Idealne paznokcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-12, 13:20   #1
kiciulka1985
Zakorzenienie

Idealne paznokcie

Zakladam ten watek tutaj a nie na Paznokciowym.
Dlaczego?
Na Paznokciowym siedza maniaczki (takie jak ja) a chcialam poznac opinie osob ktorych pasja nie sa paznokcie.
Otoz... jakie paznokcie sa w/g was idealne - dlugosc, czy naturalne czy zelowe/akrylowe, jakie kolory na pazurkach Wam sie podobaja, czy podobaja Wam sie wszelkie zdobienia, blyskotki na pazurkach...
Wszystko...
I co Wy oraz osoby w Waszym otoczeniu sadza...
Taka ankieta, jestem bardzo ciekawa jak to jest postrzegane przez ludzi ktorzy nie sa maniakami

Moze sama sie wypowiem, co ja sadze...
Nie lubie sztucznych paznokci. Naturalne wygldaja o niebo lepiej,no i jest sie czym pochwalic jesli wyhoduje sie swoje dluugasne a nie przyczepione
Co do dlugosci idealna kiedy biala czesc ma dlugosc ok 5-8mm.
Kolorki - jasne, beze, roze.. nie znosze czerwieni i wszelkim ciemnych mocnych kolorow. Podstawa jest french do tego jakies zdobienia.
Zdobienia - wszelkie.
Uwielbiam blyskotki (brokaty,cyrkonie...)
Stary 2006-03-12, 13:25   #2
cattt
Mrs Mrau

Dot.: Idealne paznokcie

Idealne paznokcie wg mnie to "swoje" paznokcie,żaden akryl czy inne szmery bajery (świecidełka,błyskotki,wz orki,wzoreczki ),oczywiście czyste,zadbane, nie za długie,pomalowane w cielistym kolorze.
Ten pazurowy minimalizm odzwierciedla mój ideał.
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 13:43   #3
sweetes_things
Rozeznanie

Ja uwielbiam paznokcie akrylowe Nosze je już od ponad roku i jestem bardzo zadowolona Lubie na nich różne błyskotki,cekinki,cyrkoni e i wogóle lubie efekt 'wow' ,że sie rzucają w oczy heh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (38,5 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.JPG (30,3 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (24,9 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (17,9 KB, 141 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.JPG (28,6 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (39,2 KB, 93 załadowań)
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 13:53   #4
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja tam lubię naturalne paznokietki Najlepiej jak mają tę białą część długą na około 3 mm, opiłowane na kwadratowo, pomalowane w cielistym kolorku (Żadnej perły...blleeech) i jakieś delikatne zdobienia, niekoniecznie cekiny, bo to mi się na zabardzo podoba. W ogóle nie podobają mi się przesadnie długie akryle-łopaty, pomalowane tak, jakby miały zastępować biżuterię, ubranie i wszysto inne, bo tak zwracają uwagę. Co to to nie! Mówię np. o tych na zdjęciu nr 4, które załączyła sweet-things.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 13:54   #5
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez askawtn
akryle-łopaty
genialne
Stary 2006-03-12, 13:58   #6
the magus
Wtajemniczenie

idealne paznokcie to paznokcie naturalne, ale zadbane. sama noszę krótkie, bo muszę. długie szpony są koszmarne! boję się takich babsztyli paradujących z kilkucentymentorymi pazurami przecież zabić tymże można. żadnych ostrych lakierów, kredek, cekinków, brokatów nie uznaje wygląda to okropnie w moim mniemaniu.
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 14:00   #7
kiciulka1985
Zakorzenienie

A mi bardzo sie podoba zdobienia zaprezentowane przez sweetes, za to pazurki nie - na kilometr widac ze sztuczne:P
Stary 2006-03-12, 14:03   #8
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Ja najbardzej lubię moje naturalne, zwykle noszę je dosyc długie, ale oczywiście bez przesady. Mam bardzo mocne paznokcie i zwykle robię je takie "kwadratowe". Większość osób nawet nie chcę wierzyć, że to moje naturalne, bo naprawdę wygladają jak sztuczne. Oczywiście delikatnie pomalowane w cielistym kolorze, albo na styl francuski.

