Wiadomości mojego chłopaka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-03-28, 12:27   #1
wiosna11
Przyczajenie

Wiadomości mojego chłopaka

Hey, mam bardzo duży problem, jestem z chłopakiem już ponad rok, jest on sporo starszy (29 lat). Jak do tej pory wszystko układało nam się w miarę dobrze, kłóciliśmy się raz (chodziło o jego kumpelę, u której siedział do późna- oglądali film i jedli razem kolację). Jest on osobą bardzo towarzyską, więc często wyjeżdża ze znajomymi, zaprasza ich do siebie czy spotyka z właśnie tą kumpelą we dwójkę. Podczas tej jednej kłótni, w której po prostu chciałam powiedzieć, że nie wiedziałam wcześniej, że się z nią spotka i jest mi przykro, bo jak by to wyglądało gdybym to ja u kumpla siedziała do późnej nocy i sobie jadła kolację we dwoje, bardzo się na mnie zdenerwował i stwierdził że nic mu nie będę zakazywać, chociaż ja nawet nie chciałam tego robić tylko porozmawiać.

Od tamtej pory znowu był spokój, ja stwierdziłam że spoko niech sobie wychodzi, aż do ostatniego tygodnia, kiedy zobaczyłam jego wiadomości na fb. Chcę zaznaczyc iż był to przypadek, nie wylogował się u mnie i o ile nigdy go nie sprawdzałam to to był jakiś impuls którego już załuje ale wiele sie niestety dowiedziałam

Okazało się że mój chłopak pisze do swoich byłych dziewczyn, ba nawet zaprasza je regularnie na posiadówy u siebie, chociaż generalnie one odmawiają. Wysyła im słodkie wiadomości typu "zadzwoń, nie odbierasz ode mnie Andzia (przykładowe zdrobnienie imienia). Co tam słychać. Buziaczki" albo gdy wyjeżdżał na dłuższy czas to pisał do kumpeli, że dobrze, że się nie będą widzieć, bo ona "zatęskni". Żalił się jej nawet na mnie i narzekał.
I tutaj przechodzę do sedna sprawy. Ową kumpelę, z którą się spotyka regularnie, poznał na krótko przede mną na jednym z portali randkowych i praktycznie ich cała znajomość rozwija się podczas naszego związku, spotykają się we dwójkę, czasami idziemy gdzieś we trójkę (słyszę wtedy tekst " o jeszcze np. Kasia(podaje przykładowe imię) będzie) i tyle nie mam nic do gadania, mam się cieszyć. :/ Dodatkowo nawet zabraliśmy te dziewczynę na wyjazd z nami, byłam ja, mój chłopak, moje koleżanki i ona. Nie widziałam w tym problemu jednak zaczęło mnie to zastanawiać jak to wygląda z jej perspektywy, dlaczego chce jechać z kumplem i jego dziewczyną? Wiem, że chciał się z nią umawiać na początku na randki, a co ciekawsze ostatnio chwalił się kumplowi, że ruchał siostrę tej swojej kumpeli!!!! Dla mnie to już był szok i przegięcie. Bzykać jej siostrę, a potem jeszcze z nią się kumplować, spotykać itd?

Powiedzcie mi, czy tak zachowuje sie zakochany facet? Robi sobie co chce, spotyka się z kim chce i nie miałam z tym problemu, ale jeśli nie mówi mi wszystkiego, często o tych spotkaniach dowiaduje sie po fakcie i ja nie mam prawa miec zdania na ten temat to chyba coś jest nie tak. Ja ze swojej perspektywy powiem i moich znajomych, że jak dla mnie stał się ważny to zerwałam kontakty z typami, z którymi sie spotykałam, a przez myśl mi nie przeszło zeby kontynuować i rozwijac spotykanie sie z typem poznanym w tym samym czasie co mój chłopak. Przecież to wygląda jakby ta laska była dla niego nie wiem, wyjsciem awaryjnym? I proszę nie zrozumcie mnie źle, nie myślę tu w kategoriach zazdrości, bo uważam że jestem wartościowa i ładną dziewczyną, ale chodzi mi o szacunek i lojalność w związku.

Bardzo proszę o rady bo juz nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
wiosna11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 13:23   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Wiadomości mojego chłopaka i jego kumpela

Nie wiem jakich ty rad oczekujesz. Nie istnieją żadne z góry ustalone reguły postępowania. Najpierw ustala się z facetem granice w związku, a potem się ich przestrzega. Wy tego nie zrobiliście, a teraz się dziwisz, że on coś robi inaczej niż ty byś zrobiła albo inaczej, niż tobie się podoba.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 13:35   #3
nowytynowaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiosna11 Pokaż wiadomość
Hey, mam bardzo duży problem, jestem z chłopakiem już ponad rok, jest on sporo starszy (29 lat). Jak do tej pory wszystko układało nam się w miarę dobrze, kłóciliśmy się raz (chodziło o jego kumpelę, u której siedział do późna- oglądali film i jedli razem kolację). Jest on osobą bardzo towarzyską, więc często wyjeżdża ze znajomymi, zaprasza ich do siebie czy spotyka z właśnie tą kumpelą we dwójkę. Podczas tej jednej kłótni, w której po prostu chciałam powiedzieć, że nie wiedziałam wcześniej, że się z nią spotka i jest mi przykro, bo jak by to wyglądało gdybym to ja u kumpla siedziała do późnej nocy i sobie jadła kolację we dwoje, bardzo się na mnie zdenerwował i stwierdził że nic mu nie będę zakazywać, chociaż ja nawet nie chciałam tego robić tylko porozmawiać.

Od tamtej pory znowu był spokój, ja stwierdziłam że spoko niech sobie wychodzi, aż do ostatniego tygodnia, kiedy zobaczyłam jego wiadomości na fb. Chcę zaznaczyc iż był to przypadek, nie wylogował się u mnie i o ile nigdy go nie sprawdzałam to to był jakiś impuls którego już załuje ale wiele sie niestety dowiedziałam

Okazało się że mój chłopak pisze do swoich byłych dziewczyn, ba nawet zaprasza je regularnie na posiadówy u siebie, chociaż generalnie one odmawiają. Wysyła im słodkie wiadomości typu "zadzwoń, nie odbierasz ode mnie Andzia (przykładowe zdrobnienie imienia). Co tam słychać. Buziaczki" albo gdy wyjeżdżał na dłuższy czas to pisał do kumpeli, że dobrze, że się nie będą widzieć, bo ona "zatęskni". Żalił się jej nawet na mnie i narzekał.
I tutaj przechodzę do sedna sprawy. Ową kumpelę, z którą się spotyka regularnie, poznał na krótko przede mną na jednym z portali randkowych i praktycznie ich cała znajomość rozwija się podczas naszego związku, spotykają się we dwójkę, czasami idziemy gdzieś we trójkę (słyszę wtedy tekst " o jeszcze np. Kasia(podaje przykładowe imię) będzie) i tyle nie mam nic do gadania, mam się cieszyć. :/ Dodatkowo nawet zabraliśmy te dziewczynę na wyjazd z nami, byłam ja, mój chłopak, moje koleżanki i ona. Nie widziałam w tym problemu jednak zaczęło mnie to zastanawiać jak to wygląda z jej perspektywy, dlaczego chce jechać z kumplem i jego dziewczyną? Wiem, że chciał się z nią umawiać na początku na randki, a co ciekawsze ostatnio chwalił się kumplowi, że ruchał siostrę tej swojej kumpeli!!!! Dla mnie to już był szok i przegięcie. Bzykać jej siostrę, a potem jeszcze z nią się kumplować, spotykać itd?

Powiedzcie mi, czy tak zachowuje sie zakochany facet? Robi sobie co chce, spotyka się z kim chce i nie miałam z tym problemu, ale jeśli nie mówi mi wszystkiego, często o tych spotkaniach dowiaduje sie po fakcie i ja nie mam prawa miec zdania na ten temat to chyba coś jest nie tak. Ja ze swojej perspektywy powiem i moich znajomych, że jak dla mnie stał się ważny to zerwałam kontakty z typami, z którymi sie spotykałam, a przez myśl mi nie przeszło zeby kontynuować i rozwijac spotykanie sie z typem poznanym w tym samym czasie co mój chłopak. Przecież to wygląda jakby ta laska była dla niego nie wiem, wyjsciem awaryjnym? I proszę nie zrozumcie mnie źle, nie myślę tu w kategoriach zazdrości, bo uważam że jestem wartościowa i ładną dziewczyną, ale chodzi mi o szacunek i lojalność w związku.

Bardzo proszę o rady bo juz nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Nie podoba mi się takie zachowanie faceta...
nowytynowaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 13:49   #4
mellitus
Wtajemniczenie

Typowy podrywacz...wg mnie nie traktuje Cię poważnie. Zakomunikuj mu jasno i wyraźnie, że nie podoba Ci się wasza relacja, oraz relacja jego i "kumpeli". Jeśli mu zależy, zmieni swoje zachowanie (wątpię w to jednak). Inaczej odpuść go sobie. Tkwisz w trójkącie, wnioskując z wiadomości na fb, być może w jeszcze innej figurze geometrycznej.

Na marginesie- ile masz lat?
Stary 2017-03-28, 15:02   #5
wiosna11
Przyczajenie

21

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-03-28, 15:42   #6
sarah9494
Raczkowanie

Jak dla mnie to facet słabo się zachowuje.. Chyba zasługujesz na coś więcej?

sarah9494 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 16:34   #7
Fernandezowa
Raczkowanie

Beznadzieja. W zyciu bym czegos takiego nie zaakceptowala :O
Fernandezowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-28, 16:55   #8
Fortuna1
Zakorzenienie

Beznadziejny gość. Szkoda twojego czasu na niego.

Stary 2017-03-28, 17:37   #9
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-18 o 20:51
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 17:38   #10
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

I ty to znosisz od ponad roku? Ja bym wolała mieć faceta na wyłączność. Jakbyś nie napisała, że jesteś jego dziewczyną, to bym pomyślała, że tylko się kolegujecie a on ci się podoba.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 17:47   #11
wiosna11
Przyczajenie

Problem polega tez na tym ze ja sie bardzo zakochałam. Miałam tez przekonanie ze trzeba byc tolerancyjna i nie zakazywać żadnych spotkań itd. Wiecie mialam takie klapki na oczach. Ale jak zobaczyłam te wiadomości to mnie zmroziło.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-28, 17:51   #12
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Problem polega tez na tym ze ja sie bardzo zakochałam. Miałam tez przekonanie ze trzeba byc tolerancyjna i nie zakazywać żadnych spotkań itd. Wiecie mialam takie klapki na oczach. Ale jak zobaczyłam te wiadomości to mnie zmroziło.
Czy zmroziło Cię to na tyle, aby określić go wreszcie mianem ex-chłopaka?
Stary 2017-03-28, 18:19   #13
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-18 o 20:51
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 22:07   #14
Dziubka
Raczkowanie

Chciał się z nią na początku umawiać na randki, ale....? Ona nie chciała? poznał Ciebie i zaczął się z Tobą umawiać? Z jednej strony nie ukrywa jej przed Tobą, znasz ją, nawet spotykacie się we trójkę lub w większym gronie, więc może ją zapytaj o ich relację skoro on nie chce z Tobą nawet gadać na ten temat bo już myśli, że mu będziesz coś zabraniać. Ty zerwałaś kontakt z innymi facetami, widać on ma inne podejście do tego, ale wcale się nie dziwię, że Tobie to nie odpowiada. Ogólnie dla mnie to wszystko dziwne jakieś jest, on robi co chce, Ty nie masz nic do gadania. Zachowuje się jak singiel.

