|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Fasetowane kryształy sprzedawane jako...Swarovski!
Wczoraj wybrałam się do pobliskiego miasta, poszłam do jubilera(znajomego),który skupuje kolczyki i zestawy "Swarovskiego"
Jednak gdy chciałam sprzedac 3 komplety Baroku (24mm) po 50 zł za komplet stwierdził, że mu się to nie opłaca bo skupuje fasetowane zestawy po 10 zł i podpisuje jako Swarovskiego a ludzie kupują je po 60-80 zł i ma duży zysk. Czy da się je jakoś odróżnic? bo jak się przyjrzałam to nie zauważułam dużych różnic, tylko mniej się blyszczały... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Fasetowane kryształy sprzedawane jako...Swarovski!
Jeśli jest to Preciosa Crystals z efektem AB to niedługo Pan się na tym przejedzie, ponieważ przy noszeniu warstwa, która daje cały efekt schodzi i zostaje przezroczysty kryształek. Na pierwszy rzut oka kryształki są bardzo ładnie zrobione, ale co z tego skoro po paru razach zostaje białe szkoło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Joanna d'Moder
|
hehe a u mnie Pan Chińczyk (albo Koreańczyk,kto wie) sprzedaje kryształy Swarovskiego na swoim prowizorycznym stoisku. W ofercie ma np. duże serca AB za ... 10 zł i ludzie się na to rzucają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja parę miesięcy temu widziałam na targach reklamy stoisko z biżuterią. Panie sprzedawały precioza jako kryształy Swarovskiego, jednak nie dopytałam czy robią to z niewiedzy czy wyrachowania. Niestety, z tego co zauważyłam jest to dość powszechny proceder jeśli chodzi o takie stoiska, a nierzadko również o lokalne sklepy jubilerskie. Najlepiej poszukać na necie informacji o aktualnych wzorach. Można również poszukać stron, które opisują różnice między oryginalnymi kryształami a podróbkami i innym szkłem. Chyba nawet gdzieś na wizażu dziewczyny podawały jakieś linki do takich stron.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie do końca rozumiem praktykę "skupuje zestawy". Przecież nowe swary, albo ok, nowe szkiełka które można sprzedać jako swary, można kupić chociażby na Allegro w śmiesznych cenach. A że trafił się kolejny cwaniak, który kłamie ludziom prosto w oczy, dla zysku, cóż.... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.