|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Wiadomo¶ci mojego ch³opaka
Hey, mam bardzo du¿y problem, jestem z ch³opakiem ju¿ ponad rok, jest on sporo starszy (29 lat). Jak do tej pory wszystko uk³ada³o nam siê w miarê dobrze, k³ócili¶my siê raz (chodzi³o o jego kumpelê, u której siedzia³ do pó¼na- ogl±dali film i jedli razem kolacjê). Jest on osob± bardzo towarzysk±, wiêc czêsto wyje¿d¿a ze znajomymi, zaprasza ich do siebie czy spotyka z w³a¶nie t± kumpel± we dwójkê. Podczas tej jednej k³ótni, w której po prostu chcia³am powiedzieæ, ¿e nie wiedzia³am wcze¶niej, ¿e siê z ni± spotka i jest mi przykro, bo jak by to wygl±da³o gdybym to ja u kumpla siedzia³a do pó¼nej nocy i sobie jad³a kolacjê we dwoje, bardzo siê na mnie zdenerwowa³ i stwierdzi³ ¿e nic mu nie bêdê zakazywaæ, chocia¿ ja nawet nie chcia³am tego robiæ tylko porozmawiaæ.
Od tamtej pory znowu by³ spokój, ja stwierdzi³am ¿e spoko niech sobie wychodzi, a¿ do ostatniego tygodnia, kiedy zobaczy³am jego wiadomo¶ci na fb. Chcê zaznaczyc i¿ by³ to przypadek, nie wylogowa³ siê u mnie i o ile nigdy go nie sprawdza³am to to by³ jaki¶ impuls którego ju¿ za³uje ale wiele sie niestety dowiedzia³am ![]() Okaza³o siê ¿e mój ch³opak pisze do swoich by³ych dziewczyn, ba nawet zaprasza je regularnie na posiadówy u siebie, chocia¿ generalnie one odmawiaj±. Wysy³a im s³odkie wiadomo¶ci typu "zadzwoñ, nie odbierasz ode mnie Andzia (przyk³adowe zdrobnienie imienia). Co tam s³ychaæ. Buziaczki" albo gdy wyje¿d¿a³ na d³u¿szy czas to pisa³ do kumpeli, ¿e dobrze, ¿e siê nie bêd± widzieæ, bo ona "zatêskni". ¯ali³ siê jej nawet na mnie i narzeka³. I tutaj przechodzê do sedna sprawy. Ow± kumpelê, z któr± siê spotyka regularnie, pozna³ na krótko przede mn± na jednym z portali randkowych i praktycznie ich ca³a znajomo¶æ rozwija siê podczas naszego zwi±zku, spotykaj± siê we dwójkê, czasami idziemy gdzie¶ we trójkê (s³yszê wtedy tekst " o jeszcze np. Kasia(podaje przyk³adowe imiê) bêdzie) i tyle nie mam nic do gadania, mam siê cieszyæ. :/ Dodatkowo nawet zabrali¶my te dziewczynê na wyjazd z nami, by³am ja, mój ch³opak, moje kole¿anki i ona. Nie widzia³am w tym problemu jednak zaczê³o mnie to zastanawiaæ jak to wygl±da z jej perspektywy, dlaczego chce jechaæ z kumplem i jego dziewczyn±? Wiem, ¿e chcia³ siê z ni± umawiaæ na pocz±tku na randki, a co ciekawsze ostatnio chwali³ siê kumplowi, ¿e rucha³ siostrê tej swojej kumpeli!!!! Dla mnie to ju¿ by³ szok i przegiêcie. Bzykaæ jej siostrê, a potem jeszcze z ni± siê kumplowaæ, spotykaæ itd? Powiedzcie mi, czy tak zachowuje sie zakochany facet? Robi sobie co chce, spotyka siê z kim chce i nie mia³am z tym problemu, ale je¶li nie mówi mi wszystkiego, czêsto o tych spotkaniach dowiaduje sie po fakcie i ja nie mam prawa miec zdania na ten temat to chyba co¶ jest nie tak. Ja ze swojej perspektywy powiem i moich znajomych, ¿e jak dla mnie sta³ siê wa¿ny to zerwa³am kontakty z typami, z którymi sie spotyka³am, a przez my¶l mi nie przesz³o zeby kontynuowaæ i rozwijac spotykanie sie z typem poznanym w tym samym czasie co mój ch³opak. Przecie¿ to wygl±da jakby ta laska by³a dla niego nie wiem, wyjsciem awaryjnym? I proszê nie zrozumcie mnie ¼le, nie my¶lê tu w kategoriach zazdro¶ci, bo uwa¿am ¿e jestem warto¶ciowa i ³adn± dziewczyn±, ale chodzi mi o szacunek i lojalno¶æ w zwi±zku. Bardzo proszê o rady bo juz nie wiem co o tym wszystkim my¶leæ. |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Dot.: Wiadomo¶ci mojego ch³opaka i jego kumpela
Nie wiem jakich ty rad oczekujesz. Nie istniej± ¿adne z góry ustalone regu³y postêpowania. Najpierw ustala siê z facetem granice w zwi±zku, a potem siê ich przestrzega. Wy tego nie zrobili¶cie, a teraz siê dziwisz, ¿e on co¶ robi inaczej ni¿ ty by¶ zrobi³a albo inaczej, ni¿ tobie siê podoba.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 276
|
Typowy podrywacz...wg mnie nie traktuje Ciê powa¿nie. Zakomunikuj mu jasno i wyra¼nie, ¿e nie podoba Ci siê wasza relacja, oraz relacja jego i "kumpeli". Je¶li mu zale¿y, zmieni swoje zachowanie (w±tpiê w to jednak). Inaczej odpu¶æ go sobie. Tkwisz w trójk±cie, wnioskuj±c z wiadomo¶ci na fb, byæ mo¿e w jeszcze innej figurze geometrycznej.