Edytowane przez Dziubka
Czas edycji: 2017-03-28 o 22:09
Dziubka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-28, 22:46   #15
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:

Są pewne granice. Co innego spotykać się z wieloletnią przyjaciółką a co innego ze świeżo poznana dziewczyną, którą zresztą poznał na portalu randkowym parę dni przed tobą. To się nie mieści w granicach tolerancji. To już jest na granicy naiwności.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 03:01   #16
201704240947
Konto usunięte

Tolerancja swoje granice. Tam gdzie zaczyna się frustracja i zazdrość tam tolerancja powinna się kończyć. Nie ma w tym nic dziwnego, że zachowanie faceta Cie się nie podoba, bo jest oblesne w stosunku do Ciebie. Jeśli po rozmowach nic do niego nie dociera to pora się rozstać.
201704240947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 10:42   #17
AlaZala
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;72329691]Nie istnieją żadne z góry ustalone reguły postępowania. Najpierw ustala się z facetem granice w związku, a potem się ich przestrzega. Wy tego nie zrobiliście, a teraz się dziwisz, że on coś robi inaczej niż ty byś zrobiła albo inaczej, niż tobie się podoba.[/QUOTE]

Dokładnie! Nie ustaliliście żadnych zasad, więc trudno oczekiwać, żeby nieustalone zasady były dotrzymywane.

Cytat:
Ja ze swojej perspektywy powiem i moich znajomych, że jak dla mnie stał się ważny to zerwałam kontakty z typami, z którymi sie spotykałam, a przez myśl mi nie przeszło zeby kontynuować i rozwijac spotykanie sie z typem poznanym w tym samym czasie co mój chłopak.
Jak rozumiesz słowo "typ"? Twój chłopak też jest "typem"?
Dla mnie to słowo ma zdecydowanie negatywny wydźwięk...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 11:11   #18
Masohistka
Raczkowanie

Ja na Twoim miejscu bym sobie odpuściła takiego faceta :/
Kompletnie patologiczna sytuacja. Nie rozumiem w ogóle jak możesz w tym dalej tkwić?
Tolerancja swoją drogą, bo owszem możesz przecież pozwolić mu spotykać się z byłymi koleżankami, stare dobre znajomości, no ale z dziewczyną, która poznał przez neta, na krótko przed Tobą???
Z tego co piszesz, ewidentnie widać, ze do Ciebie uczuć on raczej nie ma... Może jesteś tylko "osobą awaryjną".
Masohistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 11:12   #19
ukladlimbiczny
miss twin peaks

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
Czy zmroziło Cię to na tyle, aby określić go wreszcie mianem ex-chłopaka?
Też jestem ciekawa.
ukladlimbiczny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 11:14   #20
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

dla mnie facet byłby do odstrzału. niech sobie będzie towarzyski, niech się spotyka/pisze z byłymi, nowymi, przyszłymi i jakimi tam jeszcze dziewczynami, ale już bez mojego udziału. tu nie ma nad czym się zastanawiać nawet, kolesia nie zmienisz i jeśli Ci coś takiego nie odpowiada to czas się rozstać.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 11:47   #21
Fuksjowy Pigmej
Raczkowanie

Nie umawialabym się z tego pokroju gościem. Prawie trzydziecha na karku, a psychika dzieciaka:/

Fuksjowy Pigmej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-29, 11:51   #22
sarah9494
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fuksjowy Pigmej Pokaż wiadomość
Nie umawialabym się z tego pokroju gościem. Prawie trzydziecha na karku, a psychika dzieciaka:/

No dokładnie.
Autorko wyobraź sobie jego minę, kiedy mówisz mu ze odchodzisz..w jakim by był szoku normalnie.

