![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dobre ćwiczenia na odchudzanie?
Ważę 64 kg i mam wzrostu 167 cm. Chciałabym schudnąć z 8-10 kg do marca. I tu moje pytania:
1) Czy jest możliwe schudnąć 10 kg do marca? 2) Jakie ćwiczenia domowe najlepsze do wykonywania? A może polecacie jakieś zestawy ćwiczeń (oprócz A6W)? 3) Jak już schudnę, jak utrzymać wagę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dobre ćwiczenia na odchudzanie?
Na początek. Jak się odżywiasz i czy planujesz jakąś dietę? Z czego ci zależy najbardziej schudnąć i jaki masz typ sylwetki (gruszka, jabłko itp)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Od diety trzeba zacząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mam jak chodzić na basen, powody rodzinne. Biegać również, ponieważ każdy bieg/dłuższy spacer kończy się gorączką i tygodniem spędzonym w domu. Dlatego proszę o ćwiczenia domowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Pij czerwoną herbatę. Może rower stacjonarny? Z ćwiczeń polecam ci ten kanał http://www.youtube.com/user/XFitDaily a na brzuch hula hop.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Masz więc około 4 m-cy, a więc około 2 kg w miesiąc. To możliwe. Czy szybko i łatwo, zależy od wielu czynników, m.in.: twojej systematyczności, cierpliwości, silnej woli i organizmu. Osobiście uważam, że lepiej stosować delikatne diety, zdrowo się odżywiać i być w ruchu niż stosować drakońskie diety i mocno wysilać się ruchowo. W tej pierwszej metodzie istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że zaszkodzisz swojemu zdrowiu, a efekty z pewnością zostaną na dłużej. Zdrową dietą i ruchem poprawisz też swoje samopoczucie. Niestety wiele kobiet uważa to za niewystarczające ponieważ chudnie się powoli. Trzeba być systematycznym i mieć silną wolę aby trzymać się swoich postanowień.
W tym drugim przypadku - czyli ostre diety i duży wysiłek fizyczny w krótkim czasie - efekty pewnie będą widoczne szybciej, jednak pewnie odbije się to na zdrowiu, a efekty nie utrzymają się dłużej, bo po takim czymś często występuje efekt jojo. Pamiętaj żeby odchudzać się z głową i sobie nie zaszkodzić. Nie wierz w diety cud, bo gdyby ktoś wynalazł skuteczny i bezpieczny środek na nadwagę i otyłość znalazłby się w gronie najbogatszych ludzi na świecie.
Mój Avon -> http://www.mojavon.pl/katalog-avon-online/ Edytowane przez sylwi1 Czas edycji: 2013-11-05 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Zielona przyśpiesza spalanie materii, ale to czerwona "usuwa" z organizmu to czego organizm nie potrzebuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Okej, dzięki wielkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
A6W to raczej na budowe mięśni jest niż na spalanie. Na spalanie dobre jest skakanie na skakance.
Wagę utrzymasz jeśli nie spoczniesz na laurach jak już schudniesz, tylko będziesz dalej ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
A znacie jeszcze jakieś ćwiczenia na odchudzanie? Czym więcej tym lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ludzieee...
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
W zasadzie każde ćwiczenia cardio robione przez dłuższy czas (minimum 30 - 40 minut) powinny po pewnym czasie przynieść efekt zmniejszenia tkanki tłuszczowej. Dobre są też interwały. W domu można to zrobić ze skakanką.
Ja od kilku tygodni ćwiczę z Chodakowską - głównie skalpel.
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Osobiście nie polecam Chodakowskiej, nie rób sobie tego. Moim zdaniem jeśli chcesz ćwiczyć w domu, dużo lepszym pomysłem są programy Jillian Michaels, tu jest wątek o niej: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=661559&page=161 Proponuję zacząć od czegoś dosyć prostego, np. 30 Day Shreda, albo Ripped, ja osobiście robię oba te programy naraz i efekty są, polecam. Swoją drogą najszczuplejsza w swoim życiu byłam właśnie wtedy, gdy ćwiczyłam regularnie z Jillian.
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, dziękuję Ci bardzo za wskazówkę. Faktycznie z Chodakowską efektów narazie nie widzę. Muszę sie wgryźć w ten wątek z Jillian, bo strasznie obszerny. A jak często ćwiczysz? I oczywiście jak długo?
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Kiedy 1 raz robiłam Shreda,ćwiczyłam faktycznie niemal codziennie, przez 30 dni miałam może 3 dni przerwy, i dokładałam do tego rower stacjonarny. Teraz staram się 5 dni w tygodniu, choć nie zawsze się to udaje, i łączę Shreda i Ripped, czyli wychodzi około 45 minut ćwiczeń. Zaczęłam bodajże 14 października.
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Wypowiem się na temat ćwiczeń co mogę Ci polecić. Osobiście ćwiczę na piłce do ćwiczeń Fitspire to polecam bo widzę efekty. A jak utrzymać linię - regularnie ćwiczyć dla sylwetki i dla zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
jak na spalanie to spróbuj cardio, takie 20-30 minut dziennie będzie odpowiednie na dobry początek.
poza tym na brzuch i nogi najlepiej znaleźć konkretne zestawy ćwiczeń na YT, jest tam tego od groma więc zawsze da się coś znaleźć. poza tym prawidłowe, regularne żywienie może zdziałać cuda, oczywiście nie od razu, bo organizm musi się przyzwyczaić, ale po czasie stwierdzisz, że nie masz ochoty wracać już do starych, niezdrowych nawyków. przede wszystkim ustal sobie liczbę posiłków (wskazana liczba to 5) o mniejszych porcjach, za to w równych odstępach czasu. dużo owoców (ale też nie przesadzać) i warzyw, nawet w formie sałatek, jogurty naturalne, pieczywo razowe na kanapki i powinno być dobrze. i pamiętaj, by pić dużo wody! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Nie baw się w żadne ćwiczenia aerobowe, tym bardziej 6 weidera. Interwały są dobrym pomysłem. Ćwiczenia siłowe - równie dobrym. Najlepiej jest trenować siłowo i interwałowo na przemian, bieganie aerobowe robi się dla przyjemności
![]() A tutaj jak robic pompki: xxx
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-22 o 16:27 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Hej, sory ale nie jestem na czasie. I jak, udało Ci się schudnąć do marca 10 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Ja nie przepadam za ćwiczeniami, ale staram się trochę ruszać, włączam sobie czasami filmiki na youtube i staram się "robić" jakiś aerobik, jednak postanowiłam to trochę rozbudować i zainwestowałam w hantelki, kiedyś w <reklama> były przecenione, więc nie wyszło mnie dużo
![]() Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2016-10-26 o 16:08 Powód: Reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Aby były jakieś efekty niestety trzeba ćwiczyć regularnie i z głową. Więc taki aerobik robiony "czasami" niewiele da, tylko zagłuszy sumienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
padawan
|
polecam boks. wbrew powszechnej opinii nie skończysz z obitym nosem, a sylwetka rzeźbi się bardzo szybko. Wzmacniasz przy tym całe ciało, nie rośniesz i masz super kondycję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Tak naprawdę jakie to ćwiczenia nie ma aż takiego znaczenia. Ważne by robić to regularnie i stale i przede wszystkim robić!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Bardzo ważna jest dieta, ilość jedzonych posiłków w odpowiednich porach i oczywiście co jemy. Od tego trzeba zacząć jak już się zmobilizujesz do odpowiedniego trybu jedzenia to pójdzie dużo łatwej i można się wziąć do pracy na siłowni .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Nicollett, 10 kg w 3 miesiące? Pewnie, że jest taka opcja. Kwestia tego na jakim poziomie jest obecnie Twój poziom metabolizmu, czy odchudzałaś się kiedyś. Tak jak koleżanki wyżej pisały, dieta, dieta, dieta. Ona jest odpowiedzialna za zrzucanie zbędnego balastu, ale fajnie jest włączyć do tego trening siłowy, który jest najskuteczniejszą formą redukcji wagi. Oczywiście może się obyć bez ćwiczenia siłowo, równie dobrze możesz wybrać mniej skuteczne formy, np. właśnie basen, squash czy zwykłe dynamiczne spacery.
Staraj się jadać regularnie, unikać przetworzonych produktów, jeść zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem kalorycznym, trzymać np. post 12 godzinny od 20:00 do 8:00, w celu wydzielenia hormonów odpowiedzialnych za redukcje tkanki tłuszczowej i obniżeniu do minimum poziomu insuliny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Co sądzicie o nordic walking? Szukam aktualnie jakiejś aktywności na zimę i zastanawiam się właśnie nad tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc nie widzę przeciwwskazań, nigdy nie chodziłem, ale z tego co wiem jest to super rozwiązanie. Jaki masz cel treningowy? Jeśli chcesz po prostu utrzymać formę fizyczną to czemu nie.
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
nordic walking to świetna forma sportu i sposób na poprawę swojej formy. W NW ważna jest też technika więc radzę poczytać co nieco, albo pooglądać sobie poradniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.