Na marginesie- ile masz lat?
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
21
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
Jak dla mnie to facet s³abo siê zachowuje.. Chyba zas³ugujesz na co¶ wiêcej?
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 91
|
Beznadzieja. W zyciu bym czegos takiego nie zaakceptowala :O
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 715
|
Beznadziejny go¶æ. Szkoda twojego czasu na niego.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#9 |
|
hakuna matata
Wiadomo¶ci: 22 754
|
Tre¶æ usuniêta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 20:51 |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
I ty to znosisz od ponad roku? Ja bym wola³a mieæ faceta na wy³±czno¶æ. Jakby¶ nie napisa³a, ¿e jeste¶ jego dziewczyn±, to bym pomy¶la³a, ¿e tylko siê kolegujecie a on ci siê podoba.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Problem polega tez na tym ze ja sie bardzo zakocha³am. Mia³am tez przekonanie ze trzeba byc tolerancyjna i nie zakazywaæ ¿adnych spotkañ itd. Wiecie mialam takie klapki na oczach. Ale jak zobaczy³am te wiadomo¶ci to mnie zmrozi³o.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 758
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
hakuna matata
Wiadomo¶ci: 22 754
|
Tre¶æ usuniêta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 20:51 |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 308
|
Chcia³ siê z ni± na pocz±tku umawiaæ na randki, ale....? Ona nie chcia³a? pozna³ Ciebie i zacz±³ siê z Tob± umawiaæ? Z jednej strony nie ukrywa jej przed Tob±, znasz j±, nawet spotykacie siê we trójkê lub w wiêkszym gronie, wiêc mo¿e j± zapytaj o ich relacjê skoro on nie chce z Tob± nawet gadaæ na ten temat bo ju¿ my¶li, ¿e mu bêdziesz co¶ zabraniaæ. Ty zerwa³a¶ kontakt z innymi facetami, widaæ on ma inne podej¶cie do tego, ale wcale siê nie dziwiê, ¿e Tobie to nie odpowiada. Ogólnie dla mnie to wszystko dziwne jakie¶ jest, on robi co chce, Ty nie masz nic do gadania. Zachowuje siê jak singiel.
Edytowane przez Dziubka Czas edycji: 2017-03-28 o 22:09 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 851
|
Tolerancja swoje granice. Tam gdzie zaczyna siê frustracja i zazdro¶æ tam tolerancja powinna siê koñczyæ. Nie ma w tym nic dziwnego, ¿e zachowanie faceta Cie siê nie podoba, bo jest oblesne w stosunku do Ciebie. Je¶li po rozmowach nic do niego nie dociera to pora siê rozstaæ.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 939
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;72329691]Nie istniej± ¿adne z góry ustalone regu³y postêpowania. Najpierw ustala siê z facetem granice w zwi±zku, a potem siê ich przestrzega. Wy tego nie zrobili¶cie, a teraz siê dziwisz, ¿e on co¶ robi inaczej ni¿ ty by¶ zrobi³a albo inaczej, ni¿ tobie siê podoba.[/QUOTE]
Dok³adnie! Nie ustalili¶cie ¿adnych zasad, wiêc trudno oczekiwaæ, ¿eby nieustalone zasady by³y dotrzymywane. Cytat:
Dla mnie to s³owo ma zdecydowanie negatywny wyd¼wiêk... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Ja na Twoim miejscu bym sobie odpu¶ci³a takiego faceta :/
Kompletnie patologiczna sytuacja. Nie rozumiem w ogóle jak mo¿esz w tym dalej tkwiæ? Tolerancja swoj± drog±, bo owszem mo¿esz przecie¿ pozwoliæ mu spotykaæ siê z by³ymi kole¿ankami, stare dobre znajomo¶ci, no ale z dziewczyn±, która pozna³ przez neta, na krótko przed Tob±??? Z tego co piszesz, ewidentnie widaæ, ze do Ciebie uczuæ on raczej nie ma... Mo¿e jeste¶ tylko "osob± awaryjn±". |
|
|
|
|
#19 |
|
miss twin peaks
Wiadomo¶ci: 366
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 893
|
dla mnie facet by³by do odstrza³u. niech sobie bêdzie towarzyski, niech siê spotyka/pisze z by³ymi, nowymi, przysz³ymi i jakimi tam jeszcze dziewczynami, ale ju¿ bez mojego udzia³u. tu nie ma nad czym siê zastanawiaæ nawet, kolesia nie zmienisz i je¶li Ci co¶ takiego nie odpowiada to czas siê rozstaæ.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Nie umawialabym siê z tego pokroju go¶ciem. Prawie trzydziecha na karku, a psychika dzieciaka:/
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko wyobra¼ sobie jego minê, kiedy mówisz mu ze odchodzisz..w jakim by by³ szoku normalnie. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
Ja uwa¿am, ¿e dopóki przyjaciele sa tylko przyjació³mi, to nie ma w takich relacjach nic z³ego. Nie wazne czy bratni± dusze poznali¶my wczoraj czy 20 lat temu.
Pytasz po co kumpela chce jechac na biwak z kumplem i jego dziewczyn± - przypuszczam, ze z tych samych powodów co Twoje znajome pojecha³y na ten sam biwak z kole¿ank± i jej partnerem. Na 100% po to, by Ci go odbiæ i paradowaæ przed nim w bikini. Jego kontakty z by³ymi spêdzaj± Ci sen z powiek, sposób w jaki zwraca siê do innych kobiet Ci nie odpowiada - powiedz mu o tym. Mo¿e on nie widzi w tym problemu, bo dla niego to forma ¿artu, a nie flirt. Porozmawiaj z nim na spokojnie. Niech Ci to wyt³umaczy. Wypracujcie kompromis. Przypominam, ¿e kompromis nie polega na ustaleniu partnerowi listy osób, z którymi nie wolno mu siê kontaktowaæ.
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 276
|
Cytat:
Poza tym, mówcie co chcecie, ale nie wierzê w przyja¼ñ miêdzy heteroseksualnymi osobami ró¿nej p³ci Mo¿na mieæ znajomych, kolegów (sama mam wiêcej kolegów ni¿ kole¿anek ), ale z przyja¼ni± damsko-mêsk± siê nie spotka³am jak chodzê po tym ¶wiecie 30 lat. Zawsze taki uk³ad koñczy³ siê czyim¶ p³aczem...Wracaj±c o tematu, Autorka ma powody przypuszczaæ, ¿e relacja T¯ i jego kole¿anki jest podejrzana...chocia¿by w kontek¶cie jego wiadomo¶ci do by³ych dziewczyn. Wg mnie bez powa¿nej rozmowy siê nie obejdzie...
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
Cytat:
Ja w taka przyja¼ñ wierze, bo znam to z autopsji. Co do autorki. Proponuje wyja¶niæ sytuacjê z ch³opakiem. Powiedziec, co czuje, co jej nie odpowiada, wys³uchac jego argumentów. W zwi±zku obie strony powinny byc szcze¶liwe i czuc siê komfortowo, bezpiecznie i pewnie.
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
A ja tak zwyczajnie w ¶wiecie tego nie rozumiem... Mo¿na mowiæ o jaki¶ podstwowych sprawach ale naprawdê trzeba drugiej stronie mówiæ- Halo Kochanie jeste¶ w zwi±zku wiêc po co Ci wszystkie kontakty z ex i do tego jakies spotykanie wieczorami i siedzenie do pó¼na??? Wystarczy pomy¶leæ w drug± stronê, jak on by siê poczu³... Ma 29 lat nie 19. Gdyby mia³ 10 mniej jeszcze bym zrozumia³a pewne zachowania.. Co do relacji która opisuje Autorka... ciê¿ko tu widzieæ zwi±zek naprawdê... Zas³ugujesz na co¶ lepszego, zdecydowanie.
Edytowane przez SummerGlow2 Czas edycji: 2017-03-30 o 10:28 |
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;72398862]Tak, naprawdê trzeba mówiæ o swoich oczekiwaniach, bo one NIE s± oczywiste.[/QUOTE]
Zgadzam siê. Zanim cz³owiek siê zaanga¿uje w zwi±zek powinien jasno okre¶liæ, jaki ma stosunek do najwa¿niejszych spraw. I albo bierze siê cz³owieka wraz z jego pogl±dami, albo zmienia siê obiekt zainteresowañ. |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 488
|
Dot.: Wiadomo¶ci mojego ch³opaka
Mi t¿ powiedzia³ kiedy¶, ¿e czêsto faceci maj± przyjació³ki. niezwykle absorbuj±ce hobby lub niezdrow± relacjê z matk± po to, by czuæ siê wolnym. By uciec od swojej kobiety w miejsce, do którego ona nie ma wstêpu. Wynika to z ich niedojrza³o¶ci i nieumiejêtno¶ci zaanga¿owania w zwi±zek. Ja bym siê czu³a wyj±tkowo zmêczona takich zachowaniem i nie mia³abym cierpliwo¶ci do czekania a¿ facet dojrzeje. Wia³abym.
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Mo¿na mieæ znajomych, kolegów (sama mam wiêcej kolegów ni¿ kole¿anek
), ale z przyja¼ni± damsko-mêsk± siê nie spotka³am jak chodzê po tym ¶wiecie 30 lat. Zawsze taki uk³ad koñczy³ siê czyim¶ p³aczem...