|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nie Oddane Pieniadze
Czesc dziewczyny mam pewien problem.2 lata temu przyjechalalam do Bristolu z chlopakiem by rozpoczac zycie ,zarabiac , zbierac pieniadze na nasze wymazone mieszkanie .Szybko znalezlismy prace , a na naszym wspolnym koncie bylo wystarczajaco duzo pieniedzy by wynajac flata Wspolne konto mialo nas zmobilizowac do wspolnego zbierania ale za razem kazde z nas mialo osobne konto na wlasne przyjemnisci Wszystko odnowilismy razem wiele rzeczy kupowal on ale wieksza czesc kupilam ja niestety i tego teraz rzaluje .Po pewnym czasie wszystko zaczelo sie psuc , szczegolnie rozchodzilo sie o pieniadze w naszych klutniach ,nie bylo perspektyw na polepszenie stosunkow miedzy nami .Chlopak zaczol mnie bic bo stracilam prace , potem przepraszal ,potem znowu uderzyl .Szybko przyszlo mi do glowy by sie wyniesc i w koncu spakowalam bagaz i wrocilam do Polski .Zostawilam we flacie duzo moich rzeczy za ktore zaplacilam i chcialabym je miec zworcone .Takze na wspolnym konice mam pieniadze ktore wplacalam .Narazie moj ex nie kwapi sie by zworcic rzeczy a co dopiero pieniadze wiec jestem w kropce POMOZCIE CO ROBIC!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie Oddane Pieniadze
no nieciekawa sytuacja - dlatego wlasnie ze jestem juz ze swoim TZ kilka lat i nie mamy zadnych starc o kase to i tak mamy osobne konta. jedyne wyjscie to jesli znasz sort code, account no i haslo do konta to mozesz zadzwonic do banku i przelac kase na swoje konto(lub zrobic to przez neta).jesli konto bylo wspolne i jestes do niego upowazniona to mozesz to zrobic przez tel osobiscie, jesli nie to musi to byc jakis facet.
No a jesli nie znasz danych konta to wchodzi w gre tylko i wylacznie dobra wola twojego bylego. Wspolczuje ,niemila sytuacja, powodzenia
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli masz dowody na to, że Cię bił, możesz mu zagrozić, że o ile nie odda Twoich rzeczy, sprawa o pobicie trafia do sądu. Ale szczerze mówiąc wyjechać bez zabrania praktycznie wszystkich swoich rzeczy... chyba musiałaś być faktycznie w kiepskim stanie.
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
odpowiadam na kolezanki spostrzezenie ze musialam sie szybko zbierac ze zostawilam swoje rzeczy , no wiec sa to szafki ,szafa , dywan itp wiec raczej nie moglabym tego wziasc na plecy
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Jesli nie da sie tak zrobic jak tu juz wspomniano, a byly TZ nie chce dobrowolnie oddac, to moze mozna z tym isc na policje? Oddac sprawe do sadu? Skoro to wasze wspolne konto, to powinnas miec do niego dojscie i pieniazki sobie wyplacic
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym ,pojsciem gdzies to nie jest glupi pomysl.W Anglii sa uczuleni na przemoc w rodzinie czy w zwiazku.Sa nawet rozne linie telefoniczne pod ktore mozna dzwonic .a pomoc mozna uzyskac w osrodkach zdrowia ,poradnii rodzinnej a nawet w spodzieli mieszkaniowej.Wiec mozesz mu delikatnie podpowiedziec ,ze masz obdukcje i zastanawiasz sie co z tym zrobic...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
jedynym problemem jaki jest to to ze jestem juz w Polsce i jest mi trudniej go zlapac .
|
|
|
|
|
#8 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Czy naprawde potrzebne sa Ci te szafy, szafki itp.?
Ja bym to zostawila. Jaka maja wartosc te graty? O jakiej Ty kwocie mowisz na jego koncie, warto o to walczyc? Odetnij sie od tego i zmien swoje zycie na dobre. Dlaczego nie wrocisz do pracy w Anglii? Jestes mloda osoba dorobisz sie lepszych szaf, szafek i w ogole bez tego wczesniejszegi balastu dasz sobie rade. |
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
|
[quote=camillla;5561489] .Szybko znalezlismy prace , a na naszym wspolnym koncie bylo wystarczajaco duzo pieniedzy by wynajac flata Wspolne konto mialo nas zmobilizowac do wspolnego zbierania ale za razem kazde z nas mialo osobne konto na wlasne przyjemnisci
Mam pytanie,jak mieliscie wspolne konto to powinnas miec rowniez dostep do tego konta?Czy mial tylko Twoj dostep
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
piszesz, ze to rowniez Twoje konto - nie widze problemu...
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyna się czegos dorobiła i ma to teraz zostawić? To są tak samo jej rzeczy jaki i jego, moze niech on jej wszystko odda i żyje bez wcześniejszego balastu? ![]() camillla, wydaje mi się, ze jeśli nie wybierzesz sie do Anglii osobiście i nie załatwisz swoich spraw, to nikt tego za Ciebie nie zrobi a już na byłego TŻta nie masz co liczyć. Zresztą po rzeczy i ewentualnie meble chyba i tak musisz tam pojechac, on Ci tego nie przysle pocztą... Najlepiej wybierz się tam z ojcem, bratem czy kuzynem. Nie, nie po to żeby mu walnęli Ale po to, żebys czuła się pewniej. Z pewnościa jesli konto było wspólne mozesz z niego korzystać.
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie a jak bylo z tym kontem ,czy to konto jest rownierz na Twoje nazwisko ,w banku figurujesz jak wspolnik tego konta ,czy to bylo konto wspolne na zasadzie waszej umowy?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale po to, żebys czuła się pewniej.