|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
hcg z krwi a miesiączka
Witam serdecznie, mam takie pytaniem ale może najpierw opiszę po kolei wszystko. 28 stycznia pierwszy raz współżyłam. Zabezpieczeniem miała być prezerwatywa jednak po pewnym czasie zorientowaliśmy się, że prezerwatywa pękła. Niestety nie wiem jak długo to było. Do wytrysku nie doszło w pochwie. Jednak pęknięta prezerwatywa to prawie tak jak stosunek przerywany czyli zabezpieczenie żadne. Miesiączki miałam z reguły regularne. Ale ostatnie cykle trwały po 30 dni. W 12 dni od stosunku wykonałam badanie hCG z krwi i wynik był taki 0,100. jednak nie dało mi to spokoju i rano 12 lutego- czyli w 16 dniu po stosunku (w dniu spodziewanej miesiączki) ponowiłam badanie z krwi (ale w innym laboratorium gdzie wynik miałam w ten sam dzień.) i wynik pokazał 0,146. w tym samym dniu czyli 12 luty po południu miesiączka się pojawiła. Trwała tak jak zwykle 5 dni. (jedynie cos się zmieniło to to, że przed miesiączką miałam wrażliwe sutki i trochę brzuch bolał) Moje pytanie jest takie, czy wyniki z krwi, miesiączka dają mi 100% pewność, że nie jestem w ciąży? Bardzo się boję, stresuję
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Wiem, że moze powiecie, że jestem niedojrzała. ale był to mój pierwszy raz i nie bardzo wiem jak sie zachowac. Edytowane przez basiag0089 Czas edycji: 2010-02-28 o 19:58 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: hcg z krwi a miesiączka
Cholera, nie wiem...Chciałabym pomóc, ale jedyne, co mogę polecić to wizytę u ginekologa. Sprawdź w necie jaki poziom hcg świadczy o ciąży. Szkoda, że nie spytałaś laborantek... Niektóre czynniki mogą podobno zakłócać wynik, ale i tak obczaj, jaki wynik co oznacza. Ja na Twoim miejscu tak czy owak poleciałabym w te pędy do lekarza. Tym bardziej jeśli nie planujesz ciązy.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdziłam i pytałam laborantek. Ciąża jest od 5 wzwyż. ja miałam 0,100 także niby nie ma ciąży w dodatku jeszcze okres. Ale jakaś taka paranoja jest
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
http://www.diagnosis.pl/czy-jestes-w-ciazy.html
Trochę to skomplikowane, ale co tam. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
badanie z krwi zrobiłam 16 dni po stosunku czyli to mi daje pewność tak? tak zrozumiałam po przeczytaniu tego artykułu. Wynik z krwi jest wiarygodniejszy niż z moczu. miałam 0,100 czyli nawet nie 1
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Sama nie wiem, bo to są jakieś dziwne jednostki miary, jakieś minimole?? czy cholera wie co, więc może to 0,100 to w rzeczywistości więcej niż 5??...
Nie chcę niepotrzebnie straszyć, ale dla pewności i tak bym poszła do gina. Dla świętego spokoju. Daj znać jak poszło. |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Słuchaj pytałam w laboratorium, powiedziały ze nie jestem w ciąży bo ciąża jest od 5 a ja mam tylko 0,100 czyli mniej niż 1. Tak Panie mi powiedziały. Nie mam żadnych objawów , obfita miesiączka była. Tylko jeszcze się boję i jeszcze dodatkowo rozmawiałam z jedna Panią ginekolog, która powiedziała, że ciąża jest wykluczona. Ale nie robiła żadnych badań.
Edytowane przez basiag0089 Czas edycji: 2010-02-28 o 20:41 |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
No wiem, że to trochę zabawnie wygląda, że ja bardziej panikuje niż ty
. Ale wolałam nie mieć Cię na sumieniu, jeśli bym Cię uspokajała, a potem by się okazało, że jednak przykra nieposdzianka- ciąża...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
No tak rozumiem. Nie wiem jakoś teraz w ogóle się przeraziłam tym i straciłam na razie ochotę na jakąkolwiek przyjemność. 2 badania najbardziej wiarygodne z wszystkich, miesiączka, następny cykl i dni płodne- śluz taki jak w dni płodne. Może to w mojej psychice siedzi.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś w ciąży
A z seksem zaczekaj, jeśli tak panikujesz. Dla własnego zdrowia
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
no tak, koleżanka mi nawet powiedziała, że jak tak dalej będę myśleć to dopiero po 9 miesiącach będę pewna na 100 % czy jestem w ciąży czy nie. Nie wiem, byłam gotowa, a teraz w ogóle o seksie nie myślę.
Edytowane przez basiag0089 Czas edycji: 2010-03-01 o 14:15 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli "coś by było" to beta po 16 dniach już by to wykazała. Ja robiłam kiedyś również po upływie dokładnie 16 dni - wynik negatywny, ciąży brak. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
bo właśnie tak myślę, że jeśli takie "aptekowe" testy mogą wykazać ciąże już po 14 dniach, no to z krwi już na bank., jeszcze ktoś miał podobny przypadek?
Edytowane przez basiag0089 Czas edycji: 2010-03-01 o 21:35 |
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
możesz już być spokojna |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Perełeczko, tylko sama chyba już to przechodziłaś, bo przyznam się trochę forum poczytała i też troszkę panikowałaś. A boję się , martwię, jeszcze bardziej bo stwierdzono u mnie nerwicę i zresztą przez to było też masę problemów np. łysienie plackowate ;/
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Przechodziłam i doskonale rozumiem to, kiedy pomimo najwiarygodniejszego testu, w dodatku robionego dwa razy i negatywnego (plus miesiączki !) człowiek wkręca sobie różne rzeczy. A i wiem doskonale jak to jest poprzeglądać różne fora i poczytać różne wiadomości. I znaleźć u siebie ciążę urojoną. Także dużo spokoju życzę, tym naprawdę nie masz się już co przejmować, zwłaszcza, że denerwować się z tego co czytam nie powinnaś. A naprawdę nie masz czym. A na następny raz po prostu się zabezpiecz.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

. Ale wolałam nie mieć Cię na sumieniu, jeśli bym Cię uspokajała, a potem by się okazało, że jednak przykra nieposdzianka- ciąża...
A z seksem zaczekaj, jeśli tak panikujesz. Dla własnego zdrowia