|
|
#1 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Intensywna pielęgnacja moich włosów
Mam ogromną prośbę do Was. Potrzebuję rady odnośnie kilku kosmetyków które intensywnie zregenerują i wygładzą moje włosy. Odkąd rozjaśniam pasemka do bardzo jasnego blondu włosy są w nienajlepszym stanie. Wysuszone, połamane, rozdwajające się końcówki. W ten weekend solidnie je podcięłam i chce zacząc plan intensywnej naprawy
![]() Przejrzałam KWC, forum i kilka stron w necie. Moje włosy lubią mocne maski i olejki w psikaczu . Nie wybierałam produktów profesjonalnych, za wysokie kwoty... moje włosy nie przepadają za takimi, portfel też Rigenol średnio sobie radzil, WAX w ogóle.Wyhaczyłam takie propozycje:
![]() Jesli jakiś produkt w/g Was jest taki sobie , piszcie. Z góry Wam dziękuję
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Intensywna pielęgnacja moich włosów
Ja się skusiłam z Allegro na olejek Joanny i odżywkę Kallos. Olejek fajnie wygładza aplikowany na wilgotne włosy. Na moje najfajniej działał olejek firmy Lecher.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ago, na sam początek takie pytanie- chodzi Ci o długotrwałe skutki regeneracji, czy tylko takie "od mycia do mycia"? Niektóre kosmetyki które wymieniłaś zawierają silikony, które dają taki efekt "od mycia...". Może warto byłoby pobabrać się w jakiś domowych maseczkach? Olej kokosowy, olejek rycynowy, nafta? Przejrzyj sobie wątek "Walka...", jeżeli zainteresowałyby Cię te naturalne sposoby.
Mówisz, że Twoje włosy kochają te wszystkie olejowate kosmetyki. Według mnie, sprawdziłyby się one głównie przy końcówkach włosów, które są najbardziej narażone na czynniki zewnętrzne. Przy dłuższym używaniu tych mazideł na całe włosy będą się one szybciej przetłuszczać, zero blasku, ogólnie smęt i zwis ![]() Przejrzyj jeszcze ten wątek przypięty na górze o zniszczonych i suchych włosach. Tam chyba dziewczyny mówią co nieco na temat kosmetyków Kallosa.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jednak zaproponuje profesjonalne kosmetyki. Owszem cena jest wieksza, ale opakowania - giganty starcza na bardzo bardzo dlugo. No i efekt bedzie widoczny szybko, a regeneracja doglebna. Na allegro mozna kupic takie wielkie opakowania duzo taniej.
Chce Ci polecic serie Matrix Biolage nawilzajaca. Szampon jest bez silikonu (1000ml na allegro za 51zl, odzywka 1000ml 70zl). W watku Loki loczki fale watek zbiorczy wklejalam foty swoich koszmarnie zniszczonych wlosow przed i w trakcie kuracji w/w seria i dokladnie opisywalam problem swoich wlosow, wiec zapraszam do lektury. Jest to jedyna seria kosmetykow, ktora faktycznie podzialala na moje wlosy leczniczo, natomiast kosmetyki sa bardzo wydajne. Gdybys chciala przetestowac probke moge odlac Ci do czegos troche szamponu i odzywki - ale nie wiem, czy odzywka nie zawiera silikonu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko koleżanka podszepnęla mi maseczkę domową regenerującą włosy: Biostymina+żółtko+sok z połowy lub całej cytryny. Nanieść na włosy, okręcić folią na pół godziny i zmyć. Podobno regeneruje i nabłyszcza.
|
|
|
|
|
#6 |
|
okrutnica jakaś... |
dziękuję Wam za odpowiedzi
Joanaros, ten olejek Joanny ktory wymieniłam? Narku, przejrzałam dogłębnie wątki o Kallosie, o regeneracji itp dlatego wybrałam m.in. te a nie inne odżywki.Na jakiej regeneracji mi zalezy? Na długfalowej oczywiście ale też na takiej która poparwi natychmiast wygląd włosa, silikony na wlosach mi nie są straszne. Olej kokosowy mam w planach, wiele kosmetyków sama robię w domu i na pewno pokuszę się o odżywkę w psikaczu z proteinami jedwabiu i keratyną, wzmocnię też mleczko waniliowe by nakładać je na włosy w postaci maseczki, zamierzam też zrobić kilka wcierek w skórę głowy. Nie zamierzam stosować olejków na całe włosy, to rzecz oczywista |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Olejek sprawdzę w domu i jutro ci odpowiem
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Byłabym wdzięczna w takim razie za próbki, może masz ochotę w zamian przetestować sypkie pryzmy Givenchy oraz sypki puder Clarinsa? wszystko w jaśniutkich odcieniach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast biolage nawilzajace sa dla mnie seria iscie czarodziejska Niektorzy narzekaja, ze te kosmetyki przeciazaja cienkie wlosy - wystarczy ich nalozyc troche mniej, nie przesadzac z odzywka ona jest naprawde skuteczna. Istnieje tez seria wzmacniajaca, ktora rowniez nawilza ale tej nie testowalam, bo moim priorytetem jest nawilzanie. Testery wysle Ci w poniedzialek (czekam na dane na PW) i jesli to nie problem to bardzo chetnie przetestuje proponowane przez Ciebie probki
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Aguś!
