![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak wyglądają Wasze zakupy z mężami (partnerami)
U mnie zwsze jest podobny scenariusz, idziemy np. do galerii na zakupy a moj ukochany mąż ciągnie mnie zawsze do wszystkich sklepów z bielizną albo sukienkami
![]() ![]() A po zakupach musze wszystko mierzyć a to w staniuku, a to bez stanika a to tak a to tak. Ale ogólnie to mi się podoba, jest taki słodki i uroczy pod tym względem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak wyglądają Wasze zakupy z mężami (partnerami)
Mój nie grzebie w bieliźnie, ale lubi ze mną robić zakupy (tak przynajmniej mówi mnie
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U nas jest tak, że raczej nie możemy iśc na nieplanowane zakupy. Ale jeżeli tylko wspomnę, że być może przy okazji sobie połazimy, to on juz o tym wie i może chodzić dłużej ode mnie - ja w sumie bardzo szybko padam i nie jestem w stanie przejść wszystkich sklepów w jednej galerii handlowej - moj Luby może spokojnie
![]() Jeżeli mamy kupić coś dla niego, to raczej zostawiam mu wolną rękę - on wybiera, mierzy co chce, a ja akceptuję albo i nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moj za to jest z tych co chodzi i wywraca do gory oczami i wdycha jak tylko chce wejsc do sklepu.Dlatego na zakupy najlepsza jest kolezanka ktora ci dobre doradzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
magdolek łacze sie w bolu-mam to samo
![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
to ja mam podobnie jak Gothic Daisy, może łazic dłużej ode mnie i jest najlepszym doradcą! Gusta mamy podobne, więc jak jest coś do bani to faktycznie jest do bani.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
koszmar.....nawet w spozywczym
![]() wole chodzic sama bo mnie nikt nie pospiesza i nie marudzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam to samo, wolę zabrać trójkę dzieci do sklepu (na początku wyprawy ustalam, kto co z grzeczności będzie miał ![]() ![]() jednak ma to pewną zaletę, nauczyłam się szybko podejmować decyzje ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
witam,a wiec i ja sie wypowiem na temat "wspolnych" zakupow.
jesli chodzi o spozywke to najczesciej robi mezuch z karteczka w reku bo ja i dzwigac nie lubie i jak jest sam to mniej pieniedzy wyda (bo sie boi,ze bede krzyczec) ![]() kosmetyki kupuje sama ( coby nie wiedzial ile kosztuja) ![]() ciuchy dla siebie zazwyczaj kupuje sama,bo moj mezus to by mnie najchetniej w najkrotsza mini ubral, pomijajac fakt,ze i wiek juz nie ten i figura nie ta ![]() dla niego ubrania kupujemy razem,oczywiscie nieobywa sie bez glosnych konwersacji ![]() a tak poza tym to wiekszosc naszych wspolnych wypadow do miasta wyglada tak,ze ja ogladam co mi pasuje a mezuch przeglada dzialy komputerowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam robić zakupy z moją kumpelą. Jest dla mnie idealnym doradcą, a zakupy z nią są zawsze udane. Natomiast z moim mężczyzną różnie, często dochodzi do kłótni i sprzeczek, więc staram się naprawdę rzadko z nim chodzić. Natomiast zakupy spożywcze to co innego, robimy je razem oczywiście.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]()
Uwielbiam robić zakupy z moim Ukochanym, jest moim najlepszym doradcą... nawet pomaga mi w wyborze koloru błyszczyka!!!
![]() Wszystko zawsze kupujemy razem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A moj najczesciej po wizycie w dwoch sklepac zaczyna omdlewac. Najpierw udaję ze tego nie widzę ale po kilku kolejnych sklepach i jego cierpiętniczych minach odechciewa mi się zakupów. Na szczęście czasem jest ok ale i tak raczej wybieram się z koleżanką albo mamą na maraton po galeriach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to z koleżankami to sama przyjemność. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Mój uwielbia kupować dla mnie ciuchy i bieliznę, buty itd. Zakupy spożywcze, takie codzienne robi sam po pracy.Na większe jedziemy razem do supermarketu.Gorzej jest z kupowaniem kosmetyków, nic sie nie odzywa, ale widzę, że ma dość i stroi miny, jak pół dodziny wybieram cienie, tusz itd.
