Do posiadaczek J'adore - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-25, 22:38   #1
Sylwieta
Raczkowanie

Do posiadaczek J'adore

Kupiłam sobie niedawno J'adore EDP. Jest to moja pierwsza buteleczka, dlatego bardzo proszę wizażanki o konsultację.
Na mojej buteleczce nie ma napisu. Nie byłam tym zdziwiona, gdyż spotkałam się z tym, że na buteleczce nie ma napisu z nazwą, tylko jest gdzie indziej, np . na korku - Wish, Euphoria, Very Irresistible, lub w ogóle go nie ma - Noa.
Dzisiaj byłam w Douglasie i otworzyłam szeroko oczy na widok testerów J'adore. Zarówno na EDP, jak i na EDT był napis J'adore Eau de Parfum/ Eau de toillette Christian Dior.
Czy wobec tego mój flakon to podróbka ? Nadmieniam, że zakupu dokonałam w perfumerii, z której zawsze byłam zadowolona i zawsze wszystko było w porządku. Jednak do tej pory kupowałam tam perfumy które miałam już wcześniej. Tu natomiast - jak już wspomniałam jest to mój pierwszy flakonik. Bardzo proszę o wypowiedzi jak wygląda Wasz flakonik ? Z góry dziękuję za pomoc.
Sylwieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-25, 22:46   #2
mskladaczek
Zakorzenienie

Dot.: Do posiadaczek J'adore

Z tego co pamietam, napis z nazwa jest na korku, na tym przezroczystym "guziczku", na samym flakonie nie ma.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-25, 23:05   #3
paolla
Zadomowienie

przejrzałam aukcje na allegro i chyba jest tak, że na testerze jest napis na butelce, a na produkcie nie ma. zresztą sama zajrzyj:

tester:
http://www.allegro.pl/item229057207_...erfumeria.html

produkt:
http://www.allegro.pl/item228260325_..._mr_andre.html
paolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-25, 23:37   #4
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Na moim flakoniku tez nie ma, jest na korku i żółty napis jakby grawerowany w szkle na spodzie buteleczki. .
Stary 2007-08-25, 23:53   #5
Anuschka
Wtajemniczenie

Mam tester J`adore 100 ml i napis na butelce jest. Natomiast jak używałam kilka lat temu nie-testera 30 ml, to zdaje się nie było napisu na butelce, tylko na korku
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-25, 23:58   #6
czarnaorchidea
Rozeznanie

miałam kiedyś J'adore i również nie miał napisu na flakonie, tylko tak jak to któraś Wizażanka wspomniała, na tym przezroczystym guziczku na korku tak więc i z Twoim 'egzemplarzem' wszystko ok

czarnaorchidea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 14:29   #7
ladyDIOR
Zadomowienie

GG do ladyDIOR

Mialam kilka flakonow, ale wszystkie byly limitowane (zlote buteleczki). Na czubku korka jest napis J'adore. Ostatnio w perfumeriach zauwazylam buteleczki z napisem na szkle, ale to chyba zmiana szaty graficznej. Mysle, ze masz oryginal. A jesli kupilas w sprawdzonej perfumerii to na 100% tak jest.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22432711
ladyDIOR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-26, 15:14   #8
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwieta Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam w Douglasie i otworzyłam szeroko oczy na widok testerów J'adore. Zarówno na EDP, jak i na EDT był napis J'adore Eau de Parfum/ Eau de toillette Christian Dior.
Czy wobec tego mój flakon to podróbka ?.
Cytat:
Napisane przez czarnaorchidea Pokaż wiadomość
miałam kiedyś J'adore i również nie miał napisu na flakonie, tylko tak jak to któraś Wizażanka wspomniała, na tym przezroczystym guziczku na korku tak więc i z Twoim 'egzemplarzem' wszystko ok
Masz oryginał. Mam butelkę 100 ml i 30 ml, na żadnej nie ma napisu, napis est na szczycie korka - pod tą plastikową, przezroczytą kulka, no i na naklejce na spodzie butelki

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 17:10   #9
Nevada87
Wtajemniczenie

GG do Nevada87
Smile Dot.: Do posiadaczek J'adore

Miałam zarówno tester jak i produkt J'adore i sprawa wygląda następująco:
- wszystkie testery J'adore mają napisy na buteleczce
- wszystkie produkty J'adore nie mają napisów na buteleczce, tylko pod tą przezroczystą częścią korka

Także równowaga w przyrodzie jest zachowana i Twój J'adore to najprawdopodobniej oryginał
Stary 2007-12-09, 12:03   #10
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8
Konto usunięte

a ja mam zapytanie, bo nie moge teraz wyskoczyc do perfumerii, a musze to wiedziec na już.

jak to jest z flakonem J'adore 100 ml EDT, jest złoty czy srebrny?
Żyłam w przeświadczeniu, że złoty a na KWC widze srebrna wersję. Proszę o ewentualne wyprowadzenie mnie z błędu
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-09, 13:29   #11
kropka75
Zakorzenienie

Flakony są takie same, to chyba korki się różnią. EDP są złote, EDT zdaje się srebrne.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 10:12   #12
vesenka
Zakorzenienie

Podnoszę wątek bo mam dylemat. Mam J'Adore EDP z targowiska i mam wątpliwości. Czy tą przeźroczysta kulkę na szczycie korka możecie zdjąć z tej złotej części? U mnie schodzi bez problemu i wtedy wypada spomiędzy nich kartonik z nazwą. To mój pierwszy flakon tego zapachu, nigdy też nie próbowałam w perfumerii rozmontowywać testera, więc nie wiem, czy tak ma być? I druga rzecz, czy na spodzie flakonu kod macie grawerowany, czy na naklejce? Na moim jest naklejka, ale datecalculator nie odczytuje kodu, więc moje wątpliwości rosną Zapach taki jak z próbki, z tym,że dużo mniej trwały, ale to może być przez to,że próbki były robione, a to jednak wymagało innej aplikacji niż atomizerem.
Zastanawiałam się, czy podnosić wątek, czy napisać w wątku oryginał czy podróbka? W razie czego proszę o przeniesienie.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 10:18   #13
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Podnoszę wątek bo mam dylemat. Mam J'Adore EDP z targowiska i mam wątpliwości. Czy tą przeźroczysta kulkę na szczycie korka możecie zdjąć z tej złotej części? U mnie schodzi bez problemu i wtedy wypada spomiędzy nich kartonik z nazwą. To mój pierwszy flakon tego zapachu, nigdy też nie próbowałam w perfumerii rozmontowywać testera, więc nie wiem, czy tak ma być? I druga rzecz, czy na spodzie flakonu kod macie grawerowany, czy na naklejce? Na moim jest naklejka, ale datecalculator nie odczytuje kodu, więc moje wątpliwości rosną Zapach taki jak z próbki, z tym,że dużo mniej trwały, ale to może być przez to,że próbki były robione, a to jednak wymagało innej aplikacji niż atomizerem.
Zastanawiałam się, czy podnosić wątek, czy napisać w wątku oryginał czy podróbka? W razie czego proszę o przeniesienie.
na moim j'adore kulka nie schodzi, jest mocno przytwierdzona na spodzie mam naklejkę i kod jest czarny na naklejsce

może wklej fotkę do wątku o rozponanie czy to podrobka ja porównam z moim
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 10:44   #14
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
. Czy tą przeźroczysta kulkę na szczycie korka możecie zdjąć z tej złotej części?
U mnie trzyma i nie puszcza, ale wiesz, może komuś korek upadł na podłogę i dlatego schodzi itp. Ja bym się tym nie sugerowała.

Cytat:
I druga rzecz, czy na spodzie flakonu kod macie grawerowany, czy na naklejce?
Biały kod wytłaczany w naklejce

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2008-03-02, 11:01   #15
phdwao
Zakorzenienie

ja mam czarny kod na naklejce, także jak widac kolory różne,bo mój j'adore jest z pewnościa oryginalny, kupiny w perfumerii szwedzkiej
Stary 2008-03-02, 11:04   #16
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
na moim j'adore kulka nie schodzi, jest mocno przytwierdzona na spodzie mam naklejkę i kod jest czarny na naklejsce

może wklej fotkę do wątku o rozponanie czy to podrobka ja porównam z moim
Żeby nie robić zamieszania wklejam tutaj.

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
U mnie trzyma i nie puszcza, ale wiesz, może komuś korek upadł na podłogę i dlatego schodzi itp. Ja bym się tym nie sugerowała.
Biały kod wytłaczany w naklejce
Masz rację Szugar. To, że korek się rozkłada o niczym nie przesądza, ale tu martwi mnie też trochę długość rurki I to,że kodu nie rozpoznaje datecalculator, a kod jest czarny, a nie biały ja piszesz.

jakość zdjęć kiepska, ale dysponuję tylko aparatem w komórce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00497.JPG (16,4 KB, 324 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00498.JPG (13,3 KB, 265 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00499.JPG (31,3 KB, 266 załadowań)

Stary 2008-03-02, 11:09   #17
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu martwi mnie też trochę długość rurki
Moja jest taka sama

Cytat:
a kod jest czarny, a nie biały ja piszesz.
Moje perfumy kupiłam 3 lata temu, a phdwao ma czarny, więc myślę że kolor kodu też nie przesądza sprawy, bo może kolor kodu się zmienił.

Dla mnie, po zdjęciach, wyglądają na oryginały

Cytat:
(...)
Stary 2008-03-02, 11:14   #18
phdwao
Zakorzenienie

moja rurka jest prosta, reszta wygląda tak samo, no poza tym korekim bo mój jest cały i nie wiem jak wyglądałby jakby się rozpadł
Stary 2008-03-02, 11:59   #19
vesenka
Zakorzenienie

To mnie uspokoiłyście. Dla mnie najważniejsze, że sam zapach nie jest podejrzany. Korek może sobie być w częściach to w niczym nie przeszkadza. Pewnie poprzedniej właścicielce faktycznie upadł.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 19:05   #20
Ata77
Zakorzenienie

Poza tym,że rurka była prosta,reszta taka sama
Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 23:47   #21
marmolladka
Raczkowanie

Cytat:
Podróbka
Kupiłam ostatnio taką samą... niestety
Oryginalne J'adore jest wykonane bardzo estetycznie. Nie ma prawa żeby cokolwiek odpadło. Korek jest bardzo ładny bez "szwów" tzn łączeń jakby składał się z dwóch połówek. Pod przeźroczystym guziczkiem nie ma kartonika z napisem J'adore a wyryty napis trójwymiarowy. Na rozpylaczu jest również wyryte logo CD. Rurka faktycznie tak jak już inne Wizażanki pisały jest prosta. Na kartoniku są wyraźnie zaznaczone prążki, kod kreskowy, numer seryjny perfum. Na flakoniku również widnieje kod seryjny, pod spodem buteleczki na naklejce. Niestety na allegro jest teraz tyle doskonałych podróbek i ich ceny też już nie są za niskie że można się bardzo łatwo naciąć Przykre ale prawdziwe. Załączam kilka fotek oryginalnego produktu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ff061b5657dc5093med.jpg (27,3 KB, 261 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4db061374749816amed.jpg (28,1 KB, 191 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4b7e732e9c6a5b3dmed.jpg (17,8 KB, 192 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 88b344c2ccd27b10med.jpg (18,8 KB, 217 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 79c38f2f4ba6785bmed.jpg (19,3 KB, 196 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d72ef0562db9aa39med.jpg (20,5 KB, 173 załadowań)

Edytowane przez marmolladka
Czas edycji: 2011-08-02 o 00:25
marmolladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 10:19   #22
_easnadh
Easnadh

Witam,
posiadam J'adore 50ml EDP w wersji bez atomizera, butelka jest zamykana szklanym korkiem. Dostałam je w prezencie. Reszta detali z butelki zgadza się z moją wcześniejszą wersją- miałam również j'adore EDP ale w wersji z atomizerem. Czy orientujecie się czy oryginalny j'adore był/jest produkowany w wersji bez atomizera/ ze szklanym korkiem? Czy może jest to podróba?
Pozdrawiam
_easnadh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości