Niewiem co mam zrobić..Zmienić szkołe?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-27, 14:28   #1
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17
Unhappy

Niewiem co mam zrobić..Zmienić szkołe??

lalalalalala

Edytowane przez prowokacja17
Czas edycji: 2007-11-26 o 22:43 Powód: lalalala
prowokacja17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 14:40   #2
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Niewiem co mam zrobić..Zmienić szkołe??

Nie wiem co Ci doradzić, bo nie wiem jak powazna jest cała sytuacja. Powiem ci jedno, nie wiem jakie są Twoje stosunki z rodzicami ale do nich zwróciłabym sie na Twoim miejscu w pierwszej kolejności. Usiądz z nimi i powaznie porozmawiaj o swoich problemach, powiedz im, że to dla Ciebie duży problem i oczekujesz od nich rady i pomocy.
Moje starsze dziecko jest parę lat młodsze od Ciebie i na razie przychodzi do nas ze wszystkimi problemami, nie chciałabym zeby kiedys musiał szukać pomocy na jakims forum zamiast u nas. Czy mozesz mi powiedzieć czy rozmawiałas o swoim problemie z rodzicami a jesli nie, to dlaczego? To tak na przyszłość, żebym wiedziała jakiego błedu nie popełnić ze swoimi dziećmi...
Pozdrawiam
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 14:41   #3
wersta
Zakorzenienie

a kim jest ta "liderka" i dlaczego jej opinia jest taka ważna?
zawsze stroniłam od tzw. klasowej elitki i bardzo drażnią mnie takie osoby.
i co to znaczy wyciąganie brudów? zabiłaś kogoś czy okradłaś? bo inaczej to nie widzę powodu, żeby zmieniać otoczenie. a poza tym, w tym samym mieście i tak opinia od "życzliwych" osób może dotrzeć do nowej szkoły.

jesteś w 2giej klasie, więc zostało już tylko 1,5 roku do końca (bo teraz LO trwa chyba 3 lata?).
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 14:48   #4
lir391
Zakorzenienie

Dot.: Nie wiem co mam zrobić..Zmienić szkołe??

Wiesz, nauczyciele zawsze powtarzaja,ze do szkoly chodzimy glownie po to, zeby sie uczyc, ale rozumiem, że ta sytuacja moze Cie denerwować. Na Twoim miejscu zmienilabym po prostu klase albo liczyla,ze po wakacjach sytuacja sie zmieni. Dobrym rozwiazaniem jest tez znalezienie jakiejs kolegi/kolezanki, z ktorym moglabys siedziec w lawce, spedzac przerwy i ignorować inne osoby. Sciskam mocno!

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 14:50   #5
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Znajac życie po wakacjach wszytsko wróci do normy Pokłociłas sie z nią o cos waznego,któs komus zrobił świństwo? Nie wierzę,że wszyscy sa az tak podatni na jej wpływ,a anwet jesli,to szybko minie.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 15:09   #6
paula007
Zakorzenienie

Rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Dziewczyny mają rację, spróbuj porozmawiać z rodzicami, może z wychowawczynią. Wiem, że są takie osoby (liderzy pożal się Boże), którzy mają ogromny wpływ na klasę. Najgorsze jest to, że reszta tak ich słucha! Straszne! Nawet kiedyś miałam podobną sytuację, to jeszcze było w podstawówce, że właśnie miałam spięcie z takimi "liderami" i potem większość klasy się ode mnie odwórciła. Wiem, co czujesz. Naszczęście to było zaraz przed wakacjami, podczas których właśnie jedna z tych liderek wysłała mi nawet kartkę a wakacji (!). A po wakacjach wszystko było już normalnie, teraz mam swobodne stosunki z tymi osobami, ale jakoś niestety nigdy tego nie zapomnę. Może było mi trochę łatwie, bo wiadomo jak to dzieci w podstawówce, ale najlepiej się wtedy nie czułam. Jeśli ta sytuacja w najbliższym czasie się nie poprawi, to chyba będziesz musiała pomyśleć o przeniesieniu. A może lepiej spróbowac porozmawiać z tą dziewczyną. Może zrozumie, że jej postępowanie naprawde przysporzyło ci problemów. W każdym bądź razie życzę Ci, żeby ta sprawa szybko i pozytywnie dla Ciebie się rozwiązała Pozdrawiam

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 20:16   #7
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez paula007
Rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Dziewczyny mają rację, spróbuj porozmawiać z rodzicami, może z wychowawczynią. Wiem, że są takie osoby (liderzy pożal się Boże), którzy mają ogromny wpływ na klasę. Najgorsze jest to, że reszta tak ich słucha! Straszne! Nawet kiedyś miałam podobną sytuację, to jeszcze było w podstawówce, że właśnie miałam spięcie z takimi "liderami" i potem większość klasy się ode mnie odwórciła. Wiem, co czujesz. Naszczęście to było zaraz przed wakacjami, podczas których właśnie jedna z tych liderek wysłała mi nawet kartkę a wakacji (!). A po wakacjach wszystko było już normalnie, teraz mam swobodne stosunki z tymi osobami, ale jakoś niestety nigdy tego nie zapomnę. Może było mi trochę łatwie, bo wiadomo jak to dzieci w podstawówce, ale najlepiej się wtedy nie czułam.
ja rowniez w podstawowce przezyłam takie cos. ale to chyba jest normalne w tym wieku
prowokacjo coz ja ci moge powiedziec. jesli naprawde nie dajesz rady-porozmawiaj z rodzicami i wspolnie zdecydujcie co dalej. nie wiem, ale takie pojsce do wychowawczyni, jak dla mnie, nie jest dobrym wyjsciem. jestem w pierwszej LO,mam taka dziewczyne w klasie, ktora rowniez no nie jest akceptowana przez reszte. poszła z tym do wychowawczyni i zaczeły sie jaja. po prostu ta "elita" jeszcze bardziej nie dawała jej zyc. dopiero pedagog interweniował. nie o to ci przeciez chodzi, zeby zdenerwowac reszte klasy? nie wiem. z jednej strony chcialabym ci powiedziec: przenies sie, daj sobie spokoj z tymi ludzmi. ale z drugiej, ze masz sie nie poddawac.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-28, 12:17   #8
margitta
Zakorzenienie

To zależy czym są te "brudy" bo jeżeli chodzi o coś poważnego, z czego wszyscy się śmieją, to należałoby zmienić faktycznie szkołę, moim skromnym zdaniem. Natomiast jeżeli wypominają jakieś drobiazgi, to myślę, żę jeszcze wszystko się ułoży Trochę sobie pogadają i zapomną, a z koleżanką można się przecież pogodzić
Stary 2006-03-28, 14:04   #9
Nierika
Zadomowienie

A masz kogos bliskiego w tej klasie?

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 14:49   #10
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17

mam dwie kolezanki,ktore mnie wspieraja ...Ogolnie to juz lepiej jest,ale i tak mysle o zmianie szkoly w przyszlym roku...
Stary 2006-03-28, 15:06   #11
Nierika
Zadomowienie

To cale szczescie, ze masz te kolezanki. Jakby tam byly tylko osoby, ktore rozmawiaja z Toba "od niechcenia" bylo by Ci pewnie duzo ciezej.

