
#9 |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Na moje oko, to on jakimi¶ szczególnymi uczuciami do ciebie nie pa³a, po prostu spêdza sobie z tob± mi³o czas. Po dwóch miesi±cach to ju¿ siê wie, czy konkretna osoba ciê kreci i je¶li tak, to d±¿ysz do jakiego¶ kontaktu, dotyku, a nie siedzisz, jak na wizycie u cioci, pó³ metra dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Podobno ma.. ale do koñca tego nie wiem , oboje jeste¶my po 30 wiêc raczej to nie jest m³odzieñcza nie¶mia³o¶æ, raczej zasiedzenie bo tak ³atwiej i pro¶ciej.. dla nowej osoby trzeba sporo zmieniæ
A zachowuje siê bardziej jak przyjaciel Ale jest jeszcze co¶... rodzina chcia³a zrobiæ z niego ksiedza i jest religijny... ja mniej...¿eby nie powiedzieæ ze wcale Edytowane przez igaAnia Czas edycji: 2018-01-28 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Hm, ale to on tego tematu nie porusza³ wcze¶niej? Je¿eli jest religijny to nie pyta³ Ciebie o Twoje pogl±dy w tej sprawie? Nie mówi³, ¿e np. on wierzy w to i w to i nie chce ¿adnych pieszczot z inn± kobiet± ni¿ z ¿on±? Wydaje mi siê, ze o takich rzeczach rozmawia siê wcze¶nie, ¿eby nie by³o potem konfilktu interesów. A nie zamiatanie tego pod dywan, jako¶ to bêdzie.
Porozmawiaj z nim. Zapytaj wprost o co chodzi, powiedz, ¿e to Ci nie odpowiada. Je¶li np. oka¿e siê, ¿e ch³opak nie chce z powodu religii niczego wiêcej ni¿ poca³unki i przytulanie na tym etapie znajomo¶ci, no to pytanie czy Ci to bêdzie odpowiadaæ czy nie czas siê rozstaæ.
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie skre¶lam ludzi z uwagi na religiê, wiêc mi to nie przeszkadza³o, ¿e on wierzy, ale faktycznie przez to ¿e ja mam du¿± tolerancjê nie pomy¶la³am, ¿e to mo¿e byæ problem. Sex dopiero do slubie nie wchodzi w grê wiêc bêdzie ...albo..albo. Czeka mnie po prostu powa¿na rozmowa, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racjê pogadaj z nim no i potem podejmiesz decyzjê.
![]() |
![]() |
#14 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 888
|
Ja te¿ kiedy¶ widywa³am siê z takim facetem. Zero czu³o¶ci innych ni¿ przytulanie. Pewnego dnia uzna³am, ¿e jeste¶my kumplami i tak zaczê³am podchodziæ do naszych spotkañ. Wtedy w nim co¶ pêk³o, zacz±³ ³apaæ mnie za rêkê, obejmowaæ i ca³owaæ. Potem siê dowiedzia³am, ¿e by³ kilka lat z bardzo religijn± dziewczyn±, która nie pozwala³a siê dotkn±æ. Ja mu siê podoba³am, wiêc nie chcia³ mnie zraziæ do siebie, dlatego by³ bardzo zachowawczy. Pogadaj z nim szczerze. To, ¿e katolik, nie znaczy, ¿e z seksem bêdzie czeka³ do ¶lubu. Ludzie s± ró¿ni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jest warto¶ciowym cz³owiekiem dlatego muszê siê dowiedzieæ o co chodzi. Trzymajcie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 597
|
Ja uwa¿am, ¿e jest w porz±dku. Powodów jego zachowania mo¿e byæ du¿o, ale je¶li pokazuje w inny sposób, ¿e jeste¶ dla niego wa¿na to wszystko jest dobrze. Po prostu z nim porozmawiaj, inaczej siê nie dowiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 72
|
Moim zdaniem mo¿esz spróbowaæ 1 raz przej±æ inicjatywê, korona ci z g³owy nie spadnie. Nie mów mu wprost czy co¶ jest miêdzy wami, nie mów wprost o zwi±zku bo jak naprawdê jest nie¶mia³y to siê jeszcze wystraszy.
Daj mu do zrozumienia ¿e ci siê podoba swoim zachowaniem. Popatrz siê na niego tak jakby¶ chcia³a go schrupaæ, poca³uj lub z³ap za rêkê i powiedz jaki¶ komplement w stylu ¿e super siê z nim spêdza czas albo ¿e dobrze siê z nim czujesz. Jak ch³opak tego nie chwyci i nie poci±gnie sam dalej to odpu¶æ sobie, po takich wskazówkach ju¿ powinien wiedzieæ co ma robiæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 188
|
Mo¿e serio sie wstydzi. Zamieñcie siê rolami i to ty przejmij inicjatywê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 188
|
No to daj znaæ. Jak kto¶ spojrzy inny, to wcale nie widzi wiêcej, bo nie wiemy co jest przyczyn± jego zachowania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nareszcie wiem na czym stojê. Faktycznie on ba³ siê mojej reakcji ale na swoim terytorium zosta³ zdobywc± i okaza³ siê czu³ym facetem
![]() ![]() Czasem warto zaryzykowaæ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 715
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 144
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziêkujê ... jest szansa na co¶ naprawdê trwa³ego.. czas pokarze Edytowane przez igaAnia Czas edycji: 2018-02-06 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dok³adnie, tak jak wysz³o...mo¿e inaczej go postrzegasz, a prawda nied³ugo wyjdzie na jaw :P Tak jak my bywamy ró¿ni, oni tez - wiec to mozliwe ze jest nie¶mia³y, ale nie ma w tym nic z³ego. Moim zdaniem lepszy taki ni¿ osiedlowy bawidamek :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.