Za to nie cierpie, wręcz nie mogę patrzeć na te sztuczne pazurki z błyskotkami.... ble. Nie chcę nikogo obrażać, ale kobiety, które noszą takie paznokcie, kojarzą mi się jedynie z sztucznymi lalkami. Ale to tylko moje zdanie.
Stary 2006-03-12, 14:03   #9
Avari
Raczkowanie

Na paznokciowym siedzę, ale za maniaczkę sie nie uważam więc się wypowiem

Lubię naturalne paznokcie (żele itp uważam są rozwiazaniem dla kobiet które nie mają własnych ładnych paznokci). Dlugie (tzw. wolna część około 2-5 mm) i koniecznie 'dopasowane' do dłoni. Preferowane kształty to kwadrat lub migdał, ale wiem że niektórym niebardzo takie pasują. Odrzucam szpice itp udziwnienia w kształcie.

Wzorki tzw. czyste linie, nie lubię bałaganu i przeładowania ani kolorów ani wzorów. Jeden paznokieć (serdeczny) mocniej ozdobiony. Lubie kolory ciemne i jasne, ostre i delikatne. Pod tym względem lubie duuuużą różnorodność. Lakiery - gładkie lub brokatowe, nie lubię perłowych.
Avari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 14:07   #10
Estella
Zakorzenienie

Mi sie podobaja zadbane, 2-4 milimetry, na codzien french lub jasny lakier. Jesli ktos ma ladne, zadbane paznokcie to na specjalne okazje podobaja mi sie mocniejsze kolory, czerwienie, fiolety etc - ale one uwidaczniaja nierownosci plytki itp. Latem preferuje zlotawe kolory do opalenizny.
Ale french wygrywa - slicznie wyglada do kazdego stroju i kazdej okazji.

edit: zapomnialam napisac, ze bardzo lubie dlugie paznokcie-ale wszystkie musza byc identycznej dlugosci(zeby nie bylo jednego zlamanego, krotkiego, a reszta dluga)-pomalowane jasnym lakierem do frencha

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 14:14   #11
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez cattt
Idealne paznokcie wg mnie to "swoje" paznokcie,żaden akryl czy inne szmery bajery (świecidełka,błyskotki,wz orki,wzoreczki ),oczywiście czyste,zadbane, nie za długie,pomalowane w cielistym kolorze.
Ten pazurowy minimalizm odzwierciedla mój ideał.
Ooo tak.Zgadzam się
Jak wogóle można funkjonować z takimi długimi paznokciami.Niczego sie nie da zrobić,napisać,podnieść.A jak takie cudo sie złamie,to to chyba przyjemne nie jest
Ja dostaje szału jak za paznokcie dostaje mi sie mydło,okruszki,ziemia etc.
A takich długich i pomalowanych na krwisto czerwony kolor się brzydzę.
Paznokcie powinny byc zadbane,krótkie(ale bez przesady) i delikatnie i skromnie ozdobione.
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-12, 14:15   #12
zabciam
Zadomowienie

GG do zabciam

akryle ok -ale tylko wtedy gdy sa ładnie przyciete nie za dlugie i w cielistym kolorze u oob ktore np maja niezbyt ładne naturalne paznokcie. Osobioscie nosze swoje tak srednio z 0,5 cm długosci pomalowane na cielisty kolor. i takie sa dla mnie najładniejsze, a nie jak to napisałyscie "akryle łopaty" i to jeszce z masa swiecidełek i niewiadomo czego... fuuu obrzydlistwo...

https://wizaz.pl/akcje/adopcja_serca/

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4269936
POMÓŻMY ZWIERZĘTOM W KORABIEWICACH!!

http://www.republika.pl/bayka
zabciam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 14:20   #13
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetes_things
Ja uwielbiam paznokcie akrylowe Nosze je już od ponad roku i jestem bardzo zadowolona Lubie na nich różne błyskotki,cekinki,cyrkoni e i wogóle lubie efekt 'wow' ,że sie rzucają w oczy heh
Szczerze - mnie się to zupełnie nie podoba. Generalnie nie lubię długich paznokci, zwłaszcza sztucznych i obciętych na kwadrat. Wyglądają jak już tu zostało powiedziane, jak łopaty albo szpony. Te ozdoby są moim zdaniem strasznie kiczowate, przesadne, za dużo wszystkiego po prostu. Mam nadzieję, ze się nie obrazisz, po prostu skorzystałam z tego, ze zamieścilas zdjęcia, bo idealnie pokazują to, czego w paznokciach nie lubię.
Idealne paznokcie to dla mnie naturalne, dobrze spilowane, tak, żeby nie byly kwadratowe, a raczej owalne, wypolerowane, bez skórek i dobrze pomalowane
Stary 2006-03-12, 14:21   #14
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez windykatorka
Jak wogóle można funkjonować z takimi długimi paznokciami.Niczego sie nie da zrobić,napisać,podnieść.A jak takie cudo sie złamie,to to chyba przyjemne nie jest
Ja dostaje szału jak za paznokcie dostaje mi sie mydło,okruszki,ziemia etc.
Znam przypadek gdy dziewczyna,mając długaśne akryle z móstwem zdobien.m.in cyrkoniami,podczas studniówki poszła do łazienki zmienić tampon.
Wszystko by było ok gdyby nie to,że po wymienieniu zauważyła,że brakuje jej na jednym z paznokci czterech cyrkonii (no to sie dziewczyna przyozdobiła ......w środku )

Zreszta zawsze zastanawiała mnie kwestia higieny kiedy ma się tak długaśne paznokcie.
Stary 2006-03-12, 14:23   #15
madziaaakk
Rozeznanie

GG do madziaaakk

dla mnie najladniejsze sa własne, naturalne paznokcie. długosc ok 3 mm. pomalowane na jakis cielisty kolor ewentualnie taki mleczny lub frenczyk. musza byc zdrowe i gladkie ksztalt nie ma znaczenia wazne zeby byly zadbane. Ja nigdy sie nie dochodowalam chyba 3 mm pazurkow. bo mi sie calutki czas rozdwajaja mimo ze stosuje odzywke i zazywalm silice (wczesniej skrzypowite). yhhhh
madziaaakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-12, 14:32   #16
tootsie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaaakk
dla mnie najladniejsze sa własne, naturalne paznokcie. długosc ok 3 mm. pomalowane na jakis cielisty kolor ewentualnie taki mleczny lub frenczyk. musza byc zdrowe i gladkie ksztalt nie ma znaczenia wazne zeby byly zadbane. Ja nigdy sie nie dochodowalam chyba 3 mm pazurkow. bo mi sie calutki czas rozdwajaja mimo ze stosuje odzywke i zazywalm silice (wczesniej skrzypowite). yhhhh
podpisuję się pod ta wypowiedzią mimo tego że mam krótkie paznokcie bo strasznie mi sie rozdwajają nie podobaja mi sie akryle

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 14:37   #17
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt
Znam przypadek gdzy dziewczyna,mając długaśne akryle z móstwem zdobien.m.in cyrkoniami,podczas studniówki poszła do łazienki zmienić tampon.
Wszystko by było ok gdyby nie to,że po wymienieniu zauważyła,że brakuje jej na jednym z paznokci czterech cyrkonii (no to sie dziewczyna przyozdobiła ......w środku )

Zreszta zawsze zastanawiała mnie kwestia higieny kiedy ma się tak długaśne paznokcie.
sie przyozdobila
jakos sie nie boje ze cos takiego moze mi sie zdazyc... wszelkie hologramy i cyrkonie ladnie sie trzymaja a wrecz mam prolemy zeby odczepic

Ja jako skromna dziewczynka (dzinsy, jakis sweterek czy bluzeczka nie rzucajace sie o czyb, zadnych obcasow, bizuterii - zegarek czy delikatny lancuszek, zero farbowanych wlosow czy makijazu - tylko i jedyni odrobina tuszu do rzes) pozwalam sobie na szalenstwa z moim pazurkami (TYLKO NATURALNYMI), uwielbiam je, dopieszczam... sa chyba jedynym co mnie z tlumu wyroznia
Stary 2006-03-12, 14:39   #18
Liana
Zadomowienie

