tv market, telesprzedaż - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-08, 08:41   #1
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

tv market, telesprzedaż

Tak jak w tytule rozchodzić się będzie o sprzedaże wysyłkowe, reklamujące się w tv typu mango itd.
Czasami widzę coś ciekawego reklamującego się w tv ale że nie pracuje to nie chce naciągać mamy na takie głupoty i nigdy nie zamówiłam nic z takiego tv marketu. Swoją drogą wciągające są te ich reklamy czasem A nikt ze znajomych też się nie chwalił żeby coś tak zamawianego posiadał.
A czy ktoś z was już coś zamawiał jakiś produkt? Jaka jest twoja opinia o tym? Bo ciekawi mnie jak jest z jakością i wiarygodnością tych rzeczy.
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 08:49   #2
illuvies
Wtajemniczenie

Dot.: tv market, telesprzedaż

Trochę rzeczy z TV Marketu mamy. M.in. zestaw płyt z jakąś starą muzyką, ojciec się do tego zapalił.
Miałam hairagami, ale się nie nadaje na moje włosy - za długie, za ciężkie - fryzura bez wsuwek się nie trzyma.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 09:28   #3
ever-dream
Wtajemniczenie

Jak byłam mała to uwielbiałam oglądać Mango Wszystkie produkty wtedy wydawały mi się takie wspaniałe, nie mogłam zrozumieć dlaczego rodzice nie chcą ich kupić. Pamiętam najbardziej jedną reklamę o dużych fluorescencyjnych klockach lego, które można było układać po ciemku, nocą. Strasznie o nich marzyłam. Niestety w końcu zabroniono mi oglądać Mango, a klocków i tak mi nikt nie kupił
Stary 2009-09-08, 09:34   #4
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

ever-dream- pamiętam te klocki, na RTL 7 je reklamowali i można z nich było ułożyć np. duże okulary

Moja mama czasem na coś się skusi (o naiwności). W sumie to ma całkiem sporo tych rzeczy i z niektórych jest naprawdę zadowolona, chociaż ja uważam, że są zdecydowanie przepłacone.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 09:43   #5
paula78
Zakorzenienie

Lepiej sprawdzic czy tych rzeczy nie ma na allegro ,zazwyczaj sa tańsze a jak z jakoscia ?
nie wiem bo nie zamawiam ale z doswiadczenia wiem ,ze tv kłamie

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 09:46   #6
drusia
Zakorzenienie

Też pamiętam te klocki

U mnie w domu nigdy nie pojawilo się nic z tele sprzedaży, nie mogłam zrozumieć dlaczego rodzice nic nie kupują skoro tam tyle fajnych rzeczy,ale nigdy ich też do zakupu niczego nie namawiałam (na szczęscie, bo tam to chyba jakość nie idzie w parze z ceną)

Nie liczę dni,
Sprawiam, że to dni się liczą...

drusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 10:06   #7
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Tez pamiętam te klocki, to było moje marzenie żeby je mieć

A niedawno widziałam reklame z jakąś taką pastą która każdą plame zmyje że się wcierało i odbarwiało plame. Tylko jakaś droga była.
Stary 2009-09-08, 11:49   #8
madzia2306
Zakorzenienie

mojej koleżanki ciotka kupiła sobie ten pas wibrujący i był do dupy bo chwilkę podziałał i się baterie wyczerpywały

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 12:03   #9
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
mojej koleżanki ciotka kupiła sobie ten pas wibrujący i był do dupy bo chwilkę podziałał i się baterie wyczerpywały
Haha mój wujek to zamówił i okazało się że ten pas jest tak krótki, że on się nawet nie zapiął .
To jest pas odchudzający tylko dla chudych .
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 12:04   #10
lejdibird
Raczkowanie