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 20:16   #12
wiatr86
Rozeznanie

Prowokacja mialam dokladnie taka samą sytuacje jak Ty z tym ze w gimnazjum,przez ta sytuacje wpadlam w starszna depresje,przytylam chyba z 10kg;/ i tak sie zalamalam ze szok,a wszystko przez to ze dlugo tą sytuacje ukrywalam,nie chcialam pwoeidziec rodzicom co sie dzieje.To jest najgorsze!! mysle ze musisz pogadac z wychowawczynia,rodzicami, psychologiem,obojetnie tylko nie daj sie zastraszyc,bo im na tym zalezy,maja przewage i Cie wykoncza jak nie zareagujesz!!nie wiem czy zmiana szkoly jest dobrym rozwiazaniem bo trzeba rozwiazywac problemy a nie od nich uciekac...nie masz gwarancji ze w nowej szkole bedzie lepiej...i przede wszystkim nie pokazuje im tego ze sie boisz,placzu i porozmawiaj z nimi wszystkimi tylko w obecnosci wychowawcy najlepiej.
wiatr86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 21:11   #13
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

chyba wiem co przezywasz, ja jestem osobą dosyc konfliktową, chociaz z tym walcze.. ale i pod koniec podstawowki i liceum potrafilam sie skłocic niemal z całą klasą. teraz są tego skutki.. Nie mowie ze to tylko moja wina tak wyszlo. Nigdy nie myslalam o zmianie klasy, chociaz zawsze mialam takie kryzysy pod koniec kariery w danej szkole.
Niewiem czy bym sie zdecydowala zmienic szkole.. pewnie tak gdyby sytuacja byla nie do zniesienia, pewnie by sie to wczesniej czy pozniej odbilo na mojej nauce.
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 22:34   #14
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Hej Od razu moge poradzic, zebys nie zmieniala szkoly, bo sobie tylko stresu doprawisz przed matura i dopiero sie zaczna problemy. Powiem szczerze, ze znam bol samotnosci w klasie, przez prawie cale gimnazjum bylam doslownie odpychana przez wiekszosc ludzi. Doszlam do wniosku, ze "wina" lezy posrodku i postanowilam sie troche zmienic, co zaowocowalo w liceum - mam juz jakies kolezanki (jedne blizsze, inne dalsze, ale sa), TZa w lawce i dobry kontakt z wiekszoscia. Zamiast zmieniac szkole, zastanowilabym sie nad wlasnym zachowaniem - w koncu "pranie brudow" nigdy nie bierze sie znikad. Czasami jakis drobny szczegol moze odstreczac od czlowieka. Nie mowie, zebys sie calkowicie dopasowala do "oczekiwan" klasy, ale sprobuj okazac im jakos, ze nie chcesz miec z nimi na pienku, zaoferuj komus swoja pomoc, zapros do jakiegos wspolnego zajecia itd. A jesli dalej beda przeciwko Tobie pomimo Twoich dobrych checi i pokojowego nastawienia - poszukaj przyjaciol gdzie indziej, np. na kolku zainteresowan, a klase traktuj jak powietrze (kiedys im sie znudzi obgadywanie Ciebie).
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 11:16   #15
Kasiula85
Wtajemniczenie

GG do Kasiula85

miałam podobnie...tylko że ja miałam 5 koleżanek... i 26 osób które zdarzało się że doprowadzały mnie do płaczu...
nie zmieniłam szkoły..
i żałuje tego najbardziej...

Kasiula85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 12:06   #16
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Identyczną sytuację przeżywałam jak Ty, prowokacjo17.

Już w pierwszej klasie zostałam wyśmiana. Klasa podzieliła się na obozy. Ja praktycznie do żadnej nie należałam, zawsze byłam z boku. 3 lata z nimi wytrwałam tylko dlatego, miałam pasję (sport i polityka), kochaną mamę i nie zaprzątałam sobie myślami tą sytuacją. Jak ktoś mnie obrzucał brzydkimi słowami, mówiłam "Błoto dobrze działa na cerę" Wiedziałam, że pobędę z nimi tylko 3 lata, a potem "dziękuję, do widzenia, żegnaj". Dziś jestem na I roku studiów na dwóch falkutetach, mam wspaniałe kontakty z koleżankami, a z osobami z klasy nie mam praktycznie kontaktu.

Prowokacjo17, nie chowaj urazy w środku. I tak jak mówi Luba, otwórz się przed kimś, np. przed rodzicami i opowiedz im o problemie. Będzie bardzo dobrze!

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości