|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do posiadaczek J'adore
Kupiłam sobie niedawno J'adore EDP. Jest to moja pierwsza buteleczka, dlatego bardzo proszę wizażanki o konsultację.
Na mojej buteleczce nie ma napisu. Nie byłam tym zdziwiona, gdyż spotkałam się z tym, że na buteleczce nie ma napisu z nazwą, tylko jest gdzie indziej, np . na korku - Wish, Euphoria, Very Irresistible, lub w ogóle go nie ma - Noa. Dzisiaj byłam w Douglasie i otworzyłam szeroko oczy na widok testerów J'adore. Zarówno na EDP, jak i na EDT był napis J'adore Eau de Parfum/ Eau de toillette Christian Dior. Czy wobec tego mój flakon to podróbka ? Nadmieniam, że zakupu dokonałam w perfumerii, z której zawsze byłam zadowolona i zawsze wszystko było w porządku. Jednak do tej pory kupowałam tam perfumy które miałam już wcześniej. Tu natomiast - jak już wspomniałam jest to mój pierwszy flakonik. Bardzo proszę o wypowiedzi jak wygląda Wasz flakonik ? Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do posiadaczek J'adore
Z tego co pamietam, napis z nazwa jest na korku, na tym przezroczystym "guziczku", na samym flakonie nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
przejrzałam aukcje na allegro i chyba jest tak, że na testerze jest napis na butelce, a na produkcie nie ma. zresztą sama zajrzyj:
tester: http://www.allegro.pl/item229057207_...erfumeria.html produkt: http://www.allegro.pl/item228260325_..._mr_andre.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Na moim flakoniku tez nie ma, jest na korku i żółty napis jakby grawerowany w szkle na spodzie buteleczki. .
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mam tester J`adore 100 ml i napis na butelce jest. Natomiast jak używałam kilka lat temu nie-testera 30 ml, to zdaje się nie było napisu na butelce, tylko na korku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
miałam kiedyś J'adore i również nie miał napisu na flakonie, tylko tak jak to któraś Wizażanka wspomniała, na tym przezroczystym guziczku na korku
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mialam kilka flakonow, ale wszystkie byly limitowane (zlote buteleczki). Na czubku korka jest napis J'adore. Ostatnio w perfumeriach zauwazylam buteleczki z napisem na szkle, ale to chyba zmiana szaty graficznej. Mysle, ze masz oryginal. A jesli kupilas w sprawdzonej perfumerii to na 100% tak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Miałam zarówno tester jak i produkt J'adore i sprawa wygląda następująco:
- wszystkie testery J'adore mają napisy na buteleczce - wszystkie produkty J'adore nie mają napisów na buteleczce, tylko pod tą przezroczystą częścią korka ![]() Także równowaga w przyrodzie jest zachowana ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
a ja mam zapytanie, bo nie moge teraz wyskoczyc do perfumerii, a musze to wiedziec na już.
jak to jest z flakonem J'adore 100 ml EDT, jest złoty czy srebrny? Żyłam w przeświadczeniu, że złoty a na KWC widze srebrna wersję. Proszę o ewentualne wyprowadzenie mnie z błędu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Flakony są takie same, to chyba korki się różnią. EDP są złote, EDT zdaje się srebrne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Podnoszę wątek bo mam dylemat. Mam J'Adore EDP z targowiska i mam wątpliwości. Czy tą przeźroczysta kulkę na szczycie korka możecie zdjąć z tej złotej części? U mnie schodzi bez problemu i wtedy wypada spomiędzy nich kartonik z nazwą. To mój pierwszy flakon tego zapachu, nigdy też nie próbowałam w perfumerii rozmontowywać testera, więc nie wiem, czy tak ma być? I druga rzecz, czy na spodzie flakonu kod macie grawerowany, czy na naklejce? Na moim jest naklejka, ale datecalculator nie odczytuje kodu, więc moje wątpliwości rosną
![]() Zastanawiałam się, czy podnosić wątek, czy napisać w wątku oryginał czy podróbka? W razie czego proszę o przeniesienie.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może wklej fotkę do wątku o rozponanie czy to podrobka ja porównam z moim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja mam czarny kod na naklejce, także jak widac kolory różne,bo mój j'adore jest z pewnościa oryginalny, kupiny w perfumerii szwedzkiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jakość zdjęć kiepska, ale dysponuję tylko aparatem w komórce ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Moja jest taka sama
![]() Cytat:
Dla mnie, po zdjęciach, wyglądają na oryginały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
moja rurka jest prosta, reszta wygląda tak samo, no poza tym korekim bo mój jest cały i nie wiem jak wyglądałby jakby się rozpadł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
To mnie uspokoiłyście. Dla mnie najważniejsze, że sam zapach nie jest podejrzany. Korek może sobie być w częściach to w niczym nie przeszkadza. Pewnie poprzedniej właścicielce faktycznie upadł.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Poza tym,że rurka była prosta,reszta taka sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kupiłam ostatnio taką samą... niestety ![]() Oryginalne J'adore jest wykonane bardzo estetycznie. Nie ma prawa żeby cokolwiek odpadło. Korek jest bardzo ładny bez "szwów" tzn łączeń jakby składał się z dwóch połówek. Pod przeźroczystym guziczkiem nie ma kartonika z napisem J'adore a wyryty napis trójwymiarowy. Na rozpylaczu jest również wyryte logo CD. Rurka faktycznie tak jak już inne Wizażanki pisały jest prosta. Na kartoniku są wyraźnie zaznaczone prążki, kod kreskowy, numer seryjny perfum. Na flakoniku również widnieje kod seryjny, pod spodem buteleczki na naklejce. Niestety na allegro jest teraz tyle doskonałych podróbek i ich ceny też już nie są za niskie że można się bardzo łatwo naciąć ![]()
Edytowane przez marmolladka Czas edycji: 2011-08-02 o 00:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Easnadh
|
Witam,
posiadam J'adore 50ml EDP w wersji bez atomizera, butelka jest zamykana szklanym korkiem. Dostałam je w prezencie. Reszta detali z butelki zgadza się z moją wcześniejszą wersją- miałam również j'adore EDP ale w wersji z atomizerem. Czy orientujecie się czy oryginalny j'adore był/jest produkowany w wersji bez atomizera/ ze szklanym korkiem? Czy może jest to podróba? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.