Stary 2017-03-29, 14:03   #23
Amaranta16
Raczkowanie

Ja uważam, że dopóki przyjaciele sa tylko przyjaciółmi, to nie ma w takich relacjach nic złego. Nie wazne czy bratnią dusze poznaliśmy wczoraj czy 20 lat temu.
Pytasz po co kumpela chce jechac na biwak z kumplem i jego dziewczyną - przypuszczam, ze z tych samych powodów co Twoje znajome pojechały na ten sam biwak z koleżanką i jej partnerem. Na 100% po to, by Ci go odbić i paradować przed nim w bikini.

Jego kontakty z byłymi spędzają Ci sen z powiek, sposób w jaki zwraca się do innych kobiet Ci nie odpowiada - powiedz mu o tym. Może on nie widzi w tym problemu, bo dla niego to forma żartu, a nie flirt. Porozmawiaj z nim na spokojnie. Niech Ci to wytłumaczy. Wypracujcie kompromis. Przypominam, że kompromis nie polega na ustaleniu partnerowi listy osób, z którymi nie wolno mu się kontaktować.
Stary 2017-03-29, 17:31   #24
mellitus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amaranta16 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że dopóki przyjaciele sa tylko przyjaciółmi, to nie ma w takich relacjach nic złego. Nie wazne czy bratnią dusze poznaliśmy wczoraj czy 20 lat temu.
Pytasz po co kumpela chce jechac na biwak z kumplem i jego dziewczyną - przypuszczam, ze z tych samych powodów co Twoje znajome pojechały na ten sam biwak z koleżanką i jej partnerem. Na 100% po to, by Ci go odbić i paradować przed nim w bikini.

Jego kontakty z byłymi spędzają Ci sen z powiek, sposób w jaki zwraca się do innych kobiet Ci nie odpowiada - powiedz mu o tym. Może on nie widzi w tym problemu, bo dla niego to forma żartu, a nie flirt. Porozmawiaj z nim na spokojnie. Niech Ci to wytłumaczy. Wypracujcie kompromis. Przypominam, że kompromis nie polega na ustaleniu partnerowi listy osób, z którymi nie wolno mu się kontaktować.
Nazwałabyś przyjaciele osobę poznaną kilka dni wcześniej? Jak dla mnie, można nadawać na tych falach, ale o przyjaźni można mówić po wielu miesiącach, jak nie latach...Osobiście bardzo nie lubię nadużywania słów "przyjaźń" i "miłość"...to taka mała dygresja.

Poza tym, mówcie co chcecie, ale nie wierzę w przyjaźń między heteroseksualnymi osobami różnej płci Można mieć znajomych, kolegów (sama mam więcej kolegów niż koleżanek), ale z przyjaźnią damsko-męską się nie spotkałam jak chodzę po tym świecie 30 lat. Zawsze taki układ kończył się czyimś płaczem...

Wracając o tematu, Autorka ma powody przypuszczać, że relacja TŻ i jego koleżanki jest podejrzana...chociażby w kontekście jego wiadomości do byłych dziewczyn. Wg mnie bez poważnej rozmowy się nie obejdzie...
Stary 2017-03-30, 08:17   #25
Amaranta16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mellitus Pokaż wiadomość
Nazwałabyś przyjaciele osobę poznaną kilka dni wcześniej? Jak dla mnie, można nadawać na tych falach, ale o przyjaźni można mówić po wielu miesiącach, jak nie latach...Osobiście bardzo nie lubię nadużywania słów "przyjaźń" i "miłość"...to taka mała dygresja.

Poza tym, mówcie co chcecie, ale nie wierzę w przyjaźń między heteroseksualnymi osobami różnej płci Można mieć znajomych, kolegów (sama mam więcej kolegów niż koleżanek), ale z przyjaźnią damsko-męską się nie spotkałam jak chodzę po tym świecie 30 lat. Zawsze taki układ kończył się czyimś płaczem...