W Newsweeku był artykuł o sprzedaży typu Mango. Generalnie grupą docelową są niewykształcone gospodynie domowe, które nie pracują i dlatego mają czas na oglądanie tych reklam o porach, w których są nadawane. No i emeryci.
Produkty oczywiscie sa w bardzo zawyżonych cenach i to taka chinska tandeta właściwie.
lejdibird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 12:06   #11
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Haha mój wujek to zamówił i okazało się że ten pas jest tak krótki, że on się nawet nie zapiął .
no właśnie mnie zawsze dziwi że tam w tych reklamach niby odchudzają się wysportowani mężczyźni i super szczupłe piękne kobiety proste tylko one się w to zapną a grubszy nie ma szans hehe

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-08, 13:22   #12
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lejdibird Pokaż wiadomość
W Newsweeku był artykuł o sprzedaży typu Mango. Generalnie grupą docelową są niewykształcone gospodynie domowe, które nie pracują i dlatego mają czas na oglądanie tych reklam o porach, w których są nadawane. No i emeryci.
Produkty oczywiscie sa w bardzo zawyżonych cenach i to taka chinska tandeta właściwie.
To oczywiste Każdy inny wejdzie, chociażby na Allegro i znajdzie coś podobnego tylko, że lepszego i tańszego. Moje obie babcie się nabierają na Mango. I nie tylko. Ostatnio babcia wszystkich zaskoczyła stwierdzeniem, że chce sobie kupić telefon komórkowy i nauczyć się wysyłać sms-y, bo "w tej telewizji to tyle konkursów smsowych jest, a ona na wszystkie zna odpowiedź"
Stary 2009-09-08, 13:31   #13
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Lepiej sprawdzic czy tych rzeczy nie ma na allegro ,zazwyczaj sa tańsze a jak z jakoscia ?
nie wiem bo nie zamawiam ale z doswiadczenia wiem ,ze tv kłamie
o właśnie. choćby te gorsety wyszczuplające. W TV sprzedają je chyba po 300zł a na allegro po około 40

Kolega raz kupił takiego wibrującego motylka do ćwiczeń. Przyklejało sie go na ramieniu i niby od tych wibracji miały sie wykształcać mięśnie. Oczywiście nic to nie dało

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 13:38   #14
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Tak jak w tytule rozchodzić się będzie o sprzedaże wysyłkowe, reklamujące się w tv typu mango itd.
Czasami widzę coś ciekawego reklamującego się w tv ale że nie pracuje to nie chce naciągać mamy na takie głupoty i nigdy nie zamówiłam nic z takiego tv marketu. Swoją drogą wciągające są te ich reklamy czasem A nikt ze znajomych też się nie chwalił żeby coś tak zamawianego posiadał.
A czy ktoś z was już coś zamawiał jakiś produkt? Jaka jest twoja opinia o tym? Bo ciekawi mnie jak jest z jakością i wiarygodnością tych rzeczy.
Wg mnie to chlam, tandeta i naciaganie ludzi. Jako, ze to trwale funkcjonuje, to sie czesc ludzi musi sila rzeczy nabierac.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 14:07   #15
dzustam
Zakorzenienie

Do dziś ćwiczę się w wyrabianiu refleksu - czym prędzej zmieniam kanał. Tylko jakoś teraz rzadziej widuję tego typu reklamy

Produkty wydaja mi się totalnie tandtne. Ceny zbyt wysokie. Reklamy odstraszające.

Przez znajomych znam pewną rodzine, która ma chyba wszystkie produkty z tej firmy (oczywiście poutykane w różnych częściach domu, podobnoż w większości już popsute) - wiadomości z drugiej ręki, bo kto wie, może oni są zadowoleni, w końcu kupują te badziewie.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 14:14   #16
angela0033
Zadomowienie

według mnie to jest po prostu naciąganie ludzi

kiedyś reklamowali tam taki blender,że niby wszystko zmiksuje,że będą pyszne koktajle,masy do ciasta itp...
Moja mama kupila identyczny blender w biedronce i był sporo tańszy
Ma go do dzisiaj i się dobrze sprawuje
Stary 2009-09-08, 14:26   #17
buziaczka3
Raczkowanie

Nigdy nic nie kupiłam z Mango ale moja szwagierka kupiła pas odchudzający.Kupa kasy a pas to tylko usiąśc i płakać.Miała go zwrócić ale jakoś jej zeszło i pas został.
Podobno to są rzeczy które zalegają w sklepach na półkach (to zasłyszana informacja).
Stary 2009-09-08, 14:33   #18
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Ja pamiętam, że jak chodziłam do podstawówki, to na Mango, czy innych telezakupach reklamowali takie "urządzenie do dziurawych kucyków". Nie wiem jak to się nazywało. To było takie giętkie jakby kółko na patyku i to wkładało się w kucyka, do kółka wkładało włosy i przekładało i wychodził kucyk z dziurką.
Oczywiście drogie to było, ale mój wujek zrobił mi i mojej kuzynce to urządzenie ze sznurka na pranie I wyszło takie samo. A potem odkryłyśmy, że taką fryzurę można łatwo zrobić bez żadnego urządzenia. Nie wiem czy ktoś to zamawiał.

Były też takie podłużne, aksamitne paski z dziurą na koki. Nie wiem ile kosztowały na telezakupach, ale były bardzo modne i można je było kupić w każdym kiosku za grosze
Stary 2009-09-08, 14:47   #19
201604200942
Konto usunięte

moja mama dawno temu kupiła mi i mojej siostrze pajączka. Takie to było głupie urządzenie, że piszczało nawet, gdy chciałam wyciągnąć rękę.

Mama mojego chlopaka kupiła sobie jakiś zestaw do brzuszków (lipa, ale można fajnie zabić czas) i to coś do spalania tkanki tłuszczowej na brzuchu (coś na V.) także lipa

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
bez przesady, ja się prawie okręciłam tym pasem dwa razy :d
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-08, 14:53   #20
Edsonka
Rozeznanie

taaa ja ostatnio oglądam często bo mój chrześniak lubi mango tv oglądać
reklamują tam np. dualetto za ok 200zł chyba albo i więcej - w gazetce makro widziałam identyczny za niecałe 80zł
najbardziej mnei śmieszy że oni z najprostszych czynności potrafią zrobić coś tak niesamowicie trudnego, wręcz niemożliwego do wykonania bez ich sprzętów żenada
Stary 2009-09-08, 15:11   #21
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edsonka Pokaż wiadomość
taaa ja ostatnio oglądam często bo mój chrześniak lubi mango tv oglądać
reklamują tam np. dualetto za ok 200zł chyba albo i więcej - w gazetce makro widziałam identyczny za niecałe 80zł
najbardziej mnei śmieszy że oni z najprostszych czynności potrafią zrobić coś tak niesamowicie trudnego, wręcz niemożliwego do wykonania bez ich sprzętów żenada
O taaak...pamiętam jak rozbroiła mnie reklama urządzenia do smażenia popcornu Na samym początku była scena jak jakaś babeczka do wielkiego gara nalała mnóstwo oleju, wsypała kilka ziarenek kukurydzy i bach! spaliły się "Nigdy nie potrafiłam dobrze usmażyć popcornu"

A co do tematu - siostra mojej koleżanki kupiła w mango jakiś miniaturowy aparat fotograficzny i okazał się strasznie badziewny. Ale nie miała żadnego problemu ze zwróceniem go, także nic straconego

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, że jak chodziłam do podstawówki, to na Mango, czy innych telezakupach reklamowali takie "urządzenie do dziurawych kucyków". Nie wiem jak to się nazywało. To było takie giętkie jakby kółko na patyku i to wkładało się w kucyka, do kółka wkładało włosy i przekładało i wychodził kucyk z dziurką.
Oczywiście drogie to było, ale mój wujek zrobił mi i mojej kuzynce to urządzenie ze sznurka na pranie I wyszło takie samo. A potem odkryłyśmy, że taką fryzurę można łatwo zrobić bez żadnego urządzenia. Nie wiem czy ktoś to zamawiał.

Były też takie podłużne, aksamitne paski z dziurą na koki. Nie wiem ile kosztowały na telezakupach, ale były bardzo modne i można je było kupić w każdym kiosku za grosze
Obydwie te rzeczy do włosów miałam jak byłam mała, ale właśnie ze zwykłego kiosku za grosze To pierwsze nawet gdzieś mi się jeszcze wala po szafie, ale masz rację, że nie ma żadnego sensu tego używać, bo to samo da się palcami wykonać

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 16:05   #22
lejdibird
Raczkowanie

Najsmutniejsze jest to, ze badziewie z Mango najczesciej kupuja osoby, których na to nie stac. Żerowanie na ludzkiej naiwności i lenistwie (to z pasem odchudzającym, budującym miesnie itp.)
lejdibird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 16:09   #23
kassate1203
Rozeznanie

Ech! Jak ja nie cierpię Mango i tym podobnych telezakupów Zawsze jak widzę je w telewizji zmieniam kanał. Denerwują mnie te ich amerykańskie sztuczne uśmiechy i wmawianie ludziom że jeżeli nie kupią tego przedmiotu to będzie koniec świata! Mi telezakupy kojarzą się z niesamowitą tandetą i cenami. Co mnie nieraz śmieszy to informcja żeby nie kupować tanich podróbek tylko oryginalne przedmioty z telezakupów A ich oryginalność a zwłaszcza jakość to już inna bajka.
Nie dajcie się nigdy naciągnąć!

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-08, 16:10   #24
madzia2306
Zakorzenienie

na tvnie te Mango trwają chyba z godzinę i non stop gadają o tym samym jak słyszę tego gościa co to wszystko gada to już mi niedobrze się robi

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-09-08, 16:13   #25
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
na tvnie te Mango trwają chyba z godzinę i non stop gadają o tym samym jak słyszę tego gościa co to wszystko gada to już mi niedobrze się robi
jest nawet kanał tv gdzie 24h/dobe chyba lecą te reklamy.
Pamiętam polskie wersje jeszcze z przed jakichś może 7 lat jakto produkty reklamowały "gwiazdy" big brothera. To dopiero były rarytasy
Stary 2009-09-08, 16:14   #26
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
jest nawet kanał tv gdzie 24h/dobe chyba lecą te reklamy.
Pamiętam polskie wersje jeszcze z przed jakichś może 7 lat jakto produkty reklamowały "gwiazdy" big brothera. To dopiero były rarytasy
pamietam te czasy ale tak czy inaczej zawsze reklamują badziewie a się tym zachwycają jak cholera

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-09-08, 16:19   #27
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Niedawno widziałam reklamę, gdzie bohater "Drużyny A", nie pamiętam jak on się nazywał, ten wielki
W każdym razie "narzekał" jak to nie lubi, gdy jest bardzo głodny, a jedzenie mu się powoli rozmraża. To była chyba reklama jakiegoś piecyka do rozmrażania. I tak się zastanawiałam, czy ci biedni Amerykanie nie słyszeli nigdy o świeżym jedzeniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-08, 16:50   #28
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Albo ta reklama jakiegoś odkurzacza, że jak po przyjęciu będzie nawalone pod stołem, to nie trzeba odstawiać krzeseł, tylko ten ich "super" odkurzacz to zbierze. No i pokazuję - kilka jakichś groszków rozsypane w odległości co najmniej 10cm od nóg krzeseł i on to zebrał. Normalnie szok, jaki wspaniały odkurzacz
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 18:59   #29
kassate1203
Rozeznanie

Ja pamiętam jak Klaudiusz z Big Brothera wraz z Andzią ze Swietej Wojny reklamowali elektrycznego grilla. Boshe ta reklama trawała z dobre 20 minut i w kółko gadali tylko o jednym i tym samym.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-08, 20:00   #30
kermitowa
Zadomowienie

Cytat:
moja ciotka rowniez sobie kupila pas spalajacy tluszcz i rowniez baterie sie szybko wyczerpaly, a tluszcz sie w ogole nie spalil.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości