|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy moja miłość przetrwa??
Witam kobietki!!!!
Ja tak z innej beczki... Mam okazje wyjechać na wymianę studencką na 6miesięcy na litwe. Jedzie pare fajnych ludzi,zapowiada się że połączymy przyjemne z pozytecznym ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy moja miłość przetrwa??
Moim zdaniem, by się przydało. Ty na tym skorzystasz, a może i oboje się czegoś nauczycie? Trzeba się nauczyć być razem, ale osobno. Poza tym, jeśli coś wam nie wyjdzie, to będziesz sobie pluć w brodę, że nie skorzystałaś z takiej okazji jaką jest wymiana studencka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
już czytałam Twój post na Kulturalnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A co chcesz zerwac przed twoim wyjazdem?
Kto nie ryzykuje nie ma nic. Lepiej skoczyc niz probowac ? Ja wytrzymalam pol roku bez tż i jakos zlecialo wiec to nie koniec swiata.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja sama miałam taką możliwość wyjazdu dwukrotnie i nie pojechałam ze względu na tęsknotę, a teraz żałuje.
Myślę, że jeżeli miłość jest prawdziwa to wszystko przetrwa. Nie jedziesz bardzo daleko, zawsze jest możliwość odwiedzin,rozmów telefonicznych itd. Ja miałam się wybrać do Norwegii, ale zrezygnowałam praktycznie w ostatniej chwili. Miałam jechać sama, bez koleżanek co jeszcze bardziej wg mnie utrudniłoby mi pobyt tam Z Tż rozstawałam się dotychczas na góra 2 dni, praktycznie dorastałam będąc z nim, wiem jak tęsknimy do siebie jak nie widzimy się 1 dzień i jestem też pewna, że nie wytrzymałabym bez niego Baliśmy się, że nie będzie nas stać na często odwiedziny, nie będzie takich możliwości itd edit ![]() Jestem typem strasznego pieszczocha, po kiepskim dniu na uczelni potrzebuje się przytulić, wyżalić, potrzebuje żeby mnie ktoś pogłaskał, rozmowa telefoniczna mi nie wystarcza
... jeżeli przestajemy marzyć, to znaczy , że umieramy..." Edytowane przez justysia171 Czas edycji: 2009-01-26 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
O, moja koleżanka z roku też wybiera się na Litwę ale ona nie uważa za problem rozstania z chłopakiem
![]() A co tym myśli Twój tż?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja bym pojechała
![]() poza tym Litwa to nie koniec świata i zawsze moze Cie odwiedzic ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
tak jak poprzedniczki uważam że warto spróbowac. jeśli się kochacie ot na pewno dacie rade
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Mój związek rozpadł się po 3 miesiącach oddzielnie.
Jednak jeśli jest to prawdziwa miłość to przetrwa. Moja prawdziwą widocznie nie była. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Fajna próba, pod warunkiem, że Twój TŻ zgadza się na nią. Zrób tak żeby ani siebie , ani jego nie skrzywdzić.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Czasem warto narazić związek na taką rozłokę, żeby się przekonać jak mocno się kocha i nauczyć się zaufania w praktyce
![]() Po drugie, przecież to tylko 6 m-cy! Ludzie się rozstają na dużo większe okresy czasu i dają radę. A tęsknota naprawdę pomaga w związku ![]() Btw, będzie miał możliwość odwiedzić Cię np na weekend? Litwa to nie koniec świata... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja bym nie pojechała, nie z obawy, że związek się rozpadnie, ale częściowo z tęsknoty, a częściowo dlatego, że wymiana studencka nie należy wcale do moich marzeń i mi na niej nie zależy.
Jeśli Ty chcesz jechać i cieszysz się na ten wyjazd, to jedź... Związek powinien to wytrzymać, to tylko 6 miesięcy, podczas których można się odwiedzać, pisać, dzwonić. A na Litwę nie jest tak daleko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jestem w bardzo podobnej sytuacji do Ciebie, w czwartek wyjeżdzam do Hiszpanii na Erasmusa, jestem w związku prawie dwuletnim. Po trzech miesiącach znajomości mój TŻ wyjechał na 9 m-cy i co przezyłam to jestem z nim nadal... zakochana i szczesliwa. Nie było lekko zwłaszcza kiedy potrzebujesz kogos tak bardzo, a ta osoba nie jest w stanie byc obok Ciebie ale nie ma rzeczy niemozliwych.
A teraz ja wyjazdzam oczywiscie ze mam obawy ale wierze w przeznaczenie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
milosc - przetrwać....litwa - jechac.....slowo klucz to maile i komorka...
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mam, jak widzę, trochę inne poglądy niż większośc Wizażanek, bo bym nie pojechała. Dla mnie byłoby to trochę egoistyczne, spełniac swoje marzenia kosztem kogoś, kogo kocham. W związku obie strony muszą czasem z czegoś rezygnowac. Ale to moje zdanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Tęsknota to jedno... Chyba za bardzo napaliłam się na ten wyjazd
![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Z tąd też taki mój smutny opisik bo do dzisiaj nie moge pogodzić się z jego śmiercią...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.