|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niechciane puszyste włosy
Witam. Na początku chciałem zaznaczyć, że jestem facetem i nie mam pojęcia czy puszące się włosy u kobiet to to samo co u facetów. U mnie wygląda to tak jakbym miał jakiegoś pampersa na głowie. Stosuje szampon Pantene Pro-V Restoratives. Na początku niby tam coś pomagało, ale teraz znowu widzę wielką bombkę na głowie. Czy są jakieś szampony itp. rzeczy, żeby włosy były normalne jak u faceta?? Z góry dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niechciane puszyste włosy
Witam.
Radzę iść do salonu fryzjerskiego i prosić o degażowanie, czyli przerzedzanie włosów. To sprawdzony sposób. Jeśli masz pytania odnośnie kosmetyków do stylizacji i pielęgnacji to fryzjer udzieli Ci możliwie najlepszej- fachowej porady. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- a szampon obawiam sie ze nie jest dobrze dopasowany do struktury wlosa wiele osob nie jest zadowolonmych ztrej firmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki dziewczyny za fatygę
![]() ![]() A mam pytanie odnośnie fryzury. Czy gdy dopasuje ja do mojej twarzy, to czy taka fryzura jest trwała?? Tzn. czy jak umyje włosy itd. to po wysuszeniu będą takie jak zrobiła je fryzjerka?? Może dziwne pytanie, ale nie mam pojęcia o tym wszystkim;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zapamietaj oni maja dobre kosmetyki jesli bedzie oczywiscie dobry salon fryzjerski wiec napewno nie bd mial idealnie ulozonych wlsoow jak Ci to zrobi fryzjerka ale po kilku jej poradach na koniec czyli jak utrzymac wlosy w porzadku w ladzie to napewno ci doradzi jak to zrobic to sa latwe sposob yzalezy czy d;lozsze czy krotsze jesli mi wyslesz proponowana fryzure to ci powiem jak najlepiej to zrobic
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
A co to znaczy puszak? Masz kręcone włosy, które się puszą? Są potwornie suche? Bo tego nie napisałeś.
Co to znaczy - normalne włosy u faceta? Bo wczoraj widziałam łysego z 50-centymetrowym dredem na karku i też wyglądał normalnie. Jak dla mnie trzeba sobie na początek odpowiedzieć na pytanie, czy chce się mieć kręcone włosy, czy też nie. Potem jest już łatwiej.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
musisz często zmieniać kosmetyki ponieważ włosy i skóra głowy przyzwyczajają się do preparatow i przestają reagować. stosuj zamiennie pantene, sunsilk, dove, wax itp. poczytaj KWC.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jezeli maja zostac krecone wlosy a raczej tak tk to obawiam sie ze ta fryzura Ci nie wyjdzie grzywka po bokach skreci Ci sie wiec efektu zamierzonego nie bedziesz miec ztymze ja nie wiem jak masz bardzo krecone wlosy ale to co opisales to musza byc suche dossc silnie skrecone pamietaj efekt fryzury zalezy od struktury wlosa nie kalkuj fryzury jakies z internetu i w dodatdku gwiazdy nad ta fryzura pracowal sztab stylistow a nie on sam;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.