![]() ![]() ![]() Asia b, Twój mąż na rację, że chce Cię ubrać w miniówy. Co Ty chrzanisz z tym wiekiem? Sprawdziłam w profilu ( z ciekawości), jesteś tylko rok starsza ode mnie!Ja tez jeszcze niedawno myślałam,że jestem za "stara", moje zakompleksione koleżanki stwierdziły, że koło 30-tki to "już nie wypada"ale na szczęcie mi przeszło. Figurę mam lepsza niż 10 lat temu i zamierzam jeszcze długo chodzić w miniówkach.Jeszcze nikt nie dał mi wiecej niż 22-lata, ostatnio nawet wzięto mnie za licealistkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zawsze razem robimy zakupy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja też uwielbiam robić zakupy z moim mężem, najchętniej kupiłby mi wszystko na co tylko mam ochotę i zawsze mówi "Pieniędzmi sie nie przejmuj jakoś damy sobie radę" Uwielbiam go za to. Z tą bielizną to mam podobnie. Bardzo lubi chodzić do sklepu Triumpha itp.
![]() Jedyny minus to sklepy spożywcze, potrafi kupić mnóstwo "nowości" czekoladki Lindta, cukierki dla dzieci, nową kawę, jakiś ser którego nie próbowalśmy.Z jednej strony to jest fajne bo mozna wyrobić sobie zdanie na temat roznych produktów i posmakowac to czego się na co dzień nie je, ale z drugiej to jest bardzo kosztowne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Mój też mi pomaga, dzielnie doradza i cierpliwie znosi moje niezdecydowanie. Nauczył się już że ja nic nie kupię w pierwszym sklepie bo musze przejść po wszystkich i jak to mówi na koniec jeszcze raz wrócić do tego pierwszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Oj...prawie wszystkie macie fajnie ....mój mąż to nielubi chodzić zemną a ja nielubię chodzić z nim.Nienawidzi dużych supermarketów a jak widzi ,że skręcam po kosmetyki lub ciuchy to nawet patrzeć niemuszę bo wiem co ma za minę
![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Kupuje tylko z mezem. Nie znosze zakupow. Jestem ciezko chora jak musze cos kupic. A on jest swietnym doradca, ma gust zblizony do mojego i zwraca uwage na wiele rzeczy, ktore mnie nie przyjda do glowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Ja mam jakiś syndrom antyzakupowy. Po prostu szczerze nienawidzę. Nudzę się od pierwszej minuty, humor robi mi się okropny, głowa mnie boli po drugim sklepie. Brrr... Kupowanie ciuchów to już absolutna Gehenna! Nigdy nic na mnie nie pasuje, tu za szerokie, tu za wąskie, a ogólnie oferta sklepów jest taka, że kiedy mój TŻ pyta, co mi się podoba, z pełnym przekonaniem odpowiadam: NIC, CHODŹMY JUŻ! Kiedy wybieram się na zakupy sama, bo już rzeczywiście muszę kupić coś nowego, zwykle wracam z pustymi rękami po trzech piwach z przygodnie spotkanym kumplem, albo (jeśli akurat nie spotkam nikogo) kilkoma książkami, kompletem strzał, kordem z demobilu lub ewentualnie jakąś grą. Szczytem było, kiedy zostałam wysłana po sylwestrową suknię, a wróciłam z magazynkiem do M733 i kartonem kulek do paintballa. Ach nie, zdarzyło mi się jeszcze wyjść po buty i wrócić z wiadrem kółek na kolczugę ![]() Jestem beznadziejna w tej kwestii.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
A po zakupach musze wszystko mierzyć a to w staniuku, a to bez stanika a to tak a to tak. Ale ogólnie to mi się podoba, jest taki słodki i uroczy pod tym względem.[/quote]
Ja tez mam obowiazek przymierzenia w domu natychmiast i chodzenia w bieliznie ktora on kupi. Kupuje czesto i to sam w domu mamwiec ciagle przebieranki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ech... to ja mam całkiem inaczej niż Wy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mój TZ to taki "ideal shopping companion" - nie marudzi, sam sobie wyszukuje ciuchy,wytarguje rabat albo karte znizkowa, zauwazy każdą skazę na tkaninie, mnie doradzi [i to jak!] i jeszcze przypilnuje żebym za dużo nie wydała! Uwielbiam z nim robić zakupy, nawet jak idziemy po pieczywo na śniadanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
ja my jedziemy razem na zakupy do galerii... to on mnie podwozi, a sam jedzie do kolegi, ja sobie chodzę po sklepach, jak wypatrzę coś dla niego, to dzwonię i on przyjeżdża przymierzyć
![]() jak jesteśmy w mieście gdzie mąż nie ma kolegów, to czeka na mnie w kafejce ![]() Fajni jest to że mój mąż nigdy nie jest zainteresowany co i za ile kupiłam, ale nie chce też żebym mu cokolwiek pokazywała, a tym bardziej przymierzała;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
KWC
|
Mój ma słomiany zapał. Idzie chętnie, ale jest znuzony już po wizycie w pierwszym sklepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.