|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Rude refleksy - jak się ich pozbyć?
Hej,
Zacznę od tego, że mam jasnobrązowe włosy, a zawsze chciałam być naturalną blondynką (przez krótki czas byłam ![]() ![]() Dlatego chciałabym się dowiedzieć, co zrobić, żeby podczas rozjaśniania moje włosy nie stawały się rudawe. ![]() Ma ktoś pomysł? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rude refleksy - jak się ich pozbyć?
Ja bym położyła popiel 1 po kropce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wizażowy Kot Igor
|
![]()
Kiedyś moja koleżanka miała podobny problem. I niwelowała go płukanką Silver, czy coś w tym stylu. Oczywiście po każdym myciu bo na stałe to problemu nie rozwiąze. Spróbuj. To w końcu tylko płukanka, więc nie zrobisz sobie krzywdy w każdym razie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz w sumie dwa wyjścia, jeżeli chcesz jakiegoś chłodnego blondu -zastosować jakąś blond farbę w odcieniu popielatym -zostać przy tych naturalnych metodach i stosować nietrwałe środki nadające chłodny kolor np. płukanki albo szamponetki. Niestety, w sprzedaży są praktycznie same fioletowe, a te neutralizują żółte tony. Rudości nie przykrywają. Na rudości idealne są niebieskie barwniki, ale czysto niebieskich płukanek nie widziałam nigdzie w drogeriach. Niektórym rudości neutralizuje zwykła gencjana z apteki, jest fioletowa, ale podobno ochładza nawet brązy. Te nietrwałe sposoby to mozolne działanie. Osobiście głosowałabym na farbę, bo daje pewniejszy efekt i nie musi niszczyć włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Artego 'my color reflex' - niebieski - tyle mogę powiedzieć z własnego doświadczenia.
Genialnie gasi rudy i w przeciwieństwie do szamponów ten żel/odżywka odżywia włosy Ja niweluje nim rudziejący ciemny/średni blond i cieszę sie szlachetnym popielem. Zwłaszcza, że wracam do naturalek i zależy mi na NIEFARBOWANIU włosów ![]() Zapomniałabym - efekt utrzymuje się 6-8 myć, a produkt mimo że dość drogi (ok 40 zł) jest mega wydajny i skuteczny. recencja z KWC --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...or-reflex.html Bye Bye miedziane refleksy :P P.S. chłodny odcień widać w avatarze ![]() Edytowane przez Puline Czas edycji: 2013-07-19 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
rude refleksy najlepiej pozbędziesz się, używając zielonego szamponu do włosów, np. z pokrzywy. To działa, sama tak zniwelowałam przebłyski rudości po farbowaniu z czerwieni na brąz.
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- a może być szampon joanna z pokrzywą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Najważniejsze, żeby szampon miał barwę zieloną, im bardziej intensywna tym lepiej. Daj znać czy pomogło
![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Rudości gasi się niebieskimi płukankami, nie zielonymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Niebieskie płukanki stosuje się do włosów blond, żeby zlikwidować odcień żółty we włosach... wiem, bo też stosowałam ![]()
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() niebieski + żółty ta zieleń ( a raczej glonowaty kolor włosów) Zieleń zredukuje czerwień i odwrotnie - czerwień na zielonkawe włosy Wybierając płukankę musimy wpierw określić konkretny problem. ![]() 1 -Na włosy żółknące dobieramy fiolet. 2 - Na włosy rudziejące błękit. 3 - Na włosy z niechcianym zielonkawym refleksem czerwień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
hej mam pytanie,bo tez chce zniwelowac rudosc po kapieli rozjasniajacej,do ktorej stosowalam rozjasniacz vincent zielony...czy powinnam uzyc np.srebrny? czy ktoras z was moze uzywala tego rozjasniacza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
farba o odcieniu popielatym zawiera fioletowe i niebieskie barwniki. W numeracji fryzjerskiej określany .1 czyli np. popielaty średni blond 8.1
8 - średni blond .1 - popielaty refleks Z założenia popielate farby wychodzą ciemniej i prawie zawsze wypłukują się na żółto bo barwniki te są małe i szybko "uciekają ". Dlatego blondynki stosują fioletowe szampony i odżywki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Też mam pytanie...mianowicie niedawno byłam blondynką (kolor był żółtawy) i później zamarzylo mi się zafarbować na brąz....niestety teraz przy wypłukiwaniu koloru z włosów jestem ruda 🤣 mam pytanie...jak pozbyć sie rudego koloru? Wpadłam jeszcze na pomysł by wybrać farby (naturia z joanny) gołębi popiel i ktoryś z palety brązów...czy wtedy brąz będzie chłodniejszy i rudy kolor zniknie czy uzyskam odwrotny efekt? 😁 pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
sub
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.