![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Idealne paznokcie
Zakladam ten watek tutaj a nie na Paznokciowym.
Dlaczego? Na Paznokciowym siedza maniaczki (takie jak ja ![]() Otoz... jakie paznokcie sa w/g was idealne - dlugosc, czy naturalne czy zelowe/akrylowe, jakie kolory na pazurkach Wam sie podobaja, czy podobaja Wam sie wszelkie zdobienia, blyskotki na pazurkach... Wszystko... ![]() I co Wy oraz osoby w Waszym otoczeniu sadza... Taka ankieta, jestem bardzo ciekawa jak to jest postrzegane przez ludzi ktorzy nie sa maniakami ![]() Moze sama sie wypowiem, co ja sadze... Nie lubie sztucznych paznokci. Naturalne wygldaja o niebo lepiej,no i jest sie czym pochwalic jesli wyhoduje sie swoje dluugasne a nie przyczepione ![]() Co do dlugosci idealna kiedy biala czesc ma dlugosc ok 5-8mm. Kolorki - jasne, beze, roze.. nie znosze czerwieni i wszelkim ciemnych mocnych kolorow. Podstawa jest french do tego jakies zdobienia. Zdobienia - wszelkie. ![]() Uwielbiam blyskotki (brokaty,cyrkonie...)
![]() |
#2 |
Mrs Mrau
|
Dot.: Idealne paznokcie
Idealne paznokcie wg mnie to "swoje" paznokcie,żaden akryl czy inne szmery bajery (świecidełka,błyskotki,wz orki,wzoreczki
![]() Ten pazurowy minimalizm odzwierciedla mój ideał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Rozeznanie
|
Ja uwielbiam paznokcie akrylowe
![]() ![]() ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja tam lubię naturalne paznokietki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
idealne paznokcie to paznokcie naturalne, ale zadbane. sama noszę krótkie, bo muszę. długie szpony są koszmarne! boję się takich babsztyli paradujących z kilkucentymentorymi pazurami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A mi bardzo sie podoba zdobienia zaprezentowane przez sweetes, za to pazurki nie - na kilometr widac ze sztuczne:P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja najbardzej lubię moje naturalne, zwykle noszę je dosyc długie, ale oczywiście bez przesady. Mam bardzo mocne paznokcie i zwykle robię je takie "kwadratowe". Większość osób nawet nie chcę wierzyć, że to moje naturalne, bo naprawdę wygladają jak sztuczne. Oczywiście delikatnie pomalowane w cielistym kolorze, albo na styl francuski.
Za to nie cierpie, wręcz nie mogę patrzeć na te sztuczne pazurki z błyskotkami.... ble. Nie chcę nikogo obrażać, ale kobiety, które noszą takie paznokcie, kojarzą mi się jedynie z sztucznymi lalkami. Ale to tylko moje zdanie.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Na paznokciowym siedzę, ale za maniaczkę sie nie uważam więc się wypowiem
![]() Lubię naturalne paznokcie (żele itp uważam są rozwiazaniem dla kobiet które nie mają własnych ładnych paznokci). Dlugie (tzw. wolna część około 2-5 mm) i koniecznie 'dopasowane' do dłoni. Preferowane kształty to kwadrat lub migdał, ale wiem że niektórym niebardzo takie pasują. Odrzucam szpice itp udziwnienia w kształcie. Wzorki tzw. czyste linie, nie lubię bałaganu i przeładowania ani kolorów ani wzorów. Jeden paznokieć (serdeczny) mocniej ozdobiony. Lubie kolory ciemne i jasne, ostre i delikatne. Pod tym względem lubie duuuużą różnorodność. Lakiery - gładkie lub brokatowe, nie lubię perłowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mi sie podobaja zadbane, 2-4 milimetry, na codzien french lub jasny lakier. Jesli ktos ma ladne, zadbane paznokcie to na specjalne okazje podobaja mi sie mocniejsze kolory, czerwienie, fiolety etc - ale one uwidaczniaja nierownosci plytki itp. Latem preferuje zlotawe kolory do opalenizny.
Ale french wygrywa - slicznie wyglada do kazdego stroju i kazdej okazji. edit: zapomnialam napisac, ze bardzo lubie dlugie paznokcie-ale wszystkie musza byc identycznej dlugosci(zeby nie bylo jednego zlamanego, krotkiego, a reszta dluga)-pomalowane jasnym lakierem do frencha
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wogóle można funkjonować z takimi długimi paznokciami.Niczego sie nie da zrobić,napisać,podnieść.A jak takie cudo sie złamie,to to chyba przyjemne nie jest ![]() Ja dostaje szału jak za paznokcie dostaje mi sie mydło,okruszki,ziemia etc. A takich długich i pomalowanych na krwisto czerwony kolor się brzydzę. Paznokcie powinny byc zadbane,krótkie(ale bez przesady) i delikatnie i skromnie ozdobione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
akryle ok -ale tylko wtedy gdy sa ładnie przyciete nie za dlugie i w cielistym kolorze u oob ktore np maja niezbyt ładne naturalne paznokcie. Osobioscie nosze swoje tak srednio z 0,5 cm długosci pomalowane na cielisty kolor. i takie sa dla mnie najładniejsze, a nie jak to napisałyscie "akryle łopaty" i to jeszce z masa swiecidełek i niewiadomo czego... fuuu obrzydlistwo...
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idealne paznokcie to dla mnie naturalne, dobrze spilowane, tak, żeby nie byly kwadratowe, a raczej owalne, wypolerowane, bez skórek i dobrze pomalowane ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
Wszystko by było ok gdyby nie to,że po wymienieniu zauważyła,że brakuje jej na jednym z paznokci czterech cyrkonii ![]() ![]() Zreszta zawsze zastanawiała mnie kwestia higieny kiedy ma się tak długaśne paznokcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
dla mnie najladniejsze sa własne, naturalne paznokcie. długosc ok 3 mm. pomalowane na jakis cielisty kolor ewentualnie taki mleczny lub frenczyk. musza byc zdrowe i gladkie ksztalt nie ma znaczenia wazne zeby byly zadbane. Ja nigdy sie nie dochodowalam chyba 3 mm pazurkow. bo mi sie calutki czas rozdwajaja mimo ze stosuje odzywke i zazywalm silice (wczesniej skrzypowite). yhhhh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jakos sie nie boje ze cos takiego moze mi sie zdazyc... ![]() ![]() ![]() Ja jako skromna dziewczynka (dzinsy, jakis sweterek czy bluzeczka nie rzucajace sie o czyb, zadnych obcasow, bizuterii - zegarek czy delikatny lancuszek, zero farbowanych wlosow czy makijazu - tylko i jedyni odrobina tuszu do rzes) pozwalam sobie na szalenstwa z moim pazurkami (TYLKO NATURALNYMI), uwielbiam je, dopieszczam... sa chyba jedynym co mnie z tlumu wyroznia ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Najbardziej lubię paznokcie naturalne, które wystają ponad opuszkę 3-5 mm. Maluję na jasne matowe kolory- mleczne beże, mleczne róże, lubię też frencha tylko żeby biała końcóweczka nie była taka biała jak korektor, ale bardziej naturalna. Jeśli chodzi o zdobienia to jeśli już to bardzo delikatne, dyskretne. Jeśli na każdym paznokciu to napradę skrajny minimalizm, jeśli coś większego to na 1 lub 1 palcach dłoni (ale baaaardzo nieczęsto mam jakieś zdobienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Naturalne, koniecznie.
Nie podobaja mi sie zadne tipsy, żele, akryle i nie wiem jakie tam jeszcze są opcje do wyboru ![]() Tak samo brokaciki, kwiatuszeczki i jakies inne ozdoby (szczegolnie odstajace od płytki paznokcia - brrrr...). Podobaja mi sie paznokcie "szczuple" i podluzne. Pomalowane w jakims naturalnym odcieniu, mogą być z frenchem. Nie za długie! Tzn. nie krótkie ale i nie jakies centymetrowe (zbieralam szczeke z podlogi jak zobaczylam w jakims wątku paznokciowym jaka dlugosc można sobie wyhodować ![]() A i nie znosze jak sie mowi na paznokcie pazury. Pazury to maja zwierzeta, ludzie maja paznokcie. To takie moje małe "zboczenie" ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie sadzilam ze ten watek bedzie sie cieszyl tak duza popularnoscia
![]() widze ze normalne osoy temat paznokci tez porusza ![]() normalne - znaczy takie, ktore nie maja obsesji na punkcie paznokci ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
idelane paznokcie?
niedlugie, zdrowe, pomalowane mlecznym lakierem, chociaz nie pogardze lakierem bordowym; brazowym; roznymi odcieniami pomaranczy; malinowym; i takim morskim, lekko perlowym odcieniem z inglota. nie podobaja mi sie akryle, zele i te inne naklejane pazury, strasznie to nienaturalne i zle mi sie kojarzy. te zdjecia zamieszczone na gorze oddaja idealnie to czego w paznokciach nie lubie: przesadnosci, zbytniego ozdabiania bo paznokcie to nie powinna byc bizuteria. moje paznokcie nie sa dlugie, bo nie sa zdrowe, ale lubie je takie jakimi sa. pozdrawiam ![]() dopisze jeszcze cos, bo jeszcze ta rzecz mnie bardzo boli. mianowicie kolczyki i roznego typu zawieszki w paznokciach, ohhh. na tym skoncze, bo tutaj moglyby pasc jakies obrazliwe slowa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też lubię naturalne paznokcie. Delikatnie ,subtelnie pomalowane z malutkim wzorkiem- i nie na każdym paznokciu. Ale czasami spotykam dziewczyny które mają akryle i wyglądają zupełnie jak naturalne bo nie widać w nich przesady ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
glupio to wyglda ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
Ale trauma była ![]() ![]() ![]() Jeszcze wyszłoby z tego kryształowe dziecko, i co wtedy ? ![]() To dopiero berbeć skarb ![]() Studniówka minęła,cyrkoni nie znaleziono,dziecka nie ma i akryli też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie idealne paznokcie , to paznokcie naturalne, zadbane , dobrze opiłowane, wszystkie mające ten sam kształt i długość. Preferuję paznokcie niezbyt długie, pomalwane w cielistych kolrach lub na czerwono < tak, uwielbiam czerwień na paznokciach
![]() Jeśli chodzi o kształt to u mnie dobrze się sparwdzają tzw. klasyczne migdałki, chociaż lubię u innych dobrzeopiłwane na kształt kwadratu. Paznokcie pokazane we wcześniejszym wątku w ogle mi się nie podobają. Jak dla mnie są odzwierciedlaniem kiczu. Dopuszczam jedynie drobne , mało rzucające się wzorki. Zarówno o kobiet, jak i u mężczyzn lubię zadbane paznokcie i dłonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie również naturalne
![]() Nie lubię żadnych cyrkonii, błyskotek, przesadnych ozdób na co dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie ładne sa moje paznokcie.Nie przepadam za sztucznymi.Mam długie swoje własne i je sobie zdobię
![]()
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.