|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moja pierwsza przygoda z biżuterią
Witam. Od niedawna zaczęłam się trochę bawić. Niestety nikt nie może mi dać wskazówek bo nie znam nikogo kto by się zajmował robieniem biżuterii. Więc do wszystkiego dochodzę sama.. Oto moje pierwsze dzieła. Narazie proste.. Ale mam nadzieję, że zacznę się z czasem rozwijać i będzie coraz lepiej szło. Przepraszam za jakość zdjęć..
Wiem, że muszę jeszcze duuuużo pracować... Edytowane przez Cytrynka22 Czas edycji: 2009-04-05 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja pierwsza przygoda z biżuterią
Jeśli o mnie chodzi, to podoba mi się pomysł
![]() I ubiegnę tutaj wypowiedzi bardziej doświadczonych koleżanek- musisz pracować nad panowaniem nad szpilkami i drutem <głównie chodzi o loopki ![]() Nieźle jest ![]() PS. Nie martw się moim zrzędzeniem- jak ja zaczynałam, naprawdę wyglądało to duuuużo gorzej ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
No więc mnie się bardzo podobają ostatnie. Takie lekkie, zwiewne i powabne
![]() ![]() I jeszcze mam drobne pytanie. Te ostatnie kolczyki są na żyłce?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem Twoje biżutki są niezbyt estetyczne (być może jest to wina kiepskich zdjęć), ale loopy są krzywe i nierówne, wystają kawałki drutu, na dole zamiast szpilek są loopy, a w tych robionych na żyłce ta żyłka wychodzi spod zacisku i chyba faktycznie jest trochę za cienka. Popracuj nad tym bo pomysły masz całkiem ok, tylko wykonanie kuleje
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No tak właściwie, to ja też tego nie rozumiem.. Osobiście uważam, że loopki lepiej wyglądają od płaskich zakończeń szpilek
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Eeee,co do dylematu szpilkowego-ja uważam,że to zależy od kolczyków.Nie wszędzie gwoździe wyglądają lepiej.Czasem lubię zostawić loop na dole
![]() ![]() ![]() Musisz pilnować,żeby Ci koralik nie "uciekał".O,tu Ci uciekł.Pilnuj,żeby loopki był blisko koralika.Nie może latać luźno-chyba,że mu tak każesz ![]() Te mi się podobają,bo poeksperymentowałaś.Dziew czyny pewnie powiedzą,że drucik tak na wszystkie strony,ale wiadomo,początki ![]() ![]() Tu linka Ci faktycznie wystaje spod zacisku.Ale to nic,przecież można uciąć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pracuj,pracuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam jeszcze to. Wiem że te z czerwona kuleczka sa niestarannie okrecone drucikiem..ale wlasnie nie wiem jak go używać gdy mój koralik ma taki kanciasty kształt...
![]() Edytowane przez Cytrynka22 Czas edycji: 2009-04-07 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście trochę nie pykło z tym drucikiem... i to nie tylko na tym koraliku ale i na druciku - a tam na pewno umiesz lepiej skręcić. Spróbuj na samych drutach na początku i dalej do przodu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
To bardzo dobrze, że masz urozmaicone pomysły i poszukujesz we wszystkich technikach, to pozwoli Ci szybko znaleźć te ulubioną, w której wkrótce się wyspecjalizujesz. Loop czy kuleczka - to bardzo indywidualne. Mnie często na końcu podoba się loop, choć nie ukrywam, że pod ciężarem opinii "bardziej doświadczonych" dużo częściej używam kuleczek. Pierwsze kolczyki z ostatniego wrzutu - bardzo ładne
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Czekam na paczkę z allegro. Może wkrótce dorzucę coś nowego
![]() Jak narazie podobają mi się proste kolce. Bez wielkich udziwnień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze prace... Niestety nie było dobrego światła..
Co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ooooooo! No proszę! Zaczynasz kombinować! Świetnie! Moje faworytki to piaski pustyni. Nie przepadam za wystającą zza zacisku linką, ale kij. Podoba mi się użycie czarnych półfabrykatów.
Pierwsze kolce: Bardzo podoba mi się dobranie kolorów. Nakładeczki są, przekładeczki też. Nieźle. Drugie kolce: ojejej... czyżby pierwszy owijany lop? Nie będę Ci kadzić: paskudny. Jeśli masz ochotę podpowiem Ci sztuczkę, do której sama doszłam metoda prób i błędów (a żebyś zobaczyła mój pierwszy owijany lop! Ha! Wała! Nie pokażę!): zanim zaczniesz wykonywać ów skomplikowany lop pamiętaj by zostawic drucik nieco dłuższy. Jeśli wcześniej odmierzałaś "na styk", teraz zostaw minimum 3 cm. Robimy pętelkę. Ja w tym momencie szczypcami okrągłymi trzymam kolczyk w okolicach podstawy pętelki (sama pokombinuj jak Ci wygodnie trzymać), a płaskimi mocno (są bardziej "chwytne") łapię koniuszek drucika/szpilki i energicznie (wtedy nie zostają mi puste przestrzenie między zwojami) owijam. Kiedy uznaję, że dość tych owijasków (dwa, trzy zwoje mi wystarczą, chyba że inny mam koncept) ucinam zbędną część drutu obcinaczem do paznokci (kto by tam wydawał cenne złotówki na szpyce tnące boczne). Buziaki.
A teraz, drogie dzieci, księżniczka opuszcza bajkę, otwiera zimne piwo i zapala fajkę. Mój wątek Edytowane przez Yori Czas edycji: 2009-07-21 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za cenną radę
![]() ![]() ![]() Cieszę się, że się podobają ![]() Mi też najbardziej podobają się z piaskiem pustyni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.