Najbardziej lubię paznokcie naturalne, które wystają ponad opuszkę 3-5 mm. Maluję na jasne matowe kolory- mleczne beże, mleczne róże, lubię też frencha tylko żeby biała końcóweczka nie była taka biała jak korektor, ale bardziej naturalna. Jeśli chodzi o zdobienia to jeśli już to bardzo delikatne, dyskretne. Jeśli na każdym paznokciu to napradę skrajny minimalizm, jeśli coś większego to na 1 lub 1 palcach dłoni (ale baaaardzo nieczęsto mam jakieś zdobienie ) Kształt lekko kwadratowy ale nie łopatologiczny
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 14:41   #19
Ines1985
Zakorzenienie

Naturalne, koniecznie.
Nie podobaja mi sie zadne tipsy, żele, akryle i nie wiem jakie tam jeszcze są opcje do wyboru
Tak samo brokaciki, kwiatuszeczki i jakies inne ozdoby (szczegolnie odstajace od płytki paznokcia - brrrr...).
Podobaja mi sie paznokcie "szczuple" i podluzne. Pomalowane w jakims naturalnym odcieniu, mogą być z frenchem.
Nie za długie! Tzn. nie krótkie ale i nie jakies centymetrowe (zbieralam szczeke z podlogi jak zobaczylam w jakims wątku paznokciowym jaka dlugosc można sobie wyhodować ).

A i nie znosze jak sie mowi na paznokcie pazury.
Pazury to maja zwierzeta, ludzie maja paznokcie.
To takie moje małe "zboczenie"

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-12, 14:43   #20
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez cattt
Znam przypadek gdy dziewczyna,mając długaśne akryle z móstwem zdobien.m.in cyrkoniami,podczas studniówki poszła do łazienki zmienić tampon.

Konam
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 14:47   #21
kiciulka1985
Zakorzenienie

Nie sadzilam ze ten watek bedzie sie cieszyl tak duza popularnoscia
widze ze normalne osoy temat paznokci tez porusza
normalne - znaczy takie, ktore nie maja obsesji na punkcie paznokci
Stary 2006-03-12, 14:48   #22
dore
Rozeznanie

idelane paznokcie?
niedlugie, zdrowe, pomalowane mlecznym lakierem, chociaz nie pogardze lakierem bordowym; brazowym; roznymi odcieniami pomaranczy; malinowym; i takim morskim, lekko perlowym odcieniem z inglota.
nie podobaja mi sie akryle, zele i te inne naklejane pazury, strasznie to nienaturalne i zle mi sie kojarzy.
te zdjecia zamieszczone na gorze oddaja idealnie to czego w paznokciach nie lubie: przesadnosci, zbytniego ozdabiania bo paznokcie to nie powinna byc bizuteria.
moje paznokcie nie sa dlugie, bo nie sa zdrowe, ale lubie je takie jakimi sa.
pozdrawiam

dopisze jeszcze cos, bo jeszcze ta rzecz mnie bardzo boli. mianowicie kolczyki i roznego typu zawieszki w paznokciach, ohhh. na tym skoncze, bo tutaj moglyby pasc jakies obrazliwe slowa...
dore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 15:01   #23
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askawtn
Ja tam lubię naturalne paznokietki Najlepiej jak mają tę białą część długą na około 3 mm, opiłowane na kwadratowo, pomalowane w cielistym kolorku (Żadnej perły...blleeech) i jakieś delikatne zdobienia, niekoniecznie cekiny, bo to mi się na zabardzo podoba. W ogóle nie podobają mi się przesadnie długie akryle-łopaty, pomalowane tak, jakby miały zastępować biżuterię, ubranie i wszysto inne, bo tak zwracają uwagę. Co to to nie! Mówię np. o tych na zdjęciu nr 4, które załączyła sweet-things.
Zgadzam się w 100%

Ja też lubię naturalne paznokcie. Delikatnie ,subtelnie pomalowane z malutkim wzorkiem- i nie na każdym paznokciu.

Ale czasami spotykam dziewczyny które mają akryle i wyglądają zupełnie jak naturalne bo nie widać w nich przesady wtedy akryle nawet mi się podobają

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 15:04   #24
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dore
sa dlugie, bo nie sa zdrowe, ale lubie je takie jakimi sa.
pozdrawiam

dopisze jeszcze cos, bo jeszcze ta rzecz mnie bardzo boli. mianowicie kolczyki i roznego typu zawieszki w paznokciach, ohhh. na tym skoncze, bo tutaj moglyby pasc jakies obrazliwe slowa...
tak kolczyki na paznokciach... mi tez sie nie podobaja:p
glupio to wyglda
Stary 2006-03-12, 15:11   #25
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cattt

i tak fajnie że tylko cyrkonie zgubiła, tego to nikt nie zauwazyl pewnie i tak

seemore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 15:17   #26
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez seemore
i tak fajnie że tylko cyrkonie zgubiła, tego to nikt nie zauwazyl pewnie i tak
Oczywiście,że nikt nie zauważył.
Ale trauma była .Dziewczyna nie tańczyła,bo bała się,że podczas tańca cyrkonie zawędrują zbyt wysoko
Jeszcze wyszłoby z tego kryształowe dziecko, i co wtedy ?
To dopiero berbeć skarb

Studniówka minęła,cyrkoni nie znaleziono,dziecka nie ma i akryli też.
Stary 2006-03-12, 15:20   #27
manolita
Zakorzenienie

Dla mnie idealne paznokcie , to paznokcie naturalne, zadbane , dobrze opiłowane, wszystkie mające ten sam kształt i długość. Preferuję paznokcie niezbyt długie, pomalwane w cielistych kolrach lub na czerwono < tak, uwielbiam czerwień na paznokciach > , french też bardzo mi się podba i tak najczęściej maluję swoje paznokcie.

Jeśli chodzi o kształt to u mnie dobrze się sparwdzają tzw. klasyczne migdałki, chociaż lubię u innych dobrzeopiłwane na kształt kwadratu.

Paznokcie pokazane we wcześniejszym wątku w ogle mi się nie podobają. Jak dla mnie są odzwierciedlaniem kiczu. Dopuszczam jedynie drobne , mało rzucające się wzorki.

Zarówno o kobiet, jak i u mężczyzn lubię zadbane paznokcie i dłonie

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 15:30   #28
allicjaa
Zakorzenienie

Dla mnie również naturalne Zadbane, czyste, pomalowane w subtelnych kolorach albo french.

Nie lubię żadnych cyrkonii, błyskotek, przesadnych ozdób na co dzień Kojarzy mi się to z kiczem. Na jakieś większe okazje to i owszem, ale też z umiarem, nie lubię jak ktoś ma nadziubdziane na każdym paznokciu Jeżeli już to co drugi I nie lubię akryli No chyba, że są zrobione tak dobrze, że wyglądają jak naturalne, nie za długie, nie za grube, ładny kształt
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 15:42   #29
pink69
Zakorzenienie

Dla mnie ładne sa moje paznokcie.Nie przepadam za sztucznymi.Mam długie swoje własne i je sobie zdobię Na paznokciowym piszę,ale i tutaj powiem :P

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 15:58   #30
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the magus
idealne paznokcie to paznokcie naturalne, ale zadbane. sama noszę krótkie, bo muszę. długie szpony są koszmarne! boję się takich babsztyli paradujących z kilkucentymentorymi pazurami przecież zabić tymże można. żadnych ostrych lakierów, kredek, cekinków, brokatów nie uznaje wygląda to okropnie w moim mniemaniu.
podpisuje sie pod tym

Cytat:
Napisane przez Estella
Mi sie podobaja zadbane, 2-4 milimetry, na codzien french lub jasny lakier. Jesli ktos ma ladne, zadbane paznokcie to na specjalne okazje podobaja mi sie mocniejsze kolory, czerwienie, fiolety etc - ale one uwidaczniaja nierownosci plytki itp.
Ale french wygrywa - slicznie wyglada do kazdego stroju i kazdej okazji.
pod tym tez
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości