|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Facet po 3 latach związku chce się przyjaźnić.
Cześć dziewczynki. O Powiem w skrócie swoją historie. Po 3 latach związku gdzie on był kochany widać było że szaleje na moim punkcie pisał dzownił chciał sie spotykać itp. 2 msc temu powiedział mi że chce przerwy na przemyślenie sobie różnych rzeczy. Przez 2 msc czekałam z myśla że wrocimy do siebie. Ostatnio wyznał mi (po tym jak w koncu to z niego wydusiłam) że nie nadaje sie do zwiazków nie chce zwiazku chce się przyjaznic ze mna ze chce być sam (chodz wiem ze zaczal siedziec na portalach randkowych typu badoo czateria itp.) . CO sadzicie o takiej sytuacji. bo szczerze to jestem załamana i jest mi trudno bo sadziłam ze to bedzie ten jedyny (ktorego pewnego dnia obudzilam się i taka myśl przyszła mi do głowy a potem było ttylko gorzej , bo jakby jemu przestało zależeć ). Bo naprawde starałam się ten zwiazek budować na przyjaźni .. cTylko jak mam o nim zapomniec :/ Prosze o rady
![]() Edytowane przez PAULINKA000 Czas edycji: 2015-11-21 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Facet po 3 latach związku chce się przyjaźnić.
No niestety, ale najlepiej się nie przyjaźnić. Jeśli go kochasz to nie będziesz go traktować wyłącznie jako przyjaciela i każde spotkanie będzie Ci dawało nadzieję na coś więcej. Poza tym nie będziesz umiała słuchać o jego problemach, nie wspominając o obiektywnym ocenianiu jego problemów sercowych. Polecam zerwać kontakt. Bolesne, ale najlepsze wyjście.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale piszę to na podstawie własnych doświadczeń. Kochana, ja Ci radzę zająć się teraz sobą i przygotować się na rozstanie. Jestem przekonana, że za 2-3 miesiące sama się będziesz sobie dziwiła, że nie wiedziałaś, co zrobić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dziekuje za porade
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Och, ja wiem, że go kochasz. W przeciwnym razie nie napisałabyś tutaj o tej sprawie, nie szukałabyś pomocy.
Chciałabym Ci tylko powiedzieć, że zasługujesz na kogoś, kto po trzech latach nie szuka niczego na portalach randkowych, tylko pogłębia relację z Tobą, bo dba o Twoje samopoczucie, dobro, komfort psychiczny. Po prostu lubi widzieć, że jesteś szczęśliwa. Nazwalabym coś takiego miłością. Nie wiem, jak rozwiązać Twoją sytuację, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli, żeby sytuacja okazała się nieporozumieniem, i żebyś nie cierpiała. Wiem tylko, że jeśli zajmiesz się sobą, zadbasz o swoje sprawy, pozwolisz facetowi na jeszcze większą przerwę, niż on sobie zażyczył (ja bym zrobiła wieczną przerwę w tym związku, ale to tylko moje zdanie), to wyjdziesz na tym lepiej, niż gdybyś o niego teraz "walczyła". Jesli chce przerwy, daj mu ją. I poważnie przemyśl, czy właśnie taka osoba jest miłością Twojego życia. Osobiście, nie sądzę, żebyś właśnie tego chciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Przerwy na przemyslenie? Nie nadaje sie do zwiazkow?
Zalosny koles. Na czym ta przyjazn niby mialaby polegac, ze bedzie mogl cie bzyknac od czasu do czasu, kiedy w tym samym czasie, przy nowej pannie bedzie udawal natchnionego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
plum plum
|
Nie daj się wkręcić - żadnych przyjaźni. Jeśli faktycznie czujesz, że to koniec, a wszystko na to wskazuje, to zerwij kontakt. Szybciej zapomnisz, szybciej się pozbierasz.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;50489222]Z doświadczenia wiem, że takie słowa oznaczają, iż chłopak albo już spotyka się z kimś innym, albo poznaje kogoś innego i chce sobie zostawić "margines bezpieczeństwa". Nie chce Cię zdradzać, a jednocześnie nie chce zrywać od razu, bo może inna nie okaże się tak interesująca, i im nie wyjdzie.
Ale piszę to na podstawie własnych doświadczeń. Kochana, ja Ci radzę zająć się teraz sobą i przygotować się na rozstanie. Jestem przekonana, że za 2-3 miesiące sama się będziesz sobie dziwiła, że nie wiedziałaś, co zrobić...[/QUOTE] Potwierdzam, moje doświadczenia mówią mi to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Daj sobie spokój, Ty nie będziesz się przyjaźniła, tylko ciągle liczyła, że może wrócicie do siebie. A nadzieja to podwójnie beznadziejna, bo prędzej odczuje Twój brak gdy utniecie kontakt, niż gdy dalej będziecie go utrzymywać.
Poza tym w teksty typu "nie nadaje się do związków" nigdy nie wierz, bo przedstawiciele obu płci potrafią wciskać tego typu dyrdymały, a za jakiś czas zobaczysz na portalu społecznościowym, że już jest w związku z kimś innym. Jak się pojawi dziewczyna, która go zacznie niesamowicie pociągać, to jej nie powie, że do związków się nie nadaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Przestał kochać. Po prostu. I to się już nie odstanie. Ale jeszcze nie chce palić mostów za Waszą znajomością, bo mu tak dobrze i wygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Cześća i ciagle twierdzi ze mnie kocha ale nie jest to samo co kiedyś.. ze niby uczucie zmalolo.. mam taki mętlik w głowie ehh :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
U mnie sytuacja wygląda trochę inaczej. Byłam w związku z chłopakiem przez pięć miesięcy,którego bardzo kochałam. On od samego początku mówił, że bardzo mnie lubi ale nie jest zakochany. Ale ja wierzyłam, że to się zmieni. Wspierałam go w każdej sytuacji, mogłam zrobić dla niego wszystko. Wiedział o moich uczuciach. Po pewnym czasie stwierdził, że powinniśmy sobie dać czas na przemyślenie naszego związku.Czy jest sens to ciągnąć.Stwierdził, że nie potrafi kochać i nie chce nawet próbować i może się tylko przyjaźnić. Przeryczałam wiele dni i nocy ale jednak doszłam do wniosku, że naprawdę nie ma sensu i lepiej się rozstać póki jeszcze możemy na siebie patrzeć. Nikogo do miłości nie zmuszę zwłaszcza, że nie robi nic aby to zmienić. Jutro minie dwa tygodnie od zerwania. Kontakt mamy raz na tydzień. Ciężko mi zapomnieć ale staram się jakoś zająć myśli( czytanie książek, nauka angielskiego) Podobno czas leczy rany....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
POLAĆ CI ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Obawiam się że nie było żadnego "bzykanka" i dlatego odpuścił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Wszystkie jadą po facecie, więc ja dla równowagi.
Po 3 latach ma Ciebie dość i co gorsza dzięki Tobie ma przeświadczenie, że "nie nadaje się do związków". Współczuję mu. Po prostu spaprałaś i skrzywiłaś go. Jak facet mówi, że "musi przemyśleć", to znaczy, że w ciągu trwania związku robiłaś mu niezłe jazdy i pomimo tego, że naprawde Ciebie kochał to ma już Ciebie serdecznie dość - rozum przejmuje górę nad sercem / penisem. 1. Seks był ? 2. Kłótnie / fochy co 3-4 dni ? Faceci w związku lubią seks i ... święty spokój, a nie jazdy. No, jest też kilka innych rzeczy, ale te dwie najczęściej są źródłem toksycznych związków. Po prostu z jakichś względów już Cię ni kocha i tyle. Jeśli to był fajny, spoko facet to ot tak, bez powodu się nie odkochuje. Mógł być też oczywiście złamasem, nie wiem kogo autorka sobie wybrała... Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2015-03-03 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.