Z wymienionych przez Ciebie kosmetyków używałam maski Kallos Placenta, która trafiła do mnie właśnie w okresie, w którym mocno rozjaśniłam pasemka,a włosy były w stanie krytycznym. Maska jest gęsta, wydajna, nawilża włosy i je regeneruje. Nie robi puchu na głowie, ale włosy są po niej sypkie, gładkie i błyszczące, w moim przypadku były na tyle wygładzone, że do ich wyprostowania wystarczyło suszenie na szczotce. Nadaje się pod saunę parową, wtedy działa jeszcze lepiej. Czasem po prostu owijam głowę ręcznikiem i zostawiam tą maskę na 40 minut. Przy typowo drogeryjnych kosmetykach takie pomysły kończyły się przesuszeniem O dziwo maska nie przetłuszcza moich włosów, można ją bez problemu zmyć. Na mnie się sprawdziła świetnie, dużo lepiej niż mleczna Kallosa. Podobne odczucia wobec niej ma moja babcia z krótkimi, ale zniszczonymi trwałą włosami i mama z krótkimi, wypadającymi włosami. Poza tym jej zapach jest przyjemny i dość długo utrzymuje się na włosach. Maski Kallosa cenię za ich potężną objętość i niską cenę (choć w salonach kosmetycznych widziałam je po 40-50zł, a w hurtowni swego czasu kosztowały 17).Z olejków zdecydowanie polecam Ci Alfaparf. Kryształki z serii Semi di Lino są najlepszym tego typu kosmetykiem jaki znalazł się w moich łapkach. Są gęste, takie bogate, nawilżają włosy, nabłyszczają, rozwiązują problem spuszonych końcówek. Nałożone na włosy od połowy ich długości nie obciążają i nie tłuszczą. Kiedyś kupowałąm małe opakowania po 15ml(koszt około 30zł, o ile dobrze pamiętam), które wystarczały na ponad pół roku używania po każdym myciu włosów(co dwa dni). Teraz od ponad półtora roku mam większe opakowanie 50ml i czuję, że starczy conajmniej na kolejne pół roku. Preparat jest baaardzo wydajny. Jedna do dwóch pompek wystaczają na dokłądne pokrycie końcówek. Opakowanie jest poręczne, preparat pięknie pachnie, szybko się wchłania i nie pozostawia zlepionych kosmyków. Choć cena jest wysoka, to inwestycję w kryształki zdecydowanie Ci polecam. Ze skąpstwa kupiłam jakiś czas temu Biosilk Farouka i jest dużo gorszy, alkoholowy i nijak nie służy moim włosą na dłuższą metę. Jeśli chodzi o domowe maseczki, to ja niestety nie mogę polecić. próbowałam różnych i zawsze wychodziło z tego siano na głowie ![]() Ale się rozgadałam |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś - produktów, o które pytasz nie znam więc nie mogę polecić, czy odradzić. Wiem (z wątku z BK), że będziesz stosować wcierki, serumy do włosów itd. To w pełni popieram i na pewno bardzo Ci pomoże.
Ze swojej strony mogę Ci polecić firmę Fitomed: - szampon: http://www.fitomed.pl/cgibin/shop?in...2&sid=7b30a18c - i odżywkę: http://www.fitomed.pl/cgibin/shop?in...6&sid=7b30a18c Koszt niewielki, a może ta seria Ci przypadnie do gustu? Opinie na KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2844 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2845 Szampon ma Sodium Laureth Sulfate na dalszym miejscu w składzie. Nie wiem, czy go omijasz szerokim łukiem, czy od biedy może być? Odżywka nie obciąża włosów, łatwo się spłukuje.
|
|
|
|
|
#12 | |||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Tulipanno, przejrzałam watek o kręciołkach i przeczytałam że z tej serii nawilżającej miałaś jeszcze m.in. tonik i coś jeszcze. Jak je oceniasz? Cytat:
czyli Kallos zostaje Swego czasu interesowałam się kryształkami Alfaparf. Tylko co one generalnie robią? Czy nie będą podobne do kropli krystalicznych Renee Blanche ? (które posiadam i bardzo lubię) Cytat:
Tyle bym chciała kupic
|
|||
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcierki jak najbardziej przydadzą się ![]() Mam nadzieje, że wybierzesz dla siebie program odnowy włosów
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tej chwili używam Fitomedu z mydlnicą lekarską do włosów tłustych i naprawdę z czystym sumieniem mogę go polecić. Swędzenie skóry głowy przeszło jak ręką odjął (też mnie dopadło ostatnio jakieś uczulenie). |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga spróbuj Matrix Biolage , zgadzam sie z tulipanna.Moja kuzynka stosowała i była zachwycona efektami. |
|
|
|
|
|
#16 | |||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Wewnętrznie łykam tabletki ze skrzypem polnym i pokrzywą Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję za porady |
|||
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może poprosimy o dokładną analizę składu nasze niezawodne Biochemiczki - Moderatorki? ![]() Mam wrażenie, że ten szampon nawilżył mi włosy. Ale to pewnie też za sprawą serumów do włosów, o których piszę na BK. ![]() Aguś - najwięcej pomogą Ci domowe, samorobione wcierki. Zobaczysz. ![]() Będziesz miała piękne, zdrowe, lśniące włosy. ![]() Ja jednak jestem zwolenniczką natury i propagatorką BK. Sprawdziłam na sobie, działa. |
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie testowalam jedynie najsilniejszych - ampulek i z pewnoscia nadrobie zaleglosci, kiedy znajde juz swoje KWC makijazowe, bo z tym mam problem, a kolorowka to niezly pochlaniacz pieniedzy. Wszystkie kosmetyki z tej serii sa bardzo wydajne. Spray jest genialny, wystarczy spryskac wlosy mgielka i natychmiast wracaja do zycia: sa sprezyste, lsnia i kreca sie bardzo. Ponadto chroni przed temperatura i zawiera filtr UV - cos w tym jest, mam znacznie lepsze wlosy niz rok temu zima, choc wtedy byly zdrowe, a teraz sa zniszczone. Drugi kosmetyk to krem nawilzajacy tez jest swietny. Taki subtelny kosmetyk do stylingu a zarazem nawilzacz. Lubie ukladac nim pojedyncze kosmyki wlosow - trzymaja sie caly dzien Nie zlepia wlosow, podobnie jak spray - nie znosze takiego efektu, wiec to jedna z priorytetowych rzeczy Musze pomyslec w co najlepiej zapakowac te probki. Wszelkie sugestie chetnie przyjme![]() Cytat:
To Nisim widniejacy w moim podpisie. Jestem zdesperowana zapuszczajaca, wiec 'utopilam' spontanicznie 90zl w zestawie przyspieszajacym porost wlosow: szampon+odzywka. O tym, jak dziala mozna wyczytac tutaj: http://www.nisim.pl/ Ponoć to jedyny skuteczny przyspieszacz porostu na rynku - nie jest to info reklamowe, w taki sposob zostal przedstawiony Truskawkowejwiośnie na wykladzie z swietnym profesorem Faktem jest, ze po rozpoczeciu stosowania z 43 cm zrobilo mi sie 47 Na razie nie mierze tylko czekam na efekty, bo mam dosc przykladania centymetra do czubka glowy
|
||
|
|
|
|
#19 | ||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
Dziś dostałam przesyłkę od Thanatosa i zrobiłam sobie kilka rzeczy Wcierka hamująca wypadanie i pobudzająca porost włosów baza- woda brzozowa Barwy za 4,40 zł (30ml) ekstrakt z jabłek 3% ekstrakt z saw palmetto 3% ekstrakt z korzenia pokrzywy 4% Lekka odżywka w psikaczu woda destylowana (30 ml) proteiny jedwabiu 4% keratyna 3% ceramidy 6% NMF (odrobina) Maska regenerująca do włosów baza- maska do włosów Rigenol (30ml) mleczko waniliowe 5 ml gelmoist 3% koncentrat aloesowy 200x 2% olej ze słodkich migdałów 5ml ginkgo biloba 2% |
||
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, zamiast Kallosa polecam naszą polską Glorię https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html
jest nawet specjalny wątek na temat tej maseczki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223661 jak dla mnie maska Kallosa moze schowac sie ze wstydu, bo działa krotkofalowo w przeciwienstwie do Glorii, wiesz o co mi chodzi... dziewczyny tez chwalą polskiego Waxa-Moc natury do wlosow zniszczonych, sama mam ochote sprobowac
|
|
|
|
|
#21 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Za Waxem nie przepadam choc polskiej wersji nie miałam |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, jednak też unikasz. Bo tak czytałam parę razy Twoją wcześniejszą wypowiedź i jednak dobrze ją na początku zrozumiałam. Za chwilkę edytowałam, bo zdawało mi się że jednak wolisz SLS. Już rozumiem. Fajne te przepisy na wcierki. Zapisałam sobie. Przetestuję. ![]() Gdyby Ci Aguś czegoś brakowało z półproduktów, to wal jak w dym do mnie śmiało. Chętnie się czymś podzielę. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
kallosa mialam plancete i maske mleczna... i ta druga robi z moimi wlosami cuda...
nie kosztuje duzo a jaka ilosc ! poza tym zapach...moglabym go jesc z pudelka lyzeczka ![]() ja mam wlosy krecone, ktore jak zapominam odpowiednio pielegnowac robia sie nijakie takie plaskie i bez wigoru... kallosa nakladam jako maske po umyciu sporo jej na wlosy worek foliowy i cieply recznik i znow moge sie cieszyc pieknymi miekkimi lokami tak wiec polecam
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o swędzenie skóry głowy i przetłuszczanie się włosów, świetnie sobie z tym poradziła płukanka z ziół. A swędzenie skóry głowy miałam na prawdę straszne. Płukam pokrzywą, skrzypem, rumiankiem, korzeniem łopianu i kłączem tataraku (jako mix). Na swędzenie i przetłuszczanie nic nie pomogło mi lepiej niż te zioła Czy te przepisy swoich wcierek możesz wkleić też do wątku o ekstraktach i podać od razu ilości jakich użyłaś? Będę wdzięczna
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, ja mam pytanie w sprawie jedwabiu z Joanny (uwielbiam jedwabne olejki i efekt jaki dają na moich włosach
) czy chodzi o ten produkt http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=201761gdzie go można dostać? w Naturze?
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mimo że psikam go dosyć sporo - więc szybko się zużywa. zaznaczam, że mam zdrowe niefarbowane włosy, więc ty na zniszczonych w ogóle nic nie odczujesz.jedwab z profisilku niby ma taki sam skład jak jedwab biosilk - coś oba jakoś tak słabo działają, ale mogą wygładzić powierzchnię włosa, bowiem on działa tylko na zewnatrz. spróbuj biolage z matrixa - wydaje mi się że cena w miarę przystępna a podobno czyni cuda. maska z kallosa ta biała mleczna jest całkiem niezła, wygładza, trochę nawilża. placenty nie uzywałam. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz sie napaliłam, ale wyczytałam, ze to cudo nie działa gdy włosy sa farbowane
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
PROFISILK jedwab biosilk profisilk zdecydowanie nie polecam
Za to polecam jedwab Biosilk Chi Z mocniejszych kosmetyków regenerujących polecam Balsam regenerujący Seboradin Jedna z najlepszych odżywek jakie miałam do tej pory Świetnie nawilża, wygładza bez obciązania włosów. Ciekawy skład, bez silikonów ( bynajmniej ja silikonów nie znalazłam )
|
|
|
|
|
#29 | ||||||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale może choc trochę załagodzę.Co do dokładniejszych przepisów, zrobiłam je mniej więcej tak: Wcierka hamująca wypadanie i pobudzająca porost włosów baza- woda brzozowa Barwy za 4,40 zł (30ml) ekstrakt z jabłek 0,9 ml ekstrakt z saw palmetto 0,9 ml ekstrakt z korzenia pokrzywy 1,2 ml Lekka odżywka w psikaczu woda destylowana (30 ml) proteiny jedwabiu 1,2 ml keratyna 0,9 ml ceramidy 1,8 ml NMF (odrobina) Maska regenerująca do włosów baza- maska do włosów Rigenol (30ml) mleczko waniliowe 5 ml gelmoist 0,9ml koncentrat aloesowy 200x 0,6 ml olej ze słodkich migdałów 5ml ginkgo biloba 0,6 ml Cytat:
Nie chodzi mi o serię perłową (ponoc ten jedwab jest dziwnie kleisty) ale o ten produkt http://uradka.pl/product_info.php/products_id/4470 Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Rigenol średnio sobie radzil, WAX w ogóle.