![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() jaki korektor pod oczy?! Pomocy!
Witam!
Mój problem polega na tym że mam cienie pod oczami, praktycznie od zawsze... ![]() Szukałam na róznych stronach o dobrych korektorach ale niestety raz są za cięzkie a raz wysuszają skórę... ![]() moze któraś z Was też ma podobny problem i moze polecic mi w miare dobry korektor. Oczywiście nie chodzi mi tu o jakies cudo przy którym nie bedzie nic widac ale o cos co bedzie sie trzymac w miare długo i nie zostawiac zadnych plam. Z góry dziękuje za odpowiedź! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki korektor pod oczy?! Pomocy!
Mam podobny problem co Ty i również szukam ideału. Na dzień dzisiejszy sprawdza się: kropla rozświetlającego specyfiku, np. jakiś korektor rozświetlający na to kropla dermacolu+ delikatnie omiatam problematyczne miejsce delikatnie mocno kryjącym pudrem.
Nie jest to najlepszy sposób ale jak dotąd nie znalazłam lepszego. Miałam jeszcze korektor Maybelline Superstay i robił mi fotoszopa pod oczami, w sumie do czasu, potem trochę wysuszał ![]() Cienie to nic, najgorzej że mam też tzw. "puffy eyes". I o dziwo- śpię 8 godzin- mega opuchnięte oczy, śpię 4- piękny wygląd, dziwne. Badam się regularnie, jestem zdrowa jak ryba a mimo to okolice oczu nie zawsze wyglądają w porządku. Taka uroda chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też mam ten problem
![]() Jak narazie na opuchnięcia i cienie sprawdza się u mnie rozświetlający krem od oczy od Ziaji Sopot (mała biała tubeczka), smaruję nim obszar pod okiem oraz powieki, już po wyschnięciu mam wrażenie że jest ciut lepiej ![]() A próbowała któraś z Was tych żeli z Flos-leku? Mam ochotę spróbować, ale ponoć kleją się nieprzyjemnie po aplikacji...? Korektor odkryłam zupełnie przypadkiem, szukałam w Hebe czegoś taniego i w szafce Bell znalazłam 'Multi Mineral, Anti - Age Concealer' za niecałe 9 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja miałam flos- lek. Faktycznie trochę się klei po nałożeniu ale naprawdę fajnie chłodzi i koi zmęczone oczy- przynajmniej moja wersja ze świetlikiem. Ogólnie lubię. A teraz stosuję ziaję pietruszkową i cenią ją sobie za nawilżenie.
Ten korektor z Bell też wpadł mi w ręce, ładnie kryje to fakt ale jak dla mnie jest nietrwały. Testuję od niedawna to cudo: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ietlajacy.html i faktycznie, wysoka ocena naprawdę mu się należy. Kryje super i to nie tylko cienie pod oczami. Jeszcze nie wiem jak z trwałością. Ale polecam, moje oczy pandy wyglądają w nim jak oczy człowieka ![]() Chętnie inwestowałabym w selektywne marki jeśli chodzi o korektory. Używałam u koleżanki pisak Clarins i był cudowny. Ale na razie poszukuję perełek za niższą cenę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
z drogeryjnych mogę polecić Loreal TrueMatch, Bourjois HealthyMix..oba fajne,Loreal ma nawet bardziej zółtawe odcienie....bo korektor ma nie tylko kryc ale swoim podtonem niwelowac optycznie koloryt cieni<a one moga być rózne od fioletowych az po brązowe> najlepiej kryją odcienie takie lekko łososiowe.... swoją droga mi kiedyś bardzo pomagał rollon z garniera z kofeiną..taki korektor 2w1 ale nie wiem czy jeszcze go mozna dostac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mam problem cieni pod oczami od zawsze. U mnie dobrze sprawdza się Magic Concealer z Heleny Rubinstein. Z tym że gama kolorystyczna jest fatalna, 3 odcienie. Najjaśniejszy robił biale placki pod oczami, średni odcień musiałam rozjaśniać nakładając na niego Kobo Ideal Cover Make Up. Ostatnio używam korektoru z Affinitone na dobrze kryjący podkład i też jestem zadowolona.
Bardzo ważny też krem pod oczy, rozjaśniający i nawilżający. Polecam AA technologia wieku 40+ lub Yves Rocher Riche Creme. Nie sugeruj się grupa wiekową, to najmniej istotne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Polecam Ci jakiś roller pod oczy, w żelu na rano i pod wieczór - koniecznie z lodówki (ja mam Garniera z kofeiną i All About Eyes Clinique - po tym drugim opuchlizna schodzi niemal od razu) oraz korektor Maybelline Instant Age Rewind. Aha, i picie dużej ilości wody. Był problem - nie ma problemu.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
a uzywała któraś z Was moze korektora z firmy MAC?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...concealer.html wybieram się za 2 tyg do Krk i postaram sie go zakupic ![]() jest troszke drogi ale moze cos pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Korektor z Garniera wydajny i tańszy od bourjois a także się dłużej utrzymuje i mniej roluje.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Jaki korektor pod oczy wybrać
Zastanawiałam się czy kupić krem bb czy korektor pod oczy i chyba jednak wybiorę sam korektor - mam generalnie cerę jednolitą (mogłoby być lepiej ale nie jest źle), ale mam sińce pod oczyma, trochę od alergii ale głównie od nieregularnego chodzenia spać i niewysypiania się. Zdecydowałam w końcu kupić korektor. Dzisiaj byłam w Superpharmie, Rossmanie, Inglocie i Sephorze i Panie dały mi przetestować kilka różnych przy okazji będąc bardzo pomocnymi bo sama w życiu bym sobie nie poradziła - nigdy nie kupowałam wcześniej korektora. Chciałabym jednak spytać także Was o radę
![]() - mam cerę suchą - alergiczną - jasną Co mi polecicie? Tak w granicach max 40 zł, ale fajnie jakby było taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki korektor pod oczy wybrać
W Superpharm jest chyba teraz promocja na Affinitone z Maybelline (-25%).
Ja mam i chwalę sobie L'oreal True Match. Też kupowany w SP. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- W rossmanie z tanich masz też Miss Sporty- 12 zł.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sprawdzałam też inne ale tylko te mi jakkolwiek podpasowały. Nie wiem co wybrać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie perfect match odpowiada a też mam cerę suchą i wrażliwą. Nosiłam go w upał i spisywał się dobrze. Affinitone nigdy nie miałam.
Korektor powinien nie różnić się więcej niż około 2 tony od koloru Twojej cery. Ja bym wybrała ten, który najlepiej pasuje do karnacji i nie podkreśla zmarszczek ( bo to w przypadku okolicy oczu ważne). No i taki, który nie ciemnieje a Astor chyba się mocno utlenia. Zajrzyj na KWC i poczytaj opinie. Ja Astor nie używam.
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
mam True Match i jestem zadowolona, następnym razem też po niego sięgnę, choć mam ochotę sprawdzić też affinitone
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
A to Perfect Match i True Match to to samo? Bo używacie tego jak zamiennika i teraz nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Tak, na opakowaniu występują obie nazwy, choć kompletnie nie rozumiem dlaczego
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
No dobra to kupię ten. Tylko wiecie może do kiedy jest na niego promocja w Superpharm? I ile on kosztuje dokładnie? Bo próbowałam kilka i nie pamiętam ile ten kosztował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
nie mam pojecia ile w superpharmie wyjdzie za ten korektor cena regularna w rossmanie to 34,39 ja kupiłam w promocji -40% w hebe i kosztował około 18 zł
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
A jaki czas temu kupowałaś? Bo różnica w cenie jest faktycznie znaczna. W Superpharmie to kosztowało nie pamiętam dokładnie ale około 30 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
to było mniej wiecej miesiąc temu, ale to była dwudniowa obniżka na kolorówkę marki Loreal w hebe.
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Czy ja jestem ślepa, czy tu nie ma nigdzie ceny: http://www.hebe.pl/produkty/perfect-...anille_l-oreal ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
A wiesz może gdzie są jakieś informacje dotyczące aktualnych promocji? Bo fajnie byłoby kilkanaście złotych na tym zaoszczędzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może warto przejrzeć ostatnie strony wątków rossmana i drogerii natura, moze tam coś w najbliższym czasie ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A widziałam tam też krem BB L'oreal. Myślicie, ze mogłabym stosować? Do cery suchej? Czaaaaaaaaaaaaasem (z raz na 2 mies) używam Garniera, kupiłam go z rok temu i moja buzia na pewno lepiej wygląda po tym (chociaż też nie mam pryszczy itp. po prostu mam zmęczoną twarz i po posmarowaniu kremem BB wyglada na bardziej wyspaną). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do bb, to mam mieszaną cerę więc się nie wypowiem Przyszło mi jeszcze do głowy jedno rozwiązanie. Zobacz jeszcze korektor eveline art& scenic jego cena bez promocji jest dużo niższa niż loreal na -40% ![]()
40 42 44 46 .... 64 ![]() ![]() zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2014-06-07 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ja mam Astor, Lift Me Up 2 in 1 Concealer, korektor pod oczy 2 w 1, znalazł sie w moich ulubieńcach maja wiec polecam zobaczyć jego tester w drogerii
![]()
Zapraszam na mój kanał na YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCCl..._as=subscriber To dopiero początek, jeśli Ci się spodoba zostaw łapkę w górę i daj suba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Chyba jednak zdecyduję się na ten Perfect Much, bo skoro mi go polecacie, również osoby z cerą suchą i alergiczną jak moja, a mi podpasował jak wypróbowałam, to wezmę ten. Tylko muszę wyczaić jakąś promocję, skoro można go dostać za 18 zł, zamiast 30. Różnica jest znaczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
tez mialam kiedys korektor pod oczy z loreala, ale niesttey mialam problem z doborem koloru- byl bardzo jasny! teraz pod oczy mam mineralny z rimmela, ale i tak juz rzadko go uzywam, bo wiekszosc tych korektorow jest widoczna, a jednak wole,zwlaszcvza latem, bardziej naturalny efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.