Wracając o tematu, Autorka ma powody przypuszczać, że relacja TŻ i jego koleżanki jest podejrzana...chociażby w kontekście jego wiadomości do byłych dziewczyn. Wg mnie bez poważnej rozmowy się nie obejdzie...
Również uważam, że o przyjaźni czy miłości można mówić dopiero po jakims czasie, ale ile czasu ktos potrzebuje, by zbudować emocjonalną więź z drugim człowiekiem to kwestia bardzo indywidualna. W mojej wypowiedzi odniosłam się do stwierdzenia, że chłopak ma prawo miec przyjaciól tylko z dzieństwa, a osoby poznane tuz przed rozpoczeciem związku automatycznie zostają pozbawione szans na wejście do kręgu przyjaciół.

Ja w taka przyjaźń wierze, bo znam to z autopsji.

Co do autorki. Proponuje wyjaśnić sytuację z chłopakiem. Powiedziec, co czuje, co jej nie odpowiada, wysłuchac jego argumentów. W związku obie strony powinny byc szcześliwe i czuc się komfortowo, bezpiecznie i pewnie.
Stary 2017-03-30, 10:27   #26
SummerGlow2
Przyczajenie

A ja tak zwyczajnie w świecie tego nie rozumiem... Można mowić o jakiś podstwowych sprawach ale naprawdę trzeba drugiej stronie mówić- Halo Kochanie jesteś w związku więc po co Ci wszystkie kontakty z ex i do tego jakies spotykanie wieczorami i siedzenie do późna??? Wystarczy pomyśleć w drugą stronę, jak on by się poczuł... Ma 29 lat nie 19. Gdyby miał 10 mniej jeszcze bym zrozumiała pewne zachowania.. Co do relacji która opisuje Autorka... ciężko tu widzieć związek naprawdę... Zasługujesz na coś lepszego, zdecydowanie.

Edytowane przez SummerGlow2
Czas edycji: 2017-03-30 o 10:28
SummerGlow2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-30, 10:35   #27
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SummerGlow2 Pokaż wiadomość
A ja tak zwyczajnie w świecie tego nie rozumiem... Można mowić o jakiś podstwowych sprawach ale naprawdę trzeba drugiej stronie mówić- Halo Kochanie jesteś w związku więc po co Ci wszystkie kontakty z ex i do tego jakies spotykanie wieczorami i siedzenie do późna??? Wystarczy pomyśleć w drugą stronę, jak on by się poczuł... Ma 29 lat nie 19. Gdyby miał 10 mniej jeszcze bym zrozumiała pewne zachowania.. Co do relacji która opisuje Autorka... ciężko tu widzieć związek naprawdę... Zasługujesz na coś lepszego, zdecydowanie.
Tak, naprawdę trzeba mówić o swoich oczekiwaniach, bo one NIE są oczywiste.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-30, 11:43   #28
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;72398862]Tak, naprawdę trzeba mówić o swoich oczekiwaniach, bo one NIE są oczywiste.[/QUOTE]

Zgadzam się. Zanim człowiek się zaangażuje w związek powinien jasno określić, jaki ma stosunek do najważniejszych spraw. I albo bierze się człowieka wraz z jego poglądami, albo zmienia się obiekt zainteresowań.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-30, 15:17   #29
fairytale
Raczkowanie

Dot.: Wiadomości mojego chłopaka

Mi tż powiedział kiedyś, że często faceci mają przyjaciółki. niezwykle absorbujące hobby lub niezdrową relację z matką po to, by czuć się wolnym. By uciec od swojej kobiety w miejsce, do którego ona nie ma wstępu. Wynika to z ich niedojrzałości i nieumiejętności zaangażowania w związek. Ja bym się czuła wyjątkowo zmęczona takich zachowaniem i nie miałabym cierpliwości do czekania aż facet dojrzeje. Wiałabym.
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-30, 16:30   #30
sarah9494
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SummerGlow2 Pokaż wiadomość
o, no właśnie. Takich rzeczy nie trzeba tłumaczyć dojrzałemu, zaangażowanemu w związek facetowi.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości