Farby do włosów

Artego My Color Reflex Preparat natychmiastowo zmieniający kolor włosów

My Color Reflex Cold Brown Żel koloryzujący podkreślający kolor - chłodny brąz 200ml Artego

Iwona_C
    19 maja 2018 o 23:59
    Lubię go
    Mam włosy ciemny brąz stosowałam Artego, My Color Reflex w kolorze ciemny brąz i fiolet. Produkt stosuje dla odświeżenia koloru , jak również ukrycia odrostów Łatwo się rozprowadza na włosach ,wymaga użycia rękawiczek ponieważ barwi skórę. Włosy po użyciu są wyraźnie odżywione i pogrubione ,są również szorstkie ale po wyschnięciu szorstkość znika. Kolor ładnie pokrywa odrosty i siwe włosy. Równomiernie się wypłukuje .
    Zalety:
    • szybkie działanie
    • łatwa aplikacja
    • odżywione włosy
    • miły zapach
    • nie zawiera amoniaku i nadtlenku wodoru
    Polakas
    1 listopada 2014 o 13:04
    raz i wystarczy
    To, ze mam hopla na punkcie włosów wiedzą wszyscy moi bliscy. Lubię eksperymenty z fryzurami , uczesaniem i oczywiście kolorystyką. Nie boję się zmian i zachęcam do tego wszystkich. Kupiłam tą farbę-żel(?), no może preparat ponieważ potrzebowałam odświeżyć, wydobyć intensywniejszy kolor włosów. I powiem tak, efekt średnio zadowalający, na prawdę, nic specjalnego. Włosy po wysuszeniu niby troszkę jakby odzyskały blask, może delikatnie wydobyty kolor, ale to nie jest efekt jakiego się spodziewałam. Tym preparatem chciałam przedłużyć czas do kolejnego tradycyjnego farbowania, ale niestety nie było to możliwe. Na dodatek czar zupełnie pryska gdy okazuje się, że to co w ogóle udało się uzyskać na włosach znika po 3-4 myciach. Całe opakowanie starczyło mi na 5 moze 6 aplikacji. Sam produkt nakłada się bardzo fajnie, nie spływa z włosów, łatwa i przyjemna aplikacja, do tego zapach też nie drażniący. I to tyle jezeli chodzi o jego zalety ;( Używam tego produktu od: 3 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 opak.
    mikka86
    3 czerwca 2014 o 10:06
    Ideał dla blondynek!
    obrazy. Pokaż obrazy Kupiłam zachęcona recenzja wizażanki Puline :) (wielkie dzieki za poradę na prv):* Oceniam kolor BLUE. Ta odzywka to rewelacja dla rudziejąco-żółknących blondynek!!!:) Mam włosy na poziomie 8/9 od połowy długości mam jaśniejsze "resztki" po pasemkach i teraz uwaga...:P poczatkowo naniosłam produkt z ciekawości na dość grube całe pasmo włośów i wyszły mi niebieskie:P odyżwka bardzo mocno łapie (przynajmniej na moich włoskach ) ale i dobrze, bo kolejna próba juz była na całych włosach:) garść odżywki którą codzień stosuje wymieszałam z niewielka ilością atrego-blue (tak na oko- kolor mieszanki jasno brązowy- taki brudny :P) i nałozyłam sobie na włoski (nakładałam pędzlem od czubka głowy do momentu gdzie mam pasemka - śa tak jasne, że i tak złapały by niebieski). Potrzymałam ok 10-15 minut i efekt cudny!!:))) bez rudości i żółci :) Przy takim mieszaniu z maską/odżywka produkt wystarczy na bardzo długo. odkładam na bok wszytkie płukanki, srebrzyki i inne fioletowe i niebieskie cuda i zostaje przy Artego :))) Plusy: +wydajna +zapach dla mnie neutralny +włosy ładnie błyszczą, nie plączą się + rudość i żółć pokonana :))) +łatwo się zmywa jeśli przypadkiem się pobrudzimy + wytrzymuje 5 myć(myje codziennie + nie niszczy włosów Minusy: - myślałam że cena (46zł -allegro) jednak dla mnie bardzo wydajny więc jest ok. - mocne działanie - trzeba dostosowac do swoich potrzeb :) i nie zrażac sie pierwszym niepowodzeniem. Polecam:) Używam tego produktu od: Krócej niż miesiąc Ilość zużytych opakowań: Mniej niż 1
  • 1 grudnia 2013 o 15:40
    to nie to
    Dzisiaj skończyłam ten produkt do włosów, kolor chłodny brąz. Kupiłam go na stronie lokikoki. Plus za to, że nie zawiera amoniaku i nadtlenku wodoru. Wg producenta kolor ma się zmywać stopniowo w ciągu 6-8 myć. Co u mnie niestety nie było prawdą, kolor się zmywał do góra 4 myć. Ładnie podkreśla kolor. Miał też pokrywać pierwsze siwe włosy, u mnie ani razu tego nie zrobił a szkoda, głównie z tego powodu zdecydowałam się na jego zakup. Plus za szybką koloryzacje wystarczy trzymać na umytych, wilgotnych włosach 5-15 minut. Nie spływa z włosów, nie drażni skóry, nie czuć zapachu. Jeśli ktoś chce go zakupić z myślą o trochę rzadszym farbowaniu ze względu na siwe włosy to go nie polecam. Używam tego produktu od: lutego - 1 grudnia 2013 Ilość zużytych opakowań: 1X 200ml
  • 9 września 2013 o 20:20
    REWELACJA
    Na wstępie zaznaczę, że oceniam CIEMNY BRĄZ. Zacznę od tego, że staram się powrócić do mojego naturalnego koloru -brazu. Włosów nie frabuję od prawie dwóch lat, ale resztki farby powodują na moich długich włosach rude refleksy. Jest to dla mnie kłopotliwe gdy przebywam w słonecznym miejscu. Wyczytałam o tym produkcie gdzieś w sieci, kupiłam, użyłam i jestem zachwycona :) Włosy maja kolor ciemnego brązu (moje naturalne zostały przyciemnione) i błyszczą się odrobinkę bardziej niż naturalne. Całość nie wygląda sztucznie, rzekłabym, że po prostu zdrowo :) jestem bardzo zadowolona z efektu. "Farbkę" rozprowadzam na umytych włosach nie pędzelkiem, lecz po prostu staram się wmasować w całą długość włosów i skórę. Zawsze wychodzi mi to równomiernie. Trzymam na włosach około 20 min, po czym spłukuję i UWAGA nakładam maseczkę na 15min. Niestety, jedyną wadą tego produktu jest to, że włosy zaraz poz myciu żelu, są szorstkie i trudno byłoby je rozczesać, dlatego konieczna jest maseczka. Przy kolejnych myciach nie ma już tego problemu, włoski są normalnej miękkości, jak zawsze.Efekt utrzymuje się do miesiąca (myję głowę dwa razy w tyg) a kolorek wymywa się stopniowo, nie ma mowy o plamach i odrostach:). Jedynym mankamentem, który można zarzucić producentowi to nazwanie żelu "odżywką", preparat zupełnie nie wywiązuje się z tej roli. Włosy bezpośredni po aplikacji są trochę szorstkie. Podsumowując: -żel świetnie pokrywa włosy dając naturalny efekt -stopniowe wymywanie -korzystna cena -łatwa aplikacja -na włosy za zapięcie stanika wystarczył na około 6 razy -działa jak toner Ogólnie polecam :)) Możliwę, że kupie ponownie, ale jeszczę się zastanawiam czy nie potraktować włosów henną :) Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1, 200ml

Zobacz także inne Farby do włosów